2009 Aralık Anneleri

bebeğim kabız olmadığı halde kakasınıda alttan gazınıda çıkaramıyo 2 gündür,
ağlıyo yaşlarını akıta akıta sıkıyo kendini ama nafile
fitil atıyorum 30 saniye sürmüyo yapıyo
neden böyle bir fikri olan varmı acaba

günaydın üstümde bi kırgınlık var bugün inş hasta falan olmam burda yalnızım malum kimsem yok kızım aşı olucak bu hafta eşimde göreve gidecek tek kalıcam hasta olursam kızıma nasıl bakarım bn ya :S off off allah yardımcım olsn (

yasemin bilmiyorumki cnm mamadan olabilirmi acaba bi de bazı bebeklerde makat çatlağı olabiliomuş böle ıkınmaktan zorlamaktan yani bebekler kakalarını yapamaz ağlarlarmış yapınca susarlarmış doktoruna gittiğinde sor bakalım bi kpontrol etsin

herkese merhaba
kızlar sıkıldım artık insanların sürekli bu bebek çok zayıf demesinden.bende mamaya başlayacağım ama sadece öğlen ve gece yatarken vermeyi düşünüyorum.sütüm o gün içinde azsa veririm.eğer sütüm iyi geliyorsa vermem diyorum ama memeyi bırakırmı diyede çok korkuyorum.sol göğsümü almak istemiyor.çekiyor bırakıyor çekiyor bırakıyor en sonunda ağlamaya başlıyor.diğer göğüste o kadar değil.böyle olupta düzelen varmı..emmeyi bırakacak diye korkuyorum.göğüslerim boş duruyor ama emerken ağzından çıkarınca bakıyorum süt geliyor ucuna ama acaba çokmu az geliyor.yani sıkıyorum fışkırmıyor ama ucunu ıslatıyor.birde kızım 2 aylık bir öğünde 60 cc versem ideal mi fazlamı gelir.
burnuda iyice tıkandı zor nefes alıyor yavrum.herşeyi deniyoruz ama nafile açılmıyor bir türlü.

birde mama verenler emzirdikten sonramı veriyorsunuz mamayı..maşallah çoğu bebeklerin kilo alımı çok iyi benimki bayağı zayıf kaldı.neden böyle oldu anlamadım ya o kadarda uğraşıyorum süt olsun diye ama yapı meselesi herhalde yada çok kafaya taktım ya ondanda olabilir.birde pirinç suyu veriyor bazıları acaba mama yerine doymadığını zannettiğim zamanlar pirinç suyumu versem zararı olurmu.hiç istemiyorum mamayıda ya..

bnm kızım emmek istemeyince ayağa kalkıp evde gezerek emziriyorum o zmn sakinleşip yapışıyor memeye
burun tınaıklığı bnm kızımda bir kez oldu gece buhar makinesini açmamıştım o günden sonra her gece çalıştırmaya başladım bir daha burnu tıkanmadı gündüzleri kapatıyorum gece çalıştırıyorum

bende çalıştırıyorum canım ama yinede düzelmedi.gifrer,serum fizyolojik şimdide okyanus suyu kullanıyorum ama bir değişiklik yok.birde öyle emzireyim bakalım alacak mı..

Ben iki göğsüe iyice emziriyorum peşine mama veriyorum. İki aylıkbebek için 60 cc az olabilir bize en az 90 cc verin demişti doktor. Ne kadar alacağını bebek kendi belirlesin dedi. Doyunca zaten fazlasını içmiyor ama sütüm az ols,duğu zamanlarda emdikten hemen sonra bilbiberonu yiyecek gibi çekiyor sonuna kadar.

herkese selamlara.s.

ben de mama takviyesi yapıyorum anne sütü de aldıgı için en fazla 70-80cc veriyorum gerçekten de bebek almak istedigini alıyor doyunca biberona bir yumruk fırlatıyor gerikaydirigubbakcemile3 günde 4-5 kez mama veriyorum gece hiç vermiyorum sadece anne sütü alıyor...başta kusmalarımız oldugu için de AR mama kullanıyorum.çok memnunum.kusmalar yok denecek kadar azaldı:teytey:

allah korusun aman dikkat et kendine
ilaç bitki çayı c vitamini al bol bol
mama yemiyoki sadece anne sütü alıyo
ateşide çıkıyo arada 37,5 a
korkuyorum ya bebek fıtığıysa diye
böyle olmayacak dayanamıyom artık ağlamasına ((((
akşam eşim işten çıkınca samsuna geççez yarın doğru doktora

inş bişyi yoktr erkek bebeklerde görülüomş dimi bu fıtık bnm yeğenimde gecen sene mayısta doğum yapmştı onun oğlunda fıtık çıktı 2 aylık falandı o da ameliyat oldu çok ağlıomuş o da ameliyatan snra düzelmişti sürekli bitki çayı içiyorum ağzımda uçuk çıkmş bi de içinde eyvahedigeldismile

[sakın öpme çocuğu emi uçuktan bile mikrop kapıyolarmış
inş. düzelir ciddi bişesi yoktur bebemin

Son düzenleme:
Selam kızlar umarım hepiniz iyisinizdir inş. bebişler nasıl.
bayadır gelemiyordum geçmişi oku oku bitiremedim
biraz moralim bozuk sağ göğsümde sütüm azaldı
normalde o göğsümden günde 5-6 kez emzirirdim
şimdi günde sadece 1 kez emziriyorum öyle çok fazla şişkinlik olmuyordasütüm keslicek herhalde
sol göğsüm öyle değil... şimdi tek göğüsten nekadar beslenecekki sütüm yetermi ona kilo alımı düşermi çok canım sıkkın

bu kadar hep aynı şeyleri yaşıyoruz benimde bi göğsümü fazla istemiyor bi de emmek istemiyordu bende yürüyerek emziriyorum o zaman sesini çıkarmıyor anladığım kadarıyla bebekler artık doyduklarında emmek istemiyorlar saatlerce emerlerdi şimdi 5 dkikada biritiyolar işlerini bizede emmek istemiyo gibi gelebilir ben öyle gözlemledim çünkü bi yerde okumuştum 5 dakikada emer 5 dakikada siz emzirin ki sütün devamlılığı gelsin benimkide 5 dakika kendi emiyo sonra emmek istemiyor sonraki 5 dakikayı yürüyerek tamamlıyoruz çünkü açlık belirtisi falan da yok sadece artık karnı doyduğunda emmiyor sizde?

bide 3.ayda süt azalırmış daha doğrusu bebekte iştah atağı olurmuş daha fazla emzirmek gerekirmiş

keçi sütü evet carrefor ve migrosta gördüm kay marka ama peynirini almayın kayın keçi diyor ama içine inek koyun ne varsa koymuşlar

uyudu nihayet tabi 10 dk sonra kalkar yne gündüzleri hç uyumuyo nerdeyse hep böle kısa kısa kestirio :)

[sakın öpme çocuğu emi uçuktan bile mikrop kapıyolarmış
inş. düzelir ciddi bişesi yoktur bebemin
yok öpmüyorum duymuştum uçuk çok zararlıymış bebeğe allah korusun
inş yoktur cnm içini rahat tut sen bizede hgaber vermeyi ihmal etme
bide 3.ayda süt azalırmış daha doğrusu bebekte iştah atağı olurmuş daha fazla emzirmek gerekirmiş
evet ya bnm kız hep 10 dk emer bırakırdı bu ara memeyle yapışık gezio evde ya bnm süt azaldı yada bizim cadının iştahı kabardı kaydirigubbakcemile3
onlar büyüdükçe bizdede dertler başlıyor ama :)
ayy yerim bn onlarıı yaa ama gittikçe dahada sevimkli olmuyolarmı :lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…