2009 Aralık Anneleri

canım her şeyden önce canberkin çok etkilenmemesine çok sevindim söylemiştik ama sana di mi eminim sen daha beter durumdasındır onlar çok daha kolay uyum sağlıyor değişikliklere
umarım dün gece uyumuştur ve uyutmuştur da bugün daha keyifli bir gün geçirebilirsin, merak etme her geçen günle bünye uyum sağlıyor ve yeterli uykuyu almasa da işini yapacak enerji bir şekilde bir yerden geliyor. işe ilk döndüğüm zamanlarda zombi gibi geziyordum, şimdi çok daha az uyuduğum halde gayet iyiyim rutine bindi ya artık

köpek, ayı ve baba ha

sibelcim söylemesi kolay yapması zor biliyorum ama ben umut çok kudurduğunda sabır katsayıma göre iki yöntem uyguluyorum. birincisi doktorların da önerdiği "seni anlıyorum" yöntemi.. ki sinirin 0 seviyesinde olması falan lazım :86: şimdi bunlar her şeyi anlıyor fakat kendilerini ifade edemiyorlar ya, o yüzden asabiler, kendinden biç karşındakine derdini anlatamadığında köpürmüyor musun?
oyuncak düştü ağlamaya mı başladı... "ah oğlumun oyuncağı mı düşmüş? hay allah yavrucum ama bak ağlama hadi birlikte alalım biz oyuncağını, bu da ne kadar yaramaz oyuncakmış böyle" türevi sinirlendiği şeyi anladığını gösterir yaklaşımı deniyorum... ki sinirlendiği şeyi doğru anlamışsam işe yarıyor...
ikincisi de pelinin de bahsettiği yöntem... hiç bir şekilde avunmuyorsa veya sinir durumum melaikeliğe izin vermiyorsa "tamam oğlum ağlayabilirsin ama bunda ağlanacak bir şey yok. sen bilirsin ama ben seni dinlemiyorum" diyorum ve odadan çıkmaya yelteniyorum genelde daha fazla çığlık atıp peşimden geliyor ve kendini bacaklarıma atıyor... o zaman da kucağıma alıp saçını okşayarak "ama oğluşum kendini de beni de yok yere üzüyorsun bak yok işte ağlayacak bir şey hadi artık ağlama" vs şeklinde takılıyoruz genelde sakinleşiyor, sakinleşmiyorsa bir sıkıntısı vardır ya da çok sıkılmıştır seçeneklerine geçiyorum. ya oyun oynuyoruz (ki favorimiz bir yetişkinin elinden tutarken bir başka yetişkinin kovalaması) ya da dişine, poposuna vs bakıyorum... çoğu zaman oyun çözüyor sorunumuzu
o da olmazsa mecburen karşısına geçip ben de ağlıyorum pek şenlikli oluyor
valla bez bağlatma konusunda umut da tam bir kabus özellikle de ben bağlıyorsam... ama kaka sorununu şöyle çözdüm. kaka yaptığında (kokudan anlamamak imkansız zaten) altını açmadan banyoya götürüyorum bezini küvette açıyorum popoyu pipiyi ve ayakları bir güzel yıkayıp çıkıyorum, havlusuyla salona götürüp yere yatırıyorum babytv veya reklam açıyorum ve bağlıyorum başka türlü mümkün değil

günaydın canım benim
hepimiz aynı değil miyiz pelin... kök söktürüyorlar anlatsan sayfalarca huysuzlukları, zorlukları var ama bi anne diyolar iş bitiyo

müzeyyen neymiş neymiş
bak bende çok merak ettim cnm

günaydın meralim

bu arada alıntı yapmayı unutmuşum ama MÜZEYYEEEEEENNNNNNNN neymiş sürpriz? büroya masa mı almış enişte bey :86:

ohh çok şükür inşll 1 ay sonrada bi şey olmaz sorunsuz atlatırsınız. burnun içinde geçmiş olsun

allah alah eymiş acaba ..

ebrucuğum sorunsuz atlattığınıza sevindim . inşll sende alışırsın ..

sibelcim aynı şeyleri yaşıyoruz akşam binbir zorlukla muhallebisini yedirdim .. konuşmaktan bir şeyler anlatmaktan çenem arıdı. benimde burnumla oynamayı çok seviyoo hatta bi keresinde kanattı benim canım yandı ama o kahkalarla gülüyordu . sadistmi olacak ne .

herkese günaydınn .
günaydın bige , meral , pelin

hepimizin sorunu aynı sanırım .. her şeyi anlıyorlar ve anlatamadıkları için sinir içindeler . bend sürekli konuşuyorum onunla hatta onu ilgilendirmeyen meseleleri bile anlatıyorum ona dinliyo usluca
yemek yedirmek , alt açmak çok büyük sorun bizdede .. dışarı çıkarken çok mutlu ama biraz fazla oyalanalım hemen başlıyoo ağlamaya niye çıkmıyoruz diye :84: geçecek bunlarda diye bekliyoruz , teselli ediyoruz kendimizi ... bunlar gececek yeni şeyler çıkacak ..

c.tesi dr gidecez aşı olacaz nasıl zapdedecem bakalım ..

Son düzenleme:

good morning bacım

günaydın nevracım

günaydın canım
valla burada bizimkilerden 2 ay kadar küçük bir kız var arkadaşımın o tam beter, sinirlenip ağlamaya başladığında gidip kafayı duvarlara vuruyormuş bu kez de canı yanıp onun için ağlıyormuş vs
allah vermesin bizimkilerin hiçbiri o kuzu gibi değil anladığım kadarıyla

aynen aynen resmen gece olsun istemiyorum bazı günler yemek yemez 1 den önce uyumaz ve uykusu geldiği için mızmız biz artık wc ye mecbur beraber giriyoruz yoksa kapıyı yumrukluyor babası zaptedemiyor avm de elinden tutmayacaksın kucağa zaten almayacaksın o istediği dükkana girecek istediği yöne gidecek kucağına alırsan son ses bağırıyor alt değiştirmeyi hiç konuşmayalım es geçelim o konuyu istediğinin olmaması zaten mümkün değil o kadar bebekten o ses nasıl çıkıyor resmen anırıyor ki benim kızım gayet sakin bir bebekti son zamanlarda cozuttu bazen uzanıyorum saçımdan yakalayıp kaldırıyor bnabası fosur fosur uyuyor ona bakıp gülüyor ben yatıyorum yoluyor saçımı başımı ama gene de o melek

öykü duvara olmasada sinirlendiğinde ama her sinirlendiğinde değil koltuk minderine yada yerde ise halıya kafa ile vuruyor bige teyzesi(uyanık canı acımasın diye yumuşak dokunuşlar ile yavaş vuruyor)

tek meraklı ben değilim iki dünür aynıyız

:13:
oy yerim onun suratını ben!!!!
bizimki nadir adam seçiyo,
bazı adamlardan hoşlanmıyo ve bazı çocuklarla çok güzel oynarken bazılarının yanına bile yaklaşmıyo
neye göre yapıyo ayrımı çok merak ediyorum
ama genel olarak insan sever oğlum

allahım sabır versin ama şu zamanlar hepsi öyle
anaya yapışık ve ben merkezliler
bazen cidden sinir sınaması yapıyolar sanki
konuşmaya başlasalar birçok yönden daha rahat oluruz gibi geliyo
tabi bu seferde çok konuşup tekrar tekrar sorup delirtebilirler ama ağlamalarından iyidir

amiiiiin kıymetcim sağol utandırdın kız beni :78:

sağol övünçcüm
amin inşallah canım benim

günaydın nevracım

allah sabır versi valla çok şükür kendine zarar vermiyoo .. canı tatlı bizimkinin

ahh melike ahhh saç kalmadı kafamda .. o benim saçlarımı çektiğinde babası da onun saçlarını çekiyoo canı yanınca bırakıyo bana bulaşmıyo bi süre ..

öykü duvara olmasada sinirlendiğinde ama her sinirlendiğinde değil koltuk minderine yada yerde ise halıya kafa ile vuruyor bige teyzesi(uyanık canı acımasın diye yumuşak dokunuşlar ile yavaş vuruyor)

bak sen kara gözlüme biliyoo işini canı tatlı tabii ..

hııııııııııı avm faslı için ben hazırlıklıyım valla aldım göbek bağı çantalarımızı rahat rahat sinir stress yaşamadan gezicez oğluşumla son gittiğimizde hala yürümüyordu bir dahaki gidişimize çantalar belimizdeeeeeeee uzun ip aramızda biz gideriz avmye hey avmyeeeeeee

umut babasını da uyandırıyor valla... genelde burna parmak sokma yöntemini kullanıyo :86:

eeeeee aralık 2009 bebesi bunlar hepsi ayrı cin
umut da kafayı duvara vuruyor ama sinirden değil deney yapıyor cin oğlum :86: ama şu ana kadar acıtacak kadar vurduğunu görmedim üstünde durmuyorum hiç ilgilenmiyorum öyle yaptığında arkadaşıma da önerdim dikkatini çekmediğini görürse yapmaz dedim yok valla canını acıtacak kadar vuruyor dedi

Müzeyyende gelemedi of yaaaaaaaaaa

:95: öfff ya hiç sorma

haktanda vuruyo :96:
ilk yere vurdu sonra duvara vurdu masaya vurdu en son baktı ki kanepeye vurunca çok acımıyo kanepeye vuruyo artık hep
bide saçlarını çekiyo zıpır sinirlenince çığlık atarak

ayy bigecimm yaa burak ta aynı burnuma parmağını sokuyoo bide ykarı doğru kaldırıyo nasıl canımı yakıyoo bi kersinde kanattı sızlamış bütün gün ..

ahha ahha hemde nasıl cin ama o şirin şirin gülüşü yok mu valla bende basıyorum kahkahayı

bu bebeler cin mi yok sa perimi ben anlamadım arkadaşlar

diş buğdayı nasıl yaptınız . birazdan kaynatırız kurandan yasin okuruz tamamdır dimi?

haktanda vuruyo :96:
ilk yere vurdu sonra duvara vurdu masaya vurdu en son baktı ki kanepeye vurunca çok acımıyo kanepeye vuruyo artık hep
bide saçlarını çekiyo zıpır sinirlenince çığlık atarak

benimkine babası bir şey öğretti onu yapıyor ama bir yandan çok komik bir yandan çok sinir oluyor kararsızım :111:
ellerini öne doğru uzatıyor (bazen yumruk bazen açık) ııııııııııııııııııııı sesi eşliğinde kasılıyor gibi yapıyor hani suya girmek istemeyen eşek inadı gibi... ama öyle bir kendini kasmak ki kollar titriyor bunu yaparken de kollarını ellerini izliyor bakalım iyi titriyor mu diye

bir de elleri çabuk ki engelledim diyene kadar yapıyor yapacağını sıpalar
ben kapkaçcı yapmaya karar verdim zıpamı

bu bebeler cin mi yok sa perimi ben anlamadım arkadaşlar

bütün doğaüstü varlıkları içinde barındırıyor meralim bazen cin bazen peri bazen melek bazen şeytan... kısaca insan

Son düzenleme:

kafadaş bunlar

ahh melike ahhh saç kalmadı kafamda .. o benim saçlarımı çektiğinde babası da onun saçlarını çekiyoo canı yanınca bırakıyo bana bulaşmıyo bi süre ..
süper taktikmiş

diş buğdayı nasıl yaptınız . birazdan kaynatırız kurandan yasin okuruz tamamdır dimi?

biz maalesef yapamadık bir allahın kulu yoktu ankarada ilk dişimiz çıktığında... sonra da fok var gibi ardı ardına çıkarınca müsait ilk vaktimizde herifin 8 dişi olmuştu bile
googlelarsan bulursun bayağı bir merasimi var en önemlisi de tepsiye meslekleri temsil eden bir şeyler koyuyorsun hangisini seçtiğine bakıyorsun vs... buğdaylardan birine para ya da altın koyuyorsun kime çıkarsa çocuğu donatıyor gibi cilveli işleri de olması lazım :97:

allahım alem bunlar yaaa:)))kapkaççı diye takılıyoz zaten biz haktana nasıl bu kadar hızlılar nasıl
kaşla göz arası hallediyolar işlerini anlamıyorum
şimdi gelmiş tek eli havada kızgın kızgın bağırıyo bana neeeeee neeeeee anna det diye
ayyy gidem oğlum ortalığı dağıtmadan gelirim birazdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…