cnmm toprak ın 1,5 aylıkken poposunda apse çıktı 4-5 ay oldu geçmemişti.en son cerrahlar ameliyatla temizleyelim dediler ama ondan önce araştırma yaptılar neden kaynaklı diye kan tahlillerinde tesdüfen bağışıklık sistemindeki igg si düşük çıktı.bu değer düşük çıkınca immün yetmezliği diye bir hastalık oluyormuş ivig diye bir sserum takıldı sonra 2 ay sonra tekrar baktılar yine düşük çıktı ay başında yine taktılar bklm ne olacak bilmiyoruım kan o proteini üretmiyormuş ama bu rtahatsızlıkla ilgili hiç bişey s, yok.normöal de bu değer düşük olan çocukla<ar çok fazla üst solunum yolu hastası oluyormuş toprak ta böyle bir sıkıntıda hiç yaşamadık ama anlamış değilim tesadüfen çıktı bu ardada çok şükür poposu düzeldi bir antibiyotik vermişlerdi ameliyata gerek kalmadı.inşallah bağışıklık sistemindeki bu değerde düzelsede oğluşum kurtulsa yanlız birde önümüzdeki hafta fırsat bulursam ege üniv.götüreceğim oranında iminoloji bölümü iii dediler bklm .cnm bu arad mutlaka bi hafta sonu gçrüşelim müzeyyencim .ben çıkıyorum kızlar hepinizi ve bebişleri öpüyorumm
ii tatiller hepinize
aslında 6. aydan sonra aynı odada yatmak iyi değilmiş. ben beceremiyorum değil odaları ayırmak biz daha yatakları ayıramadık( sen yapabiliyosan vakti gelmiş bence ayır hemen.. biz de lg nin kameralı telsizini aldık sahibinden comdan bozuk çıktı sonrada uğraşamadım bidaha gitti 100 tl.
kızlar canım çok sıkkın naz artık hiçbişey yemiyo napıcam ben ya.. kendini geriyo doğru atıyo atıyo lafı az fırlatıyo kaşığı uzatınca. anakucağında yedireyim diyorum nasıl tekmeler savuruyo o popoyu nası kaldırıyo kendini aşağıya itiyo anlatamam.. gözünden yaşlar akıyo. görsen işkence yapıyorum sanki.. nooldu bu kıza bilmiyorum bugün 5. gün kahvaltı + meme başka hiçbişey yemiyo.. işbaşı yapıcam tam zamanını buldu yememek için. ne güzel hergün yiyodu çorbasını yoğurdunu meyvesini mafoldumben iyice aklım kalcak şimdi..mafoldumben
sağolun kızlar valla bugün 5. gün işte. okadar huysuzki anlatamam. bişey de yemiyo. bide işbaşı yapıcam ya çok üzülüyorum. hadi şimdi yemeyince emziriyorum ben işteyken nolucak(
bu arada şu çörekotu yağından aldım nası kullanıyodu bilge varmı hatırlayan..
canlar ek gıda bölümümüze bakıyodum değişik tarif içinde..
tuz yasak denmiş..
ayyyy ben bir parça atıyodum yemeğini hazırlarken.. tüüüüüüh.. bişey olurm u acaba.. ya onuda bana teyzem dedi, bu ne dedi, tatsız çocuk yemez tabi accık bir fiske serp hiç bişey olmaz dei bende öyle başlamıştım.. hay allahım.. doktorumuza hiç danışmamıştım.. doktorlarınız bu konuda kesinlikle yasak mı diyor????
Bende gidicem Ankaraya . Eylülü Anitkabire goturmek istiyorum mutlaka . 10 Kasimda gitmek cok istiyorum ozellikle ama hafta arasi esim calisiyor .Ekim gibi gidelim ? Tek sorun kalcak yer ben fazla bilmiyorum Ankarayi cunku .Kalacak yer ayarlayalim gidelim . Benimkinin arkadaslari da orda zaten o kendi basina takilir onun kalcak yeri cok ama bana yer yok :)
bizim dr. azcık at tuz dedi.tuzsuza değil az tuzluya alışması lazım dedi.ben atıyorum valla o yüzden.hatta kendi yemeklerinize az tuz at alışsın o da yesin sizin damak tadınıza alışması lazım dedi valla herkes farklı diyor sanırım.
oğluşum öksürmeye başldıdr. gidecez 1*30 a randevu aldım.uyuyor şimdi.ben de gidim hazırlanıyım görş.arkadaşlar
çalışan hanımlara bi sorum olacak.. şimdi bizim nazla sabah düzenimiz şöyleydi.. sabah 7 de uyanıyodu. ben hemen kahvaltısını hazırlayıp 7:30 gibi yediriyodum. dokuz gibi zaten uyku krizine giriyo ve emmeden uyumadığı için emzirip uyutuyodum.. 11:30 gibi uyanıyodu ve asıl güne başlıyoduk... çorbasını içiyodu vs.
şimdi sabah 7 de uyanınca emzirmek istiyorum çünkü işe gidicem.. e doğal olarak 7:30 da tekrar kahvaltı etmez.. e 9 gibi zaten uykusu geliyo hayatta ağzına bişey sürmez biberonla tekrar süt verip uyutacaklar.. 11:30 kalkınca mı kahvaltı edecek?? ee sonra nezaman çorba meyve yoğurt yiyip aralarda süt içecekki?? gün yetmez.. siz nasıl yapıyosunuz??
bu arada bizim zıpa çok huysuz, hiçbirşeyden mutlu olmuyor, gece 11: 30 olmadan uyumuyor birde uykusu geldiğinde kıyameti koparıyor, bir türlü uyutamıyoruz, ağla ağla, artık sinir felan kalmadı,
dün en son nilayda isyan etti öyle bir laf etti ki bizim bütün stres gitti..
geçti karşısına açtı ellerini " gökay ya sen benim ailemi çok sarstın ya " dedi, ağlamaya başladı, geldi sarıldı bana, sen üzülünce bende üzülüyorum anne dedi, geçecek bugünler oda benim gibi büyüyecek dedi, yavrum beni teselli ediyor ya, o konuşuyor o konuştukça benim zaten sinirlerim zıplamış, başladım ağlamaya nilay ağlıyor ben ağlıyorum sarıldık ağlaştık kızımla, ohhh rahatladık sonra gökayı uyuttuk, balkonda oturduk çekirdek yedik...
günaygın bilgeeeeeeeeeopuyorumnanaktan
öyküde bazen öyle uyanıyorCADIARZU rüyamı görüyorlar acabaCADIARZU
sanırsın canından can alıyorlarkafamçokkarıştı
bilge umut yakışıklı iyi dimi arkadaşım
ek besinlere başladınmı peki?
dün akşam, tavuk pirzola, patates ve şehriye ile gökaya yemek yaptım bayıla bayıla yedi zıpa...
bide ağzını şaplatıyo ya:)
maşallah ona
yerim onun ağzını ben:)
yarasınnnnnn
bende birazdan spora gidicem
bu arada 1 eylülde seminerlerimiz başlkıyor 10 -12 arası gider gelirim artık...
sanırım 20 snde de okul açılacak...bana da yollar gözküyor...
öğlenciyim bu sene...
sabahçılık isteyeceğim ama biliyorum sınıfımı değiştirirsen olur diyecek bende ona yanaşmayacağım..
sınıfımı bırakamam çünkü çocuklarımdan ayrılamam...
sabahçı olsam ne tatlı olurdu halbüki..mis gibi 12 de 1 de çıkardım..
artık kısmet bakalı hayırlısı:..
içim titremiyor değil nehirden ayrı geçecek saatlerim için
ama güçlü olmaya çalışacağım...herşey iyi olacak inanıyorum
bir düzene oturacak yeter ki meleğim sağlıklı mutlu olsun
nerdeyse 10 aydır birlikte olmuş olduk...ne zor annelik
psikolopatlık valla billa normal bir hal değil:)
allah tüm çalışan annelere yardımcı olsun sağlık sıhhat versin
canım zor oluyor ilk zamanlar ama alışıyorsun inan,
hem sen şanlısın Türkiyede evli ve çocuklu bir bayanın olması gereken tek meslektesin,
ve tam gün ayrı kalmayacaksın,
o yüzden hiç canını sıkma
ay ne talı oluyolar öyle yemekler yerken birde sevdilermi.. ay bayılıyorum o hallerine.. maşallah gökay'a afiyet bal olsun yarasın..dün akşam, tavuk pirzola, patates ve şehriye ile gökaya yemek yaptım bayıla bayıla yedi zıpa...
inşallah herşey yolunda gider senemcim.. nehir kızım akıllıdır alışır hemen annesini de üzmez inşallah annannesinide sana herşeyde olduğu gibi yardımcı olur annesi..maşallah ona
yerim onun ağzını ben:)
yarasınnnnnn
bende birazdan spora gidicem
bu arada 1 eylülde seminerlerimiz başlkıyor 10 -12 arası gider gelirim artık...
sanırım 20 snde de okul açılacak...bana da yollar gözküyor...
öğlenciyim bu sene...
sabahçılık isteyeceğim ama biliyorum sınıfımı değiştirirsen olur diyecek bende ona yanaşmayacağım..
sınıfımı bırakamam çünkü çocuklarımdan ayrılamam...
sabahçı olsam ne tatlı olurdu halbüki..mis gibi 12 de 1 de çıkardım..
artık kısmet bakalı hayırlısı:..
içim titremiyor değil nehirden ayrı geçecek saatlerim için
ama güçlü olmaya çalışacağım...herşey iyi olacak inanıyorum
bir düzene oturacak yeter ki meleğim sağlıklı mutlu olsun
nerdeyse 10 aydır birlikte olmuş olduk...ne zor annelik
psikolopatlık valla billa normal bir hal değil:)
allah tüm çalışan annelere yardımcı olsun sağlık sıhhat versin
kızlar küçülen kıyafetleri naptınız. ben ihtiyacı olanlara göndermek istiyorum. çevremde bulamadım. kkda yardım meleklerine konu açıcam. çevrenizde varmı varsa yollayalımfisfisfis
dün akşam, tavuk pirzola, patates ve şehriye ile gökaya yemek yaptım bayıla bayıla yedi zıpa...
ben vakumlu hurçlara koydum ikinciye sakladım :kedi:
maşallah kuzuma yarasın inşallah nasıl yaptın canım tarif ediversene valla çok özeniyorum inşallah benim kızımda yer ek mamaları ne yapacağım ben bu delüyle annemlere kabak havuç yoğurtlu salata yapmıştım sarmısaklı kalanı ertesi gün biz yerken zeynepte yedi bu kız yoğurtlu sarmısaklı şeyleri seviyor zıpa
hala geçmişi bitiremedimmmm kafamçokkarıştı
ay ne talı oluyolar öyle yemekler yerken birde sevdilermi.. ay bayılıyorum o hallerine.. maşallah gökay'a afiyet bal olsun yarasın..
inşallah herşey yolunda gider senemcim.. nehir kızım akıllıdır alışır hemen annesini de üzmez inşallah annannesinide sana herşeyde olduğu gibi yardımcı olur annesi..
Arkadaşlar soruma bir soru daha ekliyorum nolur yardım edin. Bittim çaresizlikten. Aranızda hazır mama kullanmayan eğer ki varsa ne veriyorsunuz, alternatifi yok mudur kahvaltının?Şöyle ki bugün özel dr a götürdük kızımı. Fakat kilolu diye diyet yaptıracak olan dr şimdi de illa ki bebelac yada milupa ve vitamin verdi. Bunsuz olmaz başla dedi. 28 mayısta başladık ek gıdaya. kilo almadı. Hiçbirşey yemiyor ben de uğraşmıyorum artık. Anne sütü ve meyve desem yalnız yalan olmaz.Kilo 8.8 idi 8.3 e inmiş. Korkuyorum . Nolur yardım edin. Kafam allak bullak, başım çatlayacak.
ben vakumlu hurçlara koydum ikinciye sakladım :kedi:
maşallah kuzuma yarasın inşallah nasıl yaptın canım tarif ediversene valla çok özeniyorum inşallah benim kızımda yer ek mamaları ne yapacağım ben bu delüyle annemlere kabak havuç yoğurtlu salata yapmıştım sarmısaklı kalanı ertesi gün biz yerken zeynepte yedi bu kız yoğurtlu sarmısaklı şeyleri seviyor zıpa
inşallah yer melikecim, tavuk pirzolayı iyice haşladım, ama iyice, kemiğini tutunca kendi etten ayrılana kadar, düdüklüde haşladım ama besin değeri kaybolmasın diye
sonra onu ince ince parçaladım, ayrı bir tencere biraz su koyup patatesi haşladım, sonra tavuk suyundan ekledim, tavukları ve birazda arpa şehriyeyi ekledim bir taşımda öyle kaynattım, sonrada tabağa aldım, çatalla ezip verdim
kolay gelsin şekerim
alırım alırım, bizim evde 2 tane iki kişilk yatak var, ve bilumum bebek için malzeme, yatağın birini tahsis ederim onlara dasağol canım geldim günümüze sempatiksalakcinni
nilgün evin müsaitse bu bizim istanbullular geldiğinde sen ebruyu al ben dünürümü olur mu kaydirigubbakcemile5
yalnız kızlar cidden niyetlendiğinizde haber verin de çalışmıyor olayım ben :1ninca:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?