2009 Ekim Anneleri'nden 2010 Ekim Anneleri'ne Tavsiyeler

Merhaba tecrübeli anneler sizlere bişey sormak istiyorum benim 4 gundur falan kahve rengi lekelenmem oluyor az az fazlalasmadı sizlerde de boyle oldumu neler yaptınız
gecen hafta dk ruma gıttım progestan kullanıyordum zaten ona devam dedı bebeğin yerı guzel dedı klbınıde gordu :) rahımde kan vardır onu atıyordur dedı ama genede tedırgınım sizlerde yasadınızmı merak ettım :)

canım bende yaşamıştım lekelenme,ama bende düşük tehlikesi vardı... 3 ay dolana kadar progestan kullandım. sonra bırakmıştım... eğer artma yoksa leke kan rengi değilse korkma bence... ama yinede dr'una bilgi ver istersen... ilk üç ay dolana kadar ne kadar deneyimimiz olsada 3. ağızdan değilde dr'undan duy yapman gerekeni bence... mümkün olduğu kadar dinlen canım... meleğini sağlıkla hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah a.s.

tesekkur ederım canım kan rengi diil doktorumla gorusuyorum hep ama içim rahat dııldı bıde sızlere sorım dedım tesekkurler a.s

2009 UN GÜZEL ANNELERİ VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER GERÇEKTEN ŞUAN HEPİMİZ ÇOK HEYECANLIYIZ AMA SİZİN GİBİ TECRÜBELİ ANNELERİN YAZDIKLARINI OKUDUKÇA RAHATLADIM..opuyorumnanaktan

2009 ekim anneleri hepinize tşk ederim verdiğiniz bilgiler için uymaya çalısıcam sayenızde çok şey öğreniyoruz

Biraz baktımda, özellikle tecrübeli anneler sözüne bayıldım:))) ama bana sorarsanız hala çok acemiyim, annelik bu ister 1. ister 5. çocuk olsun bana kalırsa hepsinde heyecan aynı:))))))
Allah inşallah bebişlerinize zamanında, sağlıklı şekilde kavusmayı nasip etsin...

ben ıkılı test hakkında yorumlarınızı merak edıyorum. yaptırırım dıyorum ama korkuyorum da yaptırmaya. 11, haftayla 14, hafta arası gel dedı doktorum. ne zman gıdeyım ve yaptırmalı mıyım sızce?

canım kesinlikle yaptırmalısın... allah korusun down sendromu diye bir rahatsızlık var bu hastalık ikili testte ortaya çıkıyor... bebeğin ense kalınlığına ve nazal kemik denen burun kemiği ölçüsüne bakılıyor... eğer dr gerekli görürse amniyo sentez yaptırıyor... %99 hiç birşey çıkmıyor ama erken teşhis ve bebeğinin sağlıklı olduğunu bilmek için mutlaka yaptır. dr'un hangi testi istiyorsa yaptır canım ikli test rutin yapılması gerekenler arasında. sakın ihmal etmeyin derim.

tamam ama ya en kotu ıhtımal cıkarsa nolcak? o dusunduruyo benı. bı cana kıyılır mı hıc.

balum ben de seninle aynı şeyleri hissediyordum ama yine de yaptırdım (Allah'ın lütfu çocuk sorunluysa %95 düşüyormuş) böylece 9 ay sağlıklı mı değil mi geriliminde kurtuluyor insan hatta dörtlüsü varmış bu testin doktorum onu da yapmıştı.

yaptırcam zaten ama kotu sonucta Allah korusunda yanı. napabılırız kı. hıcbırsey. ayyy zor karar ama yaptırcam mecbur. sonra pısman olursam bıde nıye yaptırmadım dıye.

Balum mutlaka yaptır cnm..Sakın ihmal etme..Ayrıca diyelim ki bişey çıktı gene son kararı vercek sensin yani ona göre baştan önlem alınmalı o yüzden zaten erken zamanlarda yapılıyo yoksa son haftalarda bakılırdı...Sen en iisini düşün kuzum sağlıklı çıkcak , herşey ii olcak deeee.İnan ve ii olsun ama korkuyorum die bebişinin hiçbişeyini geçiştirme..Umarım güzel bi hamişlik olur senin adına.:lepi:

sagol canım inş ya.

Balum inşallah bebişin çok iyi hiç merak etme, canını bunlar için de sıkma. Bu testler bile bazen yanılabiliyor. Yaradan'dan hep hayırlısını istiyoruz.

Eğer cildinizin yapısı müsaitse ne kullanırsanız kullanın çatlıyorsunuz arkadaşlar..Ben herşeyi denedim hamileliğim boyunca ama yinede çatladım...Mustelası badem yağı aklınıza ne gelirse..Çokta para harcadım ama deymedi...
Yani diyceğim o ki en başta kilo alımına çok dikkat ederek ve sağlıklı beslenerek bir hamilelik geçirmek en aza indirger birde cildi sadece nemlendirmek yeterli bence..
Sonuçta dünyanın en güzel duygusunu yaşıyoruz anne olmayı 3 tane çatlağın lafımı olur değil mi amakaydirigubbakcemile3
Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum Allah kucağınıza almayı nasip etsin canlarım..Sağlıcakla...

balum ben testleri yaptırmayı düşünmüyordum açıkcası, sebebide yüzde ihtimallerine göre Allahın verdiği bu emaneti aldırtmayı düşünmeyişim. zaten daha önce 3 düşük yaşamıştım sağlıklı olmayan bebek kendiliğinden düşüyordu ancak down sendromu bir genetik bozukluk ve downlu bebek düşmüyor tutunabiliyor.. testte 200 den düşük çıkarsa bebeğimi aldırıcam mı (Allah korusun) amniyo sentez mi yaptırıcam, amniyosentez riskli bişey onu kesinlike yaptırmazdım zaten.. ikili testi de doktorum hadi çabuk şu kanı verde gel diye elime tutuşturdu biraz komik ama ilk doktorumun tavırlarından çekindiğim için kan vermiştim...sonra onu değiştirdim zaen (çok azarlar gibi konuşuyor hastalarıyla)... hamd olsun kanda 500 de 1 ihtimal çıktı.. insanın kaderinde varsa 1000000 de 1 ihtimalde olsa gelir seni bulur... ama kaderinde yoksa 2 de 1 ihtimal bile olsa sana uğramaz herkes kaderini yaşar... önceden tedbiri alınack şeylerde tedbirini almak en iyisi ama down sendromu olduğu kesin tanı değil ve tedbir sadece gebeliğin sonlandırılması.... benim arkadaşım yüksek riskle amniyosentz oldu orda da yüksek risk çıktı ama aldırmadı ve çok sağlıklı bir kızı oldu... testi yaptırmanda bi sakınca yok sonrasında vereceğin karar sana ait zaten.... ama amniyo sentezi şahsen ben aldırmayı düşünmediğim için yaptırmam..

benim bebeğim çok sağlıklıydı gebelikte herşey normaldi.. zamanında doğmadı sezeryanla aldılar nasıl oldu bilmiyorum ama boyun kasında kanama oldu ve tortikolis hastası oldu... 9 ay çok itinalı bir hamilelik geçirmeme rağmen doğum esnasında yapılan bişeyler yüzünden meleğim aylarca sıkıntı çekti... biz ne yaparsak yapalım kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz... içimizi ferah tutup Allaha güveneceğiz....hiçbirşeyi evham yapma.. karar ver ve uygula canım ...

Son düzenleme:
saime öle deme tatlım ama yaatestleri yaptırsınlarr ne olur ne olmaz canım yaa benim mesela ikilide hiç bişi yoktu üçlüde risk çok yüksek çıktı 117ydi galiba amnioda bebeğimin gayetten sağlıklı olduğu çıktı ortaya canım amnio yapılmasaydı acabalarla mı doğuracaktım diye hep düşünürüm allahım sağlıklı melekler nasip etsin ...

gizemcim.. ben yaptırmasınlar demedim... kendi düşüncemi yazdım.. evham yapmasınlar ne karar verirlerse versinler... evham en kötüsü... düşünsene ben bebeğimi aldırmayı düşünmediğim halde amniyo sentezi neden yaptırayım... hadi amniyo sentez sırasında bi aksilik olursa ki buna dair örneklerde var... gizemcim her doktor ayrı şey söyler, her imam ayrı şey söyler insan kalbini dinlemeli bi yerden sonra ben içimin rahat edeceği şeyi yaparım... açıkcası hayat bana şunu gösterdi korkunun ecele faydası yok... ha Allah korusun bebeği aldırmayı düşünüyorsam her testi bende yaptırrım... testi yaptırmayıpta oturup evham edeceksem gene yaptırrım kişinin karakterine kalmış bişey bu... dedim ya 3 düşükten sonra tutunmuş bir bebeği bir ihtimal üzerine aldırmayı düşünmem... sen acaba diye evham edeceğine yaptırmışsın iyide etmişsin.. insan nasıl mutlu olacaksa öyle davranmalı canım kısacası:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…