2009 Ekim Anneleri'nden 2010 Ekim Anneleri'ne Tavsiyeler

peki kızlar çay içmemek gerekliymiş ya en azından fazlasını ben de şöyle akşam geldiğimde yada gün içinde ister istemez sıcak bişey içme arayışında oluyom ama ne içecem bilememdim yok ozararlı yok bu düşük yapar ne içelim acaba siz bi fikir verseniz teşekürler şimdiden

cnm ben cay ıcıyordum ama ole kahvaltıda fılan cok cayı sevmem cunku ama hergun neskafede ıcıyordum oglumun bı sorunu yok ama ben kotu bı ornekte olabılırım bu konuda onun ıcın yap dıyemem sadece cok pıpırıklenme sakınan goze cop batıyor bunu unutma ne kadar ustune dusersen o kadar sorun cıkıyo

bende çayı çok seven ve çok içen birisiydim ve aşık olmak şartıyla dilediğim kadar içtim hamileliğimde... Allah'a şükür bi zararını görmedim... sadece kola pek tüketmedim...

cnm daha erken zaten ole kuruntu yapma benımde hemen baslamamıstı mıde bulantım soyle bır 8 hafta olsun gorucem o zaman ınsallah bulanmaz dersın bırde sabah bulantısı oluyo zaten eger ac kalmayıp uyanır uyanmas yıyorsan mıden bulanmaz ac kalınca oluyordu bana

benim ilk aylar sabah bulantım olmamıştı canım 4. ayda oldu bulantılarım. kiminn hiç olmuyor aklına oyle kotu şeyler getirme Rabbim seni ve yavrunu korusun

canım ben şu an 4 buçuk aylık olan oğlumdan önce bir düşük yaşadım senin anlattığın gibi boş gebelik dedi doktor ama bir sonraki hamileliğim de bir kaç sorun oldu ama doğdu tontişikim sen de içini ferah tut dikkat et gerisini Allah'a bırak
İnşallah en sağlıklı şekilde bebeğine kavuşuırsun. Allah yardımcın olsun.

Kıızlar benim doktorum ısrarla her gün iki ceviz yememi istiyordu. Bebeğin beyin gelişimi için çok faydalıymış. Bir de zaten arkadaşlar yazmış ama önemine binaen yazayım mümkün olduğunca kafanıza gereksiz şeyleri takmayın bebeğiniz huzurlu olur.

Cnm kötü şeyler düşünme en iisi moral ayrıca benim hamileliğim de hiç mide bulantım olmadı baş dönmemde sadece 2 sefer şimdi dünyalar güzeli bi kızım var yani her hamileleik bulantıyla geçmiyo sen kendine dikkat et yeter ağır kaldırma bide yüksekten bişeyler alma azcık da yediklerine dikkat edersen sorun olmaz bence

Bende çayı çok severdim hala da seviyorum ama açık içersen bi sakıncası olacağını zannetmiyorum tabii çok olmamak kaydıyla ben nescafeyi de sırf sütten yapıp içiyodum bol bol su iç cnm portakal suyu ben mevsimine göre meyve sıkıp içiyodum çok sağlıklı tabii herşeyin başı moral

cvp yazan canım annelere çok teşekkür ederim. valla hamileleikten midir nedir içimde bütün annelere karşı aşırı duyarlılık oluştu gerçi bu ara herşeye pek bi abartılı tepkiler veriyom ama ANNE OLUNCA ANLARSIN dedikleri başından böyleyse sonrasını düşünemiyom :) )

Tam aradığım gibi bir topik, çok teşekkür ediyorum Nurefsann...

Keşke her gün az az ceviz yemeyi ihmal etmeseydim.
İyi ki çay kahve kola fazla içmedim.İyi ki altıncı aydan itibaren göbeğime her akşam krem sürdüm. Böylece çatlağım olmadı.

Ay burası çok hoşuma gitti. Ceviz yemeyi birkaç gündür ihmal ediyordum, çok teşekkürler Elif..Hangi kremi sürdüğünü öğrenebilir miyim canım?..

İyi ki başından itibaren hep bebek yağı sürdüm, kendimi boş yere üzmedim,üzecek ortamlarda kalmadım,bol bol meyve yedim, çok gezdim.Keşke daha çok uyusaydım,eşimle daha çok vakit geçirseydim:))

Ben de fazla dinlenemiyorum, bunun eksisi ne oluyor?

Canım bunların hepsini bir yere not etmek istiyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Tam aradığım gibi bir yer burası. Daha 1. sayfayı okudum ama sonuan kadar not ala ala okumak istiyorum. Lütfen aklınıza gelen herşeyi yazın bize. Benim bu aralar çok kabız ve basur problemim var. Dr gittim ilaçlar verdi ama prospetüslerini okuyunca içmekten vazgeçtim. Bu konuda doğal önerileriniz varsa seve seve dinlerim.

hamılelıgınızın bı bolumu yaza gelıyo ve yazın bol bol yuzun ve temız havalı bır yere gıdın dınlenın hergun yuruyusunuzu yapın gunesınızı alın ınanınkı cok ıse yarıyo...

Tamam Bable, vakit buldukça güneşte yürünecek inşallah..

Uyuma işini hiç yapamıyorum. Aksine daha çok yoruluyorum..Bircan'ım ben de çayı çok seviyorum, bu ara açık içiyorum ama zararı olur mu?

merhaba arkadaslar hepinize guzel bir hamilelik sureci ve kolay bir dogum dilerim
onerilerime gelince
1-oncelikle sizi strese sokan seylerden kacinin rahat ,sakin,huzurlu olmaya ozen gosterin
2-mide bulantilariniz oldugunda ve hicbirsey yiyemez oldugunuzdan bebegim ya gelismezse diye endiselenmeyin bebek sizin depolarinizdan faydalaniyor ve gelisiyor bunu hamilelik suresince hic kilo almayan ve 3400 gram bebek doguran biri olarak soyluyorum.
3-Bol bol Kuran okuyun namazlariniza ozen gosterin http://www.kadinlarkulubu.com/ekim-anneleri/273294-anneden-bebegine-dualar.html burada bu konuyla ilgili tavsiyler var.
4-doguma kadar hergun hurma yiyin duzenli yuruyusler yapin(dogumunuzu kolaylastirmaya faydasi var)bana faydasi oldu

aslinda onerilerim cok fazla ama yeri ve zamani geldikce soylemek istiyorum nesemese arkadasim basur icin kantaron yagini bir dene bende birkac gundur kullaniyorum biraz fayda etmeye basladi..
buda dogum hikayem:http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-oykuleri/326011-hollandadan-normal-dogum-hikayesi.html

Teşekkürler Nurefsann, tavsiyelerinize gerçekten çok ihtiyacım var. Bu günlerde bitkisel ve tıbbi ilaçlardan uzak durmaya çalışıyordum. Bu kantoron yağı bebişe zarar vermez dimi?

canim yagi icmeyeceksin .basur olan yere sureceksin. bebege zarari olmaz tabi ki..

Teşekkürler Nurefsann, tavsiyelerinize gerçekten çok ihtiyacım var. Bu günlerde bitkisel ve tıbbi ilaçlardan uzak durmaya çalışıyordum. Bu kantoron yağı bebişe zarar vermez dimi?

firinlanmis ekmek bana iyi geliyordu bir ara ancak onu yiyebiliyordum..
malesefki mide bulantisina pek bir care yok sadece yeterli miktarda su icmeye dikkat et..
ahh ahh epey zor gunlerdi ama gecti gitti iste.. Allah yardimciniz olsun..
.

Tatlı anneler, mide bulantısına iyi gelecek ve de kabız yapmayacak tavsiyeleriniz var mı?

zencefilli şeker yemeni tavsiye ediyorumyerimseniben bende cok işe yaradı o olmasa napardım bilmiyorum!

Çok teşekkürler canım, evde vardı onlardan. Hatta taze zencefilim bile var, korkuyorum yanlış birşey yapmayayım diye. Bebişe bir zararı olmazsa onu da içebilir miyim ki?

2009 ekim anneleri ben 7 haftalık hamileyim,şu an açık kahve bir akıntım var,yaşayan var mı aranızda böyle bişey,yada öneride bulunabilir misiniz?şimdiden teşekkürler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…