2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar benım dr um 12. haftaya kadar zorlama kendını dedı bişeyler yemek için. asıl 12. haftadan sonrası onemlıymıs.

kızlar benimde ilk zamanlarımda açlıktan karnım ağrıyordu doktorum badem - ceviz - kuş üzümü ve kayısı dedi çok sağlıklıymış bende progestana kullandım ve sonrası kilo aldım ama doktor onunla ilgili olup olmadığı konusunda bişey söylemedi hamur işi ve makarnayı yasakladı sadece

kızlar benım dr um 12. haftaya kadar zorlama kendını dedı bişeyler yemek için. asıl 12. haftadan sonrası onemlıymıs.

hiiiiç zorlamıyorum valla yemek için hatta yememekiçin uğraşıyorum ama olmuyor :roflol: :roflol:
fil gibi olucam bu gidişle :roflol:

Hamilelikte Beslenme , Sağlıklı ve Zararlı Yiyecekler...
Hamilelikte Beslenme

Hamilelikte BeslenmeHamile olduğunuz dönemde yediklerinizin, bebeğinizin büyümesim ve gelişmesi, vücudunuzun da oluşan değişikliklerle başa çıkabilmesi için yeterli enerji ve gıdaları sağlayacak şekilde olmasına dikkat etmeniz gerekir. Bu makalede, hamile olduğunuz dönemde sağlıklı yiyecekler seçmenize yardımcı olacak pratik tavsiyeler bulunmaktadır.

Neler yemelisiniz?
Aşağıda sayılan türden çeşitli yiyecekler yemeye çalışmanız önemlidir:
• Bol miktarda meyve ve sebzeler (taze, donmuş, teneke kutuda konserve, kurutulmuş veya bir bardak meyve suyu) – günde en az beş porsiyon hedefleyin
• Bol miktarda ekmek, pirinç ve patates gibi nişastalı yiyecekler
• Örneğin yağsız et ve tavuk, balık (biri yağlı balık olmak üzere haftada en az iki kez balık yemeyi hedefleyin), yumurta ve bakliyat (örneğin fasulye ve mercimek) gibi protein. Bunlar aynı zamanda iyi birer demir kaynağıdır.
• Kahverengi ekmek, makarna, pirinç, bakliyat ve meyve ve sebzelerde bulunan bol miktarda lif – (bu kabızlığı önlemeye yardımcı olur)
• Süt, peynir ve yoğurt gibi, kalsiyum içeren süt ürünleri...

Fazladan demire gereksiniminiz var mı?
Hamile kadınlarda demir eksikliği söz konusu olabilir. Bu yüzden bol miktarda demir açısından zengin yiyecekler seçmeye dikkat etmeniz gerekir. Demir açısından zengin bir yemek yerken aynı zamanda, C vitamini içeren yiyecekler veya bir bardak meyve suyu gibi içecekler de almaya çalışın. Bunlar vücudunuzun demiri özümlemesine yardımcı olur.
İyi demir kaynakları
• Kırmızı et
• Zenginleştirilmiş kahvaltı yiyecekleri
• Bakliyat
• Ekmek
• Yeşil sebzeler
Karaciğerde de bol miktarda demir olmasına karşın, hamile olduğunuz dönemde karaciğer yemekten kaçınmanız gerekir.

Bende progestan kullanıyorum ama hala hiç kılo almadım. progestanlar bıraz daha fazla gaz yaptıgından şişlik biraz daha fazla olabılıyor.

açlık problemim yok ki :çok üzgünüm: tam aksi söz konusu :çok üzgünüm:
ama karın ağrılarım oluyordu düşük tehlikem varmış sanırım..
evet progestan kilo aldırıyormuş, hormon düzenleyici bi ilaç zaten..
napiim bebeğim iyi olsun da o büyüyünce sıkarım bi yerlerimi veririm kiloyu...

slm kızlar hepinize hayırlı cumalar olsun
nasılsınız bakalım yeni gelen arkadaşlar hoşgelmişler safalar getirmişler dilekcim senin adına çok sevindim canım darısı bizlere canım

hiiiiç zorlamıyorum valla yemek için hatta yememekiçin uğraşıyorum ama olmuyor :roflol: :roflol:
fil gibi olucam bu gidişle :roflol:

bende zorlamıyorumda süt bende problem olmaya başladı ya. artık içmek gelmıyor içimden. bende ayran falan içiyorum. yada yoğurt yıyorum. kefir içtim iki gün meger o hamılelıkte uygun gorulmuyormus :1shok:

bende zorlamıyorumda süt bende problem olmaya başladı ya. artık içmek gelmıyor içimden. bende ayran falan içiyorum. yada yoğurt yıyorum. kefir içtim iki gün meger o hamılelıkte uygun gorulmuyormus :1shok:

evet sade süt bende içemiyorum meyvelilerden içiyom ama dr sorcam bu gidişte zararı varmıdır diye????

evet sade süt bende içemiyorum meyvelilerden içiyom ama dr sorcam bu gidişte zararı varmıdır diye????

benım bıldıgım sute ne katılırsa katılsın kalsıyum oranı düşüyormus. ben şimdi kalsiyum ıhtıyacaını karsılamk için bır dostumun tavsıyesı ıle harnup pekmezı yemeye basladım. tadı rahatsız etmedı hatta hoşuma gıttı:) bebege faydası çokmuş.

demek progestan kilo aldırıyomuş bende kullandım 4 kilo aldım daha önceden bilseydim daha dikkatli olurdum ama bundan sonrasına dikkat ederim artık çünkü çok fazla kilo almak da bebek için ii değil kızlar haberiniz olsun:1shok:

kızlar yaa kendimi zor tutuyorum miniğime bişeyler almamak için
kuyafet olarak almadım henüz ancak sabırsızlanıyorum valla
2 oyuncak aldım biri kuzu diğeri et bebek
erkek olursa bebekle oynamaz artık

progestan bünyeden bünyeye farklılık gösteriyordur bence
çünkü bende 1,5 kutu bitirdim progestan ancak hiç kilo almadım
tam tersi 1 kilo verdim

kızlar bende süt sade içemiyorum ama doktora sormuştum ve meyveli süt içsende sorun yok ama kalorisi yüksek dedi çok kilo almamak için sadeye devam
Canlarım bu arada göbek çıktı mı sizde

ben duydugum gun almıstım. ikiz ihtimali yuksektı dıye alttan cıtcıtlı badıler almıstım chıcco dan ındırım vardı. almak lazım dıye duymustum. bende hemen aldım. malesef ıkızlerımden bırı artık buyumeye devat etmedıgınden hepsı kardesıne kaldı

eslem cim bu ne acele ileride zaten bıkcazz oyuncak almaktan delikafadulden...sen ne kadarlık oldun cnm yoksun sen ne zmandır

evet televizyonda gördüm Gül Gölge'de yapmış öyle.Tabi Allah mecbur bırakmasın ama kök hücre dolayısıyla böyle bir banka kurulmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…