2009 Aralık Anneleri

kızlar sadece bu deil sanırım sinirimi bozan biçok sey var ne yazıkki mutlu deilim mutsuzluğum yiğite de yansıyo çocuk iice hırçın oldu mutlu etmek için mutlu olmak gerekiyo sabrım sıfır ağlayarak geziom herkes bişey dio kimi bi arkadas var 6 yasında oğlu hala püre yiyo diyo bazısı alışmaz artık diyo eşim de yardımcı olmuo çıldırcamsadece uyumak istiyom yamak saati gelince içim kararıo eşimle aramızda ii.gercekten ii davranıo her istediğimi yapıo ama olmayan bişey var bu yaptıklarını bi başka kadına kocası yapsa belki çok çok mutlu olur herhaftasonu yemeğe çıkaraır yiğite evde oldugu sürece o bakar bana sen dinlen der ama olmayan bişey var gecmişte yaptıkları sanırım bana şiddet bile uygulamıştı bikaç kez unutamıorum olmuyo gerçi ona sı-orsan tokat bikaç elkaldırma şiddet deil neren morardı noldu ki diyo du bide üstüne.izmirede bırakmıo annemlerin ev klimalı bizim kaloriferli orada üşür diyo kaldım yani
ay ne uzun oldu kusura bakmayın tutamadım kendimi

meraaaaaaaaaal hatırlıyor musun öykü ve umut'a kuskus ve pilav deniyorduk telefonda rapor veriyorduk sevgi raporlar hep şöyleydi "iki tek pirinç yuttu sonra iki avuç kustu!!!" "5 kuskus yedi 1 litre kustu!!!" ömür törpüsü bunlar sevgisi olmasa çekilecek nane değil de bir gülümsemesi her şeyi unutturuyor işte

amin canım sağolasın sen naptın sözde biriktirecektin :82:

e akışlar sana gelsin o vakit

valla ne güzel demişsin bunun üzerine biz ne desek yerini bulmayacak

mersüüüüüüüüüü
yöntem geliştirdim nilgünüm... öğlen dışarı çıkıyorum ya misal arkadaşa bir şey alıyorum... kredi kartından alıyorum, arkadaş borcunu verince o para hoooooop kumbaraya... kredi kartı nasılsa ödeniyor o nakitler bana birikim oluyor bir cepten diğer cebe gibi duruyor ama şaka maka birikmiş :44:

dün akşam gene eşim başlasdı çok harcıyoruz kenara koyalım diye hemen benim surat düştü çünkü harcayan ben kenara koyan o oluyor taş bana geliyor neden dedim eee kenarda para olsun lazım olunca harcarız ben dedim o işi baştan yapıyorum dedim baştan harcıyorum ohhhh miss gibi ne bir borcumuz var ne ödememiz var neden kemer sıkıyoruz onu anlamadım ben 30 sene böyle rahat yaşadım 1 günde değişemem neyse güldü geçti yapamıyorum ne zaman birikim yapmaya kalksam biriktiremeden harcıyorum

neticeye bak sen neticeye
başarıya ulaşmış mı? e ulaşmış
o yüzden yöntem önemli değil

selam burcu
cnm çok geçmiş olsun
inş tez zamanda dişleride patlatır iyide olur.
iştahsız çocuk çok can sıkıyor katılıyorum ama allahtan meme var
ya onlarda olmasaydı

günaydın, herkese iyi haftalar dilerim.

Bige senin paşa her diş çıkardığında oluyor böyle, ALLAh beterinden saklasın, geçmiş olsun.

sevgi, sen yine bi izmir mi yapsan ne????

selam nilgün

bir daha sorarsa "ruhum morardı" de bakalım onun neresi morarıyor sevgi!!! alla alla tokat dayak değil öyle mi!!!
bak güzelim evet eşin çoooooooook büyük eşeklik etmiş ve şu an ne yapsa gönlünü alamıyor olabilir, bunun ruhunda açtığı yaraları ancak tahmin edebilirim ama bunların HİÇBİRİNİN SORUMLUSU YİĞİT DEĞİL... o yüzden onunla ilgilenirken dünya üzerinde sadece yiğit ve sen varmışsın gibi ondan önce sonra hiçbir şey yokmuş, hiç olmamış gibi yaklaşman gerek. çok zor biliyorum ama ben yolunu öyle buldum, onca stressin üzüntünün içinde baktım hep gerginim, hep dişlerimi sıkıyorum, hep sesim yükselmeye meğilli yeni yöntemim bu. umut'a yaklaştığım anda geçmiş 18 aralık 2009'dan başlıyor ve sadece onunla olan anlarla sınırlı, bu süre zarfında ne eş var, ne kaynana, ne ana, ne baba... evet umut hala dayanılmaz derecede kuduruk ama en azından hastalık dışında mızıltısı kalmadı... oyunumu oynuyorum evladımı mutlu ediyorum kalkıp iş yaparken babasına veya kızdıran kimse yine suratımı asmaya devam ediyorum... oscara talibim bu yıl annelik bunun için zor işte, göbek bağı kesilse de bağımlılık bitmedi çünkü... 9 ay taşımakta ne var?
otur güzelce düşün sevgi sen eşini affettin mi? affetmek istiyor musun? dürüstçe cevabını ver, affetmeye karar verdiğin noktada da bir daha geriye bakma artık... sil gitsin... temcit pilavı gibi o konuya dönme... silemiyorsan da affettim deme eksini artını değerlendir şapkanı önüne koy hesabını yap ve bir karara var, uygula ve asla da pişman olma.

kızın odasına bi kumbara koy cebindeki ve eşinin cebindeki bozukları her akşam turtanın kumbarasına atın... birikim yapmayın ama turtanın kumbarası olsun sadece doldukça turtaya altın alırsın... gör bak bu yöntemle kızın için olduğu için para tutmaya başlayacaksın... ben ilkokuldan bu yana ilk kez bu ay para biriktirdim yahu!!! her şey paşa için işte

neticeye bak sen neticeye
başarıya ulaşmış mı? e ulaşmış
o yüzden yöntem önemli değil

kartların ne kadar göçtüğüne bağlı olarak katılıyorum ekstreler gelsin görüciiiiiiz adam kalp krizi geçirmesin diye o paraları karta yatırmak zorunda kalmam inşallah

selam burcu

selam nilgün

huuuuuuuuuu kumbara diyorum meral hanııııııııımmmmmmmmm :82:

evet yaaaaaa çok şükür pirinç yutuyor artık
daha dile dişe dokunur şeylerde yiyor sıpam ama ara ara böh dediğide oluyor

benimki hala pirinç yemiyor... şunu keşfettim dilinin üzerinde ısıramayacağı veya ısırmak için uğraşacağı kadar küçük bir şey olunca midesi kalkıyor misal büyücek ekmek ısırıyor ve onu çiğneyip yutabiliyor ama minik (mercimek kadar mesela) ekmek verdiğinde öğürüyor :111:

Son düzenleme:
bige hanım kumbaramda henüz birşey yok
ama kızım için her ay 50 tl kenara atıyorum
bu sayılırmı sayılmazmı

karara varmak kolayda yiğite kıyamıyom babasıyla harika bi diyoloğu var istemiyorum boşanmış anne babası olsun babasından ayrı büyüsün hem zor gelio yeni bi düzen cesaret edemiyorum.babası işten biraz gec gelse mızıklanıo onu görünce gözlerindeki mutluluğu görünce benim mutluluğumun pek bi önemi kalmıyıo
neyse herkesei sıktım çok saol benle konuştuğun ve akıl verdiğin için

akşam yayla çorba verdim
pirinç yerine aşurelik buğdaylar varsa göce deriz biz ona onunla yaptım vitamini fazla olsun diye bende severim. içinede sarımsakdas koydum mis gibi
hanım hiç böğürmesen yadi teyzesi
çubuk krakere bayılıyor:))))

mesela mu u çatalla ezip veriyorum artık
bu bile büyük ilerleme bizim için

Son düzenleme:
aynen bige ye katılıyorum canım ben de çok kavga ediyorum eşimle ama zeynep uyanıksa oyunumu oynuyorum kahkahamı atıyorum canım sıkkın bile olsa sanki herşey toz pembe uyuyunca gene aynı suratsız melike
eşinin yaptığı çok kötü ama madem o zamandan bu zamana geldiniz geçmişe bir silgi çek o zaman geçmişe dönük yaşarsan hiçbir zaman mutlu olamazsın tatlım bizim evliliklerimiz çok mu 4 4 lük hayır ama ilk bu olay olduğunda devam etmeyi seçmişsin o zaman unut geçmişi eşine hatasını düzeltme şansı ver bence

bige o yöntemi deniyorum tatlım ama eşim vermiyor bozuk paraları eee sadece benden çok çıkmıyor ama yılmadan devam ediyorum çok yavaş oluyor ama 80 filan oldu galiba

:44: kumbarayla ilgisi olmadığı için sayılmaz demek durumundayım

sıkmadın öyle düşünme
sadece paylaşıyorsun destek arıyorsun
içini döküyorsun sevgicim
herzaman uğra , herzaman paylaş
biz buradayız ve destek için hep hazırız
allah yardımcın olsun ama paşamı üzme sende üzülme stres yapma
senin stresin yiğiti iyice geriyor cnm

sevgi seni çok iyi anlıyorum .. inan hepimiz yaşıyoruz ..
bak mesela ben hafta sonları kahvaltı yaptırıken çok zorlanıyorum . ( öğle yemeğini saymıyorum bile ) ekmeğe peynir sürüyorum üstünede çok az sarelle bak oğlum çikolatalı ekmek diyorum ancak öyle yiyoo .. arada bazı ekmekleri sadece peynirle veriyorum .. sende bi dene istersen çikolatayı her çocuk çok sever .. yemeğin üzerine yakışsada yakışmasana sarelle koy çok azçık bak çikolatalı de belki ozaman yer .. inşll tabii..

süper bunlar ya allahım bu yaşta bu büyüklük kompleksi napcaz nevra biz bunlarla

sorma .. ne kadarda meraklılar büyümeye . elimde olsa hiç büyümez hep çocuk kalırdım ..

alkışkar bigeyeee

burcu çok geçmiş olsun .. inşll hemencecik düzelir..

günaydın, herkese iyi haftalar dilerim.

Bige senin paşa her diş çıkardığında oluyor böyle, ALLAh beterinden saklasın, geçmiş olsun.

sevgi, sen yine bi izmir mi yapsan ne????

günaydııınnn

kimsenin sıkıldığı falan yok sevgi nerden çıkardın? ayrıca sıkılan konuya dair konuşmaz olur biter, burada birbirimizin derdini dinlemeyeceksek, elimizin ve aklımızın yettiğince destek vermeyeceksek ne anlamı var ki? geyik yapmak için mi biraradayız biz sadece? ha buradan detaylı konuşmak istemiyorsan ona da saygım var, konuşmak istersen özel mesaj da atabilirsin
şu yazdığına dair milyon tane şey söylemek mümkün ama kabaca cevaplarsam
çocuğun mutluluğu için annenin mutluluğu şarttır... yani senin mutluluğunun önemi olmaması İMKANSIZ bu elde var bir... en basiti mutsuz olduğunda ona yansıtman bile onun mutluluğunu gölgeleyecektir, bu açıdan bile baktığında önemsiz olamaz.
ikincisi sebebin ne olursa olsun (çok seviyorum, cesaret edemiyorum, korkuyorum, gidecek yerim yok vs vs vs) sonsuz saygım var herkes kendi yaşadığını bilir neticede. ama ne olursa olsun yiğit'e sebep olduğunu düşündürme. benim annem de yıllarca bana dedi ki "ben boşanır giderdim de size kıyamadım. üstelik ben onu bıraksam baban hiçbir şeyini beceremez ölürdü"... yıllar sonra bir psikoterapiste gittim bunu söylediğimde bana dediği şu oldu, "bu söylemin meali: ben bırakıp gidemezdim çünkü onsuz hiçbir şey beceremeyip ölürdüm. ve size yaptığı en büyük kötülük de bu olmuş, mutsuzluğunun faturası olarak sizi göstermiş"... farkında olmadan çoğu ana-babanın yaptığı şey bu... size kıyamadım mutsuz olmaya razı geldim=mutsuzluğumun nedeni sensin, sen olmasan gider mutlu olabilirdim!!! yiğit'e bunu söylemek istediğine emin misin???

oooooh yarasın kuzuma mis gibi
umut da çubuk kraker seviyor ama küçük parçaları tükürüp kocaman parçalarını yiyor laz oğlum :111:

banka kumbarası yaaaaa
elimin altında olunca ben harcıyorum cnm
ama yeni bir kumbara edineyim senin güzel hatırın için

o şekilde bende çook zamanda az birikimler yaptım mesela bir ay maaşın yarısını DÖVİZ OLARAK ALMIŞTIM HARCAMAMAK İÇİN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…