2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar doğum izninde sigara böreği sarıp derin dondurcuya koyayım diyorum ziyerete gelen biri olunca hemen iki dakikada kızartır ikram ederiz ne dersiniz yanınada kek falan

Canım sigara böreklerinin hazır sarılmışları var markette , acayip pratik onlardan al koy derim ben , hem de lezzetli oluyor pişirdiğinde .. Bir de kurabiyeler çok iyi dayanıyor derin dondurucuda çıkartıyorsun bir saat içinde kendini toaparlıyor . ben hazır alırım gelene gidene ama tut ki habersiz gelen olursa bir de eşim olmazsa yanımda gidemem markete .... Annem gelince biraz hazırlık da ben yaptırıcam ....

Ben yürüyüşe gidemiyorum maalesef ama her gün mutlaka tunalıdan kızılaya yürüyorum iş çıkışı ...Ve gerçekten yürüyünce acayip iyi geliyor insana ...

Ay çok şanslısın ,karşılıklı ikinizinde ihtiyaçları karşılanmış olacak .

Ben de kışlık atmaya başladım , benim hep annem hazırlardı yine hazırlar ama ben yinede kendimde hazırlamak istiyorum , sonuçta bebekli ilk kışımız olacak...Ben maydonozları bile doğrayıp koyuyorum , o kadar pratik oluyor ki .... Biberlerde doğranmış olunca dediğin gibi sadece soğan ...

Ebrucum sen şanslısın , benim annem gelince biz ancak doğru düzgün yemek yüzü görüyoruz ikimizin zevkine göre hazırlıyor ama kayınvalidemin yemekle pek arası yok , olunca koyuyor tabi ama hani 8 aydır topu topu 4/5 kere onlarda yemek yemişizdir , basit geçiştiriyor kış hazırlığı falan asla yapmaz , turşuydu reçeldi işi olmaz öyle şeylerle , dışarda yemek de pratik oluyor ama hep aynı tarz da beslenmek yanlış ... İçinde ne olduğunu bildiğin şeyleri yemek mantıklı bizlerinde süt verme döneminde bol bol sebze tüketmemiz lazım o yüzden , atabildiğim kadar atmaya çalışıyorum dondurucuya .

ya ne kadar hamarat hatunlarsınız yaaa.benim kılımı kıpırtamaya dermanım olmuyo...ne yemeklik ne ikramlık hiç bişey yapmadım yapamamda bu gidişle hazır alırım napim :S

eminecim endise etme hepimizde abidik gubidik agrilar mevcut su an.

bir sure daha bekle eger gecmezse doktorunu ararsin tatlim.

tamam tatlım...ya bi çok ağrıyo kafaya takmıyorum zaten:1no2: ama bu ağrı çeşidi ilk defa olunca korktum..bide karnımı hiç hissetmiyorum sanki küçülmüş gibi..belkide benimki doğum kanalına girmiştir o yüzden de olabilir demi...üfff Allahtan yarın kontrolüm var...hadi hayırlısı bakalım..

Bu arada buluşma olayı olamayacak gibi gözüküyor..çünkü hepimiz son 1 aya girdik gibi...bundan sonraki buluşma ev buluşması hepimiz bebeklerimizle geliriz...kaydirigubbakcemile3 bence öyle yapalım en iyisi..

baharcım sabah 10:30 da benım orada olmam için 9 da evden cıkmam lazım zaten h.içi zor kalkıyorum o yzuden haftasonları benım ıcın uyku gunu:)

ben buzluga barbunya bezelye fasulye dolmalık bıber vişne bamya bırde kurufasulyenın yaş hali varya ondan attım. bunun dısında attıgınız seyler vramı?

pazar sabah bulusalim derseniz bana uyar gelenlerle yine guzel bir kahvalti yapariz. meryemcim sende kalkip gelirsin yaaa, pazar sabahi hic trafik olmuyor yani saat 11 de bulussak bile oole erkenden yollara dusmeniz gerekmez. ben gecen sefer saat 9 da kalktim bucukta evden ciktim valla 10'u 10 gece kadikoyde volta atiyordum :)))

dogumdan sonra ev bulusmasi da yapariz valla, bana beklerim hepinizi. bizim ev uzak gibi duruyor ama deil arabayla temden cok rahat geliniyor.

Yasemin'ciğim biliyorum hazır sigara böreklerini ama kendim yapayım dedim hamaratmışız ya kaydirigubbakcemile3
sebze konusunda haklısın biraz daha barbunya falan koymak lazım malum emzirme döneminde konserve falan yiyemeyeceğiz nohutta haşlayıp koyuyorum pek sevmem ama çeşit olsun reçel turşu işi anneme ait o yapar bize verir ama bende bir brokoli turşusu denemek istiyorum bu sene

ben buzluga barbunya bezelye fasulye dolmalık bıber vişne bamya bırde kurufasulyenın yaş hali varya ondan attım. bunun dısında attıgınız seyler vramı?

Bende bunlardan koydum , bir kısmınıda annem koydu .... Közlenmiş patlıcan ve kırmızı biber de koyucam ... Bir de kabak , patlıcan , biber kızartması da iyi oluyor buzluktan çıkartıp sosluyorsun ... Bir de güzel hormonsuz domates denk gelirse ben dilim dilim kesip buzluğa koyuyorum , karnı yarık ya da fırın yemeklerinde süper oluyor .

Portakal Ağacı'ndaki Hatice de bebek bekliyormuş bayadır yazmıyordu meğer bebek bekliyormuş

inşallah canım..pazar günü gelmek isterim bi aksilik çıkmazsa...ama bakalım hayırlısı...neyse ben şimdilik çıkıyorum kızlar..baya ağrı artmaya başladı oturdukça..biraz yatıym...kendinize iyi bakın...

off ya ne diyosunuz
bunlar nasil sigiyor difrize ben onu merak ettim :)

Ben annemın dıpfrızıne koyuyorum cogunu:) bıttıkce alıyorum annemde en buyuklerınden varda:) patlıcan ve bıber kÖzÜnÜ bende yapacagım ama mangalda guzel oluyor o. Domates de aklımdakıydı yasemın

pazar kahvaltısı için eşimle anlaşmaya varmak üzereyiz. ikna edebilirsem kesin gelicem yaaaa. hem sizi özledim hem gülnaz meryem falan da gelcek tanışmış olcaz ne güzel...

off ya ne diyosunuz
bunlar nasil sigiyor difrize ben onu merak ettim :)

Benim buzdolabım biraz büyük ,ilk zamanlar acemiliğime gelmişti , normal buzdolabı poşetlerine koyuyordum , bu sene yassı kilitli poşetleri keşfettim , hiç yer kaplamıyor bir de biz kurban kesmeyiz o yüzden buzluğum gereksiz et yığınıyla dolu olmaz , sebzelere yetiyor yani hatta kuru fasuleyeyi suda bekletip haşlarım sonra buzluğa atarım pratik oluyor ....

Ebru, Bahar & Meryem benim pazar günü buluşma yattı valla ( Cts gece babam ve halamlar geliyormuş. Halamlar 1 gece kalıp burdan Almanyaya devam edeceklermiş araba ile..
Bu yaz bende misafir patlaması var :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…