2009 Aralık Anneleri

aynen son fasıllar ama havlunun soğukluğundan olmuyor ben banyo boyunca havluyu kalorifer peteğine koyuyorum sıcak olsun diye masajı çığlıklar başlamadan bitiriyorum annem ya banyo bitti diye yada giyinmeyi sevmediğinden diyor benimde dilim varnıyor kızım edepsiz demeye :kedi:

bu konuda dr. yada sağlık ocağından bişey denmedi çevremdede yaptıran kimse yok
unutmuş olabilirlermi acaba sağlık ocağını arayıp sorsammıki:uhm:

eskiden rota motamı vardı aşı aşı bu sefer bağışıklık sistemi işlemiyormuş Allaha emanet. başlangıçta olursa doktora gidilir kurtulur.

burcuuuuuuuuuuu ses verrrrrr
oteldemısın
ay orada ne guzel kahvaltı edılr ha
terasta yada bahçede

canımmm şimdi gördüm ankaradayım bavul hazırlıyodum, oğlan uyansın yola çıkıcaz...( köye dönüş yaniii...ankarada hava çok güzel ama ereğli nasıl bilmem...aslında dönmicektim ama köpeğim bulundu ya onunla ilgilenmem lazım gidip :)))

sen napan be canım??

eskiden rota motamı vardı aşı aşı bu sefer bağışıklık sistemi işlemiyormuş Allaha emanet. başlangıçta olursa doktora gidilir kurtulur.

canım haklısın ama bu rota hastalığı için geçerli deil ( benim kızım geçirdi 9 aylıkken, korkunç kötü bir hastalık ve hiç birşey yapamıyosun antibiyotiği yok...devamlı su takviyesi lazım ama devamlı kustuğu için o da imkansız oluyo...o dönemde 3 gün hastanede yattı kızım ankarada, 6 şişe serum aldı ve sonrada 1 ay ishal dieti yaptı....bir günde 36 bez deiştrdiğimi biliyorum...bundan 10 yıl önce bu bahsettiklerim, ozaman aşı yeni deneniyodu ve yan etkileri ciddiydi ama şimdi onaylanmış bir aşı...

tabiki karar bebeklerin doktorlarının ve ailelerinin...ama ben mutlaka yaptırıcam....

yok canım mama vermiyorum ben

sen bırak canım o doktoru d-vit 2. haftadan itibaren, demir 3. ayın bitiminden itibaren kullanılıyo.

ay çok sinir zaten hamileykende o kadar çok doktor değiştirmiştim şimdi de çocuk doktoru problemi başlıycak heralde ne şanssızım doktor konusunda

ya demekki herkese verilmiş iyiki varsınız arkadaşlar doktordan öğrenemediğim bilgiyi burda öğreniyom valla d vitaminini de burda okumuştum zaten sağolun varolun olumunekankayizsmile
Hangi bilgilere şok oldun? Bizimle de paylaşır mısın? Ben seyredemedim.
Bu adamın anneoluncaanladım sitesinin forumunda köşesi vardı soruları oradan cevaplıyordu.

anne sütü yettiği sürece 2 yıl katı gıdaya geçmeye gerek yokmuş ve her annenin sütü aynıderecede besleyiciymiş yediklerimizle alakalı değilmiş (ben boşunamı balık yağı içiyom acaba) gazda sütten geçmezmiş 4. ayda bebek hareket etmye başlayınca gaz olayı bitermiş yani güzel günler yakın zemuszemus
bide bebeği belli bi aydan önce oturtmayın ayakları üzerine bastırmayın derler ama o yanlışmış eskiden d vitamini verilmediği için bebeklerde raşitizm olabiliyomuş bu inanış da ordan çıkmış yarısında açtım duyduklarım bunlar

Çin malı olmayan hicbir şey yok ki. Fisher price, chicco,kraft bunun gibi hemen hepsi Çin de üretiliyor.

evet eşim çok aramıştı çin malı olmayanlarını ama sonuç fiyasko

annaannemde bir bebeğini ishalden kaybetmiş tabii nasıl bir ishal bilinmiyor ama tanıdıklarımdan hastanede yatanlar filan oldu bu virüs yüzünden gerçi sen bilirsin

saol ebru birbakarım olmazsa...oyun halısını yaptıkta hemde winnili:) apartları kaldı bkalımbir...
hamaklar varmış bebek diyarında sizcerandımanlımıdır alsam?

Evet Kadir Tuğcu gaz için ilaçta kesinlikle önermiyor.
Gel 4.ay geel geeeeellll gel.

evet tabkii annesütü yetiyorsa takıl 2 sene :):) keşkeeeeeeeee

bende bu aşıyı yaptırmaya karar verdim kızlar. tabiki çocuklarımız Allaha emanet ama önce tedbir alıp ondan sonra emanet edicez.

saol ebru birbakarım olmazsa...oyun halısını yaptıkta hemde winnili:) apartları kaldı bkalımbir...
hamaklar varmış bebek diyarında sizcerandımanlımıdır alsam?

Bu hamakları bebek fuarında yakından incelemiştim ben. Sallarken sanki ters dönüverecek gibiydi ama boştu tabii o sırada bayağı bir alçak çok sorun olmaz sanırım.Sallanmayı seviyorsa işe yarayabilir. Bu sitede kullanan birileri vardı çok rahat ettik diyorlardı.

yuppiii anane yinegeldi:) banyo yaptıcaz minnoşuma...gelirim sonra belki....off karnımda ağrıyo ki

ilerde nasılsa yicek diyerek şimdiden gdosuz denilenleri bebişlere vermek düşüncesindeyim. önemli olan şu dönem. ne kadar sağlıklı beslemeye çalışırsak o kadar sağlam olurlar. ondan anne sütü ısrarla öneriliyor ya. tüm ömrü etkiliyormuş.

çin olmayan pilsan var ağzına vücuda değdirilmedikçe bişi olmaz düşüncesiyle dönencealdım .ikeada peluş havuç aldım çin değil ama uzak doğu. nuk marka çin değil.tigex diş kaşıyıcı çin değil, oyuncakı kendim yapçam sonunda

Son düzenleme:
hoşgeldin aramıza :) ben erken keşfettim ama geç katıldım seninkide böyle olsun :)
geçmiş olsun canım tekrar Allah yardımcın olsun benim kayınvalidemde yaklaşık 2 ay kaldı yanımda sorun yok aramızda hiç ama yinede bazen insana kendi bile ağır geliyor, ALLAH yardımcın olsun
4.ayın süprizi sanıım mına gunduz 10 dkanca uyuyor 3 kere 10-15 dk
tamda sınava çalışmam gereken haftalar gece çalışacagım artık
çalışırsın çalışırsın ben sana güveniyorum :)
kızlarrrrrrrrr,

köpeğim bulunmuşşşşş.... çok mutluyummmmm kaydirigubbakcemile2
gözünaydıııınnnnnnnnnnnnnn Burcucum çok sevindim,senin adına adı Goldieydi demi bende facede görmüştüm,
bilirim bilirim anlatılmaz yaşanır gaz problemi kızımda çok çektim ben moralini bozmak istemem ama zamanı gelmeyince ne yaparsan yap geçmiyor, neyse en azından ilk üç ay geçti buna şükür canım
maşallah de arkadaşımmmmm
sendeeeee de
slmlar
kızlar ben dogumdan sonra hıc regl olmadım dr.a da gıtmek ıstemıom valla varmı benımgıbı olmayan ?

bende olmadım ama benim ilk çocuktata 9 ay sonra olmuştum bunda bakalım ne olacak

hoşgeldin canımmmmmmmmmmmmmmm benim de minik turtam 28 aralıkta doğdu a.s.

günaydın kızlar hadi gözümaydın kayınvalidem gelmicekmiş çok üzüldüm ayolllllllllllülülülülülü
gözünaydınnnnnnnnnnnnnnn :) bende senin adına üzüldümhihoyyyt
bendeeeee istiyorumm lütfennnnnnnnnnnnnnnnnzemuszemus
demir takviyesine ne zaman ve neye göre başlanıyo bize doktor hiçbişey söylemedi d vitaminini de söylememişti ben 1 aylık olduğunda sorunca a vermedikmi başla demişti
bizede 4. ayda başlayacağız demir ilacına dedi
2009 modeller aynı çeşit format filan atsak yeniden başlat yapsak olmadı F 5 le yenile yapsak
ya melike bu kadar bilgisayarla haşır neşir olduğunu belli etme kuzum ya lülülülülülü
bende bu aşıyı yaptırmaya karar verdim kızlar. tabiki çocuklarımız Allaha emanet ama önce tedbir alıp ondan sonra emanet edicez.

bende yaptırdım ve yaptırmakta fayda var diye düşünüyorum

ayy ne çok yazmışsınız oku oku bitmedi ne oldu size böyle bebekler uslu herhal :) neyse nazar değmesin
bu arada dün doktorumda Ender SARAÇ vardı bir seyirci telefonla emziriyorum reklamlarına çıktığınız ilacı kullanabilir miyim diye sordu, oda günde 1 tane alabilirsiniz dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…