Merhaba kızlar. Ben uzun zamandır buraya yazmıyorum. Size bir konuda fikirlerinizi sormak istiyorum. Ben eklem romatizması hasatasıyım. Hamileliğim çok zorlu geçiyor. Doktorum sağlık durumum nedeniyle bebeği 36 haftalıkken alalım dedi. Sizce 36 haftalık bir bebek normal olur mu? Çevrenizde bu haftada doğum yapmış birileri var mı? Sizce ne yapmalıyım?
inşallah kızlar inşallah
evet kilolu bebek sağlıklı olduğu anlamına gelmez ancak 2,500 den de az olursa küveze konulur diye tedirgin oluyorum
küvezlik bir durumu olmasında gerisi önemli değil
Merhaba kızlar. Ben uzun zamandır buraya yazmıyorum. Size bir konuda fikirlerinizi sormak istiyorum. Ben eklem romatizması hasatasıyım. Hamileliğim çok zorlu geçiyor. Doktorum sağlık durumum nedeniyle bebeği 36 haftalıkken alalım dedi. Sizce 36 haftalık bir bebek normal olur mu? Çevrenizde bu haftada doğum yapmış birileri var mı? Sizce ne yapmalıyım?
demetcim sen normal dogum yapmayi dusunuyorsun degil mi?
peki bebegin asagi indi mi bunu hissettin mi?
benimki hala yukarda kacinci haftada asagi iniyor merak ediyorum
Canım benim kuzenim yeni 36 haftalık aldırdı bebişi keyfi olarak ama bebiş gayet iyi kuveze koymadılar, 2900 gr dogdu ama son zamanlarında bebiş kilo alsın diye protein agırlıklı beslendi.
sağol tatlımSelam hanımlar yemeğimi yedim gelsim , herkeşe afiyet olsun... Yarasın kuzulara inşallah ...
Denizcim maşallah göbüşüne , gayet minyon ve tatlı bir göbüşün var ....
Benim oğlanda gün içerisinde 4/5 kere hıçkırık krizine yakalınıyor bir müddet hık hık ediyoruz , üzülüyorum diyorum ki geçirecek bişey olsa kleşke diye ama faydalıysa iyi bari ...
amin inşallah hemen veririm hatta fazlalarınıda veririmdenizcim gobegine masallah, 6 kilonu dogumda hemen vereceksin sen cok guzel yaaa. emzirmeyle de depodan eskiler gitcek :)
glnzcim 3000'i gecmistir sizin bebeler merak etme. gunde cunku 30-40 gr dan fazla aliyorlar.
gulaycim sen ne kadar sık gidiyorsun doktora yaaa kiskandim
eslemcim sende merak etme bak artik yumurtalari da goturuyorsun sabahlari senin kuzucuk besleniyordur annesi. insallah bu kontrolde cok kilo almis olacak sende rahatlayacaksin.
elevit içiyordu diye biliyorum.Vitamin takviyesi falan almışmıydı peki?
aynen canım 15 20 gün dedi ya aslında bir ayda yapılan ikinci kontroller ücretsiz olur ama 20 gün fazla sanırım alıcak yine para ama haftada bire düşünce sanmıyorum her hafta alıcağını yahu zaten doğumda dünyanın parasını alıcak 15 dakka yanımda durucak sadece insaf yahuuuuu
ayy cok az kaldı canım hayırlısı olsun kilo konusunda haklısın hem doğumdada problem aman şöyle makul bi kiloda gelsin yeter
valla canim bizimkisi haftada 1 olsa da alir gibi geliyor, yani simdi gunahini almiim ama cunku ben ozel klinigine gidiyorum.
hastane de muayene olsam belki orada kontrol gibi gecerdi para almazlardi ama burada her seferinde cart diye aliyorlar parayi
bende butceyi daha da kasmamak icin olabildigince aralikli gitmeye calisiyorum.
dogumda da sonucta cebimizden para cikacak, saglik sigortam tumune yetmiyor benim :S
canım sen dedikleri olumsuz şeyelere kulak asma. doktorun en iyi kararı vermiştir emin ol. sonuçta sen de sağlıklı olacaksın ki bebeğine iyi bakabilesin dimi. geçmiş olsun canımArkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınızdan ve verdiğiniz morallerden ötürü. Kafam çok karışıktı doğrusu. Bir de çevremde bazı arkadaşlarım sanki keyfii aldırıyomuşum gibi yargıladılar beni. Moralim çok bozulmuştu. Benim rahatsızlığım çok ileri boyutlarda ve kemiklerimde deformiteler başladı. Kalıcı hasarlara yol açıyor hastalığım. Sonuçta her anne bebeği için en iyi olanı ister. Bu kadar mecbur kalmasam ben de isterim kendi gününde doğsun. Yine de acaba biraz daha dayansam mı diye düşünüyordum. Ama verdiğiniz moral sayesinde psikolojim düzeldi...
kızlar buralardayım ama pek yazamadım. çok meşgulüm biliyorsunuz yatmaktan ötürü
ikinize de birden cevap vereyim
2500 küvöz için kritik bir değer olmakla beraber küvöze girecek diye bir şey yok. eğer bebeğin hiç bir sorunu yoksa güzel emiyorsa vs. annenin kucağına verip yolluyabiliyorlar.
hatta bu sabah 32 haftalık doğmuş ikiz bebekleri anlattı buradaki hemşire, (düşünün ikizler daha küçük kalıyorlar) o kadar iyilermiş ki 2 kilonun altında olmalarına rağmen küvöze koymadan yollamışlar.
36 hafta çok iyi bir hafta 34. haftada doğurup ertesi gün bebesiyle çıkıp giden oldu ben hastanede yatarken. 35 ve 36 yı da gördüm aynı şekilde. hiç korkma
canım sen dedikleri olumsuz şeyelere kulak asma. doktorun en iyi kararı vermiştir emin ol. sonuçta sen de sağlıklı olacaksın ki bebeğine iyi bakabilesin dimi. geçmiş olsun canım
Ecrin benim dr hadi gel bebek saglıklı 36 da alalım dese bir dk düşünmem. O kadar sabırsızlanıyorum ki hele eşim benden beter, zatii onun yüzünden oldu benim bu sabırsızlıgıım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?