2009 Aralık Anneleri

Herkese hayırlı geceler . .gazsız sancısız agrısız ağlamasız aşı olanlara ateşsiz mutlu bahtiyar uykular diliyorum . .herkese maşallah kem gözlerdende korusun Allah . .

gunaydıınnnn opuyorumnanaktan
en erkenci ben mıyım yahu bayanssulusmile

Gene korkunç bir gece geçirdik biz de. Her zamankinden daha beter.
Ne umutlarla başlamıştım oysa rezene anason ve ıhlamur karıştırıp verdim doktorun önerisiyle.
Gaz ilacını verdim bir de çörek otu kaynatıp suyunu.
00:30 da uyudu 00:50 de uyandı. Ondan sonra dörde kadar uyumadı. Dörtten altı buçuğa kadar uyudu.
Sonra yine dokuz buçuğa kadar gözleri kapalı ama sürekli kıvrandı durdu. Bir de deli gibi emzik emiyor emzik almayan çocuk emzik düştü mü başlıyor ağlamaya.
Ben zaten artık uyuma yetisini kaybettim. Kesinlikle dalamıyorum.
Kendimden geçtim de herhalde bunun gazdan başka bir sorunu var. Başka bir doktora götürmeyi düşünüyorum ama şimdide gayet keyifli ana kucağının oyuncaklarıyla oynuyor.
Ay ne yazdım şaşırdım işte ne yapacağımı yazıp duruyorum çaresizce.

grip oldum ebru hemde çok kötü inşallah geçmez

Çok geçmiş olsun canım. Grip ilacı da kullanamıyormuşuz bu dönemde artık bol bol bitki çaylarıyla ve dinlenerek geçirmeye çalışırsın.

Zeynep nasıl? Kusma problemi geçti değil mi?

maşallah çok güzel kilo almış benimkiyle aynı gün doğsu boyları aynı ama kilosu 5800 benim seninki sadece anne sütüylemi böyle kilo aldı

günaydın herkese..evet canım sadece anne sütüyle sanırsam ben sürekli emziriyorum onun etkısımı ne böyle kilo alması..saat başı emzırdım ben..bugunlerde huzursuz ama aksam feryat fgan agkaydirigubbakcemile2lıyor..

canımya üzüldüm yaşadıklarina ben bunları ilk ay yasadım saat sabahın dördüne kadar nöbet tutturuyordu..sonra dr ye gittim ithal bir gaz ilaçi verdi.ben onu yatmaya yakın vermeye başladım bebeğim düzeldi uyku yönünde

Maaşallah canım bebeğine. Zaten genelde ilk ay bilemedin ikinci aya kadar yaşanıyor bunlar. Bu kadar süren çok az.
Ben de bir sürü gaz ilacı kullandım. Şu an hiç fayda etmemeye başladı.

kızlar gece 4 den bu yana ne yaptıysam emırı emzıremedım.nolur bi akıl verin.her yolu denıyorum emmıyo memeyle kavga edıyo,emzık emmek ıstıyo sureklı,onu da vermezsem çok aglıyo,napacamı sasırdım allah askına yok mu bı fıkrı olan çok kotu hıssedıorum kendımı

seninkide benimki gibi emzikci desene bizimkide öle emzik ağzında ben uyurken emziği çıkarıp mememi tıkıyorum ağzına cnm

emzik kolaylarına geliyor..ilgisini dağitarak emzirsen..müzik calan bir oyuncaklamafoldumben

Benim oğlum da Calpol verince 4-5 saat uyuyor gece zaten en uzun uykusu o.aşılardan sonrada vermiştim yarım ölçek öyle uyumuştu.dün de akşam 6dan gece 12ye kadar uyumayınca huzursuzluğu da vardı ben de grip olduum için belki onda da vardır kırgınlık diye yarım calpol verdim uyudu yine.uyuştuğu için mi uyuyor acaba ağrısı acısı geçtiği içinmi??

nasıl yani gece gündüz saat başımı benimkinin kilo alımı iyiydi 3.ayına girmeden 7 saat uyumaya başladı bende kilo alımı iyi diye dokunmadım ama 2 haftadır 5600de duruyo garibim oyüzden gecede uyandırıp emziricem mecbur kaç saatte bir emziriyosun senin hatunu

ben öyle yapınca yürüyerek emziriyorum emiyo ozaman sorun çıkarmıyo uyuyo hatta

merhaba kızlar dün erkek kardeşimin nişanı için bohça alışverişine çıktık gelinimize iyi geçti ama çok yoruldum. kızım doğduğundan beri dizkapağım ağrıyordu meğer menisküs yırtığı olmuş ameliyat dedi doktor.Başka bi doktora daha gidicem sanırım.

- Her annenin bebeğine sütü yeter mi?
ınsan memesi inek memesi yapısında değildir, bu nedenle uzun süreli süt biriktirmez. Çocuk emmeye başladığı anda süt yapılır. Nasıl gözyaşı ağladığımız zaman akıyorsa, yani bir yerde toplanmıyorsa süt de böyledir. Süt hücrelerinden anında süt yapılır ve bebek emdikçe de gelir. Süt olayı tamamen psikolojiktir. Kadının yerli yersiz üzülüp sıkılmaması gerekir. Annenin sütü su içerek, uyuyarak ve yüksek moralle artar.

Annenin istekli ve niyetli olması da önemlidir. Annenin bebeğini emzirmek istemesi sütün oluşmasında büyük önem taşır. Bir kadının emzirebilmesi için doğurması bile şart değildir. Bir genç kız veya yaşlı bir kadın, örneğin anneanne veya babaanne bile bebeği emzirse bir süre sonra süt gelir. “Süt nine” lafı da buradan gelir. Çünkü beyinde ilgili hormonun salgılanmasıyla süt gelmeye başlar."

- Süt yapan ya da sütü arttıran yiyecek var mı?
Süt yapıcı gıda diye bir şey olmaz. Birçok anne, sütü artsın diye gereksiz yere tatlı ve komposto yiyerek kilo alıyor. Süt yapıcı diye annelere zorla içirdikleri veya yedirdikleri şeylere dikkat edin, hepsi susama isteği uyandıran maddelerdir. Anne, bunları yiyince bol bol su içme arzusu hisseder. Bol bol su içince de süt miktarı artar. Yani mesele helva, tatlı, soğan, pekmez veya komposto tüketmekte değil; bunları yedikten sonra hararetten dolayı içtiği sudadır.

- Sütün kalitesi annenin beslenmesine göre değişir mi?
Sütün kalitesi hiçbir zaman değişmez. ıyi beslenen anne ile kötü beslenen anne arasında süt kalitesi açısından fark yoktur. ıyi beslenen anne kendisine fayda sağlar, kötü beslenen annenin zararı da kendisinedir. Çünkü süt yapmak için belli miktarda mineral vücuttan alınır. Bu minarellerin vücutta az ya da çok olması, kalan miktarın anneye yetip yetmediği meselesine bakılmadan vücut aynı miktar minerali anneden süt için alır. Yani zarar anneye olur.

Ancak sütün kalitesi aylara göre değişir. ılk aylarda gelen süt farklıdır, 1 ay sonra, 2 ay sonrası için farklı tipleri yapılmıştır. Örneğin; prematüre doğum yapmış bir kadının sütü ancak prematüre bebeğe iyi gelir. Onların sütü normal doğum yapmış bir annenin sütünden çok farklıdır. Yoksa annenin yediği içtiği ile hiçbir ilgisi yoktur.

- Anneler genellikle, “Acaba bebeğim doydu mu?” endişesi yaşıyorlar. Bebeğin doyup doymadığı nasıl anlaşlır?
Doyan çocuk, su içmesini sevmez, su verdiğiniz zaman iğrenir gibi yapar ve içmez.
Ayrıca, idrar sayısı günde 4’ten fazla olur. Üçüncüsü ise kakasının sarı hardal rengi ve cıvıktır. Bu özellikler varsa, çocuk doyuyor ve iyi besleniyor demektir. Az yiyen çocuk kestane kestane, top top sert kaka yapar. Fazla yedirilirse de yeşil renkte kaka yapar. Eskilerin dediği gibi yeşil kaka yapan çocuk, ayaklarını üşütmüş anlamına gelmez. ıshal harici yeşil kaka yapan çocuk, ihtiyacından fazla yiyor demektir. Bu durumda ishal sancısı gibi bir hazımsızlık sancısı oluşur ve bebek ağlar.

- Anne sütüyle beslenen bebeğin su içmeye ihtiyacı var mı?
Anne sütüyle beslenen bir bebeğin, Afrika sıcağında bile su içmesine gerek yok. Ama siz çocuğu, üşüyecek diye çok giydirirseniz veya çocukta ishal durumu varsa suya ihtiyaç olabilir. Normal şartlarda anne sütüyle beslenen bir bebeğe su verildiğinde boşu boşuna onun süt emme kapasitesi düşmüş olur. Bebek süt yerine suyla karnını doldurmuş olur.

- Anneler emzirme sürelerini nasıl ayarlayabilirler?
Yeni doğan bir bebek genellikle bir memedeki sütün yarısını 3 dakikada, diğer yarısını da yorulduğu için 5 dakikada içer. Toplamda 8 dakikada bir memedeki sütü bitirir. Diğer yarısına da 10 dakika dersek arada bir gaz çıkardıktan sonra ikinci memeye geçersek bu çocuk için yeterlidir. Fakat zamanla anneler bir öğün bir göğüsten diğer öğün diğer göğüsten meme verebilir. Ama bu herkes için geçerli değildir. Anne ile bebeği arasında farklı zamanlamalar oluşabilir. Her anne ile bebeği kendine özgü süreler oluşturabilir, ama orkestra şefi bebek olmalıdır.

- Anne sütü alan bir bebek ne kadar kilo almalıdır?
Bebeklerin kilolarını tablolarla sınırlandırmak doğru olmaz. Çünkü her bebeğin kilosu, doğum kilosu ve beslenmesi ölçüsünde farklılıklar gösterir. Bu nedenle kilo aldığını anlamak için şu yöntem uygulanır. Yeni doğan bebekler doğduktan sonra günde 30 veya 50 gram alırlar.

- Süt veren annenin yememesi gereken yiyecekler var mı?
Böyle bir sınırlamaya gerek yok. Fakat bazı bebekler, eğer annesi tenini kokutacak şekilde pastırma, çiğ soğan, çemen, sarmısak türü şeyler yerse, bu durumdan rahatsız olabiliyor. Böyle durumlarda çocuk memeyi reddedebiliyor. Buna dikkat edilebilir.

- Bebeği emzirmeye ne zaman son verilmeli?
Doğa çocukları 2 yıl meme emecek şekilde yaratmıştır. O yüzden de ağız adalelerinin çalışması meme emmeye yönelik hareketler yapmaya müsaittir. Bunların çiğneme hareketine başlaması çocuğun kendi kabiliyetidir. Ancak genellikle bizim önerimiz 6. aydan sonra katı gıdalara başlanmasıdır. Bu da sulu yemeklerle olur. Ondan sonra yavaş yavaş koyuluk miktarı arttırılır. Annenin sütünün miktarına bağlı olarak anne bebeği 2 sene bile emzirebilir.

- ıki yaşına kadar anne sütü almanın çocuğa yararı var mı?
Tabii ki var. Süt süttür ama miktar olarak yetmez. Hastalarım arasında sadece iki anne, başka hiçbir şey vermeden çocuğunu 2 yıl anne sütüyle beslemeyi başardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…