yok canım yapısı gereği değil sütüm yeterli gelmedi.son zamanlarda çok ağlıyordu memede ve hep huzursuzdu.geçen hafta memede yine ağlayıp susmayınca apar topar götürdük dr a..kilo alacağına vermişti o zaman dr mama takviyesi yaptı..perşembe kontrolümüz var bakalım son durum ne olacak..
o diyenleri çok merak ediyorum 2 sene mememi verdiler:):)
ya hayret bişiii...şimdiki anneler elbette anne sütü konusunda çok daha bilinçli ve istekli,
kimse evladına zorda kalmadıkça mama vermez...kaldık ki mama da kötü bişi değil:) yapıyoruz işte elimizden geleni:) ayran yarıyor bana bir su:) çay falan yaramıyor...ama bence biraz da insandan insana değüşiiyor...sütü çok fazla kilo aldıranda var az aldıranda...demekki bu böyle ve çok düşünmeye gelmez
hadi bakalım toparlamıştır muhakkak sende kilo aldığını görünce moralin düzelir sütünde artar
nehir gündüz 12 ile 3-3:30 arası uyudu....6 30 şimdi yine uyudu 1 saatuyur kalkar 10 a kadar durur 10:30 da yatar gece 3 da 5 ve 7 de kalkar emer yatar ve sabah 10 da uyanıyor...sonra tekrar 12 de uyyyor hergün aynı hemen henmen...bence normal gibi..keyfide güzrel maşallah...cin gibi:) sizcede uyumasaatleri normal mi arkadaşlar sormak istedim...
bende vermiyordum ama mama vermeye başlayınca merak ettim.sen mama veriyormusun..
hayır canım ben mama hiç vermedim..şuan 3 bucuk aylık hala emiyor süreklide emziriyorum..ben dogum yapınca süt olsun diye neler neler yedim dut..ayva suları..humananın emziren annelerinin cayından içtim..bebegimin gelişimide maşallah iyi gidiyor şuan 6700kg..ben işe baslayınca mama takviyesi düşünüyorum oda bir ögün planım..
benimki düşün akşam 7 den sabah 7 e kadar kesintisiz uyuyor sadece emmek için uyanıyo o da bi kere doktor bırak uyusun dedi ama kilo alımı yavaşladı bende o yüzden yatmadan evvel bi kere emziriyorum akşam 11 gibi bi sorun olmuyo uyanmıyo gündüzde sabah 9la 11 arası ve 2 ile 4 arası uyuyor
maşallah senem söyleme böyle herkese nazar değer vallahi..bizim gece düzenimiz iyide gündüz hiç uyumuyo zeynep birazkestiriyo sadece okadar.. bugün kendinide aştı canım kızım sürekli ağladı meme emerken bie ağlıyo açmı acaba dedik ve mama aldık onuda 45 cc içti uyudu bakalım inşallah güze güzel uyur kuzum..
ay esra senenkinede maşallah..biz nezaman görücez günleri acaba((
Vallahi maaşallah. Nazarım değecek diye korkuyorum okudukça maaşallah çeke çeke bir hal oluyorum.
Ben ümidi kestim artık. 3. aydan hayır gelmedi 4. aya da bir şey kalmadı sihirli değnek değmezse böyle geldi böyle gidiyor işte.
Şimdi bile uykusunda nasıl inliyor artık ağlarken ayyyy ayyy diye ağlıyor.
Allahım iyilik ver artık ne olur yaaa.
maşallah senem söyleme böyle herkese nazar değer vallahi..bizim gece düzenimiz iyide gündüz hiç uyumuyo zeynep birazkestiriyo sadece okadar.. bugün kendinide aştı canım kızım sürekli ağladı meme emerken bie ağlıyo açmı acaba dedik ve mama aldık onuda 45 cc içti uyudu bakalım inşallah güze güzel uyur kuzum..[/QUO
ilkzamanlar nehirdeöyleydi...sonradan biraz acıdı halimize diyedüşünüyorum...zamanladüzene giricektir meraketme..
neden o kadar ağladı ama üzüldüm şimdi...insanın içi fena oluıyor iblirm onlar ağladıkça
bn vermedm annem verme dedi biberob rahat gelr emmek zor gelr bırakır bide seni dedi korkuttu bni kaşıklav erdm bnbenim merak ettigim biberon alıyormu bebekleriniz.
bn 70 ml hazırldm verdm cnm 1 kez veriyorm gnde emzirişyormmama takviyesi yapan anneler birşey soracağım..ben hem emziriyorum hem mamaya başladım.dr günde 3 kere 60 cc dedi ama 60 lık bitince kızım çok ağlıyor daha istiyor bende bazen 90 cc veriyorum.dr gece çok zor durumda kalırsan verirsin dedi ama günde 3 kere yetmiyor hep 4 kere verdim.sanırım sütüm bayağı az yetmiyor..sol göğüsümü almak istemiyor zaten pek sevmiyordu o tarafı,şimdi sağ göğüstete fazla durmuyor en fazla 10-15 dk..bırakacak diye korkuyorum..
mamadan sonra 1-2 çay kaşığı su veriyormusunuz.gerçi onuda suyla hazırlıyoruz ama aklıma takıldı.
sizler günde kaç kere kaç cc veriyorsunuz..
mamadan sonra gazını alırken çok kusuyor bazen emdikten sonrada bayağı kusuyor
sizdede oluyormu..
bn verdm kaynamş su ağzı pamukçuk olmasın dediler ebeler ilk gittiğimde arada ver ağzına bir iki damla dediler arada veriyorum halaben bebegime şuana kadar hiç su vermedimm..anne sütünde var diye
ay ebru çok güldürdün beni valla kurtuldun demek hadi gözün aydın..Ah yavrum gazdan mı ağladı acaba Öznur? İnşallah gece boyu rahat rahat uyur.
Canberk te bugün acayip mızmızdı. Kahkahalarla gülerken aniden ciyak ciyak ağlamaya başlıyor. Ben haftanın 7 günü program yapıp hergün bir yere götürücem oğluşu.
Başka yerde hiç sesi çıkmıyor seviyor gezmeyi. Evde sürekli mızmız.
Oyun halımız geldi nihayet ama bugün hiç keyfi olmadığı için pek durmadı içinde.
Bu arada dondolinoyu da sattım akşam üstü gelip aldılar. Odanın ortasındaki koca kümbetten kurtuldum diye nasıl sevindim anlatamam.
Vallahi maaşallah. Nazarım değecek diye korkuyorum okudukça maaşallah çeke çeke bir hal oluyorum.
Ben ümidi kestim artık. 3. aydan hayır gelmedi 4. aya da bir şey kalmadı sihirli değnek değmezse böyle geldi böyle gidiyor işte.
Şimdi bile uykusunda nasıl inliyor artık ağlarken ayyyy ayyy diye ağlıyor.
Allahım iyilik ver artık ne olur yaaa.
bizde sallıyoruz akşamları eşimle battaniyede..ona alıştığından beride ayağımda sallayamıyorum önceden böylede uyuyodu oysa.. şimdi bütün gün tek başıma ne yapacağımı şaşırıyorum o sussun diye..gececek inşallah allah bana acıdı küçük kardeşimde kolik kontenjanımı doldurmuştum gecenin bi yarısı annemle battaniyede salla da salla saatlerce ağlardı uyumak hayaldi 4 aya kadar sürdü kardeşim sonra pamuğa döndü o gün bugündür pamuk gibi dolanır
maşallah senem söyleme böyle herkese nazar değer vallahi..bizim gece düzenimiz iyide gündüz hiç uyumuyo zeynep birazkestiriyo sadece okadar.. bugün kendinide aştı canım kızım sürekli ağladı meme emerken bie ağlıyo açmı acaba dedik ve mama aldık onuda 45 cc içti uyudu bakalım inşallah güze güzel uyur kuzum..[/QUO
ilkzamanlar nehirdeöyleydi...sonradan biraz acıdı halimize diyedüşünüyorum...zamanladüzene giricektir meraketme..
neden o kadar ağladı ama üzüldüm şimdi...insanın içi fena oluıyor iblirm onlar ağladıkça
öyle oluyo insan kıyamıyo çok üzülüyo onlar ağladıkça..bide sinirler geriliyo iyice tabi çok zormuş bu işler..klava:
Herkese iyi geceler,
umarım tüm bebekler ve anneler iyidir, kızım hastalandı, sanırım soğuk algınlığı, peşinden Gökay hastalandı hiç nefes alamıyor, serum fizyolojik ve otri bebe aspirarötörle günde 5 sefer açıyorum, düzenide bozuldu hastalık yüzünden, kaç gündür uğraşmaktan sizlerdende haberim yok, geçmişide okumaya vaktim olmadı , şöyle bir bakıp çıkayım dedim.
Nazan oğlun iyileşti mi? pelin ders çalışmaya başladın mı? bu hafta buluşma oldu mu? burcu baban nasıl oldu? Melike gözün aydın sanırım kardeşin askerden döndü,( face de resim gördüm ) darısı Arzu'nun başına :)
tekrar herkese iyi geceler, kendinize ve kuzucuklara iyi bakın
ay ebru çok güldürdün beni valla kurtuldun demek hadi gözün aydın..
senin oğlan oyun halısını değil gezmeyi seviyomuş meğerse bak sen şu yaramaza:))
bitsin artık ağrıları sancıları inşallah rahat etsin kuzucuklar..
bizde sallıyoruz akşamları eşimle battaniyede..ona alıştığından beride ayağımda sallayamıyorum önceden böylede uyuyodu oysa.. şimdi bütün gün tek başıma ne yapacağımı şaşırıyorum o sussun diye..
inşallah bizimkilerde düzelir pamuk olur esra.
öyle oluyo insan kıyamıyo çok üzülüyo onlar ağladıkça..bide sinirler geriliyo iyice tabi çok zormuş bu işler..klava:
sabır , enerji ve kollara kuvvet diliyorum heer biriimize:)
ay ebru çok güldürdün beni valla kurtuldun demek hadi gözün aydın..
senin oğlan oyun halısını değil gezmeyi seviyomuş meğerse bak sen şu yaramaza:))
bitsin artık ağrıları sancıları inşallah rahat etsin kuzucuklar..
bizde sallıyoruz akşamları eşimle battaniyede..ona alıştığından beride ayağımda sallayamıyorum önceden böylede uyuyodu oysa.. şimdi bütün gün tek başıma ne yapacağımı şaşırıyorum o sussun diye..
inşallah bizimkilerde düzelir pamuk olur esra.
sabır , enerji ve kollara kuvvet diliyorum heer bilirimize:)
ee ama nıyekı burcu ?
bı de hamıle olurmusuz dusunsene akannehir
2010 aralık annelerınde yine biz hihoyyyt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?