2009 Ekim Anneleri'nden 2010 Ekim Anneleri'ne Tavsiyeler

benım cevremde bu testlerı yapıp bebegın sakat olacak dovn sendromlu denılen bırcok bebek saglıklı dogdu. kotu bısey varsa da aldıramam. ve eger boyle de yanılırsa test 9 ay boyunda o yakınlarım gıbı bosa aglarım. kararsızım. ama kızmayın da sanırım yaptırmıycam ben.

Balum canım karar senin, inşallah hiçbirşey yok hiç merak etme. Buralarda biz de bebişlerimizin ilk dişlerini kutlayacağız.

Balum canım karar senin, inşallah hiçbirşey yok hiç merak etme. Buralarda biz de bebişlerimizin ilk dişlerini kutlayacağız.

evet canım. Allah hepımızın hakkında hayırlısını nasıp etsın. artık bırının kı dıs cıkarır oburlerımız baslarız benımkının nıye cıkmadı acaba fılan):):)

:)) aynen anneleri bu kadar pimpirikli olursa bu bebişlerin işi zor bizimle...Rahat olalım canım. Bu lafları aynı zamanda kendime de söylüyorum. Haftaya pazartesi kalp atışalrını dinlemeye gidicez şimdiden tasası tuttu beni...:))

valla ne desen haklısın. kalp atısı benım ıcın cok onemlıydı. sende duyarsın inş guzel haberlerle gelırsın. ben cınsıyetı merak etmıyorum o kadar. kalp atısını cok merak etmıstım.

balumm tatlım testler yanılabilir ama amnio sentez yanılmaz bunu sakın unutma tabiki gene karar senin .....

balumm tatlım testler yanılabilir ama amnio sentez yanılmaz bunu sakın unutma tabiki gene karar senin .....

cevremde yanıldıgını gordum ben bıkac kısıde hepsının. glaya aglaya hamılleık gecırdıler ve sapasaglam dogdular. boyle cevremde yasamasaydım dusunmezdım bıle yaptırırdım ama. cok yakınımda yasadıgım 2 kısı oldu. kac kez yapıldı butun testlerı. baska baska yerlerde. hep negatıftı. aldırın dedıler yanı. istanbuldaydılar. ankaralara gonderıldı testler. aldırsınlar denıldı ordanda. aldırmadılar. kesın down sendronlu beklerken sapasaglam dogdular. bırı daha anaokulunda ve okumayı sokmus. ben onlara baktıkca yaptırasım gelmıyor napım. 2009 ekım annelrınde negatıf sonuc alan olmamıstı dımı inş?

ya arkadaşlar lütfen aklımıza kötü şeyler getirmeyelim,benimde haftaya 2 li test yapılacak hiç akılımda yokken sizin düşüncelerinizi okuyunce panik oldum ve düşünmeye başladım.Allah'ım herşeyin hayırlısını versin bol bol dua edelim bence.Ama bende testleri yaptırmayı düşünenlerdenim.

iyi bir örnek miyim bilmiyorum ama ben ne test yaptırdım ne aşı. bebegin sakat olacak olsa aldıracaksan yaptır hoş aldırma karşıtıyım ama onun dışında moral bozukluğu yasayacaksın 9 ay boyunca ve yavrun da bundan etkilenecek. bana doktorum ikili test için gittigimde müdahale yaptırmayı düşünür müsün aksi bişey cıksa dedi ben de hayır dedim o zaman boşuna yapmayalım dedi. 3lü test içinse sadece öğrenmiş oluosun tedavi imkanı olmuyor dedi o yuzden ondan da vazgectim. bi de duydugum bikaç olay vardı hep sakat olma ihtimali var denmiş ama cocuk anaokulda okumaya baslamış falan filan. sıkıntılı bi hamilelik gecirmek istemiyorsanız yaptırmayın derim ben ama tabi karar sizin.

ben doktorumun önerdiği şekilde testlerimi yaptıracağım. risk varsa bilmek isterim, müdahale yaptırmayı düşünmesem bile karşılaşacağım şeylerin risk yüzdesini bilmek ve kendimi ona göre hazırlamak isterim. asla karanlıkta bilinmezlikte kalmaya dayanamam o daha büyük işkence olur bana kesin olmasa bile bir risk varsa bilmek cok daha iyi gelecektir bana. zaten olacağı varsa olur üzülmek yerine kendimi hazırlamak isterim.

kızlar bence kötü düşünceleri aklınızdan atın, doktorunuzun sölediği testleri yaptırın...
unutmayın tedbir bizden takdir Allahtan...

ben zorunlu sezeryan yaptım 2 gece 3 gün hastanede kaldım en az 2 takım hastane çıkışı alın ve yanında bi kaçtanede extra pijama takımı ve çıtçıtlı badi alın...
ilk doğduğunda kızım çok kaka yapmıştı kıyafet zor yetiştirmiştim :))

ben yaptırmadım testleri sonuçta bu çocuğu doğurucam dedim aldırmayacağıma göre niye kendime zehir edeyim hamileliğimi ALLAH a şükür zekasında bi problem yok ...ultrasonun her boyutlusuna girdim ama kalbindeki sorun görülmedi RABBıM göstermedi bana bi problem yok demişlerdi..görmemelerindeki hayır kendimi harab etmedim.şükür geç farkedilmedi...benim tavsiyem muhakkak iyi bir kardiyoloğa gösterin yeni doğan bebişlerinizi çok önemli...bebişini 20 günlükkken 56 günlüğe kadar hastanede kalan biri olarak söylüyrm...

Doktorun gerekli gördüğü testleri yaptırmak demek, bir problem çıkarsa bu bebeği aldırırım demek değil ki ne kadar yanlış düşünceler bunlar!!. Bir problem çıktığında bilerek, kendini hazırlayarak, tedavi olanaklarını araştırarak hamileliği geçirmek var, bi de kaderci davranmak var. Bilim çağındayız arkadaşlar lütfen bu tarz düşünceleri geçelim..

amnio sentez 1 kere yapılır ve ceninin tüm genetiğine bakılır onun yanılma şansı olduğunu zannetmiyorum artı sonuç ne olursa olsun bebeği illa aldıracaksın diye birşey yok bunu unutma sakın karar senin ve eşinin kararı kimse zorla bişi yapamaz :1rolleyes:

balum sen yınede yaptır o testlerı down sendromu zaten cok buyuk bır hastalık deıl eger trızomı20 ıse tabı bırde trizomi18 vaR ODA DOWN SENDROMU ve testlerdede baska bısıydede cıkmıyo bebek en fazla 6 ay yasıyo kalbı delık fılan oluyo benım bır yıyenım ole vafat ettı 6 ayın 5 ayını kuvezde gecırdı ama bellı olsaydıda aldırmazdım dıyor yengem aldırsaydım ya saglıklıysa derdım hep dıyo onun ıcın sen tedbırını al basa gelen cekılır ama en azından hıc bılmeden cekmezsın ayse ole dogdugunda bız mongolızmı bılmıyorduk orda trizomı18 yazıyordu ne yapıcagımızı bılmıyorduk agzından sonda sarkıtıp beslıyorduk dusun yanı onceden bılınseydı her denılenı uymasdık kac doktora gıttık geldık en son memorıale gıttık kalp amelıyatı yapılcaktı orda doktor koydu bu tanıyı bız oraya gıdene kadar 4 ay gecmıstı bıle onun ıcın tedbırden bısı cıkmaz

ama amnıosentezde yanılmıstı ıste o yuzden bu tedırgınlıgım.

doktorum cok ısrar ederse mecbur yaptırcam ama bana bırakırsa yaptırmıycam kızlar. baska topıc lere de baktım. yasayan cok olmus boyle hamılelıgı zehır edıp saglam dogan. bunları gore gore yaptırmak akıl ısı degıl gıbı gelıyo. doktorumla konusacagım bu konuyu.

ilginiz için sagolun. ekım annelerınde aldırmayacaksanız yaptırmayın dıyen doktorlar olmus zaten. ıcım rahatlıyo bunları duyunca.

Merhaba,

hamile kıyafetlerimi satmak istiyorum. ılginenen varsa bana özelden ulaşabilir. Kot pantolon, kot etek ve T-Shirtler var. Genelde 40 beden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…