Özlemcim maşallah kız nazar değmesin, bende uyku muyku kalmadı hiç
Didoşum benim doğum yapçağım hastanede epidural için 250 tl fark istiyorlar ama heryer farklı olabilir
:1shok: anne öcüüü dido o ne canım ya ne kadar şişmiş pambık bibim olmuşsun:roflol:[/QUO
E BEN DEMİŞTİMMMMdelikafadulden
ay didemcim canım benim kıyamam sanaya ,
baya şişmiş ama az kaldı kuzum sabret biraz
ben hiç şişlik yaşamadım şükürler olsun,
ama sanki ayaklarını tuzlu ve buzlu suya koysan rahatlarsın die düşünüyorum bide ayaklarını yüksekte tutsan canım
senin için şu yazıyı buldum
ŞİŞLİKLERİ GİDERMEK İÇİN ÖNERİLER
Ayaklarınızı havaya kaldırın: Gün içinde fırsat bulduğunuzda ayağınızı bir sandalye ya da benzeri nesnenin üzerine koyarak bir süre havaya kaldırın. Bunu her fırsatta yapmaya çalışın. Otururken bacak bacak üstüne atmayın. Eğer çalışıyorsanız akşamları evde mümkün olduğunca uzun oturun. Ayaklarınızı sarkıtarak oturmayın
Uzanın: Mümkün olduğunca dinlenmeye çalışın ve sol yana dönüp uzanın.
Sıvı alın: Sanılanın aksine şişlik durumunda su içmek şişliği arttırmaz tam tersine azaltır. Önemli olan suyu kıstlamak değil onu hareket ettirmektir. Günde en az 8-10 bardak su için
Yürüyüş yapın: Düzenli egzersiz ve yürüyüş yapan kadınlarda şişliklerde dahil olmak üzere hamilelikte sık görülen sorunlar daha hafif seyreder. Yürüyüş bacak toplardamarlarınızın daha etkili görev yapmasını sağlarken doku aralığında biriken sıvının dağılmasını kolaylaştırır.
Rahat giyinin: Aşırı sıkan her türlü kıyafetten uzak durun. Lastikleri sıkı çorap ve beli sıkı pantolon giymeyin. Rahat ve topuksuz ayakkabı giyin. Eğer şişlikler çok rahatsız ediyor ve beraberinde ağrıya da neden oluyorsa veözellikle varisleriniz de varsa varis çorabı giymeniz yarar sağlayabilir. Bu amaçla hamileler için özel üretilmiş çorapları tercih edin.
Yediklerinize dikkat edin: Tuz kısıtlaması ilk planda şişlikleri azaltabilir ancak uzun dönemde bir işe yaramayabilir. Uygun miktarda tuz alın. Yemeklere ekstradan tuz eklemeyin bununla birlikte tuzsus gıdalara da yönelmeyin.
Kontrollerinizi ihmal etmeyin: Şişlikler çoğu zaman zararsız olmasına rağmen preeklempsinin ilk belirtisi de olabilirler. Eğer şişlik aniden gelişir ise veya çok aşırı ise, sadece ayaklarda değil yüzde ve elde de oluyor ise altta yatan ciddi bir durum olabilir.
slm annişler...... Dido bende kendime nazar ettim heralde hiç şişliğim yok olmadı diyip duruyordum 2 gündür benimkide aynen senin ki gibi 1shok: benimkinde hafif ağrıda oluyo akşamları tam bi felaket ama sabahları geçer gibi oluyo.... çok zormuş valla nasıl çektin sen bu güne kadar canım benim :1rolleyes: yarın doktora gidince soracam bakalım neyin nesiymiş CADIARZU
canım hiç zahmet edipte sorma bence sadece normal normal deyip duruyolar hiç bakmaya bile tenezzül etmiyolar bildiğimiz şeyleri söyleyip duruyolar ayağını kaldır tuzlu yeme falan benimde aşırı ağrıyo canım ondan sinirlerim yıpranıyo ya işte sürekli bir sızlama hali yani diyorum ya annem bugün masaj yapmaya kalktı ağrıdan zor dayandım düşün:çok üzgünüm:
didemcim çeşitli sitelerdede doktorlar demiş zaten bunun tam olarak bir çözümü yokmuş,
sadece kısa süreli rahatlatacak çözümler bunlar
allah yardımcın olsun tatlımya çok zor
bide akşam nezamandır beni görmeyen akrabalar vardı tabii ve tepkileri aynen iletiyorumm moral 0 oldu birden bende''AAAAAAA KIZ NAĞADAR ŞİŞMİŞİN SEN ÖÖLEEEE DİDEEEMMM ABOOOOOO KAÇ KİLO ALDIN SEN ÖYLE NASIL VERCEN ANAAAMMM'' okadarda aşağılayıcı bir ses tonuki inanamazsınız bende 20kilo deedim ardından yine ''ABOOOOOOOVVV''' diye ürpertici bir ses geldi zaten bütün resimlerdede öküz gibi çıkmışım bide üstüne tuz biber oldu eve geldim ağladım bissürüüü:çok üzgünüm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?