2009 Ekim Anneleri'nden 2010 Ekim Anneleri'ne Tavsiyeler

2009 ekim anneleri, bulantı ve kusmalardan hiçbişi yiyemez oldum, bana tavsieniz var mı? Aç kalma diyeceksiniz buna dikkat ediyorum ama çok kötü beslenmeye başladım, yoğurt-süt hiç yok..Et türü hiç yiyemiyorum, Domates-peynir-ekmek yemeye başaldım yeni yeni. Ne olur tavsiyeniz varsa söyleyin...

bulantılar için sabah yataktan yavaş kalk ve kalkınca galeta veya kuru ekmek ye.bana çok faydası olmuştu.beslenmeye gelince bol mevsimmeyvesi ye.a bak elmada mide bulantıma harika geliyordu:) marulda da kalsıyum var kaşar ye.yoğrt içine kuru kayısı doğra ye. sütlaç yada güllaç yap ye. yiyebilirseniz bol kuru fasülye karnıbahar yiyin bebek doğunca gaz yapmasın diye yedirtmezler uzun süre:)hepinize allah yardım etsin.hamilelik harika bir dönemtüm sıkıntılara rağmen gün gün tadını çıkartın...

canım yavaş kalmaya çalışıyorum, benim bulantılarım özellikle akşama doğru şiddetleniyor. Zaten meyveler de olmasa ne yerdim bilmiyorum. Sabah akşam ayva yiyorum, hayatımda toplasalar bu kadar ayva yememiştim, hem tok tutuyor hem midemi bastırıyor. Süt ve süt ürünleri, yumurta falan yiyemiyorum, napıcam bilmiyorum. İnşallah bulantılar ne zaman hafifler? Sanırım tadı o zaman çıkacak inşallah...Saoalsın canım tavsiyelerine uymaya çalışıcam..

bende 2010 ekim annesi olucam inşallah :)
gerçi ben kendimi 2010 ocak annesi sayıyorum doğmasa bile sonuçta anneyim yani var birileri içerde :)))

canım ben de pek yiyemiyordum yavaş yavaş azalıyor ama doktorum peynir ekmek yesen o bile yeter sana süt iç dedim mi ben dedi:)))
daha çok içersin merak etme bulantıların bi geçsin dedi...
kasma yani kendini rahat ol zaten annenin bünyesindeki gıdalar ilk 3 ay çokk rahat yetiyormuş bebeğe...

benımde akşam ustu oluyordu bulantılarım zeytın yıyordum bırazda uzanıp karnımı ovuyordum bır sure sonra gecıyordu benımkı bu aylarda bıle cok hareketlıydı ultrasonda takla atıyordu doktor bıle sasrımıstı buyudukce anlıycaksınkı o saatlerde hareket edıyo oda senın mıdenı bulandırıyo ben hıssetmeye basladıgımda yıne aynı saatlerde mıdem bulanıyordu ama benım ufaklıkta ıcerde sankı horon tepıyordu

Bable çok güzel bir haber bu, demek hareketleniyor sıpam o yüzden bulantılarım artıyor. Çok hoş:))
Lovelinya senin dr'u tuttum ben, benim dr o kadar çok şey sıraladı ki yemem gereken, onları görmeye bile tahammülüm yok(

desene bol bol ayva yiyosun bebişin gamzeli olacak, bizim buralarda öle derler:)))

canım bi de şöyle düşün bebeğin gerçekten o tiksindiğin şeylere ihtiyacı olsa mekanizma bu şekilde olur muydu dimi :) ben hiç zorlamıorum kendimi midem bulanıosa demekki bebeğimin ihtiyacı yok diorum onlara...
gerçi çok şükür benim bulantılarım oluo ama çok şiddetli değil yani hayatı zehir etmio bana...

hayır canım ne alaka ben sütten nefret ederim ve midem bulanır ama vala çatır çatır içiyosun sütü hamilelikte, insan asıl hamilelikte daha önce yemediği şeyleri yemek zorunda kalıyor ve daha önce afiyetle yediği ama yasak olan şeylerden de vazgeçiyor, hamileliğin başlarında normal bunlar yavaş yavaş hepsi geçicek

Son düzenleme:

Canım mide bulantının sebebi bebek hareketleri değil, progesteron hormonunun aşırı yükselmesi:) Daha hareket etmek için oldukça küçük:) İnşallah o günler de gelecek hayırlısıyla..

cnm hayırlı olsun ilk hamileliginiz sizlerin çok güzel yeni hamişleri görmek burda cnm mutlaka sabahları kalkar kalkmaz kraker ye tuzlu yada ekmek minik bastırsın mideni bide tatlıdan çok tuzluya yönel mutlaka balık tüket omega beynin gelişmesine hergün bir avuç cevizi asla ihmal etme balık yiyemiyosan oda beyin gelişmesine birebir süt peynir alamıyosan mutlaka calsium ilacını iste doktorundan dişlerden ilerde çok çekiceksiniz ben 3dişimi kaybettim
gebelikle beraber çok tükettigim halde kızım almış tüm calsiumu

benimde 3-4 gündür mide bulantım başladı...progesterondan mı şimdi.... 12. haftaya gircem az kaldı... bu çok fenaa bişii yaa, bu haftaya kadar hiç bişeyim yoktu benim...

Canım mide bulantının sebebi bebek hareketleri değil, progesteron hormonunun aşırı yükselmesi:) Daha hareket etmek için oldukça küçük:) İnşallah o günler de gelecek hayırlısıyla..

cnm herkezın ole olmuyo benımkı hareketlenmıstı doktor bıle sok gecırmıstı gordugunde bayagı takla atıyordu karnımda esıme hareket edıyor dıyordum ınanmıyordu daha sonra ultrasonda gordu doktor dedı sız yandınız bu ay hareketlenen bır bebek ne kadar yaramaz olur dıye:d

hayır canım anlatamadım daha öncesindede sevmiyorsanız o başka tabii ki ama normalde yediğim birşeyen tiksiniosam o anda yemiyorum ama aradan bikaç gün geçince bakıorum bulanmıo ozaman yiyorum...kasmadan yani anlatabildimmi...zaten bulantılar ilk 3 aydan sonra geçiyormuş birçoğunda ondan sonra 6 ay yicez tabi ki ne gerekiosa bebeğimiz için zemuszemus

eczanede bulatı bantları var bilegine takıyorsun ben onu kullandım. gecti mi hayır ama sanki bazen azaladı gibi. bence ne yaparsan yap bulantın varsa gecmiyor. ben kac kutu ilac ictim, dediklerini yaptım leblebi yedim, kalkmadan önce kuru birseyler atısdırdım ögle kalkıyordum. yok yani gecmesini hicbirsey saglamadı. biraz sabretceksiniz birkac ay sonra geciyor ve sonra cok rahat ediyorsunuz.

benden bir tavsiye daha eger bebeginize hediye olarak bilezik falan takacak olurlarsa diye cook onceden tavrınızı belirtin "araba alsanız daha ii olur mama sandalyesi alsanız daha ii olur" fln deyin. 3 bilezigi oracıkta duruyor ama bize hiç faydası olmuyor malesef :S

Teşekkür ediyorum kızlar cevaplarınız için. Son birşey daha sorabilir miyim? Gebeyken sir ağda yaptırmanınsakıncası var mı? Özellikle sonrasında sürülen o yağın...

yok ya ben yapırmıştım zaten doğumdan öncede yaptırdım doktorumda sakınca görmemişti, yağ konusuna gelince benim aloe vera alerjim var sürdürtmedim ama eğer senin yoksa sakıncası olacağını sanmıyorum ya çok da sakınmayın kendinizi tadını çıkarın hamileliğin valla çok ararsınız bu günlerinizi ah ah... bol bol uyuyun, yürüyün gezin tozun rahat rahat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…