2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar...ya geliyorum anca okuyabiliyorum geçmişi ve Ahmet başlıyo mızırdanmaya..
elimizde bilgisayarı görmesin hemen istiyo, kendi oynayacak tuşlara basmaya bayılıyo..

yoğurt tariflerimiz hemen hemen herkesin aynı..ama ben de eksik kalmayım yazıyımbayanssulusmile ben şütaşın günlük sütleri ile yapıyorum yoğurdu. hazır kavanoz mamalarının boş şişelerine mayalıyorum hep kapatması kolay oluyo hem de yedirirken tek öğünlük oluyo..bir kaç şişeye kaynayan sütü koyup ılıyınca her şişeye bir çay kaşığı yoğurdu süt ile sulandırıp ekliyorum kavanozlara. Mutfak havlularımla sıkıca sarıyorum,4-5 saat sonra gayet güzel tutmuş oluyo..maya olarak ev yoğurdu kullandım ama hazır kullanan arkadaşlar da var gayet iyi tutmuş.

arzu geçmiş olsunn canım, Allah şifa versin...

Bu arada fatoş sen de ömer beye gittin sanırım krem olarak ne verdi canım. Biz dermatop kullandık egzaması azaldı ama yinelerse diye çok korkuyorum. Banyodan sonra ıslak vücuduna ne sürüyosunuz? Yazdıysanda arada girince kaçırmış olabilirim kusura bakma.

burda halen kar yagıyooo benimkide sürekli kabız oluyo fitille yaptırdık azaz emdi kalanını sagdım birazsonra çoba verecem ona karıştırırırım artık

canım merhaba bak ben şey yapıyorum kuru üzüm oluyorya 2tane filanda kuru kayısı atıyorum içine üstünü 3 parmak geçicek kadar kaynar su koyup kaynatıyorum hoşaf gibi hiç şeker koymadan sonra blendırdan geçir süzgüden geçir sonra biberona veya kaşıkla ver hem doğal vitamin kan yapar hemde çok kolay yapıyor benimkinin hiç öle sorunu olmuyor fitil filan gerek yok bebeğin canını yakma :1no2:

geçmiş olsun :ecrin_bebek:

inek sütü kullanıyormuusnuz ama 1 yaşından önce yasak değil mi bal ve inek sütü çünkü içindeki protein bebek için çok güçlü oluyormuş doktorumuz sağlık ocağındaki hemşire sürekli tembihler bana bilmiyorumkismile

canım ben inek sütü kullanmıyorum pirinç unu yapıyorum ama suyla sonradan devam sütü ekliyorum içine

bende karsıyım ama kaynanam ver dıo bende napım verıomfisfisfis

bende suyla yapıyorum pirinç ununu zaten sadece 1kez veriyourm günde o da yatmadan heme önce gece uykusu bölünmesin acıkmasın diye

bende suyla yapıyorum içine 1 elma rendeliyorum 2tatlı kaşığı kadar siyah üzüm pekmezi koyuyorum 1 kase yiyiyor severek bazen muz bazen elma rendeliyorum

bizde de var cnm kabızlık sorunu, ben zeytinyağı koyuyorum mamalarına o rahatlatıyo, bi de bazen kayısı püresi, ama kayısıyı üzümle arkadaşın tarifinden deneyip vericem artık

ben de vereyim eline kemirsin istiyorum ama benim kızım hiç bişeyi ağzına götürmüyo, sadece oynuyo o kadar, sizin bebişler nasıl kızlar, benim bildiğim bebek dediğin herşeyi ağzına tıkar, anlamadım ben bu kızı

kızlar sizin bebekler emekliyo mu bizimki pek hayırsız daha tık yok emeklemek için

ne emeklemesi canım, bizimki tam dönmeyi bile arada canı isterse yapıyo, tembellikde zirveyi kimseye bırakmayııızz lülülülülülü

geçmiş olsun arzucum, malesef tam hastalık mevsimi,
sebzeler manavlara da çok taze gelmiyo ki cnm, bişey olmaz merak etme

ya dişi çıkanın derler isal olur bizimki kabız oluyo

hülyacım annemin dediğine göre bazı çocuklarda diş kabızlık da yapıyomuş
,
herkese merabaa, umarım iyisinizdir, azra uyandı kaçıyorum az sonra uğrarım a.s.

sagolun kızlar cevaplarınız için yapıyorumda olmuyo bide üzüm deyeyim bakayım sagol arkadaşım

burda halen kar yagıyooo benimkide sürekli kabız oluyo fitille yaptırdık azaz emdi kalanını sagdım birazsonra çoba verecem ona karıştırırırım artık
canım zeytinyağı katsana çorbalarına ben devamlı zeytinyağı katıyom hiç öyle sorunumuz olmadı maşallah
ya dişi çıkanın derler isal olur bizimki kabız oluyo
aaa maşşallah diş mi çıkartıyo
filiz sende msnni atsana bana tabi istersen özelden
attım canım
yanı tavada yapmıon dımı büskıvısını muhallebı seklınde?
yok tatlım
canım ben inek sütü kullanmıyorum pirinç unu yapıyorum ama suyla sonradan devam sütü ekliyorum içine

ben muhallebi vermiyom canım biraz verdim hos kilo aldırıyo dediler ondan sonra vermedim

evet filizcim 2tane çıktı alttandiş sagol bakarım şimdi
zeytinyagı koyuyorum kayısıda çok verdimde oluyo işte sagol cevapların için arkadaşım

meyvemizi yedik oynuyoruz şimdi, ocağa da tavuk koydum birazdan şehriyeli tavuk çorbası vericem inşallah yer, kızlar face e videosunu koyduk kızımın , baba diyoo :))

gülincim yağmurda öyle emmek istemiyo günde 2 en fazla 3 kez..anlamadım başka bişey wereym yiyo.
yeni tatlar hoşuna gitti.hep yemek istiyo..banyomuzu yaptık çorbamızı yedik.şimdide uyuyoruzz.

Canım bende haftalık alıyorum, bişi olmaz Allahın izniyle. Bu karda kışta nasıl çıkalım hergün.

Canım ben hazır süt ve hazır yoğurtla yapıyorum. Günlük pastorize süt alıyorum.AOÇ şişe süt bulabilisen saha iyi. Küçük bakkallara gelio. Yoğurt olarak da sütaş kaymaklı kullanıyorum.Üzerinde %100 katkısız yazan tek onu bulabildim.

Canımcım tahıllı ballı kahvaltılığı var anne sütüyle hazırlanıyo. Ondan al olmazsa kahvaltıda verirsin.

biri bana kabızlığa iyi gelen kayısı tarifini yazsım hemen yapıyım oğluma poposunun içi kıpkırmızı kanlanmış gibi fitil attım biraz önce bir baktım kaka yapıyor semsert çıktı parmak kadar bende her öğününe zeytin yağı katıyım artık..

Ben istiyorum zemuszemuszemuszemus
tavuk çorbasını mı? birgöğüs etini küçük küçük doğruyoruz yıkayıp tencereye alıyoruz, üzerine ben göz kararı koyuyırum 1,5 lt kadar su ekleyin o kaynamaya başladıktan sonra tel şehriye 2-3 avuç kadar eklenir pişmesine yakın, bir kapta bir limon suyu, bir yumurta çırpılır,bir tatlı kaşığı kadar un hepsi çırpılır,kaynayan sudan kaşık kaşık eklenerek ılıştırılır, tencereye eklenir yavaş yavaş, biraz kaynar kapatılır , ben bundan sonra 2 kase ayırıyorum
kalanına tuzda ekliyorum kendimiz yiyoruz, ayırdığımı blenderdan geçiriyorum, yusuf kayra 1 kase yiyor maşallah , çok ta güzel oluyor eşimde çok seviyor bu çorbayı

canım geçmiş olsun şimdi okudum haberim yoktu ne oldu dudağına dikiş atıldı..
Sağol Nilaycım, markete uğramıştım işten gelirken, bayılmışım yüzümün üstüne düşmüşüm herhalde dişlerim kırılmış, dudağımdada dikiş var, çok yorgunluktan tansiyonum düşmüş, gecede uyutmuyor benim yaramaz

Sağol canım, doğal eniştem kendi yakalıyor gölden :)

maşallah canım oğluşuna

günaydın kızlar inşallah iyisinizdir.Şekerkızcandy mercimek çorbası ve tavuk çorbasını bebek için nasıl yaptığını yazar mısın?
Tavuk çorbasını yazdım canım, mercimeğide ben sebze çorbası yaparken ekliyorum, bazen mercimek bazen bulgur bazen irmik, tarhana ve evde ne sebze varsa hepsiyle çorb yapıyorum

allh kabul etsn cnmmm..

herkese günaydınnnnnnnnnsositosositosositosositosositososito[/I][/B]
Sağol İlkecim

Bunu bende denicem teşekkürler tarif için

Geçmiş olsun Arzucum Asyaya, Allah acil şifalar versin

Canım çok sağol amin :Saruboceq: a.s.

ferrumun içindekileri okuyup internetten araştırsana canım, ben kullanıyordum attım
metil paraben propil paraben kansorejen madde, gerçi el kremine kadar herşeyde var bu maddeler ama bebişlerimizi elimizden geldiği kadar korumalıyız

meyvemizi yedik oynuyoruz şimdi, ocağa da tavuk koydum birazdan şehriyeli tavuk çorbası vericem inşallah yer, kızlar face e videosunu koyduk kızımın , baba diyoo :))
Gördüm çok şeker maşallah Azramıza

Bende raporlu halimle iş gittim geldim kızlar, hiç insanın halinden anlamıyorlar, bıktım bu şirketten :çok üzgünüm:

merhaba kızlar nerdeyse 2 aydır giremiyodum evimize yeni geldik bütün bebişler büyümüş maşşallah elada büyüdü 7buçuk aylık olduk emekleme geri geri bide sürünüyo yapacağını dönerek yapıyo oturuyoruz elinden tutup gezdirmemize bayılıyo kanepenin üzerinebıraktığımda sıralıyo küçük küçük yürütece biniyoruz 15 gündür heryere onunla gidiyo 15 dk fazla bindirmiyorum dişimiz çıkmıştı köpek dişleri ama yalancı dişmiş kayboldular çektiğimiz acıyla kaldık yemek olarak herşey yiyoruz artık

Nilaycım biraz zeytinyağı dök popuşa, biraz ovala , uyarılsın kolayca yapar ozaman
Kayısıda doğal kayısılardan hani kahverengi olanlar varya onlardan aldım ben, ötekiler kükürtle sarartılıyormuş, üzerini geçecek kadar su koyup kaynattım, sonra blenderdan geçirip kavanoza doldurdum, hergün bir tatlı kaşığı kahvaltısına koyuyorum
ama az yap çok uzun süre durmuyor, en fazla 10 -15 gün
tarifi Ayşe vermişti kaydirigubbakcemile2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…