2009 Aralık Anneleri

geçmişe akşam bakarım demiştim ama hemen yatmak istiyorum.. öğlen birde kalkan kızımı dokuzda sallamaya başlayarak 11 de zor uyuttum?!?!? pes yani.. bi bebek bukadar uyanık durur mu ya.. yada uyumamak için bukadar direnirmi.. bunlar nezaman kendileri uyuyacak.. yemek yemez uyumaz araba koltuğunda oturmaz mama sandalyesinde durmaz pusete binmez benden ayrılmaz şaka gibi yahu..

seni okadar ii anlıyorumki bende geçen gece 10 da bi başladım uyutmaya 12 ye kadar artık 12 de sızdı resmen ve kucakta sallıyorum salla salla kollarım ağrıdı ki kaan çok zayıf bide kilolu olsa yanmıştım bizimkide yemiyo uyumuyo mama sandalyesine oturunca bu şekilde:84: artık hiç bişey demiyorum o ağlayınca yüzüne bakıyorum tepkisiz bi bakıyorum susuyo oda bana bakıyo bende aynı şeyi düşündüm ne zaman kendisi uyuyacak diye bi arkadaşımın 4 yaşında oğlu var çok beklersin dedi sallamaya alışan çocuk biraz zor kendisi uyuyomuş

ama bütünumutlarımı suya düşürdün valla benimki küçükken memede uyuyodu sonra bundan kurtulmak için bi hamak aldık ve hep onda uyudu.. yani yaklaşık 8-9 ay gibi uzun bir süredir hamakta uyuyo sallanarak ve başka hiçbri türlü uyumuyo.. en büyük hayalim odasında yatağında uyuması (

bu arada kimsecikler yok neden kine:26:

keşke memede uyusaydı en azından memeyi bırakınca belki kendisi uyurdu yani nebiliyim sallamadan yanında yatarak uyutabilirdin ben 5 ay emzirdiğim için öyle bi şansım olmadı bizde 3 gün öncesine kadar beraber aynı odada yatıyoduk ama 3 gündür odasında yatağında yatıyo gerçi bana zor oldu biraz ama bu ara alışmazsa ii ce anlamaya başladığında daha zor olcak diye ayırdık odasını gündüz uykuları odasında olduğu için çok zorlanmadık ama psikolojik olarak bana zor oldu sanki onu terketmişim gibi geliyo bence sende bu aralar odasında yatırmaya başlasan ii olur sonrasını düşünerek

nasılsınızarkadaşlar.nasıl gidiyor özledim sizleri
giremiyorum artık siteyede facedean takip ediyorum bebişleride onada sık giremiyorum ama hemen bi göz atıyorum arada.hasta olan tüm bebişler iyileşmiştir. umarım .yok dimi bi yaramazlık

selam herkese
sabahtan beri evi topla düzelt yıka kaldır haktan'la uğraş derken giremedim siteye
gerçi kise yok bugün hayır olur inşallah :44:
belim ağrıdı, birazdan kociş gelcek ve ben yemek yapmadım :26:
yapılacak bi dünya iş var daha hemde :96:
ooooofffffff of!!!!!!!!!!

memede uyuyodu ama uyanana kadar ağzından çıkarttırmıyodu.. ee üç saat onunla bende yatıyodum.. bende sanırım memeden kesince psikolojik olarak kendimi kötü hissedicem.. şuan odasını ayırmaya ben bile hazır değilimki o olsun :)) gece çok kalkkıyo emiyo.. memeden kestikten 1-2 ay sonra odasına yatırıcam.. yani kışa diye düşünüyorum bakalım..

ya atom karıncam sen niye okadar iş yapıyosunki hala.. cık cık cık.. portakal hanım kocaman oldu artık daha da dikkatli olmalısın hem kendini yorma bukadar dünya işi bitmiyo bak bana deli gibi iş yapıyorum elime geçen bişi varmı hayır :) benimki psikolojik..

ya cidden bugün niye kimse yok hayırdır inşallah herkes iyidir inşallah..

ne zamandır üstün körü yapıyorum ne yapıyosam ama ince iş yapmam lazım
gözümde büyüyen yerleri yaptım
bi çekmece 2 de dolap var elime ne geçerse oraya atıyodum ne zamandır şimdi yerleştirdim düzelttim oraları
yarınada mutfak kaldı artık, yavaş yavaş mutfağı temizlerim
kocişe balkonları devrettim
Hafta sonu görümcemler k.validem gelebilirler ascık düzenli gelin olayım
Onlar gelincede camlarla tülleri beraber yaparız

dünürrrrrrrr bırak atom karıncalığı senin evin hepimizden temizdir eminim hem çok pis bile olsa minicik bebeğin ve göbüşünde portakal hanım var bak belin ağrımış kuzumu düşün yorma kendini doğunca çok yorulacaksın zaten şimdi bol bol ( damadım izin verdiği müddetçe ) dinlen

selam herkese bugün niye yokmuş cidden kimse ya geçmiş bi çırpıda bitti hayır olsun inş. bi yaramazlık yoktur umarım.

yasemin yorma bu kadar kendini tatlım ya için durmuyordur ama göbeğinde mi yavşlatmıyo seni bin maş. sana dikkat et kendine. gelenler zaten seni biliyo beraber halledersiniz geldiklerinde onlarında bi faydası olur yorulmazsın bu kadar

bende aşı oldum tetanozun 4. dozunu kolum kalkmıyo zeynep öğlen 3 ten beri uyumuyodu az önce sızdı artık muhallebi yediremeden artık ana sütüne kuvvet gece boyunca :)

bugün kimse uğramadı artık unutuldu burası ben kimse girmeyince üzülüyorum
benim kızda rekora imza attı 9.5 da uyudu maşallah diyeyim
veeee bu akşam yemek yedi hanımefendi ne yedi biliyor musunuz ben ona yemek hazırlayım yesin diye çorbalar yapayım kızım bu akşam yarım lahmacun yedi yok valla bu kız dengesüzzzzz

ohh afiyet olsun kuzuya ne uğraşıyosun o zaman sen söyle bi iskender kebap zeynep oturup yesin yada hamburger :)
gece kalkmasında hiç sende dinlen accık melike maş. bu arada hep böyle olsun:)

ohh afiyet olsun kuzuya ne uğraşıyosun o zaman sen söyle bi iskender kebap zeynep oturup yesin yada hamburger :)
gece kalkmasında hiç sende dinlen accık melike maş. bu arada hep böyle olsun:)

şimdi ilk kalkışını yaptı emdi uyudu dün gece çok zor dalıyordu inş. bu gece öyle olmaz
yarına adana mı alsam urfa mı karar veremedim

selam herkese
offf cok yorucu bı gundu fakat kızı uyuttuğum halde uyuyamadım daha,,netten tırtıl kurabıye araştırıyorum delı olucam..ya yapıpta tutturan varsa bana yazsın lutfen
sabah eskışehırden arkadaşlarımız gelmış onlarla turladık kaleye,hacıbayram velı hazretlerıne ,m.akıf ersoyun evını falan gormeye gııtık yemek yedık bıze gectık akşamda burdakı ortak arkadaşımıza gııttık 9 da geldık eve,,gezmekten cok benı azra yordu...hastalıktı dişti derken cok huy değiştirdı herşeye abartmıyorum ama herşeye ağlıyo yaa,,hemde ne ağlamak..nerden ogrendıyse kendıne yere atıyo falan,,la havle cekıyorum valla nefret ettığım bebek tipi oldu azra...ustelık bu vakte kadar laftan anlıyodu yapma deyınde duruyodu ve hıç ağlatmadık bız azrayı,,butun bı yılın aglamasını yaptı heralde şu son bır ayda...bı donemdır dıyorum uzulmemeye calışıyorum ama uzuluyorum yaa
bugunde bır suru işim vardı alışverışe falan cıkcaktım kuafore gıtcektım yarın akşam kayınvalıdemler falan gelıyo ya,,herşey yarına kaldı yemek felan da yapcam dahaa,,oooooo,,azrayla nası olucak bakalım ama ben butun enerjımı bugun harcadım yaa
kızlar bıde bışı sorcam,,boyle en ufak bı şeyde ağlayıncca cocuğa nası yaklaşmak gerekıyor??yanı anlatıyorum sakınce konuşuyorum falan aama anlamıyor kı laftan,,ne yapmak lazım yaa,,ağlayarak ıstedığını yaptırmaaya calışıyo bu aralar azra,,nası yaklaşmak nası davranamk lazım acabaa:44:

bu arada iştahlı cocuk ne kadar guzel bışşey ya,,arkadaşımızın 8 aylık kız bebklerı vardı,,lokantada masaya oturtu annesı mercımek corbası soyledı ıcıne bıraz ekmek doğrayıp yedırdı kıza yaaaa,,bıde sıcak sıcak soktu kızın agzına valla...azra dersen salatadakı havuçları bıraz agzına daha cok masaya yaymakla meşguldu,,corbayı tatmadı bıle(yaa salıverıp yetıştırınce daha rahat oluyormuşş demekkı,,bız cok ustune duştuk..ben nası ozel corbalar falan yapmaya çalışıyodum ev yemeklerınden verılmez falan dıye kımseye verdırtmıyordum ,,meğer kucuk falan demeyıp evde ne varsa sokacakmışsın agzına....şimdi yanlışlarımın cezasını çekıyorum sanırım

alemci senin kız yarın bide işkembe çorbası söyle canım.. :) yak bak demekki canı isterse ne olsa yiyo (maşallah) gitme kızın üstüne.. (demesi kolay bide bizi görsen :))

ben hiç öyle bi aşı olmadım ne hamileliğimde ne sonrasında neki o..?

ah canım üzme kendini emin ol şuan hepsi aynı.. zaten okuduğum kitaptada diyo.. şuan herşeyi ağlayarak yaptırmaya çılışırmış.. hatta tam olarak şöyle diyo:

bebekler 1 yaşına kadar kendilerini ayrı bir birey olarak görmezler. ancak 1 yaşından sonnra ayrı bir birey olduklarını farkederler ve farkettirmek isterler. bu sebeple hayır denilen herşeyi yapmak isterler, bende varımı ispatlamaya çalışırlar vs.

ne yapmak gerekiyomuş bi iki de tüyo vermişler: mesela giydirmekte sorun yaşıyosanız iki tane body çıkarın hangisini giymek istersin diyin o seçsin yine sizin istediğiniz olacak ama o kendi seçimi olduğunu düşünüp daha az sorun çıkartacaktır diyo.. yemek yedirirkende iki kaseye koyun hangisini yiyelim diyin diyo.. yada önüne kendi yiyebilecği tarzda bişey koyun o onunla oyalanırken siz diğerini arada yedirin diyo.. he ağlayıp bağardığında ise bunun önce yanlış bişey olduğunu anlatın sonra onunla ilgilenmeyin diyo.. bu yaştaki çocuk için en büyük ceza sizin ilginizden yoksun kalmasıdır diyo.. güzel bişey yaptığında sarılın öpün övün kötü bişey yaptığında odadan bile çıkabilirsiniz.. böyllikle o da doğruyu yanlışı ayırt etmeye başlayacaktır diyo.. tabi demesi kolay yapması sabırrrrr :))

çok dağıldım melike ipin ucunu kaçırırsam kolay kolay toplayamam
iyice salmışım kendimi
iyi oldu bu bana
bundan sonra daha düzenli olurum artıkın

biliyolar tabi nasıl olduğumu
yardımlarınıda asla esirgemezler allah razı olsun
bitirdim çok şükür bi süpürcem bide çorbayla pilav yapcam tamamdır sonrası

çok geçmiş olsun kıymetim
evvelsi gün bende oldum tetanoz aşısı
inan hala ağırıyo yeri
üzerine yatamıyorum

haktanda bayılıyo lahmacuna dürüme
lokantalardan çıkmıycak bunlar anlaşıldı

ben daha 4 aylıkken ağızına herşeyi sürmeye başlamıştım haktana
hiç onu vermeyim bunu yedirmeyim demedim inek sütü ve bal harici herşeyi yedirdim
şimdi allaha şükür herşeyi yiyo süt haricinde ve iştahlı maşallah

ah fatma bazen aynı karmaşaya düşüyorum bende
çoğu zaman ağlasada yapmıyorum isteddiğini ama bazen öyle bir inadı tutuyo ki ne yapacağımı şaşırıyorum
umursamaz davranmak çoğu zaman işe yarıyo ama kendine zarar vereceği zamanlar bunu yapamıyorum tabiki
güzel konuşuyorum olmuyo kızıyorum olmuyo
başka bir yöne dikkatini çekip unutturmaya çalışıyorum olmuyo
işte bu durumlarda napmam lazım bende bilmiyorum:26:

Canım çok sıkkın annemle felaket kavga ettik arkadaşım aradı melike de sana darıldı dedi ben de neden benim adıma konuşuyorsun dedim kızdı bağırmaya başladı ben de kız yetiştiriyormuşum filan falan bir daha kimseye konuşmam senin adına sen de benim hakkımda konuşma dedi ben de biraz ters konuştum ama sinirlerim bozuldu kız uyuyordu memede gittim yatırdım döndüm hala hem bağırıyor son ses hem ağlıyor herşeyime karışıyorsun hiçbir şeyimi beğenmiyorsun hep eleştiriyorsun beni dedim daha sabah sabah bir fırça yemiştim ben bebek büyütürken diye başlayan çok ters bir laf ettim allah canımı alsın arkamdan ağla dedim ( bu lafta suçluyum kabul ama biran bayılacak gibi oldum ağzımdan kaçtı ) ona beddua ettim diye ekstra hiddetlendi ki sabah gittim canı pide istiyor diye bir sürü pide aldım kahvaltıda yesin diye yarısında kavga olunca zehir olmuştur yemek

offfff amma yazdım ama çok kötüyüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…