2009 Haziran Anneleri!!

dualarımız onunla ve tüm ennelerle.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

allah yardımcısı olsun dualarımız onunla rabbim kolayca doğurmayı sağlıcakla kavusmayı nasip etsin inşallah

demek ölee yeşimcimmm
off yandım ben desene
sıcağa hiç dayanamam...

KIZLAE SU HURMA ISINI BANA BIRI ANLATABILIRMI ACABA?
BEN ESIMIN BABASINA SOLEDIM KENDISI HACI AMA HABERIM YOK BILMIYORUM DEDI -tatlicadiarzu-

bilmiyordum ceemrecim ozaman tabbiki sunu sanci vermeleri en mantiklisi bencede.
ins normal sancilarinla cok kolay bi sekilde alirsin melegini kucagina .
benimde var zemzem suyum kaynanam bu sene hacdan getirdi ins oanda icmeyi unutmam

inşallah canım bende öle yaparım artık hayırlısı olsun hakkımızda...

evet ya ama 1 hafta falan öle oluyo saadetçim

yok cnm o kadarda değilll be yeşimcim
bi narkozu yemeden önce belli bi süre öncesinden bşy yemion içmion
bi de doğumdan çıktıktan bi süre sonra bşy yemion içmionnn
arkadaşım sezeryan yaptı öleydi yani

Yeni doğan bir çocuğa nasıl isim verilir?

Dinimizde yeni doğan bir çocuğa aşağıda madde madde vereceğimiz hususların uygulanması müstehap olarak görülmüştür:

• Yeni doğan çocuğa süt vermeden evvel ağzına yumuşatılmış hurma gibi tatlı bir şeyler sürülür.

• Çocuğa doğunca veya doğumu mütakip yedinci günü adı konur.
• Doğduktan sonra hemen ölen çocuğa da ad konur. Yıkanır cenaze namazı kılınır.

• Çocuğun ismini ilmiyle âmil, ehli salih bir zata koydurmak iyidir. Ashab-ı Kiram çocuklarına isimlerini Peygamber Efendimiz’e verdirmeyi tercih etmişlerdir.

• Çocuk isim koyacak kişinin kucağına verilir. Kişi abdestli bir şekilde kıbleye döner, önce sağ kulağına ezan, sol kulağına ise kamet okur ve üç kere çocuğun sağ ve sol kulaklarına ismini tekrar eder.

• Çocuğa isim koyduktan sora hayır duada bulunulmalıdır. Peygamber Efendimiz: “Ya Rabbi bu çocuğu hayırlı ve salihlerden eyle ve onu güzel bir şekilde yetişmesini sağla” diye dua etmiştir.

• Durumu iyi olanlar için Allah’ın vermiş olduğu çocuk nimetine karşı bir şükür olarak çocukların doğumlarının yedinci gününde kurban kesmek sünnettir. Bu kurbana akika kurbanı denilmektedir. Yine bu günler çocuğun başının tıraş edilip, çıkan saçın ağırlığınca veya takdiri bir ağırlık olarak altın alıp sadaka vermek müstehaptır.

ısimleri bozarak kullanmak doğru değil
Halkımız arasında isimler mevzuunda yapılan yanlış bir hareket daha var. ısimleri kısaltacağız diye bozuyor ve anlamsız isimlerle birbirimize sesleniyoruz. Mesela Abdullah’a Apo, ıbrahim’e ıbo, Zeynep’e Zeyno, Mustafa’ya Musti, Canan’a Cano gibi.. Bu da esasen doğru olmayan bir isimlendirmedir.
Netice itibariyle isim çok önemli. Bu sebeple çocuklarımıza güzel, sevimli ve anlamlı isimler koyarak onların insanlığa faydalı birer fert olması için yetiştirmeliyiz.

bız mamamızı yedık geldık güzel anneler.
cemrecım herseyde vardır bır hayır senınde gönlüne göre oldu desene :)
uyuyamamak herkesın ortak sıkıntısı sanırm allah tan zamanımz az kaldı dişlerımızı sıkacagz artık.

saadetim sıcak olayını demiştim 1 hafta oluyo diye

merhaba kızlarrr
dün skşam bende hurma aldım.bugün size ondan bahsetcektim.son haftalrda hurma yiyin dogumdan sonrada bebişin agzına sürün diye.ama hepiniz biliyomuşunuz zatennnkaydirigubbakcemile3
of gece yine uyuyamadım.sabahda 8den sonra zorla uyumaya çalıştım bu seferde abuk subuk rüyalar görmüşüm.

günaydın kızlar nasılsınız 1 haftadan beri sürekli mide bulantısıyla uyanıyorum neden acaba.bende sancı falan yok kasılma falan benim kız gelmicek heralde

yaa kizlar bana neoluyo anlamadim 2-3 gündür bir istah bir istah, kendimi zor tutuyorum resmen ya .az kilo aldim diye sevinirken son ayimda rekor kircak gibiyim.bide ´hic bi yemekden tatmin olmuyorum canim bisi ler istiyo ama neoldunu anlayana kadar ´mutfag yedim bitirdim, ne ilgincdirki halen canimin ne istedimi bulamadim.

gittim geri yattim 8de su an iyiyim cok sukur bel sirt karin agrim cok sukur gecdi
simdide kaynanama gidicem mevlut var dogurmazsam orda iyi cunku gercekden hic uyuyamadim hayirlisi bakalim dogumumm normal dendi gerci burdakiler sezeryan yapmiyo son ana kadar...yuce rabbim sag saglim bir avazda kurtarsin herkesi insallah:Saruboceq:

neyse ben kacdim kaynanama gidimde gelmedi demesin
aklimda hala ozlemde selam soyleyin insallah iyidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…