2009 Kasm Anneleri

ohhh çok güzel yapıyosun bend eöyle yapıcam aksama yemeğimde var zaten hadi sen mertin yoğurdunu yedir kekini yap sonra bizede kargoyla yolla

nuran'ın kekini yapamadım havuç az kalmış evde.haftaya kaldı.ama onun yerine elmalı turta yaptım.ondan gondersem olur mu?

kızlar verin adreslerinizi gonderiyorum size.

yumuşak oluyor,mertde yıyor.bir kaç hafta oncede yapmıştım.meyve puresinin içine ufaladım yedi.
senin kek tarifindekı gibi şekerin yarısını kullanıpyarım bardak pekmez ilave ettim bu sefer.rengi esmerleştı,tadıda süper oldu.

meralcigim tarifini alabilir miyim? ben de oglusuma yapayim yesin birseyler tatli ve atistirmalik namina birsey vermiyorum yavruma degisik tadlara alissin artik degil mi???

slm kızlar nasılsınız kuzucuklar nasıl epeydir giremedim işten çık eve git yemek vs derken gün bitiyo
birde iki kişi bir ufaklığın enerjisine yetişemiyoruz :)eymen uyuyuncada ev toparla ertesi gün hazırlığı vs vs
pipet çalışmalarına bende başladım ama şuan için pek iyi gittiğini söyleyemicem :)
elmalı turta ve havuçlu kek eymene bende yapıp ara öğün olarak veriyorum yanlız turtaya şeker yerine pekmez hiç aklıma gelmemişti ilk fırsatta denicem bu topiğe iyiki girmişim herkesten yeni şeyler öğreniyorum iyiki varsınız

hemen yazıyorum
hamuru:
125 gr yumuşatılmış margarin(30 dk kadr oda sıcaklığında bekletıyorum)
1/2 su br süt
1/2 su bardağı ayçiçek yada mısır özu yağı
1 su bardağı toz şeker(1/2 şeker,1/2 pekmez koydum)
1 adet yumurta
3 su br un
1/2 paket kabartma tozu

harcı:
3 adet orta buyukte elma
1/2 su br ceviz
1 çay kaşiği tarçın

elmaları kük küp dogra,dovülmüş ceviz ve tarçını ekle

hamur malzemelerini karıştırıp,hamuru yap.(hamur kekten biraz katı oluyor.)hamuru 2 ye böl yağlanmış tepsiye yay.harcı araya dok.diğer parçayıda aynı şekılde uzerine ser.çatal ile hamurda delikler aç.5 dk onceden ısıtılmış fırında kek ayarlarında pişir.bende turta kalıbı var onda pişiriyorum.pişince kalıptan çıkar ve uzerine pudra şekeri serp(serpilmesede oluyor)

afiyet olsunnn

tarifin aslında malzemeler 2 katı ben az kişiysek size verdiğim malzemelerle yapıyorum.kalabalıksak 2 katı yapıp yuvarlak borcamda pişiriyorum.yeğenlerim bu turtayı severler benden hep isterler:)

Son düzenleme:

slm nagihan.bizde yeni başladık pipet çalışmalarına her severinde usttumuz başımız değişşti..arada çektıği oluyor ,paketi sıkmak daha eğlenceli geliyor,hop hepsi ustune ama azimliyiz .başatacağız:)

merhaba,:80:
bende 2009 ekim annesiyim topikte dolaşırken tarifiniz gözüme takıldı.lezzetli görünüyor.yapmak istedim fakat bi sorum var;
bu malzemeler normal bir fırın tepsisine uyarmı yoksa iki katı malzememi koymak gerekir acaba??:26::26:

merhaba,gerçekten lezzetli tavsiye ederim.normal fırın tepsisi derken dikdortgen tepsilerse kastettiğiz,fazla gelebilir.standart borcamlar var yuvarlak onlara yukarıda verdiğim olçulerin 2 katını yapıyorum.kelepçeli kek kalıpları var. yuvarlak olup tabanı duz olanlar onunlada yapmıştım verdiğim olçulerde o da iyi oluyor.

Son düzenleme:
iyi aksamlar ben bugün çağanı gezmeye götürdüm hava çok güzeldi annemlerde gezmeye gitmişler benide çağırdılar ayyy rezil etti bizi herşeye saldırıyo bırakın gitcem diyoo bırakıyoz kaçıyo gidiyo herkese gülücük saçıyo bağırıyo zorla baksınlar bana benimle ilgilensinler diye yapmadığı kalmadı dediğide oldu zaten herkes sevdi...nazar değmese bari....

slm kızlar nasılsınız danışmak istediğim bi konu var banyodan sonra bebişlerin saçını kurutuyomusunuz makinayla yoksa havlylamı kuruluyosunuz benim kızımın fazla saçı yok ama yinede ıslak kalıyo korkuyom bende hasta olur die havluyla pek kurulanmıyo makinadanda ödü kopuyo halbuki ilk 7ay kolikti fönle uyurdu ah ah güzel oynatıyolar valla bizi hehe...turtayı bende denicem saol arkadaşım...

canım çağanda saç kurutma makinesinden korkuyo havluylada ıslak kalıyo bide çağanın saçı var bayağı benim eşim bi yöntem buldu havlu kağıtlar varya mutfakta kullandığımız onunla kuruluyo çok güzek kupkuru yapıyo çağanında hoşuna gidiyo

slmm nuran bizim yumurcaklar hep babaci anneyi az kullaniyolar...mircan'da baba derdi sonra babasinin ismini soylemeye basladi hep onun ismiyle cagiriyodu bazen hala benim ve babasinin ismiyle cagirir :)) efede uyanir uyanmaz babaaa der..bana mama (ing) diyoo bazende anne diyo ama genelde acikinca yada susayinca mamaaaa diye agliyarak beni mutfaga surukluyo...annen amerikaya giderse bi bavul vede yanina kucuk el bavulu alma sansi var el bavulu yerine arabayi alabilir belki... trden amerikaya gelirken bavul parasi aliyolarmi bilmiyorum ama yada parasiyla getirecek..ben amerikaya giderkende donerkende bavul basina 25$ vermistim cunku...ucuzluk zamanina denk gelirse ordan getirmeye deger..ben takip ediyorum ablama alicam gelirken nerdeyse yari fiyati oluyo tr le amerika..ama bak meralin dediginide kulak arkasi etmemek lazim eyer eviniz asansorluyse ikiz araba sigmiyormus yukari tasimakta zorlanirsin agir oluyo cunku..biz apartmanin girisinde birakiyoruz arabalari tasima derdimiz yok yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…