2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

özel mi bu dr sana böle diyo özellerin çoğunda yeni cihazlar var amma cd filan veriyolar aslında ama hastanede ilgilenmiyorlar fazla

canım bu doktor hastenede testlerim falan orda oluyo...ayrıyeten kendı özel muayenesınede gidiyorumm..muayenesine gidince hastanedede ılgılenıyo..tamamen duygusal yanı...cd vermek şuda dursun agırlıgını bile söylemedi hiç...ama bu kontrolde zaten 21.haftalık olcaz sıkıysa söylemesın....

merhaba kızlaar :)
Konuyla çok alakası olmayacak ama sizlere bir şey soracağım... Bebeğinizi karnınızın neresinde hissediyorsunuz? Ben birkaç gündür oğlumu göbek deliğimin 4-5 parmak altında hissediyorum. Bir tuhaflık mı var acaba? çok aşağıda değil mi?

bi sorun varmı yokmu bilmiyorum ama bende aynı yerde hissediyorumm:bbo:

hımmm olabılır canım benım doktor öle çok büyük bişey değil yanı 35li yaşlarda falan...
3boyutlu ultrason da renklı oluyo benım bıldıgım 4 boyutludan farkı zaman mış galıba...3 boyutlu bikaç sn öncekı görüntüyü gösterıyomuş galıba...pekı senın muayene ücreti nekadar makınası ii ya dahamı pahalı:uhm:

90 tl 15 günde bir alınıyor..sigortaya 60 tl..

hoşgeldın sehercimmm
bence bi sorun yoktur canım hatta bu konu bugun biraz konuşuldu..bebegin duruşuyla ılgılı bişey benım de öle yerleri geniş istediği hareket edıyolar..bacakları aşagı duruyorsa yanı dık pozisyonda ondan öledır....

bi sorun varmı yokmu bilmiyorum ama bende aynı yerde hissediyorumm:bbo:

sağolun kızlar walla pimpirikli bir anne olmaya adayım herhalde -tatlicadiarzu-
Bakalım yarın akşam ayrıntılı ultrasona gireceğim... bir sorun yoktur inşallah... :Saruboceq:

kızlar hepinize iyi akşamlar bemim bu saatlerde mide bulantım ve baş ağrım da yoğun bir artış oluyor tek çözüm yolum uyumak....kendinize iyi bakın...

canım süperler

kızlar hepinize iyi akşamlar bemim bu saatlerde mide bulantım ve baş ağrım da yoğun bir artış oluyor tek çözüm yolum uyumak....kendinize iyi bakın...

iyi akşamlar ecem... Benim de bu saatlerde bulantı fazlalaşıyor, fakat işyerinde olduğumdan çözümü sakız çiğnemekte buldum Mentollü sakız birebir

ANNEMİN AĞZINDAN DOKUZ AY'IMIZDAN HATIRLANACAK ANLAR VE DOĞUMUM

Günlerden 20 Temmuz 2005 Çarşamba. Sıcak bir öğle vakti. Elim telefonda sabırsızlıkla doktorumun aramasını bekliyorum. Bu seferde olmamışsa fazla üzülme!diyorum kendi kendime. Bir yanım ise içimdeki değişiklikleri biliyormuşçasına güzel bir haber alabilmeyi umuyor.Saat artık 12:00. Test sonucum çıkmış olmalı, belki şu an doktora fakslanıyor. Saat 12:05, doktorumun aramasını bekleyemeyecek kadar sabırsızım dayanamıyorum ve laboratuarı arıyorum. Test sonucumu söylemiyor telefondaki ses, doktorumuz ile sizi görüştürebilirim birazdan diyor. Eyvah bir terslik var!. Sonucu hemen doktoruma fakslamalarını istiyorum, kötü bir haber bile olsa kendi doktorumdan öğrenmeliyim. Artık saniyeler geçmiyor, doktorumu arıyorum dayanamayıp. Sonuç kendisine ulaşmış, sekreteri aktarıyor. Tanrım bir bağlantı yıllar sürer mi? Doktorumun sesi soruyor Nasılsınız?, Bilemiyorum; diyorum Acaba bir terslik mi var?? Bana neden telefonda sonucu söylemediler? Doktorum Bir bakalım diyor ve duraklıyor:

- Bu haber sizin gibi herkes için sevindirici olmayabilir çünkü.Tebrik ederim, başardınız!!

İşte hayatımın dönüm noktası, işte kızımla çıktığımız en keyifli yolculuğun ilk durağı, işte "Bundan önce hiç yaşadım mı?" dedirtecek kadar mucizevi olayın, başıma gelen en güzel şeyin ilk haberi....Kızım orada 4 haftadır içimde. Hem de ben tam ümidimi kesmişken, artık anne olabileceğime dair tüm inancımı yitirmişken...Daha önce kendimden de önemli hiçbir şeye sahip olmamışken küçüğüm çıkageldi.
29 Temmuz 2005,ilk muayenemiz. Bebeğimiz 5 hafta 3 günlük. henüz minik bir fasulye sadece.

8. hafta ilk kalp atışlarını gördük babanla. Gerçekten ordasın, hayatımda gördüğüm en güzel yürek sende. Hızlı hızlı atıyor, yakalayacak çok şey var önünde.

12 Eylül 2005, 12 hafta 1 günlük. "Cinsiyetini bilmek ister misiniz?" diyor doktorumuz. Babanla birbirimize bakıyoruz birden, Belli oluyor mu?? nefeslerimizi tutuyoruz doktorun ağzından çıkacak kelimeyi bekliyoruz. "İşte bize gösteriyor"diyor doktorumuz "bu bir Ayşe!!" Sevinç ile şaşkınlık bir arada bende. O ana kadar sağlıkla doğmandan başka hiçbir şey düşünmemişim meğer. Kız annesi olacağım. Evet bir kızımız olacak. İçimde şimdi daha da belirgin bir yerin var, peki adın ne olacak?

28 Ekim 2005, hamilelik, ödemler ve fazla çalışan parmaklar nedeniyle annende oluşan karpal tünel sendromu denilen bir sinir sıkışması rahatsızlığı nedeniyle ameliyat oluyoruz. Karnımda 17 haftalık sen ile ilk ameliyatımıza giriyoruz. Lokal anestezi ile 1 saat süren küçük operasyon boyunca sana bir şey olmaması için dualar ediyorum ve bunu da atlatıyoruz. Aynı ameliyathane 21 hafta sonra senin ilk ağlayışların ile çınlayacak, yani ömrümde duyduğum en güzel ses ile...

18.hafta... ilk kıpırtıyı hissettim, baban hissetmediği halde benden daha heyecanlıydı. Minik bir seğirme, ufak bir tıkırtı gibi, ben buradayım, içerdeyim, büyüyorum artık der gibi...

21. haftadayız, artık senin bir adın olmalı, kaç gecedir isimleri düşünürken uykuya dalıyorum, sabah aklımda hiçbir şey kalmamış oluyor....Bir sabah aklımda bir isimle uyandım "Balım". "Balım" adını isim sözlüğünde görmüş ve bayılmıştım ben tatlı bir şeyi, bir sevgi sözcüğünü çağrıştırdığı için beğenmiştim önce, ama "kardeş, çok sevgili arkadaş" anlamını okuyunca daha da anlamlı gelmişti bana ismin ama yinede bir eksiklik vardı hala. Baban ile daha önce "Naz" da güzel isim diye konuşmuştuk. İkisi tek tek sanki biraz yarım kalmıştı. Aklımdaki isimleri bir bir sayarken Balım ve Naz'ı arka arkaya düşündüm, sonra durdum, sesli söyledim. Evet... işte bu dedim. Dilimden döküldüğü an öyle sevgi dolu, öyle kendine has bir isim çınladı ki kulağımda, içimde sanki yüzlerce gül bir anda açıverdi.Sanırım doğru ismi bulmuştum. Babana söylediğim an onunda çok hoşuna gitti. Üzerine hiç tartışılmadı, hiç acaba? denmedi. O kadar sevdik ki adını hemen herkes benimseyiverdi.

23 Kasım 2005, detaylı ultrason zamanı, doktorumuz bizi alanında uzman başka bir doktora yönlendiriyor. Artık 22 hafta 3 günlük kocaman bir kız olmuşsun, tam 500 gramsın. Her şey yolunda, çok şükür sağlıklısın. Doktor ölçümlerini tamamlıyor. Dev ekranda biz de senin siyah beyaz figürlerini seyrediyor, kıpırdayan ellerine ayaklarına hayran hayran bakıyoruz. Birden büyük bir sürpriz daha, gittiğimiz doktorun 4D ultrasonu olduğundan habersiz anne ve baban karşılarında senin 3 boyutlu, kanlı canlı halini görünce kalakalıyor. O kadar güzelsin ki söyleyecek söz bulamıyorum. Sadece nefesimi tutup dolu dolu gözlerle, içimdeki bu güzel bebeğin hareketlerini izlemekle yetiniyorum.
28. hafta... ilk gerçek tekme...o zamana kadar hissettiğim kıpırtılardan farklı. Daha büyük, daha kuvvetli bir vuruş. Bir iki hafta içinde artık babanda hareketlerini hissetmeye ve hatta görmeye başlayacak. Hamileliğin en çok o anlarını özlüyorum şimdi, içimdeki o kıpırdanışlarını, karnımda oluşan komik minicik tümsekleri, çıkıntıları. "Bu dirseği mi acaba?", "Galiba şu ayağı!!" diye babanla saatlerce karnıma bakıp seni konuşmamızı...

34 hafta 3 gün, zamanımız daraldı. Artık anne de daha yavaş hareket ediyor, hemencecik yoruluyor. Doğumumuza 4 hafta kaldı.Son olarak 4D ultrasona yeniden giriyoruz, seni karnımda son bir kez görüntülemek için. Ama sen bize naz yapıyorsun tıpkı adın gibi. Yarım saat boyunca yüzünü bizden sürekli gizliyorsun. En sonunda hatta iki elini yüzüne kapatıp uykuya dalıyorsun...Ne yapalım, senin canın öyle istemiş, bizde gördüğümüz bir küçük burun, serçe parmak, küçük dudaklar ile yetiniyoruz.

Tarih 15 Mart 2005, yarın sabah doğuma gidiyoruz. Artık hislerimiz tarif edilemez. Evde son sessiz gecemiz belki son sakin uykumuz. Sabahı iple çekiyorum. Seninle buluşmamıza saatler kala karnımdaki son kıpırtılarının keyfini çıkarıyorum. Yarından itibaren yepyeni bir hayatımız olacak.

16 Mart 2006... 08:00,evden çıkıyoruz, anneannen, Müge teyzen ve baban ile beraber hastaneye gidiyoruz, baban kamera ile benim ve kocaman karnımın son görüntülerini kaydediyor. Çok heyecanlıyım. Hastaneye varıyoruz, bizi hemen odamıza alıyorlar, ameliyat öncesi son hazırlıklar tamamlanıyor, epiduralimiz de takılıyor...Artık doğuma gitmeye hazırız, baban ile vedalaşıyoruz. Biliyorum ki 1 saat sonra kucağımda seni emziriyor olacağım. Herkes heyecanlı. Asansör kapısında herkes bizi doğuma uğurluyor. Ameliyathaneye iniyoruz. Orası bizim için tanıdık, birkaç ay öncede gelmiştik. Her zamanki gibi soğuk. Biraz epiduralin etkisinden, biraz heyecandan titriyorum. Herkes hazır, neşe içinde doğuma başlıyor. Anestezistimiz Nurettin Bey eline kameramızı alarak başlıyor kayıta. Büyük an yaklaşıyor.Nurettin Bey "Birazdan bebek çıkacak" diyor bana, kalbim deli gibi çarpıyor ama sakin olmam lazım.
Saat 10:56 Biraz sarsılma, derin bir nefes... "Evet işte burada, sarı bir bebek bu!!" diyor doktorumuz senin için ve seni havaya kaldırdıklarını görüyorum.Hemen ardından ömrümde duyduğum en güzel ses, senin sesin tüm ameliyathaneyi çınlatıyor. Nurettin Bey'in cep telefonundan hemen babamızı arıyoruz. Babamıza sürpriz oluyor tabii, bilmediği bir numaraya tereddütle "Efendim?" diye cevap veriyor. "Aşkım, kızımız doğdu" diyebiliyorum. Sonra karşılıklı O'da bende ağlıyoruz. Hayatımızın en güzel gözyaşları bunlar. Anne ve baba olabildiğimiz, sağlıklı bir bebek dünyaya getirebildiğimiz için Allah'a bir kez daha şükrediyorum. Sonra çocuk isteyen herkesin adını aklımdan geçirip onların da bu duyguyu yaşaması için dua ediyorum. Kızımı yanıma getiriyorlar. Bir anda susuyorsun yanıma gelince, ve ilk öpücüğümü konduruyorum yanağına. Hayatımda hiç böyle bir tene dokunmadım. Öyle sıcak ve masumsun ki evet galiba yine ağlıyorum...Hoş geldin Balım Naz Bebek, Hoş geldin canım kızım. Sen hayatımıza sunulmuş en güzel armağansın.

yani ayda 90*2=180 mı veriyonuz canım...bide senın konrtoller 15 günde birmı??çok sordum kusura bakmaaa:asigim:

canım bizim sigortamız yok şuan doktorda sağolsun eşimin akrabası..bizden sigortalıymışız gibi 60 tl aldırtıyor..onuda ayda 1 defa veriyoruz. tanıdık diye ayda 1 kez ödettiriyor..testlerdende %25 indirim yaptırıyor..Doktorum gerçekten çok iyi yani işini iyi yapıyor ona güvenim sonsuz....ama doğumu orda yapmıcam...çünkü çok pahalı...bize olan fiyat 3.000 tl artık gerisini sen düşün:)

3.000 tl yi oraya verene kadar 1.000 tl başka hastaneye veririm dedim ...2.000 tlde cebimize kalır...

çok teşekür ederim canım ilginee...
iii akşamlar kendıne ve beşine iii bakkk

canım ben acıbademe gidiyorum hem hastane hem dr.özel..bir tek sen bu durumdan müzdarip değilsin..benim dr.tüp bebek dr.u..onunla devam ediyorum yani..benim de şimdiye kadar ne renkli ne cd...hiç bişey yok elimde..bana da sana dediği gibi 20 haftadan önce ağırlığı ölçmez falan dedi..zaten geçenlerde makinasına baktım eski usuldü..Bi de burası acıbadem..

Aynen dediğin gibi ölçümler dışında ağırlık falan belirtmiyor..

Son düzenleme:
sorma canım yaa dün akşam üzeri gittik hastaneye ölüp ölüp dirildim ama ultrasonda görünce içim rahatladı çok şükür :)) dediğin gibi şimdiden en ufak bişeyde deliriyoruz onlara bişey olacak diye Allah ım korusun meleklerimizi inşallahhhhhhh...konuştuk teyzesi bir daha yapmayacak :))
emsalll35 tatlım geçmiş olsun ya
canım çok teşekkür ederim
sağol arkadaşımm geldi geçti şükür bu gün çok iyi maşallahh sık sık hissediyorum bu gün kızımı Allah a şükür. dediğin gibi hareketleri her zaman aynı olmuyor zamalarının büyük bir kısmını uyuyarak geçiyorlarmış kuzularımız ama o sancılar beni korkuttu birde oynamayınca telaş yaptım çok
masallah canim bebislerimize

ayy canim cok gecmis olsun( insallah canim saglikla bi alsak kucagimiza.simdiden oyuncu oldular bak bizim yavrular:)
sağol bitanemmmm. inşallah hayırlısı ile hepimiz bebişlerimizi hayırlısı ile sağlıkla sıhhatle kucaklarımıza alırız. şimdiden oyuncu bunlar ama anneleri korkutuyorlar işte :))
hemde nasıl korkuttu anlatamam canım. ama konuştuk hallettik sabah uzun uzun anlattım kızım bir daha böyle şeyler yapma diye sanki anladı canım yaa bu gün maşallah çok hareketli Allah a şükür.inşallah bir kez daha yaşamayız ne ben nede hiç birimiz Allah ım yaşatmasın.dediğin gibi Allah korusun hepimiz çok dikkatli olmalıyız çoğu gitti azı kaldı inşallah hayırlısı ile kucaklarımıza alalım
Emsal gecmıs olsun canım
Allah razı olsun canımmm çok sağol
Geçmiş olsun Emsalcim. Baya korkutmuş seni bebişin

sağol canımm korkuttu ama bir daha yapmayacak teyzesi :))

bu arada hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim çok duygulandım inanın bana Allah hepinizden razı olsun. (cevaplarım geç oldu misafirim vardı) hepinizi çok seviyor ve çok öpüyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…