canım ben hap alıyodum üşeniyodum, bu günde 1 kere yapılıyo diye ben istedim ama daha bi şişirdi sanki fakat devam ediyosa akıntın o daha güzel kesiyo, için rahat eder sor canım doktoruna, progestan miktarı aynı diye biliyorum,ne olur evham yapma, öyle pedleri dolduracak kadar kırmızı kanama olursa bebek için tehlike canım, öyle hemen düşmez dedi doktorum hele sulu kahverengi akıntıya dönmüşse çiş yaparken geliyosa sadece, kesilmesi yakındır, bana öyle oldu.
Anne karnındaki bebekler koku alır, sesleri duyar, dokunuşlarınızı hisseder..
Gebeliğin ilk aylarında anne adayı, bebeğiyle ilgili pek çok şeyi merak eder. Anne adaylarını bebeğin boyu, kilosu, duruş şekliyle birlikte bebeğinin kendisini duyup duymadığını, canının acıyıp acımadığını da merak eder.
Anne karnında gelişen ilk duyu; dokunma
Anne karnındaki yaşamda gelişen ilk duyunun dokunma olduğu düşünülmektedir. Bebekte dokunma hissinin 8. gebelik haftası gibi çok erken bir dönemde başladığı düşünülmektedir.
İlk dokunma hissi genelde ağız çevresinde ve yanaklarda ortaya çıkar. Onuncu haftada genital bölgede, 11. haftada avuç içlerinde ve 12. haftada ayak tabanlarında dokunma hissi ortaya çıkar. 17. haftaya gelindiğinde karnın ve kalçaların tamamı dokunmaya karşı hassastır.
Tat alma duyusu ne zaman gelişir?
Tat almadan sorumlu olan algılayıcılar gebeliğin 13. - 15. haftasında mevcuttur ve bunların yapısı erişkinlerinkiyle hemen hemen aynıdır. Amniyon sıvısı sürekli yapım ve emilim halinde olan dinamik bir sıvıdır ve bebek sürekli olarak bu sıvıyı yutmaktadır. Son dönemlere ulaşıldığında bebeğin 24 saat içinde yuttuğu amniyon sıvısı miktarı neredeyse 1 litreye yaklaşmaktadır. Amniyon sıvısının içeriği tıpkı anne sütünde olduğu gibi annenin yediği besin maddelerinin tat ve aromalarını da taşır. İncelemelerde anne adayı tatlı besinler tükettikten sonra bebeğin yutma hareketlerinde artış, acı ve ekşi besinler tükettiğinde bu hareketlerde bir miktar azalma olduğu görülmüştür.
Anne karnındaki bebek koku alabilir mi?
Bebeğin burnu, gebeliğin 11. - 15. haftaları arasında oluşumunu tamamlar. Bu sırada amniyon sıvısı bebeğin tüm ağız, burun, geniz ve akciğer yapısı içinde dolaşır ve bebeğe değişik tat ve kokuya sahip maddeleri taşır. Bu maddeler tat ve koku almadan sorumlu algılayıcı hücrelerle temasta bulunarak onları uyarırlar. Bu nedenle bebekler daha anne karnındayken değişlik kokuları tanıyıp ayırt edebilirler.
Yapılan araştırmalarda anne adayı kafeinsiz ya da normal kahve içtiğinde bebeklerin kalp atım hızı ve soluk alıp verme şekillerinde değişimler gözlenmiştir. Bunda kahvenin keskin kokusunun rolü olabileceği ileri sürülmektedir.
Anne karnındaki bebeğin işitme duyusu nasıldır?
Annenin damarlarından geçen kan, bağırsak ve mide sesleri rahim içindeki bebeğin karşılaştığı temel seslerdir.
Bebeğin kulağı 8. haftada oluşmaya başlar. Duyma yeteneğinden sorumlu olan kemikler ve ses iletisini beyine taşıyan sinirlerin gelişimi 24. haftada tamamlanır. 25. haftadan itibaren bebek annesinin sesini duyabilmektedir. 27. haftada ise annesinin sesi dışında dışarıdan gelen seslere tepki verebilir.
Anne karnındaki bebeğin görme duyusu
En son gelişen duyu sistemi görmedir. Bebeğin göz kapakları 26. haftaya kadar kapalıdır. 26. hafta civarında bebek gözlerini açmaya başlar ve göz kırpabilir. Bebeğin gözleri 26. haftaya kadar kapalı olmakla birlikte anne adayının karnı üzerine uygulanan güçlü bir ışık kaynağına yanıt verir. Gerçekte rahim içi mutlak karanlık değildir. Tıpkı sesleri geçirdiği gibi ışığı da geçirmektedir. Bu nedenle bebek gündüzle geceyi rahatlıkla ayırt edebilir. Tek yumurta ikizleri 26. - 27. haftadan itibaren anne karnında birbirlerini görebilirler, birbirlerine dokunabilirler ve hatta el ele tutuşabilirler.
[
ohoo canım onda bişey yok benim hergün oluyo renksiz yada beyaz sa hepimizde var,kanama alaınım var deyince, ama doktorum böyle seninki olup hiç kanaması olmadan, bu alanı vücudunda eritende var demişti, hiiiç takma kafana canım zaten 12. haftayı da atlattıkmı risk çok düşüyo.kaydirigubbakcemile5canım anladım işte benim ne kahverengi akıntım nede kanamam oluyo hiçbiey yok sadece normal bi akıntım var oda herkeste oluyomuş
ohoo canım onda bişey yok benim hergün oluyo renksiz yada beyaz sa hepimizde var,kanama alaınım var deyince, ama doktorum böyle seninki olup hiç kanaması olmadan, bu alanı vücudunda eritende var demişti, hiiiç takma kafana canım zaten 12. haftayı da atlattıkmı risk çok düşüyo.kaydirigubbakcemile5
nerde o patıkler ben görmedimmm ama
bende sadece beşik ve şifonyer almayı düşünüyom geris şimdilik çok gerekli gelmiyo bana odasını büyüyünce kendi seçsin
ablamın kayınvalidesi yüzüne sürerdi bebek gibi ama ben sürdüm kıllandım ya zor atlattım.ondan dedim.bebaktı o da beyaz renkte kabı hatta.ayfersmu kremıde mı yapıyor yamıllet yuzu ne gozune kullanıyor onu. aslında tuylerle ılgılı sıkıntım yok ama bellıde olmaz..
fussılet bende duydum katıksız vazelını onuda denerım:) zaten kakao yagıda almıstım:)
harikasın daha kolay bir yöntem.valla ne günlüük ne bişi yaptım malesef yaa:)ne güzel yapmışsın sen.defteremi yazıyorsun yoksa bilgisayarda mı?
Bilgisayarda yazıyorum renkli yazıcım var çıktı alıp bebekli dosyalar var onda dosyalıyorum ultrason resimlerini de tarayıp ekliyorum
sağol canım yararlı bilgiler için.lierac en iyisi diyorsun yani?çatlak oluşumunu önleyen tek bişey var gerisi hikaye oda lierac diye bir markanın çatlak kremi, kendisi elli milyon, günde iki kere sürülüyor, ben geçen sefer palmers kakao yağıyla dnüşümlü kullandım 4. ay başladım ayda bir tane gidiyo, son aylarda iki tane gidiyodu 9. ay bıraktım direkk çatladı, ama Allahtan sadece göbek deliğimin etrafı dha yayılamadı fırst bulup, bu seferde kullanıcam vücudumu göz göre göre çatlatamıycam çokk çirkin duruyo, gördünüzmü hiç bilmiyorum,, birde benim karnım çok büyük oluyor, ikizmi diye soruyorlardı, bu kadar paraya değermi sizin takdiriniz kızlar. Birde size bir tiyo ne yaparsanız yapın SAKIN KAŞIMAYIN kaşıdığınız yerler direk çatlıyoo.
canım açıkcası oda moda yapmam.bakıyorum herkesin bebeği bir beşikte yanında yatıyor süt veriyor falan.1 senesi geçsin hayırlısı ile ondan sonra kullanışlı bişi almayı düşünüyorum.Kızlar pekı odasını ne zaman yapacaksınız mınıklerın? Dogmadan oncemı sonramı
valla sevilcim harikasın.sen bulunca böyle yaz bizede iyi oluyor.Kızlar selamllar bu arada cevaplara daldım selamları unuttum, Nasılsınız keyifler nasıl, ikili testleri iyi çıkan arkadaşlara tebrikler, henüz sonuç almayanlara İnşallah Allahım iyi sonuçlar nasip etsin.bende cumartesi gidicem doktora heralde hafta içi yaptırır diye düşünüyorum.
Bu arada kızlar dün Benetton a gittim hamile kıyafetlerinde yüde 70 indirim var, gri bi kot pantalan (30 milyon civarı beli kalın lastikli, düğmeyle ayarlamalı, kalıbı süper) bide uzun kollu önü taşlı tişört (15 milyon) haberiniz olsun kaçırmayın, en az bi kot dinin hamileliğinizi geçirirsiniz valla normalde hamile kotları 70 ile 170 milyon arası 30 milyon çok iyi bence. Kapri kot pantalonlarda vardı bana göre bedeni yoktu eşofmalar filan ama indirim bitmek üzere toplıycaklarmış artık.
aynen katılıyorum bircancım.bu arada verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.iyi düşünelim iyi olsun kızlar kötü şeyler düşünüp bebeklerinizide üzmeyin bu gün cuma dua edin Allah dualarımızı kabul etsin
bende yolculuk yaptım bir ay önce 12 saat.yarın yine yapıcam kısmet olursa.sanmıyorum bu aylarda problem olmuyormuş.ama 7. aydan sonra uçağa almıyorlar bildiğim.merhaba arkadaslar mehtapcıgım cok uzuldum gecmıs olsun canım bend senı merak edıyordum. arkadaslar annemı ozledımmmmmmmm. ya memlekete gıdecegım ucaktan cok korkuyorum otobus yolculuguda 15 saat tabı ıkı saat falan molalar. hıc hamıleyken yolculuk yapan varmı cok tehlıkelımı tabı doktoruma soracagım ama sızınde fıkrınızı sormak ıstedım
evet arkadaşlar iyi şeyler düşünelim ii olsun dimi hihoyyyt bu arada eslemin yaptığı patikten yapan var mı aranızda
yok be yavrum nerdeee.ben baktım ay ne güzel dedim.bi ters bi düz atkıdan başka bişi bilmiyorum.öyle şekilmiş kesmeymiş yapamamki.kayınvalidem örüyormuş sağolsun bisürü şey.ben peluş patik alıcam napiyim:)
ben bir tanesini yaptım ama ikincisine başlamadım uyumaktan... ama çok kolay öyle beceriksizim falan deme dene bence çok güzel oluyo bebişin için birşeyler yapmak
canım seni topikte görünce soracaktım nasılsındiye ama cesaret edemedim.insanın bebeginden ayrılmasının ne zor olduğunu bilirim canım.ama allah sabır versin seni kızınave oğluna bağışlasın canım.allah onlara uzun ömürler versin.doktorun verdiği süreden sonra biran önce tekrar hamile kalıp sağlıkla kucağın alırsın bebeğini inşallah canım.dualarım seninle.:Saruboceq:
mehtapcım geçmiş olsun.. rabbim diğer çocuklarını sana bağışlasın..UMARIM kısa zamanda tekrardan hamile kalırsın...dualarımız senınle...
canım çok üzüldüm böle bi durumda geçmiş olsun mu denir başın saolsun bılmıyorum
allah cocuklarına uzun versin onların yoklugunu aratmasın ınş. en kısa zamanda yıne bebişine kavusursun cok zor bı durum allah sabır versin
canım öncelikle allah sabır versin. Herşeyde bir hayır vardır. allah sana sağlık sıhhat versin sonrada nur topu gıbı bır evlat nasip etsin.
İyi sabahlar kızlar. Uyku tutmadı.
Mehtap Gülü geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın.
Elsemi gören varmı ben yazısına hiç rastlamadım da merak ettim.
çok üzüldüm diyecek bir şey bulamıyorum canım en kısa zamanda aramıza dönmeni bekliyoruz üzülme nasip böylemiş canım
ay kızlar mehtapgulune çok uzuldum İnsallah rabbım en guzel ve hayırlı evlat nasıp etsın ona tekrar Allahım sabır versın kımseye yasatmasın amın kızlar kaç haftalıktı arkadas ya ben çok korkuyorum ben 18 aydan sonra hamıle kaldım çok sevındım ama smdı çok korkuyorum hıç bı sancım kotu bı durum yok çok sukur ama insan bıran elınden gıdıverecekmıs gıbı hıssedıyor rabbım sağlılkı evlat nasıp etsın hepımıze
Meptapçığım çok üzüldüm senin için allah sabır versin.
Çok geçmiş olsun canım... Allah bu zor günlerinde sana ve ailene sabır ve güç versin inşallah. Demek ki hakkınızda hayırlısı bu şekildeymiş , lütfen sende öyle düşün. Allahın takdiri diye kendini teselli et. Çok zor olduğunu tahmin edebiliyorum ama elimizden maalesef başka birşey gelmiyor. Allah geride kalan çocuklarını başından eksik etmesin inşallah.
kızlar gunaydın
mehtapgulu Allah sabırlar versin canım. çok uzuldum. yeri dolsun ınsallah tez zamanda.
mehtapgülü çok üzüldüm canım allah sabır versin sanada sağlık versin üzme kendini demek bişey ifade etmez belki ama yinede fazla yıpratma tatlı canını
canım çok üzüldüm Allah sabır versin
herkese hayırlı cumalar...
canım o anlattığın an inan gözümün önüne geldi.ne diyim yani öyle kötü oldum ki.senin duygularını tahmin edebliyorum.Allah sabır versin ve hayırlısını versin canım benim yaa.
Allah iki tadıda tattırsın canım inşallah sanada ,isteyenlerede.
herkese günaydııınnn..
mehtapgülü çok geçmiş olsun çok kötü oldum ben de ama bak ne güzel yavruların var Allah onları sana bağışlasın...
ne güzel ki bebeğin olabiliyor
onun yiyecek ekmeği yokmuş demek ki ve sizi diğer tarafta şefaatçi olarak beklemek için önce gitmiş...
hepimiz için herşeyin hayırlısı olsun inşallah...
merhaba hanımlar,
hepinize hayırlı cumalar,
mehtapgülü o kadar çok üzüldüm ki, allah sana sabır versin, çoçuklarına hayırlı ömür versin, burda kocaman bir aile olduk, birbirimizi görmesekte şurda paylaştığımız duygular bizi o kadar yakınlaştırdı ki, keşke acını hafifletecek elimizden birşeyler gelse,bizi bırakma olurmu, sende bir annesin ve daha paylaşacak çok şeyimiz olacak , deneyimlerine ihtiyacımız var,
Mehtap Gülü senin adına çok üzüldüm , yazdıklarını okuyunca kendi başıma gelmiş gibi üzüldüm ne mutlu sana ki çocukların var ve seni en kısa zamanda teselli ederler. Umarım iyileştiğinde tekrar hamile kalır ve o zaman tadını çıkartırsın ..
hayırlı cumalar arkadaşlar mehtapcım çok üzüldüm canım allah sana sabır versin herşeyde hayır vardır ama çok üzmemeye çalış kendini.
herkese slm arkadaşlar
mehtapgülü çok üzüldüm rabbim evlatlarını sana bağışlasın inşallah en kısa sürede hamiş kalıp aramıza dönersin
herkese selam kızlar bugün pek güzel başlamamaış gün mehtapcımm çok geçmiş olsun çok üzüldüm allah diğer çocuklarına ömür versin inşallah..
merhaba arkadaslar mehtapcıgım cok uzuldum gecmıs olsun canım bend senı merak edıyordum.
slm güzel annişler nasılsın cumanız hayırlı olsun , actıgımdan beri ara ara okuyorum ancak bitti dünden beri ,verdiğin bilgiler için sağol bircancım. mehtap arkadaşımızada cok gecmiş olsun canım allah öteki çocuklarına sağlık sıhhat versin .
hepinize hayırlı cumalar.canım arkadaşlarım.hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.RABBİM hepimizin çocuklarına hayırlı uzun ömürler versin,bizlere bağışlasın..amiin kıslar inşallah 2 ay sonra tekrar hamiş kalır sağlıcakla kucağıma almayı nasip eder MEVLAM..canlarım ara sıra yine uğrarım inşş kendimi biraz toparlayayım hayırlısıyla.cntz_06 canım inşallah yardımcı olmaya çalışırım..
hepinizi çook çook öpüyorumŞeniz canlarım kendinize ve bebişlerinize iyi bakın,RABBİM sizleri ayırmasın,sağlıcakla kucaklarınıza almayı nasip etsin inşallah.:Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?