ya birde kızlar benim 1 sene öncesi kötü bi deneyimim var bebgımın kalp atısları yoktu ve alındıama rabbım yuzumuze guldu yıne hamıleyım bugun 5+0 olduk salı gunu doktordayız nasıpse cok heyacanlı kötu seyler dusunmemeye calısyorum bebeğim saglıklı dıorum hep ıcımden benımle saglıklı bı sekılde dogurcam rabbım yardım edecek dıorum:Saruboceq: yalnız dıger gebelıgımdede hıc bulantım falan yoktu bundada öyle buda ıcımı daraltıyo resmen sadece bır gun bulantı hıssettım okadar yanı suan tek belırtım ınanılmaz göguslerım kasınıyo özellıkle sağ göğsum buda bı belırtımı tabı acıyolarda benım ıcın dua edınn saglıklı bı sekılde melegıme kavusayım
ya birde kızlar benim 1 sene öncesi kötü bi deneyimim var bebgımın kalp atısları yoktu ve alındıama rabbım yuzumuze guldu yıne hamıleyım bugun 5+0 olduk salı gunu doktordayız nasıpse cok heyacanlı kötu seyler dusunmemeye calısyorum bebeğim saglıklı dıorum hep ıcımden benımle saglıklı bı sekılde dogurcam rabbım yardım edecek dıorum:Saruboceq: yalnız dıger gebelıgımdede hıc bulantım falan yoktu bundada öyle buda ıcımı daraltıyo resmen sadece bır gun bulantı hıssettım okadar yanı suan tek belırtım ınanılmaz göguslerım kasınıyo özellıkle sağ göğsum buda bı belırtımı tabı acıyolarda benım ıcın dua edınn saglıklı bı sekılde melegıme kavusayım
Cnm kötü şeyler düşünme en iisi moral ayrıca benim hamileliğim de hiç mide bulantım olmadı baş dönmemde sadece 2 sefer şimdi dünyalar güzeli bi kızım var yani her hamileleik bulantıyla geçmiyo sen kendine dikkat et yeter ağır kaldırma bide yüksekten bişeyler alma azcık da yediklerine dikkat edersen sorun olmaz benceya birde kızlar benim 1 sene öncesi kötü bi deneyimim var bebgımın kalp atısları yoktu ve alındıama rabbım yuzumuze guldu yıne hamıleyım bugun 5+0 olduk salı gunu doktordayız nasıpse cok heyacanlı kötu seyler dusunmemeye calısyorum bebeğim saglıklı dıorum hep ıcımden benımle saglıklı bı sekılde dogurcam rabbım yardım edecek dıorum:Saruboceq: yalnız dıger gebelıgımdede hıc bulantım falan yoktu bundada öyle buda ıcımı daraltıyo resmen sadece bır gun bulantı hıssettım okadar yanı suan tek belırtım ınanılmaz göguslerım kasınıyo özellıkle sağ göğsum buda bı belırtımı tabı acıyolarda benım ıcın dua edınn saglıklı bı sekılde melegıme kavusayım
peki kızlar çay içmemek gerekliymiş ya en azından fazlasını ben de şöyle akşam geldiğimde yada gün içinde ister istemez sıcak bişey içme arayışında oluyom ama ne içecem bilememdim yok ozararlı yok bu düşük yapar ne içelim acaba siz bi fikir verseniz teşekürler şimdiden
Daha dun gibiydi, hamile oldugumuzu ogrenisimiz,cinsiyet tahminleri,hamilelik sureci,dogum heyecani vs.. Simdi ise cok sukur yavrularimiza kavustuk buyutme telasindayiz ..
Gelin 2010 annelerine tavsiyelerde bulunalim ..hamileyken keske soyle yapmasaydim veya iyiki sunlari yapmisim dediginiz birseyler var mi?
Keşke her gün az az ceviz yemeyi ihmal etmeseydim.
İyi ki çay kahve kola fazla içmedim.İyi ki altıncı aydan itibaren göbeğime her akşam krem sürdüm. Böylece çatlağım olmadı.
İyi ki başından itibaren hep bebek yağı sürdüm, kendimi boş yere üzmedim,üzecek ortamlarda kalmadım,bol bol meyve yedim, çok gezdim.Keşke daha çok uyusaydım,eşimle daha çok vakit geçirseydim:))
Sevgili 2010 ekim anneleri,cici anne adaylarıı..önce hepinize sağlıklı bi hamilelik dönemi diliyorum..
Hiç bişeye üzülmeyin asla kafanıza bşey takmayın demek kolay bilirim..ama bazı durumlarda üzülmemek kafaya takmamak pek elde olmuyo..tecrübeyle sabit.
Öncelikle bol bol yürüyünüz..imkanınız varsa.
ben dünyanın hurmasını yedim ama yürümedim pek,alın işde bir sezeryan örneği :hulya:
*Gezebildiğiniz kadar gezin,boll boll resim çekinin..güzl hatıralar kalsın..(eğer bi digital makineniz yoksa ve mümkünse edinin.)
*doğum kışa geliyo die benim gibi bebek arabanızı,kangurunuzu almamazlık etmeyin,pişman olursunuz..(bebiş geldikden sonra maddi durumlar dahada zorlaşıo bilginize..)
*Ayakkabı alırsanız bu dönemlerde bi numara büyük alın..(doğumdan sonra ayaklar büyüyo sanırım,bilmiyorum herkesde oldumu..CADIARZU)
*Doğumdan sonra size bakıcak birileri mutlaka olsun,ki bol bol nazlanınnnnn..sonra pişman olursunuz..(doğumun 3.günü szeryanlı haliyle ev toplayan biri söylüyo bunu,benim gibi kafanızı duvarlra vurmak istemeyin sonra..)
*kucağa alışmayan bebek sayısı çok az sanırım,2009 ekim bebeklerinde tek tük var..umuyorum 2010 ekim analarında daha çok olur..Sakınn kucağa aldırmayın-almayında dicem ama koşullara göre değişiyo..eğer mümkünse olabildiğince yerinde sevin ve emzirdikden sonra yerine yatırın ki hemen alışsın..
şmdilik benden bu kadar..
keşke-iyiki şeklinde olmadı ama umarım birilerine faydası olur a.s.
hamılelıgınızın bı bolumu yaza gelıyo ve yazın bol bol yuzun ve temız havalı bır yere gıdın dınlenın hergun yuruyusunuzu yapın gunesınızı alın ınanınkı cok ıse yarıyo...
bence bol bol uyuyun hatta hiç yataktan çıkmayın...uykusuzluk çokkk zorrr...ve sakın kola içmeyin bin pişmanım bebeğim gazlı oldu...yürüyüş yapın hergün ve kocanızla bol vakit geçirin benim gibide evde durmadan temizlik yapmayın...
Teşekkürler Nurefsann, tavsiyelerinize gerçekten çok ihtiyacım var. Bu günlerde bitkisel ve tıbbi ilaçlardan uzak durmaya çalışıyordum. Bu kantoron yağı bebişe zarar vermez dimi?
Tatlı anneler, mide bulantısına iyi gelecek ve de kabız yapmayacak tavsiyeleriniz var mı?
Tatlı anneler, mide bulantısına iyi gelecek ve de kabız yapmayacak tavsiyeleriniz var mı?
zencefilli şeker yemeni tavsiye ediyorumyerimseniben bende cok işe yaradı o olmasa napardım bilmiyorum!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?