2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

pembiş güle güle...
kaleydeskop sanırım öle hatırlıyom...saglıklı olsunlarda hiç önemli degil...

gebelik.org-->hafta hafta ve ay ay hamilelik dönemi, doğum - Jinekolog (jinekolok) Dr. Kağan (Kaan) Kocatepe dan alıntıdır. (paylaşmak istedim kızlar, yarın okursunuz)

Epidural bir doğum şekli değil, bir anestezi şeklidir.

Epiduralli normal doğum, doğumda ortaya çıkan rahim kasılmalarının ağrılı olması durumunda belinizden ince bir iğne yerleştirilerek omurilik zarının etrafına verilen anestezi ilacıyla ağrınızı hafifletme yöntemidir. Bebeğiniz vajinal yoldan dünyaya gelir. Normal doğumda epidural dışında damardan veya kalçadan veya ender durumlarda rahimağzından verilen ilaçlarla da ağrının hafifletilmesi söz konusu olabilmektedir.

Epiduralli sezaryan ise yine aynı yöntemin biraz daha farklı dozlarda anestezi ilacı verilmesiyle siz uyanıkken bebeğinizin karnınıza yapılan bir kesiden sezaryan ile doğurtulması işlemidir. Sezaryan, epidural dışında spinal anestezi, kombine epidural anestezi ve genel anestezi kullanılarak da gerçekleştirilebilir.

Spinal anestezide anestezi ilacı direkt omurilik sıvısı içine, kombine epiduralde hem omurilik zarı etrafına, hem de omurilik sıvısı içine verilir. Omurilik sıvısı içine anestezi ilacı verildiğinde istemli çalışan kaslar da geçici olarak uyuşur. ıstemli kaslarınız çalışmadığında ıkınmanız da mümkün olamayacağından spinal ve kombine anestezi normal doğumda tercih edilmez.

Genel anestezi bilincinizin ve ağrı duyunuzun geçici olarak tümüyle ortadan kalktığı bir anestezi şeklidir. Bu anestezi şekli solunum yolunuza yerleştirilen plastik bir borudan size solutulan anestezi ilaçlarıyla gerçekleştirilir. Sadece sezaryan ile doğumda kullanıldığı gibi bazı doktorlar normal doğumda bebeğin başının doğması esnasında kısa süreli genel anestezi uygulamasını tercih edebilmektedirler.

kızlar, yeni bir resim ekledim "hamile ben" albümüme kaydirigubbakcemile2
bakalım begenecek misiniz? opuldunuzz

ya kimse yokmuuuuuuuu????????? bu kasılma dediginiz sey nasıl oluyooooooooooooooo biri anlatsınn karnım taş gibi

gunaydınnnnn :)) . . . .kızlar hayır olsun gece ruyamda bizlerden birini dogum yapmıs gordum . . . . .hemen goz atayım dedim bi durum mu var

.......fatoscum evet o sertlikler kasılma oluyor

günaydın millettttt...ya emelcim eşimde bizim oğlanı doğdu gördüm dedi sabah rüyasında aman korkutmayın beni yaaaffff

ємєℓ;8417022 .!.:
gunaydınnnnn :)) . . . .kızlar hayır olsun gece ruyamda bizlerden birini dogum yapmıs gordum . . . . .hemen goz atayım dedim bi durum mu var

.......fatoscum evet o sertlikler kasılma oluyor

Günaydın , ben doğurmadım daha :)))) güldüğüme bakma aman vaktinde gelsin , her gün bir telaş bende bakıyorum , vaktinde gelsin kuzular inşallah ...

Emel daha günüm var benim , biraz ağır aksak geliyoruz ama geliyoruz işte :) Sabah da eşim bıraktığı için en erken ben oluyorum ofiste :)

aslında o kadar uykum varki ama yana yatmaktan kolum ve kalçam uyuşuyo güzel daldığım uykumdan kolum acıyarak uyanıyorum sizde de oluyomu bu????

Günaydın Ebrucum , ben artık rüya felan görmüyorum aman görmeyeyim geçen geceler oğlum gece pek hareketliydi bu gece pek hareketi yoktu ikide bir uyanıp uyanıp karnımı tıklattım o yüzden bu gece uykumu pek iyi aldım sayılmaz ....

Kızlar bu arada bugün bizim evlilik yıldönümümüz , başka zaman olsa binbir beklenti duyardım ama bugün sanki ruhum alınmış gibi bir tuhafım , eşim seni balıkçıya götüreyim dedi bende olur uygun bir yere gidelim ama dedim :)) Hediye de almadım , ona da bana sakın hediye alma göğüs pompası alıcaz dedim , kendimi çok anne modunda gördüm ....

artk ölee bundan sonraaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…