2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

hoşgeldin canım
evet uzun zamandır yoksun, sende bebekde iyisinizdir inşallah
gelişimi tamamsa 36 haftada doğması bi problem teşkil etmez Allahın izniyle

2gün önce burdaki bi arkadaşımız 36 + 2 haftalık bebeğini dünyaya getirdi
ikiside çok sağlıklı maşallah

inşallah kızlar inşallah

evet kilolu bebek sağlıklı olduğu anlamına gelmez ancak 2,500 den de az olursa küveze konulur diye tedirgin oluyorum
küvezlik bir durumu olmasında gerisi önemli değil

kızlar buralardayım ama pek yazamadım. çok meşgulüm biliyorsunuz yatmaktan ötürü

ikinize de birden cevap vereyim
2500 küvöz için kritik bir değer olmakla beraber küvöze girecek diye bir şey yok. eğer bebeğin hiç bir sorunu yoksa güzel emiyorsa vs. annenin kucağına verip yolluyabiliyorlar.
hatta bu sabah 32 haftalık doğmuş ikiz bebekleri anlattı buradaki hemşire, (düşünün ikizler daha küçük kalıyorlar) o kadar iyilermiş ki 2 kilonun altında olmalarına rağmen küvöze koymadan yollamışlar.

36 hafta çok iyi bir hafta 34. haftada doğurup ertesi gün bebesiyle çıkıp giden oldu ben hastanede yatarken. 35 ve 36 yı da gördüm aynı şekilde. hiç korkma

canim hic korkma doktoruna guven benim yengem 35+4de dogurdu bebegi hic kuveze girmeden saglikli sanki midyadinda dogmus bir bebek gibiydi zaten 36dan sonra problem yok icine hic korku alma doktoruna guven gerisini dusunmeeeeeelmaz:

demetcim sen normal dogum yapmayi dusunuyorsun degil mi?

peki bebegin asagi indi mi bunu hissettin mi?
benimki hala yukarda kacinci haftada asagi iniyor merak ediyorum

ebrucum zaten bebegin suan dogum yolunda ilerliyordur.tabi hissediyorsun mide yanman kesiliyor kaburga agrilarinda suan asagida oturdugumda sanki kucagimdaymis gibi oluyoropuyorumnanaktan canim 37ye kadar zamani var merak etme seninkide inmisdir belki sen fark etmiyosundur.ewetttttttt NORMALLLLL dogumu bekliyorum hayirlisiylaaaa:Saruboceq::Saruboceq:

sağol tatlım
amin inşallah hemen veririm hatta fazlalarınıda veririm

canım yakın arkadaşım 36. haftada doğum yaptı 3200 doğdu gayet sağlıklı bir bebekti normal doğum yaptı endişe etme 36. hafta ile premature olmuyorlar o yüzden 36 normal bir zaman

ebrucum ben de 110 tl ödüyorum, 10 tlisini devlet karşılıyo he he :)

ben de geçen hafta bebeğin kalp eforu yapılmıştı, 15 gün içinde gidersem ücret ödemicektim o yüzden tatlım. yoksa 15 gün derse ben de en son güne alıyorum tatlım... ama özel doktorlar gülnazcım ankarada öyle değil, eğer kendi muayne hanesi varsa ve bir hafta sonra gel derse tekrar ücret ödüyorsun tatlımmmm....

valla canim bizimkisi haftada 1 olsa da alir gibi geliyor, yani simdi gunahini almiim ama cunku ben ozel klinigine gidiyorum.
hastane de muayene olsam belki orada kontrol gibi gecerdi para almazlardi ama burada her seferinde cart diye aliyorlar parayi
bende butceyi daha da kasmamak icin olabildigince aralikli gitmeye calisiyorum.

dogumda da sonucta cebimizden para cikacak, saglik sigortam tumune yetmiyor benim :S

Gulaycım yazacam yazacam diyourm hep araya birşeyler giriyor , görümcene maşallah valla ellerine saglık.
bi de eylul annelerinden birisi bebişinin adını rüzgar koydu diye çoook sevindim valla benim içimde kalan isimdi. Güzel kızına da çok yakışacak bir isim.ısmi ona uğur getirsin

ayy cok az kaldı canım hayırlısı olsun kilo konusunda haklısın hem doğumdada problem aman şöyle makul bi kiloda gelsin yeter

canim en onemlisi saglikli olsunlar ben 2 aydir diyet doktorlari diabet doktorlariyla ugrasdim bebegin kilolu oldugu icin sonunda birsey bulamadilar aileden gelen birsey dediler haftasina gore hep 500gr fazla gidiyordu yani kilolu degil allah saglikli bebek nasip etsin.bizlerede guzelce buyutmeyi nasip netsin.cunku cok zor seyler yasadim su 3hafta icinde tek duam saglikli olsun bebislerimiz yeter kilo onemli deil anne sutuyle kucuk tosuncuklar prensesler yaratiriz yarrabbim sayesindeopuyorumnanaktan

Canım benim hatırladıgım senin dr. acıbademde 15 gün ara ile gidersen ekstra ucret almıyooo cunku 2. gittigin kontrol'e giriyor muayene olarak sayılmıyoo

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınızdan ve verdiğiniz morallerden ötürü. Kafam çok karışıktı doğrusu. Bir de çevremde bazı arkadaşlarım sanki keyfii aldırıyomuşum gibi yargıladılar beni. Moralim çok bozulmuştu. Benim rahatsızlığım çok ileri boyutlarda ve kemiklerimde deformiteler başladı. Kalıcı hasarlara yol açıyor hastalığım. Sonuçta her anne bebeği için en iyi olanı ister. Bu kadar mecbur kalmasam ben de isterim kendi gününde doğsun. Yine de acaba biraz daha dayansam mı diye düşünüyordum. Ama verdiğiniz moral sayesinde psikolojim düzeldi...

ebrucum senin sağlık sigortan karşılamıyormu canım doktorun muayene ücretini. hastane knusunda ben şanslıyım sanırım. hastaneye muayene için 17 lira ödüyorum 10 lirası ssk ya ödenen 7 lira hastaneye :)

canım sen dedikleri olumsuz şeyelere kulak asma. doktorun en iyi kararı vermiştir emin ol. sonuçta sen de sağlıklı olacaksın ki bebeğine iyi bakabilesin dimi. geçmiş olsun canım

Ecrin benim dr hadi gel bebek saglıklı 36 da alalım dese bir dk düşünmem. O kadar sabırsızlanıyorum ki hele eşim benden beter, zatii onun yüzünden oldu benim bu sabırsızlıgıım

canım arkadaşım yaa, baya istifade ediyoruz ordan edindiğin bilgilerden
ben doktor gözümü korkuttu biraz, bende tedirgin oluyorum haliyle
içim rahatladı valla
teşekkür ederim cicim opuyorumnanaktan

Ecrin benim dr hadi gel bebek saglıklı 36 da alalım dese bir dk düşünmem. O kadar sabırsızlanıyorum ki hele eşim benden beter, zatii onun yüzünden oldu benim bu sabırsızlıgıım

ayyy sorma yaa, benim eşimde çok sabırsız
en ufak bi ağrımda hadi gel gidelim doktora, belki kızımız gelmek istiyordur diyo
kocişe kalsa hemen şimdi doğsun, onun bu sabırsızlığı bizede yansıyor tabii
bekliyoruz dört gözle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…