2009 Aralık Anneleri

garanti bonus 5 e bölüyormuş melike
eşim tek çekim diye yapmış ama sonrasında fakettikki 5 e bölünmüş
bilgi ver cnm
parmakların aşınmaz dimi
atlayorsun çünkü bilgin var. kendine kızma öyle

BİGE o kadar sinir olmuştum ki kolay geçmiyor işte ama şimdiye kadarki yaklaşım ve davranışları gayet olumlu olduğu için sorun etmiyorum artık.

Yalnızım dostlarımmm yalnızım yalnız sen misin benim adam ne güzel altı dedin mi çıkıyor altı kırkta evde diyen müdürleri değiştiğinden beri önce yedi oldu bu eve geliş saatleri sonra yedi otuz sonra sekiz derken biraz önce aldım kara haberi bundan sonra uzunca bir müddet sekize kadar çalışacaklarmış dokuzda ancak evde olur servise binemeyeceği için pöf ki ne pöf

herkese iyi aksamlar ya ben hiç dinlenemiyorum ya ıssız bir adaya düssem yanımda götürecegim üç sey HİÇBİRSEYYY tabi zeynoyu anneme emanet edersem ya bige sen bilirsin lokman bacı sedef hastalıgına hangi karısım iyi gelirr bir el atıver aneannem bende her tarafları yara içim acıyor ne kullandıysak faydasız evin heryeri kurumus deri elimde degil bende tiksiniyorum bide zeyno var yerlerde gezimniyor günde 3 kez ev süpürüyorum

aşıncak olsa yazmam di mi
ama bazen ben bile rahatsız oluyorum her soruya mutlaka bir cevabım var ne siniiiiiiirrrrrrrr

Ama bige zati bizde bilgilenmek için soruyoruz ki sayende bilgileniyoruz. .çok teşekkürler sen burda amme hizmeti yapıyosun dostum . . :))

ahh ahha bu müdürler sanki kendi evleri yok .. ne istiyorlar yoganları , yastıkları alıp işyerindemi uyuyalım . nasıl olsa eve gidip , gelmek iş gücü kaybı .. bizimkide geçen ay öyleydi ebrucuğum .. bu ay ne güzel erken geliyor diye sevinirken yeni karar akşam mesai sonrası eğitim koymuşlar .. bu gidiş iyi değil hemde hiç değil..

edacığım çok geçmiş olsun .. sedef hastalığı zordur benim teyzemde de var .. allah yardımcısı olsun annanenin ..
bu arada sana mail attım aldın mı ??

Herkese günaydınn ..
İstanbulda kar var ...
sonunda yağıyoo.. yaa çok yağsında kar tatili yapalım yaa ..

herkese günaydın
nevra nilkün meral ve melike kadınları bi daha bana geveze derseniz var yaaaaaaa :111: sabah sabah şeşi beş oldum la sizin yüzünüzden

bu parça da kocaları geç saatlere kadar çalıştıran müdürlere

dökülen sedef parçalarına ki onlar için tedavi soruyordun edacım, bildiğim bir şey değil ama araştırırım senin için

başka tokatlayabileceğim mevzusu olan :44: alamadım hırsımı :95:

Tuvalet Terbiyesi / Eğitimi Mevzuu

Bez bağlanmadan kakasını yapamamak!

28 Aylık bebeğime anneanne ve babaannesi 3’er ay aralıklarla bakıyor. Son bir aya kadar hiç sorun yokken bezinin değiştirilmesine izin vermemeye başladı. Ben işten gelene kadar hiç bir şekilde bezini elletmiyor. Çok şey denedik ama olmadı olmadı. Çok zor durumdayız. Artık dayanamıyorum. Onu nasıl ikna edebiliriz?

Oğlum 3 yaşında. Çalıştığım için 5 ay öncesine kadar oğluma bir bakıcı bakıyordu. 5 Aydır kreşe gidiyor. Bir yıldır tuvalet alışkanlığı versem de olmadı. Kreşle birlikte öğretmenlerinin de önerisi ile tuvalet terbiyesi yapma kararı aldık. Ancak şu an geldiğimiz nokta pek parlak değil. Kaka tutmaya başladı. Bez bağladığımızda on dakika içinde kakasını yapıyor ve bezi idrar dolu oluyor. Bez bağlamadığımızda kıyametler kopuyor.

“28 Aylık bebeğime anneanne ve babaannesi 3’er ay aralıklarla bakıyor.” Burada bebeğe bakan sayısı bir bilemediniz ikiden fazla olmasın kuralı ihlal edilmiş durumda.

Mesele bebeklerin fazla sayıda bakıcı varlığında diğerine güven duygusunun sağlandığı yaşamın ilk 3 yılındaki bu kural çiğnendiği için anneyi zor durumda bırakmak değildir. Bebeğe büyük ebeveynlerin ortaklaşa bakma zorunluğu olmuş olabilir. Mesele bu gerçek ihlal edilirken bunun olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi için bir önlem alabilmektir. Bu konu ile ilgili bilgi almak isteyenlere Anne İş’te isimli kitabımı önerebilirim. Bu mektubun içeriğinden böyle bir yaklaşımdan söz edilmiyor. Ancak son bir aya kadar hiç sorun yokken bebeğin bezinin değiştirilmesine izin vermediği anlaşılıyor. 2,5 yaşın anneye bağlanmanın 2. Tepe noktası olduğu düşünülürse bebeğin bağlanma mekanizmalarının örselenmesi sonucu bu tepkisel davranışa yönelmiş olabileceği varsayılabilir.

Ya da toplumumuzda sık görülen ve maalesef büyük ebeveynlerin adeta kendilerini kanıtlamak mecburiyetinde hissettikleri bir alan olan bebeğe tuvalet terbiyesi adı altındaki bazı yaklaşımları olmuş olabilir.

1,5 – 3 yaş aralığı anal dönemdir ve bu dönemde kararlılık duygusu kazanılır. Kaka kendine ait somut bir olgudur. Bebek onu bırakmak istemez. Onu almayın. Onu klozet gibi kayboldu mu yerine bir daha monte edilemez bir yolculuğa yollamayın. Öyle ki ben artık ‘kakasına e kaka demeyin, onu ürkütmeyin’ önerimi dahi terk eder bir hale geldim.

Çünkü bizler bir an önce kaka terbiyesi adına önerilerde de ifrata kaçıyoruz. En iyisi ‘kaka terbiyesi’ adı altında bir yaklaşımda bulunulmamasıdır.

Öyle ki bu dönemde kaka çağrışımı yapacak ‘k’ harfini bile az kullanın. Hatta bu da yetmez büyük ebeveynlere konuya komşuya hısım akrabayı da zinhar konuya yaklaştırmayın. ‘Hiç bir şekilde bezini elletmiyor. Çok zor durumdayız. Artık dayanamıyorum.’ şeklinde mektuplar artık olmasın.

Burada dikkatinizi çekmek istediğim bir diğer nokta da ‘Onu nasıl ikna edebiliriz?’ Çöp Çocuk’tan, Çocuklarla Doğru İletişim’e; Çocuğunuzun Yeteneğini Keşfedin’den Korkuyu Tanımak ve Baş Etmek’e kadar kitaplarımı okuyan herkes 28 aylık bir çocuğun ikna edilemeyeceğini, iknaya çalışmanın sakıncalı olduğunu bilir.

Böyle olunca ‘Çok şey denedik ama olmadı olmadı.’ dendiğinde korkarım denenenler çocuğun beyin dinamiklerinden uzak yetişkin mantığı değildir. İşte o zaman ‘olmaz olmaz’…

Nitekim bu mantıkla yaklaşanlar maalesef farkında olmadan çocuklarımızın beyin gelişimini de örseliyor. İşte buna bir örnek sunan anne mektubu.

Oğlum 3 yaşında. Çalıştığım için 5 ay öncesine kadar oğluma bir bakıcı bakıyordu. 5 Aydır kreşe gidiyor. Bir yıldır tuvalet alışkanlığı versem de olmadı. Kreşle birlikte öğretmenlerinin de önerisi ile tuvalet terbiyesi yapma kararı aldık. Ancak şu an geldiğimiz nokta pek parlak değil. Kaka tutmaya başladı. Bez bağladığımızda on dakika içinde kakasını yapıyor ve bezi idrar dolu oluyor. Bez bağlamadığımızda kıyametler kopuyor.

Çocuğun içinde bulunduğu dönemi hiçe sayarak ‘hem evden ayrılışı ve hem de kakayı bir çırpıda çözecek bir yetişkin mantığının geçersiz kalmakla sınırlanmayıp çocukta kaygı uyandıran sonucu…

Ömrüm oldukça konuşmalarım ve hatta sonrasında kitaplarımla çocukların zihinsel gelişmesini örseleyen kaygı ile mücadele edeceğim. Tabii onu örseleyenlerle de…

Kaka Tutmak ve Kabızlık

21 Aylık bebeğimin kaka tutma problemi var. Kaka zıvık bile gelse çok korkuyor. Adeta yapmak istemiyor. İki ay kadar bezine değil tuvalete tuttum. Fakat şimdi asla tuvalete oturmak istemiyor. Dikkatini dağıtarak, oyuna dökerek yaptırmaya çalışıyoruz ama onu tuvalete kandırmak imkansız.

Oğlum 28 aylık. Daha önce 2 kere tuvalet eğitimini denedim ama olmadı. Tam bu çocuk bezden kurtulamayacak diye terbiyeyi merbiyeyi bırakmıştım ki kendiliğinden bezi istemedi. Hemen yeniden klozet alıştırmalarına başladım. Evdeki tüm bezleri kaldırdık. Oğlumu bezsiz yatırdım ve gece çişe kaldırmaya başladım. Maşallah sabaha kuru kalktı. Fakat çocuğum çişini de kakasını da hiç yapmaz oldu. Ne klozet, ne kavanoz yapmadı. Bütün oyuncak ve kitapları çıkardık gene olmadı. Mesanesi dolu patlayacak ama yapmıyor.

Oğlum 3.5 yaşını doldurdu. Son iki yıldır kaka sorunu yaşıyoruz. Kakası çok gelmesine rağmen tutuyor ve yapmıyor. Böyle günlerce bekletiyor. Doktoru bir sürü şuruplar denedi ama yararı olmadı. Tuta tuta kaka iyice katılaşıyor. On günün sonunda dayanılmaz hale gelince lavmanlarla zorla ve çok acı çekerek yaptırabiliyoruz. Resmen ailece krize giriyoruz. Sürekli kakaya odaklandığı için arkadaşları ile oyun dahi oynayamıyor. Her şeyi denedik. Defalarca anlatmak, açıklamalar yapmak hiç fayda etmedi. Oğlumun da bizim de ailece psikolojimiz ve sosyal hayatımız felç olmuş durumda.

İnsan yaşamında 8 aşama tanımlanır. Bunlarda biri anal dönemdir.

Her yaş döneminde insan bir gerilim yaşar ve bu gerilimle o dönemi aşar. Her yaş dönemi doyurularak aşılmalıdır.

Bu gerilim göz ardı edilirse çözülmemiş gerilimlerin etkileri sonraki dönemleri olumsuz etkiler. O nedenle, söz konusu dönemde ortaya çıkan bir davranışa alışır da bırakmaz mantığı ile yaklaşma… Bırak doysun.

Doyurulan içgüdüler gerilerek almak istediklerine ulaştıktan sonra bireyin rahatlamasına dolayısıyla o davranışı terk etmesine olanak vereceklerdir.

Eğer bir davranış olması gereken süreyi aşıyorsa yine de davranışa doğrudan yönelme, neden bu davranış olması gereken süreyi aşıyor diye soru sor… Sorunun yanıtını bulana kadar sor… Karşı davranışa bu sorunun yanıtını bulduktan sonra geç. Bu arada sabırla izle…

Özellikle birinci yaştan itibaren bırakın kakasını yapsın, konu etmeyin, başkalarını da konu hakkında konuşturmayın, bezini elinden almayın. Kısacası barsak borusunun ucuna karışmayın.

Hazır olduğunda kendisi onu size verecek veya yol gösterecektir.

Geleceğin kararlı bireyinin temelini sarsmayın aksi halde suçluluk duygusunu yerleştirirsiniz.

Şanslı kalın,

Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin

günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn dün yanlış alarmmış hastalanmadım :18: eyvah eyvah yaa ben nasıl unuttum tarihini meral iyi söylemiş ne şaşkınım

günaydın herkeseeeee
gece huysuzdu oğlum
durup dururken çığlık çığlığa ağlıyodu
ağrı kesici verdim bi zaman sonra kesildi
biyeri ağrıyodu herhalde kuzumun
şimdi kuduruk oynuyo bişey olmamış gibi

heee bide heryer bembeyaz burda gece yatarken bişey yoktu
sabah perdeleri açtım bi baktım her yer bemmmmmbeyazzzz

ne kaddan mikemmel di miiiiiii ben bayılırım kara bizde de cumartesiden beri bembeyaz değilse bile beyaz

bi de günaydın canım benim
göbüş kuzusuyla abi kuzusunu da öperim

günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn dün yanlış alarmmış hastalanmadım :18: eyvah eyvah yaa ben nasıl unuttum tarihini meral iyi söylemiş ne şaşkınım

günaydınnnn melikee .. hayırlı olsunn

günaydın yasemin ayy kıyamam ağrısı vardı demekki.
maşallah valla çabuk atlatıyorlar herşeyi ..
ne güzel valla .. ist. çok yağsın kar tatili olsun ..

dünür kıyamam oğluşuma sancısı vardı demekki belki gazdı ah canım neyse ki hemen unutuyorlar hemen düzeliyorlar rabbim büyük hastalıklarını göstermesin

ne kaddan mikemmel di miiiiiii ben bayılırım kara bizde de cumartesiden beri bembeyaz değilse bile beyaz

bi de günaydın canım benim
göbüş kuzusuyla abi kuzusunu da öperim

bende çok severim karı
ama en büyük korkularımdan biride kayıp düşmektir :18: :78:
bizde seni ve hepinizi öperiz

yaaa demekki (((
erimeye durdu bile güneş açtıda((
geçen kış değilde önceki kış acayipti
bacağımın boyu kadar kar vardı
ayyy yine öyle olsa ama buz olmasaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…