2009 Aralık Anneleri

aminn canım amiiinnn

bu arada lafı komuşun ne kıskançsın sen yaa iyi ki Minaya daha doğrusu Minamı düşüncelere daldıranlara laf attık.. hemen hatta anında döndü laf bana

bozulmaz mı yaa.. hani ilk tecrübesizlik olmuyo eskisi gibi ama minnacıklar ben çaresizliklerine kaç kere oturdum sinirim bozulunca ağladım.. yazık bunlara diye diye ağladım yaa.
burnunu çekmekten sümkürmekten aciz falan.. günah yaa
bu reflü için 45 derecelik bebiş yatakları var. dr bişey dedi mi onlar için?
emzirdikten hemen sonra kaldırma. biraz uzansın sonra gaz çıkar falan filan... bende de bi kaç kez dediğin gibi oldu. Murat'ta da reflü var.. aman dedim inş ondan almaz. gerçi bebek reflüsü farklı bişey. dr. önerilerde bulunmadı mı sana?

Zaten oyle yatiyor Eylul . Ama ayaktayken bile fiskirma seklinde kusabiliyor maalesef. Emdikten sonra direk yatiyor zaten . Motilium diye bir ilac kullaniyoruz simdi . Oncede gaviscon kullandik . Simdi daha iyi sukur. Bebek reflusu daha farkliymis.

Buarada ben eylulu yarin dr goturcem ya

ben yatar.. yarın veli toplantımız var haydeyin iyisinden geceler olaaaa...

sorma görüşemiyoruz haftalardır rizedeydim yeni geldim geçen çarşamba işe başladım bende ama dahada gitmedim pazartesi rapor alıcam alabildiğim kadar bu arada eşimde evde ben çalışıcam diye bide rizeye gidicez diye işten ayrıldı işler iyice karıştı bakacak kimsede yok kaç gündür düşünüp duruyoruz napıcaz diye normalde raporu eşim işe girince alacaktım ama arkadaşlar sonradan rapor vermez doktor deyince bari raporlar yanmasın dedim hem bide daha 3 aylık sadece süt içiyo en azından bu bir ayı atlatırız diye düşündüm valla artık ne düşüneceğimide bilmiyorum karıştı iyice eşimde şimdi ben rapor alıcam diye işe girecek raporlar bitince nolacak bilmiyoruz işyeriyle anlaşabilirse dönüşümlü bakıcaz sabahçıyım öğlende o işe gitse dönüşümlü bakarız olmazsa ücretsiz izin alırım artık napim kaç gündür düşünmekten sütüm azaldı be nolacak diye bir yandan küccücük cocuğu bırakıp nasıl çalışıcan diyenler sanki keyfimizden çalışıyoruz alla alla neyse güzel konulara gelelim gaz problemi allahtan fazla sürmedi iki hafta falan zorladı bizi
sormaya büyüdükçe iyice bal oldu bizimkide bizimki sadece aguyu tekrar ediyo gerçi bişeyleri tekrar etmesini hiç denemedim ama rutin sohbetlerimiz var güzel güzel dinliyo ay çok tatlı oluyo ya iyi doğurdum valla yemişim süt izninide raporuda

sağol canım babam iyi çok sükür kac zamandır geziyoduk bebeği bağısıklık gezisine çıkardık izmiride gördü arada güzel oldu gündüz uykusu habire değişiyo benimkininde bazen bütün gün uyuyo bazen hiç bazen kesik kesik aman gece uyusdunda gündüz zaten özlerim

yaa bunalimdayim ben ya neden bu gobegim oldugfu gibi 3 aylik hamile gibi duruyo kiyafetlerim olmuyo zaten hafatad 1 gun disari cikiyorum ondada sik olum diyorum ama kendimi hantal paspal hissediyorum ya zayiflamak istiyorum sutum azalmadan off bide halen kabizligim devam ediyo hamilelikte son ay oldu gecmedi onami sinir olum tekrardan hastalanmadim regl olmadm onami sinir olum koca gobegemi sinir olum bilemedim iyice sinir kupuyum zaten yuksek tansiyonda var sinirlenince oda firliyoo offfffffffff

hehehehe ye tabe yaa ben de diyorum iyi ki seni doğurmuşum diye, şükürler ediyorum Arya için. izinler baya karışmış . bizde seneye napçez diye düşünüyoruz. doğurmakla olmuyo işte.. yersin sonra izinleri
şimdiden takma çok, boşver evde olmanın tadını çıkar...

Melike ekledim arkadaşlara bak şimdi..

bu dertlerden muzdarip tek sen degılsın valla. bende varım :teytey: akrabalrla gün yapıyoruz, eskiden şık şık giyinirdim şimdi abuk sabuk şeyler giyıp gidiyorum, kılo verıcem dıye yenı gıysı de almadım kendıme. yaza kadar verırız ınsallah yaa, ben spora yzılcam. annem bakıcak bebişime haftada 4 gun 1-2 saat. sutumu sagar bırakırım artık. hamılelıkte fazla kılo aldıgım için normal dogurmama ragmen sarkma var göbegımde. sporsuz iflah olmam ben yani eyvahedigeldismile

probiyotık yogurtlar varya actıvia gibi yogurt sevmem ama annem kabızlıga ii dedı dıye tuketıyrm çok ii geldi gercekten gece en son yedıgın şey o olacak dilek yogurttan sonra baska bırsey yemeyeceksın dene ıstersen bende işe yaradı kötuydum bende çok
kıloya yorum bıle yapamyrm çok dertlıyım zaten hiç açmayayım agzımı

bugunku hurriyet'de var bu yazi.

ODASINI 6 AYLIKKEN AYIRIN

Bebekler 3-6 aylık olduklarında günde yaklaşık 15 saat uyur. Sürenin yaklaşık 10 saati gece, kalanı gündüzdür. Gündüz uykusu parçalar halindedir. Bu dönemde gece iki kez bebeğinizi beslemek ve altını değiştirmek için uyanmanız gerekebilir. Dr. Çoşkun, “Gece uykusu öncesi bebeğinizi rahatlatacak aktiviteler (banyo yaptırmak, ninni söylemek ya da hafif müzik) yapmaya devam edin. Üç aylık bir bebek gece kesintisiz 4-5 saat uyuyabilir” diyor. Ve ekliyor; eğer sizinle aynı odada kalıyorsa, 6. ayını doldurduktan sonra ayrılmalı ve kendi odasına geçmeli.

Bebeğiniz 6-9 aylık olduğunda günde 14 saat uyur. Gece kesintisiz 7 saat uyuyabilir. Gündüz ise sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 kez uyumalı. Geceleri uyku öncesi yaptığınız aktivitelere devam etmenizde fayda var. Mümkün olduğunca uyguladığınız aktiviteleri aynı sıra ile ve aynı saatte yapmaya özen göstermelisiniz. Banyo yapıp, pijamalarını giydikten sonra ninniyi duyduğunda artık uyuması gerektiğini anlayacaktır.

BÜYÜDÜKÇE GÜNDÜZ UYKULARI AZALIR

Bebekler büyüdükçe gündüz uykuları azalır. Bu durum 4-5 yaşına kadar böyle devam edebilir. 9-12 aylık olduğunda geceleri 10-12 saat, gündüzleri ise 3-4 saat uyur. Gündüzleri öğleden önce bir kez ve öğleden sonra bir kez olmak üzere 1.5-2 saat uyur. Gece uykusu artık daha da düzene girmiştir. Bu dönemde bebeğiniz artık uyku öncesi aktivitelerden sonra uyuması gerektiğini biliyordur. Bu dönem için yapacağınız en iyi şey bebeğinizin uyku düzeninin bozulmaması için hem gece hem de gündüz beraber yaptığınız tüm aktiviteleri aynı sıra ile ve aynı zamanda yapmak. 12-18 aylık olduğunda artık günde 13-14 saat uyuyacaktır. Gündüz yine 2 kez uyumakla beraber gündüz uyku süresi kısalır. Gece uykusu ise kesintisiz olabilir ve sizin de uyanmanız gerekmeyebilir. 18-24 aylıkken günde 13-14 saat uyumalı. Bu sürenin yaklaşık 11 saati gece, kalanı ise günde bir kez öğleden sonra 1.5-3 saat kadar gündüz uykusu şeklindedir. Uyku düzeni 4-5 yaşına kadar bu şekilde devam etmeli.

Uykusuzluk aşırı hareketlilik yapabilir!

* Gündüz uykusunun fazla uzun sürmemesini sağlayın.
* Sallayarak uyutmak, memede emzirerek uyutmak gibi beraber yapacağınız bir aktivite ile uyutmak bebeğinizi size bağımlı hale getirir.
* Akşam saat 20.00-20.30 civarında yatırın. Uyku zamanının geçmesi, bazı bebeklere huzursuzluk bazılarında ise aşırı hareketlilik yapabilir. Uyku saati geçen bebek her ne kadar hareketli görünse de aslında uykusuzluktan o haldedir. Zaman ilerledikçe uyuması daha zor olacaktır.
* Uyanıp her ağladığında yanına koşmayın. Biraz bekleyin, belki de kendi kendine tekrar uykuya dalacaktır.
* Mümkünse kendi odasında ve kendi yatağında uyusun. Uyurken odası serin ve loş-karanlık olmalı. Yatağı yumuşak olmamalı ve yastık kullanılmamalı. Uyku için en uygun pozisyon yan yatma. Yüzüstü yatma, ani bebek ölüm riski nedeniyle önerilmiyor.
* Bebeğinizin uyumasını sağlamak için herhangi bir ilaç kullanmayın.
* Uykudan uyanırken ısrarla şiddetli ağlaması oluyorsa mutlaka doktorunuzla görüşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…