slm güzelim muhallebi yapmıyorum ama pastörize sütle cici bebe büskivisini karıştırıp veriyom
burda halen kar yagıyooo benimkide sürekli kabız oluyo fitille yaptırdık azaz emdi kalanını sagdım birazsonra çoba verecem ona karıştırırırım artık
selam kızlar
hasta bebıslere coook gecmıs olsun ınsallah en kıza zamanda eskı neselerı gerı gelır..
bebısler pastorıze sütünle pırınc unu veya cıcıbebe bıskuvıtınle muhallebı yapıyormusunuz?
selam kızlar
hasta bebıslere coook gecmıs olsun ınsallah en kıza zamanda eskı neselerı gerı gelır..
bebısler pastorıze sütünle pırınc unu veya cıcıbebe bıskuvıtınle muhallebı yapıyormusunuz?
inek sütü kullanıyormuusnuz ama 1 yaşından önce yasak değil mi bal ve inek sütü çünkü içindeki protein bebek için çok güçlü oluyormuş doktorumuz sağlık ocağındaki hemşire sürekli tembihler bana bilmiyorumkismile
kızlar bebeği kabız olan varmı offf ya iki tane şurup kullanıyoruz yine yapamıyor benim oğlum ek gıdaya geçtik birde bu sorun başladı ıkınıyor sıkınıyor minicik kaskatı bişey yapıyor çok zor durumda kalınca fitil verdi dr onu yapıyorum onu bile bir gün sonra zorla yapıyor varmı bizim durumumuzda olan siz ne yapıyorsunuz ben çok üzülüyorum..
kızlar bu arada bugün doktora gittik oğluşumun boyu 71 cm olmuş 9.200kg olmuşçok şükür herşey yolunda doktor tavuğa bu ay başlattı balığada bi dahaki ay başla dedi eline ekmek ev poğaçası fln ver kemirsin dedi mama işinide sordum günde 750ml içmeliymiş doğrumu dedim yok dedi öyle saçmalık olurmu mama firmalarının uydurmaları dedi önemli olan ek gıda dedi günde 2 kere versen yeter dedi biri gece olmak koşuluyla sabah kahvaltı ara öğün meyve öğlen sebze ikindi yoğurt akşamda muhallebi ver dedi aralarda emzir dedi gerekirse mama takviyesi yaparsın dedi pütürlü yesin artık dedi ben zaten çatalla eziyodum tam ezmiyodum o çiğniyodu işte böyle işte kızlaar
kızlar sizin bebekler emekliyo mu bizimki pek hayırsız daha tık yok emeklemek için
of ya kızım yine hasta oldu.daha geçen hafta dra gittik ilaç kullandık.bogazları hafif kızarmış demişti.ilaçla iyi oldu bi haftadır iyiydi dün akşam yine başladı.önce burnu tıkandı sonra öksürük hapşurma.gecede yine ateşlenme başladı.şimdi yine ateşi 38 fitil verdim.üstünüde ince tuttum ama üşüyüpde iyice hasta olmaz inşallah.bi iki gün geçmezse yin edr yolları göründü.hep ilaç kullanmak istemiyorum ya.çocuk ilaç manyagı olcak.alışmasında korkuyorum
birde dün akşam ferro saolu damlalıkla agzına verdim.kızım nidede ne var ne yok üstüme fışkırttı.bi kaç gün portakal suyuyla içmişti ama artık öylede içmiyo.bir daha vermicem artık
burda kar başladı.ne güzel yağıyo.seyretmesi güzelde.allah dışarda çalışanların yardımcısı olsun:Saruboceq:
ya bizim evde markete uzak.yemek yapıcam evde patates sogan kalmamış.yemeksiz kaldıkkk...
alışverişi genelde haftasonları yapıyoruz.,
haa kızlar tam aklıma gelmişken.ben asyanın sebzelerinide haftasonu alıyorum.iki günde bir değişik değişik yapıyorum.yani sebzeyi meyveyi günlük almıyorum.haftalık olunca taze olmamışmı olur??? yanlışmı yapıyorum aceppp??
ya dişi çıkanın derler isal olur bizimki kabız oluyo
canım zeytinyağı katsana çorbalarına ben devamlı zeytinyağı katıyom hiç öyle sorunumuz olmadı maşallahburda halen kar yagıyooo benimkide sürekli kabız oluyo fitille yaptırdık azaz emdi kalanını sagdım birazsonra çoba verecem ona karıştırırırım artık
aaa maşşallah diş mi çıkartıyoya dişi çıkanın derler isal olur bizimki kabız oluyo
attım canımfiliz sende msnni atsana bana tabi istersen özelden
yok tatlımyanı tavada yapmıon dımı büskıvısını muhallebı seklınde?
canım ben inek sütü kullanmıyorum pirinç unu yapıyorum ama suyla sonradan devam sütü ekliyorum içine
meyvemizi yedik oynuyoruz şimdi, ocağa da tavuk koydum birazdan şehriyeli tavuk çorbası vericem inşallah yer, kızlar face e videosunu koyduk kızımın , baba diyoo :))
burda kar başladı.ne güzel yağıyo.seyretmesi güzelde.allah dışarda çalışanların yardımcısı olsun:Saruboceq:
ya bizim evde markete uzak.yemek yapıcam evde patates sogan kalmamış.yemeksiz kaldıkkk...
alışverişi genelde haftasonları yapıyoruz.,
haa kızlar tam aklıma gelmişken.ben asyanın sebzelerinide haftasonu alıyorum.iki günde bir değişik değişik yapıyorum.yani sebzeyi meyveyi günlük almıyorum.haftalık olunca taze olmamışmı olur??? yanlışmı yapıyorum aceppp??
hepinizn yogurt tarifini okudum.bende heveslendim.haftasonu deneyeyim bakayım.inşllah tuturabilirim.
ama bi sorum olcekkkkk???:kedi:
sütaşın pastorize sütü ve hazır yogurduyla yapsam olurmu??
yada herhangi bi markanın.. pastorize sütle oluyomu?
merhaba kızlar.derını uyuttum duş aldım yemek falan derken bı baktım eşimçıktı geldi yemeğe neyse bıraz onunla takıl falan derken derın uyandı anca geldim.ya öğlen süt çıkardım derıne hadı dedım çocuk hergun mama çorba vs içmesin.kendı sutumden vereyım dondurduklarımdan.ta eylülde.neyse koydum bıberona çmedi elıyle ıttı bıberonu.ilk defa böyle bişey yaptı üzüldüm 120 cc zıyan olsun istemedım malumçok durmuyo çözdürünce.neyse mılupayı aradım dedım muhallebıyı sutumle yapsam olur mu yok dedıle çok fazla proteın oluyo.ben de içine koydum 4 tane cicibebe ustune de sütümü.kaşıkla verdım öyle bitirdi hepsini.
neysekı ziyan olmadı.ama nıye içmedi anlamadım.nasıl olsa daha emıyo diğerlerini de çzödürüp vereyım barı bundan sonra arası iyice açılmadan.
tavuk çorbasını mı? birgöğüs etini küçük küçük doğruyoruz yıkayıp tencereye alıyoruz, üzerine ben göz kararı koyuyırum 1,5 lt kadar su ekleyin o kaynamaya başladıktan sonra tel şehriye 2-3 avuç kadar eklenir pişmesine yakın, bir kapta bir limon suyu, bir yumurta çırpılır,bir tatlı kaşığı kadar un hepsi çırpılır,kaynayan sudan kaşık kaşık eklenerek ılıştırılır, tencereye eklenir yavaş yavaş, biraz kaynar kapatılır , ben bundan sonra 2 kase ayırıyorumBen istiyorum zemuszemuszemuszemus
Sağol Nilaycım, markete uğramıştım işten gelirken, bayılmışım yüzümün üstüne düşmüşüm herhalde dişlerim kırılmış, dudağımdada dikiş var, çok yorgunluktan tansiyonum düşmüş, gecede uyutmuyor benim yaramazcanım geçmiş olsun şimdi okudum haberim yoktu ne oldu dudağına dikiş atıldı..
Sağol canım, doğal eniştem kendi yakalıyor gölden :)canım bebişin ne kadar istiyosa o kadar ver azaltma ek gıdalar önemli bi kase veriyorum ben püre olarak veriyorum
allah kabul e sin canım
canım bugün bana doktorum balık alerjik az ver dedi somon hariç her balığı verebilirsin dedi iç tarafından beyaz yerinden bence bi sakıncası yoktur tatlı su balığının hemde doğal çiftlik değilse süpeer afiyet olsun bebişee
maşallah canım oğluşunakızlar bu arada bugün doktora gittik oğluşumun boyu 71 cm olmuş 9.200kg olmuşçok şükür herşey yolunda doktor tavuğa bu ay başlattı balığada bi dahaki ay başla dedi eline ekmek ev poğaçası fln ver kemirsin dedi mama işinide sordum günde 750ml içmeliymiş doğrumu dedim yok dedi öyle saçmalık olurmu mama firmalarının uydurmaları dedi önemli olan ek gıda dedi günde 2 kere versen yeter dedi biri gece olmak koşuluyla sabah kahvaltı ara öğün meyve öğlen sebze ikindi yoğurt akşamda muhallebi ver dedi aralarda emzir dedi gerekirse mama takviyesi yaparsın dedi pütürlü yesin artık dedi ben zaten çatalla eziyodum tam ezmiyodum o çiğniyodu işte böyle işte kızlaar
Tavuk çorbasını yazdım canım, mercimeğide ben sebze çorbası yaparken ekliyorum, bazen mercimek bazen bulgur bazen irmik, tarhana ve evde ne sebze varsa hepsiyle çorb yapıyorumgünaydın kızlar inşallah iyisinizdir.Şekerkızcandy mercimek çorbası ve tavuk çorbasını bebek için nasıl yaptığını yazar mısın?
Sağol İlkecimallh kabul etsn cnmmm..
herkese günaydınnnnnnnnnsositosositosositosositosositososito[/I][/B]
Bunu bende denicem teşekkürler tarif içinirmikli çorba tarifi: 1 patates,1 soğan cücüğü,1 kaşık irmik,1 kaşık zeytinyağı,1 kaşık kıyma
tüm malzemeler tencerede 1 bardak suyla iyice pişirilir ve süzgeçten geçirilir...yarısı ayrılır bir miktar anne sütü veye devam
sütü ile bebeğe yedirilir..
kimse cvp yazmayınca kendi sorumu cvpladım:)
Geçmiş olsun Arzucum Asyaya, Allah acil şifalar versinof ya kızım yine hasta oldu.daha geçen hafta dra gittik ilaç kullandık.bogazları hafif kızarmış demişti.ilaçla iyi oldu bi haftadır iyiydi dün akşam yine başladı.önce burnu tıkandı sonra öksürük hapşurma.gecede yine ateşlenme başladı.şimdi yine ateşi 38 fitil verdim.üstünüde ince tuttum ama üşüyüpde iyice hasta olmaz inşallah.bi iki gün geçmezse yin edr yolları göründü.hep ilaç kullanmak istemiyorum ya.çocuk ilaç manyagı olcak.alışmasında korkuyorum
birde dün akşam ferro saolu damlalıkla agzına verdim.kızım nidede ne var ne yok üstüme fışkırttı.bi kaç gün portakal suyuyla içmişti ama artık öylede içmiyo.bir daha vermicem artık
Canım çok sağol amin :Saruboceq: a.s.Kızlar merhaba ben kopuk kopuk yazıyorum kusuruma bakmayın ne olur.İşyerinde olduğum için gizlice okuyup yazmaya çalışıyorum.Görünce mırın kırın ediyorlar çünkü.Elif e Anıl a Maşallah buarada
Şekerkız Allah kabul etsin.İnşallah senin ve sevdiklerinin geçirdiği son kazadır geçirdiğin.Benim kızımda hala emeklemiyor.Emekleme arkadaşı aldım öyle bakıyor ona eliyle kanatlarını tutuyor.
Arzucum çok geçmiş olsun.Daha önce de yazmıştım sana bebeğe kan damlasını açken ver.Ben ilk uyandığında veriyorum yine öğürüyor ama karnı boş olduğu için kusamıyor.
ferrumun içindekileri okuyup internetten araştırsana canım, ben kullanıyordum attımcanım ferro sanol berbat bısey...benım oğlan nefret edıyodu ondan ...dr a soyledım ferrum yazdı...feruumuda cok sevıyo bızımkı..hatta verırken yıne ver dıye aglıyo..sıseyı bıle elıyle tutup yutmaya calısıyo....bebegıme zorla ferro sanolu ıcırdıgım gunler neydı oyle...nerdeyse 1 sıse ferro sanol bıtırdıkten sonra ferrum vermeyı akıl edebıldık...mutlaka dene ve mutlaka hergun ver....kansızlık bır baslarsa sonra toparlamak zor olabılır
Gördüm çok şeker maşallah Azramızameyvemizi yedik oynuyoruz şimdi, ocağa da tavuk koydum birazdan şehriyeli tavuk çorbası vericem inşallah yer, kızlar face e videosunu koyduk kızımın , baba diyoo :))
biri bana kabızlığa iyi gelen kayısı tarifini yazsım hemen yapıyım oğluma poposunun içi kıpkırmızı kanlanmış gibi fitil attım biraz önce bir baktım kaka yapıyor semsert çıktı parmak kadar bende her öğününe zeytin yağı katıyım artık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?