2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

benim bayağı oldu canım ikinci kutum bitti hiç dediğin gibi bişeyde olmadı hiçbişey gelmedi çok korkuyorum oyüzden:teselli:

Canım, demek seninki daha biyikti anca temizlendi, merak etme tehlike ols yine kırmızıya dönerdi illaki bide doktorum dediki progestan fişlan hibişi Allah korusun düşecek olan (yani byük olasılıkla kusurlu) bebği tutamazdı düşerdi dedi. Senin o kahverengiler zamanla bitecek tatlım, orası tekrar yapışacak rahim duvarına hi korkma düşecek olsa çoktan düşerdi bende 1 ayı bir hafta geçti iki kutu artı bir buçuk fitil gibi olanlardan bitirdim yalnız fitil gibi olan direk kesiyo knamayı ondan kullanıcan o zaman sen sor doktora canım dur yazayım tam bekle bakim
crinone yüzde 8 vajinal jel
progestan 90 mg

Canım benim negatif düşünme niye olsunki böyle bişey,
Canım cadddekinden geçen hafta body aldım ama orda pantalon çeşiti çok yoktu, bi kot capri vardı, eşofmanlar güzeldi ama eşofman işte hamilesi normali pek farketmiyo kotlar süperr, Palladium dan aldım ama benimkinden bi tane vardı, çocuk benettonlarda oluyo hamile şeyleri, sordur gri hamile kot diye, bitek o vardı gride, yada al telefonlarını kendin sor tek tek üşenme, en güzel kalıplısı oydu, cidden güzel duruyo. Taşlı bluzunda yeşili ver çok fena onunda pembesi ve siyahı var önü benetton yazılı taşlı hamile boy si diye onuda sor hazır açmışken, bana dua etceksinkaydirigubbakcemile5

iyi düşünelim iyi olsun kızlar kötü şeyler düşünüp bebeklerinizide üzmeyin bu gün cuma dua edin Allah dualarımızı kabul etsin

Anne karnındaki bebekler koku alır, sesleri duyar, dokunuşlarınızı hisseder..

Gebeliğin ilk aylarında anne adayı, bebeğiyle ilgili pek çok şeyi merak eder. Anne adaylarını bebeğin boyu, kilosu, duruş şekliyle birlikte bebeğinin kendisini duyup duymadığını, canının acıyıp acımadığını da merak eder.

Anne karnında gelişen ilk duyu; dokunma
Anne karnındaki yaşamda gelişen ilk duyunun dokunma olduğu düşünülmektedir. Bebekte dokunma hissinin 8. gebelik haftası gibi çok erken bir dönemde başladığı düşünülmektedir.
İlk dokunma hissi genelde ağız çevresinde ve yanaklarda ortaya çıkar. Onuncu haftada genital bölgede, 11. haftada avuç içlerinde ve 12. haftada ayak tabanlarında dokunma hissi ortaya çıkar. 17. haftaya gelindiğinde karnın ve kalçaların tamamı dokunmaya karşı hassastır.

Tat alma duyusu ne zaman gelişir?
Tat almadan sorumlu olan algılayıcılar gebeliğin 13. - 15. haftasında mevcuttur ve bunların yapısı erişkinlerinkiyle hemen hemen aynıdır. Amniyon sıvısı sürekli yapım ve emilim halinde olan dinamik bir sıvıdır ve bebek sürekli olarak bu sıvıyı yutmaktadır. Son dönemlere ulaşıldığında bebeğin 24 saat içinde yuttuğu amniyon sıvısı miktarı neredeyse 1 litreye yaklaşmaktadır. Amniyon sıvısının içeriği tıpkı anne sütünde olduğu gibi annenin yediği besin maddelerinin tat ve aromalarını da taşır. İncelemelerde anne adayı tatlı besinler tükettikten sonra bebeğin yutma hareketlerinde artış, acı ve ekşi besinler tükettiğinde bu hareketlerde bir miktar azalma olduğu görülmüştür.

Anne karnındaki bebek koku alabilir mi?
Bebeğin burnu, gebeliğin 11. - 15. haftaları arasında oluşumunu tamamlar. Bu sırada amniyon sıvısı bebeğin tüm ağız, burun, geniz ve akciğer yapısı içinde dolaşır ve bebeğe değişik tat ve kokuya sahip maddeleri taşır. Bu maddeler tat ve koku almadan sorumlu algılayıcı hücrelerle temasta bulunarak onları uyarırlar. Bu nedenle bebekler daha anne karnındayken değişlik kokuları tanıyıp ayırt edebilirler.

Yapılan araştırmalarda anne adayı kafeinsiz ya da normal kahve içtiğinde bebeklerin kalp atım hızı ve soluk alıp verme şekillerinde değişimler gözlenmiştir. Bunda kahvenin keskin kokusunun rolü olabileceği ileri sürülmektedir.

Anne karnındaki bebeğin işitme duyusu nasıldır?
Annenin damarlarından geçen kan, bağırsak ve mide sesleri rahim içindeki bebeğin karşılaştığı temel seslerdir.

Bebeğin kulağı 8. haftada oluşmaya başlar. Duyma yeteneğinden sorumlu olan kemikler ve ses iletisini beyine taşıyan sinirlerin gelişimi 24. haftada tamamlanır. 25. haftadan itibaren bebek annesinin sesini duyabilmektedir. 27. haftada ise annesinin sesi dışında dışarıdan gelen seslere tepki verebilir.

Anne karnındaki bebeğin görme duyusu
En son gelişen duyu sistemi görmedir. Bebeğin göz kapakları 26. haftaya kadar kapalıdır. 26. hafta civarında bebek gözlerini açmaya başlar ve göz kırpabilir. Bebeğin gözleri 26. haftaya kadar kapalı olmakla birlikte anne adayının karnı üzerine uygulanan güçlü bir ışık kaynağına yanıt verir. Gerçekte rahim içi mutlak karanlık değildir. Tıpkı sesleri geçirdiği gibi ışığı da geçirmektedir. Bu nedenle bebek gündüzle geceyi rahatlıkla ayırt edebilir. Tek yumurta ikizleri 26. - 27. haftadan itibaren anne karnında birbirlerini görebilirler, birbirlerine dokunabilirler ve hatta el ele tutuşabilirler.
[

merhaba arkadaslar mehtapcıgım cok uzuldum gecmıs olsun canım bend senı merak edıyordum. arkadaslar annemı ozledımmmmmmmm. ya memlekete gıdecegım ucaktan cok korkuyorum otobus yolculuguda 15 saat tabı ıkı saat falan molalar. hıc hamıleyken yolculuk yapan varmı cok tehlıkelımı tabı doktoruma soracagım ama sızınde fıkrınızı sormak ıstedım

Ben önceden bebeğim olsun odası şöyle olacak böyle olacak derdim ama şimdi hiç düşündüğüm bir şey değil yani evimiz kendimizin ama oda takımı almayı düşünmüyorum ...

canım anladım dediğini ofitilide duydum acaba onu gerektiricek kadar değilmiydi offfffff birahatlayabilsem

Bu arada kızlar moda danışmanlığı yapiim biraz, hamile pantalonları çok pahalı ama Oxxoda aynen hamile pantalonu gibi beli kalııın lastikli pantalonlar var uygun fiyata, ben geçen hamileliğimi onlarla geçirdim, lohusaykende ameliyatlı olduğum için hep onları giydim, bu senede bi tane açık renk (gri)aldım yaza geliyo diye, bejide çok güzeldi, aynı şekilde anvelop bi kot var önden etek arkadan kot oda fena olmadı ama asıl elbiseler vardı üstü ince kazak gibi oturuyo belden aşağısı kumaş, kırmızı mavi siyah yeşil 4 renkte, süperrr duruyo bi giydim iki tane aldım siyahını ve mavisini (mavisinin rengi süperrr ), mavisini kolsuz yapıp yazın giycem siyahına hayatta kıymam kışın giyecem onu, normaldede giyerim ben bunları süper duruyo kızlar, zaten pantalonlarıda giyiyodum hamilelikten sonra, hamile kıyafeti değil çünküü yani çöpe atılan para değil.

Canım ilk hamileliğimde 2 buçuk aylıkken 18 saat uçak yolcuğu üstüne 6 saat araba yolculuğu (tabi bide bunların dönüşü) yaptım ama bu hamileliğimde burdan kastamonuya izin vermedi doktorum, bunu en iyi doktorum bilir canım.

Ben o markanın kıyafetlerini çok severim , çok rahatlar kısa zamanda gidip bakayım :)

canım ben pazar gunu tekırdag-izmir yaptım 450 km yol ama 8-9saat sürdü.dr sormuştum çıkabilirsin demişti bi sorun olmadı rahat geldım
sen ankarayamı gitceksın

canım anladım dediğini ofitilide duydum acaba onu gerektiricek kadar değilmiydi offfffff birahatlayabilsem
canım ben hap alıyodum üşeniyodum, bu günde 1 kere yapılıyo diye ben istedim ama daha bi şişirdi sanki fakat devam ediyosa akıntın o daha güzel kesiyo, için rahat eder sor canım doktoruna, progestan miktarı aynı diye biliyorum,ne olur evham yapma, öyle pedleri dolduracak kadar kırmızı kanama olursa bebek için tehlike canım, öyle hemen düşmez dedi doktorum hele sulu kahverengi akıntıya dönmüşse çiş yaparken geliyosa sadece, kesilmesi yakındır, bana öyle oldu.

ıcıme su serptın arkadasım sagol. doktora soracagım. 8 ay oldu memlekete gıtmeyelı bırde karnım falan sısınce hıc cekemem yolculuk. bakalımartık doktora haftaya gıdecegınm ınsaallah bır sorun yokturda aılemı gorurum:sm_cool:

canım ben pazar gunu tekırdag-izmir yaptım 450 km yol ama 8-9saat sürdü.dr sormuştum çıkabilirsin demişti bi sorun olmadı rahat geldım
sen ankarayamı gitceksın

yok canım sıırt ısparta yapacagım. donuste buyuk ıhtımalle arabayla donecegız. sendemı ailenın yanına geldın

Ultrasonda Merhaba
Karnınızdaki bebek, hamileliğin 7-8. haftaları gibi çok erken bir dönemde hareket etmeye başlar. Anne adayı olarak bunu ultrasonda görebilmenize rağmen onun hareketlerini genelde 16-22. haftalar civarında hissetmeye başlarsınız.

Deneyimli Annelerin Farkı
Deneyimli anneler bebeklerinin ilk hareketini, acemi anne adaylarına göre genelde daha erken hisseder. Bunun nedeni deneyimli annelerin bebek hareketlerini bağırsak hareketi gibi diğer karın içi hareketlerden ayırt edebilmeleridir. Anne adayının vücut yapısı da bebek hareketlerinin hissedilmesinde önemli rol oynar. Zayıf anne adayları kilolulara göre bebeklerinin oynadığını daha erken dönemde fark eder. Benzer şekilde birden fazla sayıda bebeğe hamile olan anne adayları da bebek hareketlerini daha önce hissedebilirler.

İlk Hareketler
Kadınlar bebeklerinin ilk hareketlerini hissetmeye başladıklarında bunu değişik şekillerde tarif ederler. Karnın içinde mısır patlıyormuş, küçük bir balık yüzüyormuş ya da kelebek kanat çırpıyormuş şeklindeki tarifler en sık kullanılan benzetmelerdir. Başlangıçta gaz ya da bağırsak hareketi ile karıştırılan bu ilk hareketler, daha düzenli şekilde fark edilmeye başlandıktan sonra kolayca diğer hareketlerden ayırt edilebilir. Bu erken hareketler, ayakta değil otururken ya da yatarken fark edilebilir.

İkinci Üç Ayda Artıyor
Başlangıçta bebeğin hareketlerinin sayısı az ve araları açıktır. Bir gün birkaç hareket hissederken ertesi gün hiç hareket hissetmeyebilirsiniz. Bebeğiniz sürekli ve düzenli bir şekilde hareket etmesine karşın bu hareketlerin çok büyük bir kısmı sizin hissedebileceğiniz kadar güçlü değildir. Ancak ikinci üç ayın sonlarına doğru hareketler, daha düzenli ve güçlü hale gelir ve sizin hissettiğiniz hareket sayısı da artar.

Her Bebeğin Temposu Farklı
Diğer hamileler ile kıyasladığınızda sizin bebeğinizin hareketlerinin farklı olduğunu görürseniz, endişelenmeyin. Her bebeğin kendine özgü bir hareket düzeni vardır. İkiz ya da üçüz hamileliklerde de her bebeğin hareket düzeni farklıdır. Plasentanın ön tarafta yerleştiği durumlarda da hareketler daha az hissedilebilir. Yine her anne adayının vücut yapısı farklı olduğundan başka anne adayları ile kıyaslama yapmak çoğu zaman doğru değildir. Aynı anne adayının iki hamileliğindeki bebek hareketleri de farklı olur.

Bebek Hareketi Sayma
Doğal olarak anne adaylarını en fazla endişelendiren konu, bebeklerinin iyi ve sağlıklı olup olmadığıdır. Bebeğin içeride keyfinin yerinde olup olmadığı konusunda fi kir verebilecek bir yöntem var: Hareketlerini takip etmek, saymak.

Son aylara dikkat!
Gerçekten de hamileliğin son üç aylık dönemine girdiğinizde gün içinde bebeğinizin hareketlerini takip etmek ve saymak, onun karnınızda iyi olduğunu göstermesi açısından önemli ipucu verebilir. Bunun için ideal olan, genelde en çok aktif olduğunu bildiğiniz günün hemen hemen aynı saatlerde sayma işlemini yapmak. Bu işlemi yemek sonrasında yapmak daha avantajlı. 28-30. haftadan önce ise bebek hareketlerini saymaya çalışmanın pek bir anlamı yok.

Hadi sayalım!
En sık kullanılan yöntem oturur ya da sol yana yatmış pozisyonda iken hareketleri saymak. Vücut hareketi, seğirme, tekme gibi tüm hissedilebilen hareketler geçerlidir. Bebeğiniz bu şekilde saatte dört, beş hareket yapıyorsa ya da iki saat içinde fark edebildiğiniz hareket sayısı on civarındaysa sorun yoktur. Bebeğinizin hareketleri azalmış gibi görünüyorsa, beş, on dakika yürüyün, meyve suyu, tatlı, çikolata gibi bir şeyler atıştırın, iki, üç bardak su için ve yeniden deneyin. Hamileliğin son dönemlerinde hareket sayılarında belirgin bir azalma fark ederseniz ve iki saat içinde hissettiğiniz hareket sayısı ondan az ise doktorunuza bilgi verin.

sevil sağol canım. oxxo yada bakarım. bakırkoy cıvarında oturuyorum ben oralara bakarım. bır kaç benetton bulurum heralde:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…