2009 Aralık Anneleri

herkese günaydın...
giremedim bir kaç gündür koşturmaktan...

burcu çok çok geçmiş olsun canım...
Allah tüm bebeklerimizi korusun kazalardan fenalıklardan hep dilimde..
tekrar geçmiş olsun...için ne biçim titremiştir tahmin edebiliyorum
Allah bunu aratmasın canım ...şükür geçmiş...

kızlar küçülen kıyafetleri naptınız. ben ihtiyacı olanlara göndermek istiyorum. çevremde bulamadım. kkda yardım meleklerine konu açıcam. çevrenizde varmı varsa yollayalımfisfisfis

ay neler çıkarmışlar fatmacım ya... allah tez zamanda şifasını versin değerleri yükselsin inşallah tatlım

sabiha paktuna keskin'in kitabını okuyunca göreceksin ki tutabiliyorsanız 3 yaşına kadar tutun odanızda hiçbir zararı olmaz bilakis yararı olur diyor tatlım
ha evlilik hayatına zararı olur o ayrı aklinialirimsmile

İdrar ve süt arttırıcı, iştah açıcı, adet söktürücü etkilere sahiptir. Ayrıca astım, şeker, romatizma tedavisinde ve grip döneminde bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun dirençli tutulmasını sağlar. Hemoroite faydalıdır, saçı besler, dökülmesini önler. Kılcal damarları uyararak kan dolaşımını düzenler. Yemeklere lezzet verir. Vücuda kuvvet ve dinçlik verir. Hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsak gazlarını söker. Koklanacak olursa baş ağrısını keser.
Günde iki kez dayanabildiğin sıcaklıkta içeceğine (su, çay, kahve [tabii kafeinsiz] vs) veya kesme şeker üzerine 2-3 damla. ben şahsen artık daha fazla sefer ve daha fazla damla koyuyorum herhangi bir yan etkisini görmedim ama yine de sen ölçülü git canım.

yememesini ben takmamaya çalışıyorum dönemdir, sıcaktır, diştir diye çünkü zorlayınca direkt kusuyor. zaten de sonra önünden almaya uğraşacağıma az yesin öz yesin ne diyim :sinifsinif:

bizimkiler (diyetisyen ve doktor) de kesinlikle yasak diyor arzucum böbrekleri için erkenmiş

dünürün var şekerim neyini düşünüyosun :mymeka:

alla alla bu da ayrı bi şey şimdi

biz 7 gibi kalkıyoruz (daha doğrusu nihai kalkışımız o saat) ben 8.30 gibi evden çıkıyorum çıkmadan önce mümkün olursa emziriyorum mümkün olmazsa saat 9 gibi aç açına uyuyor :sinifsinif: biberondan anne sütü falan içmiyor çünkü
10-10.30 gibi içine ekmek doğranmış yumurta sarısı+içerse meyve suyu kahvaltı ediyor
13 gibi tekrar uyuyor 14-14.30 gibi etli sebze yemeği ve pilav veya makarnası var (ama ben onları da çorba gibi yapıyorum aksi takdirde kusuyor)
15.30 gibi evdeyim hemen emiyor (yarından sonra 16 gibi gidicem bakalım hayırlısı) memede oynayarak huysuzluk ederek saat 18 gibi tekrar uyuyor
18.30da kalkıyor devam maması katılmış muhallebi yiyor sonra da hep emiyor ama artık akşamları da çorba içmesi lazım esasen

ah kuzuuuuuum ben bile burada ağlamaklı oldum seni tahmin bile edemiyorum nilgün akannehir

günaygın bilgeeeeeeeeeopuyorumnanaktan

öyküde bazen öyle uyanıyorCADIARZU rüyamı görüyorlar acabaCADIARZU
sanırsın canından can alıyorlarkafamçokkarıştı

haklısın meral benim gün pek aygın baygın bugün kaydirigubbakcemile3
ayrılık kaygısı ve kabus dönemleriymiş tatlım benimkinin de etinden et koparıyorlar çığlıklar atarak ağlıyor kuzum akannehir

bilge umut yakışıklı iyi dimi arkadaşım
ek besinlere başladınmı peki?

iyi ve huysuz meralcim ya
yeni ek gıdalara başladım ufaktan. dün maşallah çok güzel yedi... tavuk pirzola, havuç, pirinç, patates, kabak, biber, domates, soğan, sarımsağı koydum bi güzel kaynattım sonra blenderdan tııııııırrrrrtttttttt ilk kez kaşığı doldurup getirene kadar kaşığa saldırdığına şahit oldum
ha bi önceki gün her şeyi suratıma tükürüp kaşığı itiyordu o ayrı :umursamaz:

daha geçmişi bitiremedim yemeğe gideyim öğleden sonra kısmetse zamanımızı yakalamış olurum

burcu geçmiş olsun canım,
hem annene hem Eylül kuzusuna en büyüğüde sana

tahmin edebiliyorum kendini ne kdar kötü hissettiğini, ben de nilayı, yürüyen merdivenden düşürmüştüm öylede 3 gün kendime gelemedim,

Rabbim beterinden saklasın canım benim...

süt durumu nasıl oldu düzeldi mi

dün akşam, tavuk pirzola, patates ve şehriye ile gökaya yemek yaptım bayıla bayıla yedi zıpa...
bide ağzını şaplatıyo ya:)

dün akşam, tavuk pirzola, patates ve şehriye ile gökaya yemek yaptım bayıla bayıla yedi zıpa...

maşallah ona
yerim onun ağzını ben:)
yarasınnnnnn

bende birazdan spora gidicem
bu arada 1 eylülde seminerlerimiz başlkıyor 10 -12 arası gider gelirim artık...
sanırım 20 snde de okul açılacak...bana da yollar gözküyor...
öğlenciyim bu sene...
sabahçılık isteyeceğim ama biliyorum sınıfımı değiştirirsen olur diyecek bende ona yanaşmayacağım..
sınıfımı bırakamam çünkü çocuklarımdan ayrılamam...
sabahçı olsam ne tatlı olurdu halbüki..mis gibi 12 de 1 de çıkardım..
artık kısmet bakalı hayırlısı:..

içim titremiyor değil nehirden ayrı geçecek saatlerim için
ama güçlü olmaya çalışacağım...herşey iyi olacak inanıyorum
bir düzene oturacak yeter ki meleğim sağlıklı mutlu olsun
nerdeyse 10 aydır birlikte olmuş olduk...ne zor annelik
psikolopatlık valla billa normal bir hal değil:)
allah tüm çalışan annelere yardımcı olsun sağlık sıhhat versin

Son düzenleme:

canım zor oluyor ilk zamanlar ama alışıyorsun inan,
hem sen şanlısın Türkiyede evli ve çocuklu bir bayanın olması gereken tek meslektesin,
ve tam gün ayrı kalmayacaksın,
o yüzden hiç canını sıkma

teşekkür edeirm canım
evet meslek olarak zman açısından vaktim varmış gibi gözküyor tatiller v.s
ama evede bir o kadar iş getiriyorum mesleğim icabı
dökümanlar indirmem hazırlıklar yapmam gerekiyor
bazen telefonlarım susmuyor çocukların sorunları olıuyor
birde bu konularda özenli biriyim sallama işleri sevmeyen çocuklarına elinden geldğinde özen gösteren...
bu anlamda bir düzen oturtmam zaman alacak ama
yeterki sağlık olsun diyorum herşey ypaılır halledilir...
çalışmadan da olmuyor onların geleceği için...
alışcaz inş allahın izniyle...
yapacak bişey yok:)
3g yle bağlanırım artık :)

ay ne talı oluyolar öyle yemekler yerken birde sevdilermi.. ay bayılıyorum o hallerine.. maşallah gökay'a afiyet bal olsun yarasın..
inşallah herşey yolunda gider senemcim.. nehir kızım akıllıdır alışır hemen annesini de üzmez inşallah annannesinide sana herşeyde olduğu gibi yardımcı olur annesi..

kızlar küçülen kıyafetleri naptınız. ben ihtiyacı olanlara göndermek istiyorum. çevremde bulamadım. kkda yardım meleklerine konu açıcam. çevrenizde varmı varsa yollayalımfisfisfis

ben vakumlu hurçlara koydum ikinciye sakladım :kedi:

maşallah kuzuma yarasın inşallah nasıl yaptın canım tarif ediversene valla çok özeniyorum inşallah benim kızımda yer ek mamaları ne yapacağım ben bu delüyle annemlere kabak havuç yoğurtlu salata yapmıştım sarmısaklı kalanı ertesi gün biz yerken zeynepte yedi bu kız yoğurtlu sarmısaklı şeyleri seviyor zıpa

inşallah yer melikecim, tavuk pirzolayı iyice haşladım, ama iyice, kemiğini tutunca kendi etten ayrılana kadar, düdüklüde haşladım ama besin değeri kaybolmasın diye
sonra onu ince ince parçaladım, ayrı bir tencere biraz su koyup patatesi haşladım, sonra tavuk suyundan ekledim, tavukları ve birazda arpa şehriyeyi ekledim bir taşımda öyle kaynattım, sonrada tabağa aldım, çatalla ezip verdim

aferin kız melike
ikinci ha:)
bende koydum o poşetlere kardeşime vericem...
ikinciye kısmet artık
alırız yine napalım:)
onları koycak yer lazım valla bulamam:)

inşallah arzucum

sabah yumurta sarısını sulandırıp içine çavdar ekmeği katıyoruz. ama her şeyden önemlisi bebişinin damak tadı benimkine mesela ekşi ver, tuzlu tabir ettiğimiz ama aslında içinde tuz olmayan şeyleri ver (çorba, yumurta gibi) neşesi yerindeyse yiyor ama tatlıları mümkün değil almıyor. kayısı, kavun, karpuz istemiyor ekşi elma istiyor misal. neye daha düşkün olduğunu tespit edip dene derim ben.
bizim alması gereken mamayı hiçbir surette içiremedik pirinç unu ve pekmezle muhallebi yapıp ona katıyoruz şimdi öyle olunca yiyor mama sayesinde pekmezin tatlılığı da gitmiş oluyor yoksa sabah kahvaltısında sade pekmezi tövbe yediremiyoruz :umursamaz:

ben vakumsuz hurçta saklıyorum ikinciye kısmetse kaydirigubbakcemile5
güzelim çorbalarına at bir diş sarımsak... benimki de pek sevdi sarımsak işini ha leş gibi sarımsak kokuyor ama hiç umrumda değil sağlığı için çok faydalı guclubacismile
ben de dün bir tavuk pirzola, pirinç, havuç, biber, kabak, taze fasulye, patates, domates, soğan ve sarımsağı tavuk kendiliğinden kemikten ayrılana kadar kaynatıp sonra blenderdan geçirdim yumuldu resmen

aşağı yukarı aynı menüyü yemiş sıpalar kaydirigubbakcemile3 ama benimki çatalla ezilmişi kusuyor yaaaaaaa :sinifsinif:

kolay gelsin şekerim

sağol canım geldim günümüze sempatiksalakcinni
nilgün evin müsaitse bu bizim istanbullular geldiğinde sen ebruyu al ben dünürümü olur mu kaydirigubbakcemile5
yalnız kızlar cidden niyetlendiğinizde haber verin de çalışmıyor olayım ben :1ninca:

alırım alırım, bizim evde 2 tane iki kişilk yatak var, ve bilumum bebek için malzeme, yatağın birini tahsis ederim onlara da

mesafe uzak bir araya gelmek istesek ne yapcez kı:uhm::uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…