doktoru aradım cebi kapalı.. oğluma o göğsümü veriyorum çekip çekip sinirleniyor sanırım bişey gelmiyor.. sağmayı denedim dünde bugünde dünde bugünde 20 cc filan çıktı.. ben mi beceremiyorum sağmayı anlamadım.. saatlerce uğraştım göğsümün ucu kafam kadar oldu o kadar çıktı işte.. makinanın markası japlo diye bişey..annem onu bulmuş onu almış.. napcam dün akşamdan beri aynı durumda artık sıkıp ovmaktan iyice acımaya başladı.. ne yapabilirm başkameybon canım aynı şey bende de oldu doktora git canım kadın doğumcuna sana ağrı kesici antibiyotik verecek anca öyle atlatırsın ilerlerse cerrahi müdahele gerekir sıvı alımını azalt süt yapıcı şeyler yeme ve bebeğine o göğsünüğ emzir diğerini sağ depola geçmiş olsun bi de sıcak havlu koyup o göğsünü sağmayı dene
evet esracım((( antidepresan başladım ve sütü kestik mecburen
bebekler ilk zamanlar değilde sonradan gözleri açılınca belli bir taraftan emmeyi tercih ediyolar yanak tiryakiliği diyolar onada eğer öyle bi sorun varsa tercih ettiği yanağı memeye değdirerek emdirmeyi tavsiye ediyo doktorlar meme ucunu sevmeyebiliyolarda benimkilerin sekilleri bariz farklı ondan olabilir yürüyerek emiyo ama hallettik kendi aramızda:) sendemi mama veriyosun mambaa
canım
geçmiş
olsun o sütün birikmesiyle alakalı dr ye git canım..kitleleşme olabilir
kızlar teşekkür ederim deniycem hepsini.. küçük termofor var ona sıcak su doldurup göğsüme koyup sağcaM bakalım inşallah olur.. süt birikince sütün çok akması gerekmezmi bende gelmiyor sağıncada emincede .. inşallah böyle yapınca düzelir.. sağolunarzu bende de olmuştu, hatta o zaman sarılıktan dolayı hastanede yatıyorduk, hemşireler ameliyat eldivenlerine sıcağa yakın su doldurup göğsüme koymuşlardı, sonra bayaa uğraşıp o göğsümü boşaltana kadar sağmıştım. Bilmiyorum seninkide aynı şekildemi ama dene istersen...
kızlar teşekkür ederim deniycem hepsini.. küçük termofor var ona sıcak su doldurup göğsüme koyup sağcaM bakalım inşallah olur.. süt birikince sütün çok akması gerekmezmi bende gelmiyor sağıncada emincede .. inşallah böyle yapınca düzelir.. sağolun
Sağol canım inşallah Allah razı olsun.ebru canım ya canberk inde düzeni bir otursaydı inşallah.. Allah yardımcın olsun..
..
ya ben hiç bi ilaç vıtamın fılan kullanmıyorum. saclarım çok döklüo,vitamınsızlıkten acaba? ama vıtamınlerde bana kılo yapıo çok. elevit iştahımı çok açıyo, zaten iştanlıyım, bide açılınca fena oluo mafoldumben
Uykum vaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Herkesinki düzeldi maaşallah benimkinin niye düzelmiyor.
Niye hala bu çocuk bütün gece kıvranıyor?
Ben niye hala iki saatten fazla kesintisiz toplamda 4 saatten fazla uyuyamıyorum.
Başım çatlıyor, gözlerimin içi yanıyor niye benim çocuğumun uykuları hala düzene girmiyor?
Gaz yüzünden bütün gece kıvranıyor hiçbir şey fayda etmiyor
Nasıl dayanacağım daha fazla bilmiyorummmmmmm.
kızlar teşekkür ederim deniycem hepsini.. küçük termofor var ona sıcak su doldurup göğsüme koyup sağcaM bakalım inşallah olur.. süt birikince sütün çok akması gerekmezmi bende gelmiyor sağıncada emincede .. inşallah böyle yapınca düzelir.. sağolun
üzülme yalnız değilsin. bir de artı bacağımda sezeryandan sonra sağ kısmında acı, hissizlik kaldı. kimsede de yokmuş
- Her annenin bebeğine sütü yeter mi?
İnsan memesi inek memesi yapısında değildir, bu nedenle uzun süreli süt biriktirmez. Çocuk emmeye başladığı anda süt yapılır. Nasıl gözyaşı ağladığımız zaman akıyorsa, yani bir yerde toplanmıyorsa süt de böyledir. Süt hücrelerinden anında süt yapılır ve bebek emdikçe de gelir. Süt olayı tamamen psikolojiktir. Kadının yerli yersiz üzülüp sıkılmaması gerekir. Annenin sütü su içerek, uyuyarak ve yüksek moralle artar.
Annenin istekli ve niyetli olması da önemlidir. Annenin bebeğini emzirmek istemesi sütün oluşmasında büyük önem taşır. Bir kadının emzirebilmesi için doğurması bile şart değildir. Bir genç kız veya yaşlı bir kadın, örneğin anneanne veya babaanne bile bebeği emzirse bir süre sonra süt gelir. “Süt nine” lafı da buradan gelir. Çünkü beyinde ilgili hormonun salgılanmasıyla süt gelmeye başlar."
- Süt yapan ya da sütü arttıran yiyecek var mı?
Süt yapıcı gıda diye bir şey olmaz. Birçok anne, sütü artsın diye gereksiz yere tatlı ve komposto yiyerek kilo alıyor. Süt yapıcı diye annelere zorla içirdikleri veya yedirdikleri şeylere dikkat edin, hepsi susama isteği uyandıran maddelerdir. Anne, bunları yiyince bol bol su içme arzusu hisseder. Bol bol su içince de süt miktarı artar. Yani mesele helva, tatlı, soğan, pekmez veya komposto tüketmekte değil; bunları yedikten sonra hararetten dolayı içtiği sudadır.
- Sütün kalitesi annenin beslenmesine göre değişir mi?
Sütün kalitesi hiçbir zaman değişmez. İyi beslenen anne ile kötü beslenen anne arasında süt kalitesi açısından fark yoktur. İyi beslenen anne kendisine fayda sağlar, kötü beslenen annenin zararı da kendisinedir. Çünkü süt yapmak için belli miktarda mineral vücuttan alınır. Bu minarellerin vücutta az ya da çok olması, kalan miktarın anneye yetip yetmediği meselesine bakılmadan vücut aynı miktar minerali anneden süt için alır. Yani zarar anneye olur.
Ancak sütün kalitesi aylara göre değişir. İlk aylarda gelen süt farklıdır, 1 ay sonra, 2 ay sonrası için farklı tipleri yapılmıştır. Örneğin; prematüre doğum yapmış bir kadının sütü ancak prematüre bebeğe iyi gelir. Onların sütü normal doğum yapmış bir annenin sütünden çok farklıdır. Yoksa annenin yediği içtiği ile hiçbir ilgisi yoktur.
- Anneler genellikle, “Acaba bebeğim doydu mu?” endişesi yaşıyorlar. Bebeğin doyup doymadığı nasıl anlaşlır?
Doyan çocuk, su içmesini sevmez, su verdiğiniz zaman iğrenir gibi yapar ve içmez.
Ayrıca, idrar sayısı günde 4’ten fazla olur. Üçüncüsü ise kakasının sarı hardal rengi ve cıvıktır. Bu özellikler varsa, çocuk doyuyor ve iyi besleniyor demektir. Az yiyen çocuk kestane kestane, top top sert kaka yapar. Fazla yedirilirse de yeşil renkte kaka yapar. Eskilerin dediği gibi yeşil kaka yapan çocuk, ayaklarını üşütmüş anlamına gelmez. İshal harici yeşil kaka yapan çocuk, ihtiyacından fazla yiyor demektir. Bu durumda ishal sancısı gibi bir hazımsızlık sancısı oluşur ve bebek ağlar.
- Anne sütüyle beslenen bebeğin su içmeye ihtiyacı var mı?
Anne sütüyle beslenen bir bebeğin, Afrika sıcağında bile su içmesine gerek yok. Ama siz çocuğu, üşüyecek diye çok giydirirseniz veya çocukta ishal durumu varsa suya ihtiyaç olabilir. Normal şartlarda anne sütüyle beslenen bir bebeğe su verildiğinde boşu boşuna onun süt emme kapasitesi düşmüş olur. Bebek süt yerine suyla karnını doldurmuş olur.
- Anneler emzirme sürelerini nasıl ayarlayabilirler?
Yeni doğan bir bebek genellikle bir memedeki sütün yarısını 3 dakikada, diğer yarısını da yorulduğu için 5 dakikada içer. Toplamda 8 dakikada bir memedeki sütü bitirir. Diğer yarısına da 10 dakika dersek arada bir gaz çıkardıktan sonra ikinci memeye geçersek bu çocuk için yeterlidir. Fakat zamanla anneler bir öğün bir göğüsten diğer öğün diğer göğüsten meme verebilir. Ama bu herkes için geçerli değildir. Anne ile bebeği arasında farklı zamanlamalar oluşabilir. Her anne ile bebeği kendine özgü süreler oluşturabilir, ama orkestra şefi bebek olmalıdır.
- Anne sütü alan bir bebek ne kadar kilo almalıdır?
Bebeklerin kilolarını tablolarla sınırlandırmak doğru olmaz. Çünkü her bebeğin kilosu, doğum kilosu ve beslenmesi ölçüsünde farklılıklar gösterir. Bu nedenle kilo aldığını anlamak için şu yöntem uygulanır. Yeni doğan bebekler doğduktan sonra günde 30 veya 50 gram alırlar.
- Süt veren annenin yememesi gereken yiyecekler var mı?
Böyle bir sınırlamaya gerek yok. Fakat bazı bebekler, eğer annesi tenini kokutacak şekilde pastırma, çiğ soğan, çemen, sarmısak türü şeyler yerse, bu durumdan rahatsız olabiliyor. Böyle durumlarda çocuk memeyi reddedebiliyor. Buna dikkat edilebilir.
- Bebeği emzirmeye ne zaman son verilmeli?
Doğa çocukları 2 yıl meme emecek şekilde yaratmıştır. O yüzden de ağız adalelerinin çalışması meme emmeye yönelik hareketler yapmaya müsaittir. Bunların çiğneme hareketine başlaması çocuğun kendi kabiliyetidir. Ancak genellikle bizim önerimiz 6. aydan sonra katı gıdalara başlanmasıdır. Bu da sulu yemeklerle olur. Ondan sonra yavaş yavaş koyuluk miktarı arttırılır. Annenin sütünün miktarına bağlı olarak anne bebeği 2 sene bile emzirebilir.
- İki yaşına kadar anne sütü almanın çocuğa yararı var mı?
Tabii ki var. Süt süttür ama miktar olarak yetmez. Hastalarım arasında sadece iki anne, başka hiçbir şey vermeden çocuğunu 2 yıl anne sütüyle beslemeyi başardı.
Epidural mi olmuştun? Bende de hissizlik var ama bacakta değil, yaranın etrafında.
o ilacı kullandırmış doktor, bırakamadı. doktor değiştirdi. doktor ne yapmış seni adam demiş. şimdi 1 sene oldu sonunda bu ay hiç içmiyor. bağımlıydı, içmeden duramıyordu. hastanede çözülebilecekti neyseki bizlerin desteğiyle şimdi iyi.prozactı ilaç
Hamile Kalis : 53
Doguma Gidis : 64
Dogumdan Sonra : 60
Simdiki Kg: 58
Ecem alya
Dogum : 3300 Gr- 51 Cm
1.Ay : 3800 Gr
2.Ay : 4600 -55Cm
3.Ay: 6400- 61 cm
adını söylemişmiydin daha önce ben hala aklımda degil yada bılmıyorum
mına huysuzlandıgında o dedıgın anlarda çıngırak gıbı bır oyuncagı var onu sallıyorum ben dene ıstersen birde ben yazmadım unuttum sıze yaw mınayı ayagımda sallıyorum ya ben 1 aydır o sıra aglarken memeyı agzında tutuyorum ellerınıde tutuyorum ellerını tutunca daha kolay dalıyor ve emzıgı agzında tutup sallayınca emmeye baslıyor uykuya dalana kadar kı mına emzık almadı bugune kadar 8 tane emzık denememe ragmen şimdi uykuya dalarken alıyor:lepi:
kızlar sol göğsüm aniden şişti içinde semsert bişey var çok ağrıyor.. sağmaya çalıştım toplasan 20 cc süt çıktı iyice sinirlerim bozuldu.. emzireyim diyorum süt gelmiyomuşcasına sinirlenip memeyle kavga ediyor.. iyide bu şişlik nedir bir saatin içinde oldu.. acil bildiklerinize ihtiyacım var..
ya çok ağrıyo annem doktora gidin diyo siz ne diyosunuz? doktor napcakki buna.. sağayım süt mü düğümlendi acaba dedim yok anacım sütde çıkaramadım pompayla.. iyice şaştım kaldım..
kızlr gece yazmıştım, göğsüm aniden beze beze oldu sertleşti canım yanıyor diye.. sadece sol göğsüm.. pelin duşta önce soğuk su tutup sonra sıcak suyla masaj yap dedi, denedim geçmedi pek.. bir de ordan sani süt zor geliyor gibi.. o kadar emdiği halde o şişlik gitmedi, başka bir bilgisi olan varmı bu konuyla ilgili.. baya acıyor ya.. kocaman yumru gibi bişey var yürürken bile zonkluyor..
kızlar selam nasılsınız?
ben ayın 1 inde işe başladım maalesef,süt sağıp eve bırakıyorum annem de veriyor kızıma biberon ile..
işten 2.5 da cıkıp koştur koştur eve geliyorum,malum ev işleri..
ayy evdeyken ne rahatmışım(
bir de en önemlisi kızımı çoook özlüyorum,,,
bu arada burayıda çok özledim,pelincim aradım dün seni cebin kapalı idi,umarım bi sorun yoktur
geçmişde çok uzun bakamadım
hepinizi çook öpüyorum
bebeişlerimize de bol uykulu gazsız çok mutlu gülücüklü günler diliyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?