2009 Ekim Anneleri'nden 2010 Ekim Anneleri'ne Tavsiyeler

Cannsett canım hamişliğin ilk aylarında vücud adet zamanı geldiğinde kurulu bir saat gibi olduğu için hafif bir akıntı olurmuş. Rahat ol, istersen doktoruna telefon edip sor. Çoğalırsa mutlaka dr gir. Benim duyduğum bu. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...

gerçekten çok hoş bi topic olmuş arkadaşlar, herkesin ellerine yüreğine sağlık.. bende ekim annesi olcam inş aranızda yeniyim. bu tavsiyeler benim çok işime yarıcak, çünkü hamileliğimi yalnız geçiriyorum, çok şükür eşim yanımda ama ailelerimizden kimse yok

Yarican haline şükret canım, karışanınız yok ne güzel. Canım takvimini de eklesene. Ben de bu topiği kim açtıysa Allah razı olsun diyorum.

kelebek, bulantının sağlıklı gebelik için gerekli bir kıstas olduğunu hiç sanmıyorum canım. 9 ay boyunca bir gün bile bulantı problemi yaşamadım, üstelik kız annesiyim ben. hani derler ya kız bebeklerde daha fazla bulantı olurmuş.. inşallah güzel bir hamilelik döneminin ardından sağlıkla kavuşursunuz bebeklerinize sen ve arkadaşların..:Saruboceq: bizler gibi kucakları dolu ve mutlu ekim enneleri olmanız dileğiyle..yerimseniben

Yarican haline şükret canım, karışanınız yok ne güzel. Canım takvimini de eklesene. Ben de bu topiği kim açtıysa Allah razı olsun diyorum.

tesekkür ederim Nesemese, evet aslında karışan yok o yüzden güzel ama cok sıkılıyorum o kadar uyuyorum yinede gecmiyo zaman takvimide eklemeye ugrasıcam bakıyım becerebilcekmiyim :))

sevgili 2009 ekim anneleri bu bebe yağı sürme işine ilk aylarda mı başlıyoruz ve günde bir sefer mi sürüyoruz. ben yağı aldım ama henüz kullanmadım. yalnız karnımda kaşıntılar başladı artık ohaoldumsmile genişliyo mu yoksa giydiğim şeylerden mi oluyor bilmiyorum. (hafif göbikli hamile kaldım da :CüvCüv:) erken mi büyümeye başladı acaba dedim kaydirigubbakcemile3

canım mümkün olduğu kadar erken başla ve alışkanlık haline getir... ben gece yatarken ve sabah kalktığımda sürüyordum. eğer kaşıntılar başladıysa genişleme başlamıştır. illa çatlak olacak diye birşey yok biraz ırsi bir durum ama yine de önlem almak lazım bence a.s :CüvCüv:

çok teşekkür ederim canım bunu bildiğim iyi oldu bu akşamdan itibaren başlıyorum göbüşümü yağlamaya :CüvCüv: bol bol da su içmeliyim onun da göbüşe ve bebişe iyi geldiğini duymuştum.. sengözlerimebaksanab

kesinlikle bol su için ben son aylar elimde pet şişelerle evde geziyordum kaydirigubbakcemile3

kızlar zaman ayıran ve tecrübelerini paylaşan annelere teşekkür ederim. evlatlarınızı sağlıkla büyütmenizi dilerim.. ben haziran annesi olucam inşallah. yanlış topikte miyim ohaoldumsmile ama tavsiyelerinizi okuyunca teşekkür etmeden gemek istemedim. ekim anne adaylarına da hayırlı doğumlar

selam arkadaslar tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.ben tüm gecmişi okumadım ama şu catlak olayı için doktorumuzun tavsiye ettiği bir ürün mü olmalı?yoksa kendimiz bebe yagı,badem yagı vs alsak başlasak olur mu?

ben başlarda hep kakao yagı kullandım ama son 1-2 ay cok duzenli kullanamadım ve cok su da içmedim malesef catladım.. sizler bol su için ve mis kokulu kakao yagını bol bol sürün. ve sakın oruc tutmayınnn zaten Allah size musade etmiş sakın yok iyiyim tutayım demeyin. ben 4 gun tuttum yavrumun suyu,kilosu ve hareketleri azaldı sonra normale donsun die yemedgim içmediğim kalmadı hamileligin son ayında 10 kg fln aldım. :gitme: neyse ki sonradan toparlandı yavrum cok şükürrr. hepinize rahat hamilelikler kolay dogumlar

kızlarr tüm hamileliğim boyunca bepanthen ve badem yağı kullandım çatlak namına bişi yok

Kızlar çatlaklar için istediğin yağı,kremi sürün,eğer cildiniz çatlamaya müsaitse ne yaparsanız yapın çatlıyor. Çatlağı önleyici birşey yok henüz malesef. Sürülen krem veya yağlar yalnızca cildin üst tabakasını nemlendirebilir, çatlağın oluştuğu yere kadar nüfuz etmesi zaten mümkün değil. Başlarda o kadar çatlama olmuyor zaten. Son haftalar çatır çatır çatlıyorsunuz eğer cildiniz müsaitse. Malesef bu böyle. Boş yere kasmayın.

1-Öncelikle sizi strese sokan , üzen olay ve durumlardan özenle kaçının. Bebeğiniz gerçekten hissediyor. Hareketlerini hissettmeye başladığınız dönemlerde, azcık üzülüp stres yaptığınızda bebeğinizin hareketlerinin durduğunu-azaldığını farkedeceksiniz. Oyüzden özenle kaçının.
2-Sigara,tein ve kafeinli içeceklerden uzak durun.
3- Bilinçsiz bitki çayı tüketiminden uzak durun. (Örneğin hamilelikte içilen aşırı yeşilçay, bebeğin kalp kapakçık gelişimini olumsuz etkilemekte.)
4- Ayakkabı alırken 1 numara büyük almaya özen gösterin.Zira son aylarda ne demek istediğimi yaşayarak anlayacaksınız.:)
5-Doktorunuzun önerdiği laçları düzenli kullanın.
6-İki canlısın çok ye diyenlere kulak asmayın. Her zaman yediğiniz kadar yeyin. Kalorili değil, besleyici gıdalar tercih edin.
7-Şeker ve tuzdan mümkün olduğunca uzak durun. Özellikle sarelle tarzı şeylerden.
8-Cam silme, köşe bucak temizlik, perde asma gibi akrobatik hareketler yapmayın sakınnnnn. Bırakın her yeri b.k götürsün.
9-Ayaklarınızı ,uzatıp, altına minder koyup sık sık dinlendirin.
10-Cep telefonuyla uzun uzun sohbetler yapmayın.Diz üstü bilgisayar kullanıyorsanız kucağınızda kullanmayın.
11-Hamilelik dönemi bir kadının hayatında anlatılamayacak kadar özel bir dönem. Çabuk geçsin diye sabırsızlanıp hep yarını düşünmek yerine,her anın keyfini çıkarın.
12-Bebişinize alacaklarınızı yavaş yavaş alın ,son aylara bırakmayın,zira son aylar k.ıçınızı kaldıracak enerjiniz olmayacak,iki adımda yorulacaksınız,ağırlaşacaksınız,hakikaten yürümek büyük külfet oluyor.
13-Sol tarafınıza doğru yatmaya özen gösterin. Bebeğin kan dolaşımı için çok faydalı.
14-Mide bulantınız varsa ve sabah uyandığınızda yoğun oluyorsa ki öyle olur genelde, başucunuza kraker tarzı tuzlu bişeyler koyun, yataktan kalkmadan yeyin,kendinizi daha iyi hissedersiniz.
15- Her gün yarım saat yürümeye gayret edin.
şimdilik bu kadar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…