bazı kaynaklarda 18 yaş normal,bazılarında 2 yaş diyor.algılaması iyi çağanın 2 yaşa kadr bekle bence,ondan sonra gelişme olmazsa çaresina bakarsınız.çağana bol bol kıtap oku.ilk sozcuklerim tarzı kıtaplar var.bol resimli onlar işe yarıyor.birde eğitici çizgi filimler var arada onları seyrettiriyorum ben mertte.pepee var masela trt çocukda birde bizde lulı diye bebek kanalı var ondada çok guzel programlar oluyor bir suru kelımeyı ordan oğrendi.orda duyup tekrar ediyor birde:))
canım ya bir tatıle gittiniz burnunuzdan geldiben de bu hastalık olayından tırstığımdan ve mertin yolculukta duracağına garantı veremediğimden tatıle gidip gitmemekte kararsızım.muğla akyazıya gitmek istıyor eşim ordakı bir otelde tanığımız mudur gibi bir sey çok guzel,şirin bir yermiş aklım orda ama çokda kararsızım.15 gun sonra çıkacak eşim izne gideceksek rezarvasyon yaptırmamız lazım,diyorum bu sene ertelesek hafta sonları gunu birlik çeşme kaçamaklarıyla idare etsek daha iyi mi olur acaba.avrupalılar el kadr bebelerle nerelerden gelıyorlar ulkemize,biz çok mı pimpirikleniyoruz onuda anlamadım:44:
heee yarar sen hasta olduğunda öptür enişteye bak sonu nasıl bitiyo puhahaha yani bizde sonu nasıl bitiyo ben demeyeyim sen anla :))) bende dün eymene alıştırma kulodu giydirdim 2 sefer 2 sinde de işedi sıpa annem iş gelince diş de diyorum var mı diyorum yok diyo arkamı dönüyorum hopp ıslanmış ilk denememizdi yanında olsam uğraşıp alıştırırım da kaynanaya zor geliyo bir kaç sefer söyledim ama oralı değil
bide ben hasta olunca kuzu mu öperim hemde çok ama bildiğim iyi oldu ayyy şebnem işte bunun için 2. hemen olsun diyorum hazır heryer çiş kakadan kurtulmadan ikiside büyür ne dersin annnneeee
günaydın kızlarrr bakıyorum herşey yolunda çok güzel..sebnem bende hiç hoşlanmam dün annemlerdeydiya çağan öğlen uykusuna yatarken annem çağanın bezini çıkarıp yatırmış çağan heryeri göl etmişşçağanı bende çok ama çok öperim bıkar bazen ama hastayken daha çok öpeyim işe yarar inşş.
dün eşimle gittik gezdik yemek yedik bana sonunda 2 pantolon vee 1 ayakkabı aldım bu ay biraz masraflı oldum galiba ama bi çanta alamadım onada artık utandım ay sonunuda düşünmek lazım tabii.aksamada arkadaslar geldi yemek yedik ikea açıldı buraya oraya gittik biz bi tane mutfak masası aldık beyaz güzel oldu mutfaktakş halımda siyah beyaz griydi zatenn..tabş çağan ordada durmadı evde arkadaslarla yemek yerkende her zamanki gibi ben yemek yiyemedim eve geldim karnını doyurdum hemen uyuttumda rahatça oturduk arkadaslarla gece 1 de gittler evi topla filan derken çok yorulmuşum ayaklarım acıyo vallahi..
ha bu arada çağana 4 tekerlekli bisiklet aldık çok hoşuna gitti ama daha çok tekerlekleriyle oynuyoo akülü arabanın pedallısını alalım dedik ben beğenmedim onları bu güzel büyüyüncede çok rahat kullanabilir
hihhh illaki kendimizi zorlami davet ettirecegiz yaniiiimerhaba derya'cım.iyiyiz canım.yaramazlıkta bir numara oğluşum artık kendi kendine oyun oynuyor vakıt geçirebiliyor.ama bilgisayarı açtığım anda başımda.anne şepşe(kelebek) aç dıyor.geçen hafta mertte kelebek resimleri gosterdim bilgisayardan,hay gostermez olaydım,şimdi hep onlara bakacak,
gule gule kullan canım giysilerini,masanızı...oh sonunda ankarayada gelmiş ikea,hayırlı olsun:))çok buyuk bir eksiklıkten kurtuldunuz:))
nagihancım dun kısır yoktu ama çok iyi yapartım,beklerim şekerim,kolamız her daim vardır dolapta sen yeterkı iste canım..
elbisem narçiçeği renginde oldu canlarım kocişim siyah takım beyaz gömlek narçiçeği kravat oğlum siyah pantolon kısa kollu beyaz gömlek narçiçeği kravat tabi paşam pazar günüde laci takım giyecek köy düğünü olduğu için ben pazar günü yöresel kıyafet giyicem fotoları koyarım cannlarım ama haftaya düğün
bide en büyük sorun bileziklerim yok çok cnm sıkılıyo çok 6 bileziğimi kardeşime borç vermiştik 2 ay sonra vericem dedi vermedi ben şimdi ne takıcam kimsede bilmiyo millete dert anlat etrafımdaki kimsede yok altın hoş olsada istenmezki sahte taksam millet anlamasa bile ben biliyorum ya o yetiyor(( isteyemedim de demez mi zor zamanımda bide ablam sıkıştırdı diye ( işin garibi bizde şehir dışında yaşayan herkesi zengin görürler laf yaparlar kaynana sorar nerde diye off offf var mı bilenziği olan bacııılaarrrrr
cok normaldir tatlisim sen uzulme genetik bir durumda olabilir sen yada babasi gec konustuysa oda gec konusur. onemli olan algilamasi duymasi anlamasi gec konussun onemli degil masallah akilli cagan yakinda baslar konusmaya da bu seferde susmasini istersinsağol canım teşekkür ederim evet ikea çok yakınımıza açıldı arabaya bin en fazla 5 dkka sonra ordasın ama biraz karışık olmuş içi labirent gibi çıkışı bulması zor oluyo bide yeni açıldığı içinmidir çok kalabalık...
mertede maşallah artık kendi başına oyun oynuyo demek çağanda kendi başına çok oynar ama bu aralar biraz huysuz galiba yine diş....offf bi bitseydi şu diş derdimiz..ya çağan sadece anne,babayı çok kullanıyo ben artık çok üzülmeye başlıyorum herşeyi çok güzel algılıyo dinliyo ama konuşmuyoo normalmi hala?
canım ya bir tatıle gittiniz burnunuzdan geldiben de bu hastalık olayından tırstığımdan ve mertin yolculukta duracağına garantı veremediğimden tatıle gidip gitmemekte kararsızım.muğla akyazıya gitmek istıyor eşim ordakı bir otelde tanığımız mudur gibi bir sey çok guzel,şirin bir yermiş aklım orda ama çokda kararsızım.15 gun sonra çıkacak eşim izne gideceksek rezarvasyon yaptırmamız lazım,diyorum bu sene ertelesek hafta sonları gunu birlik çeşme kaçamaklarıyla idare etsek daha iyi mi olur acaba.avrupalılar el kadr bebelerle nerelerden gelıyorlar ulkemize,biz çok mı pimpirikleniyoruz onuda anlamadım:44:
nurancigim sanada cok gecmis olsun hayatim sanirim virus olayi sizinki umarim kisa zamanda iyilesirsiniz..
bugun cok yoruldum once sabahtan oylene kadar yaprak sarmasi kara lahana ve beyaz lahana olmak uzere bir kazan dolma sardim. balkonda sardigim icin talipliside cok oldu tabiiev sahibim ne is goruyon orda dedi, gitti bir porsiyon.. kanadali komsu izabel iki bina ileriye tasiniyor her gelip gectiginde konustuk en sonunda sen ne yapiyon orda diye sordu ona anlattim cok enteresan geldi test etmek istermisin dedim baliklama atladi ne zaman hazir olur diye gidip gelip sordu gitti bir porsiyon daha.. helal hos olsun cok severim yemeyi yedirmeyi tabi dolmalarin musterisi cogalinca daha bi dikkatli sarmaya basladim gorucuye cikmis kizlar gibin sonra tabi evlere servis ev sahibim cevabi sildik supurduk oldu, izabelde cok tedirgin yedi ama cok begendi dolmayi bide sarimsakli yogurt olunca pek bi sevdi bende kasim kasim gerindim yani turk mutfagi guzeldir diye daha sonra cocuklarimla bahceye indim inis o inis aksam dokuzda eve geldim.. yan komsumuz ireca etti efeden bes ay buyuk ogluma bakabilinmi benim yarin misafirim gelcek az bi isim kaldi bitireyim dedi peku dedim bir cocuk oldu yedi cocuk ayyy ari viziltisi gibi her biri bi ses vizir vizir otusup durdular ya bide oyunlarina beni katmasalar bu kadar yorulmucamda benide katinca bende pil bitti.. kutu kutu pense oynadik saklambac oynadik yag satrim bal satarim oynadik ( bu oyunlarda ne biz hic duymadik diye sakin demeyin biber surerim aziniza heeee, benim cocuklugumun oyunlariydi bunlar ) yorulmasam daha neler neler oynardim da yaslilik basa bela kizlar hemen gozlerim donmeye saftim kaymaya basladi ama dayandim valla aksama kadar sonra zor attim kendimi eve. benim sipalari yikadim hemen yatirdim bes dk da uyudular yemek isinide komsu bahcede hallettik pizza yediler yemek derdimde kalmadi gelir gelmez paklanip yattilar bebelerim.. ama bu siralar mircanda bir geri donus basladi biberon istiyor uyurken ama kararsiz bende ustelemiyorum sadece konusuyorum yanlis oldugunu bi aliyo iki iciyo anne ben abiyim buyudum deyip birakiyo uc dk sonra gene istiyo tersine gitmiyorum kendi idrak etsin diye... efe zaten buluwwwwwww (biberon) suz uyumaz haytta ne guzel sey su sessizlikkkkkkkkkkkkk ....
bu arada eveli gece kocis ruyasinda bir erkek cocugumuz daha oldugunu gormusbu ay korunma bantimda bittiydi (burda oyle eczaneden ver dogum kontrol hapi seklinde olmuyo receteyle aliniyo alti aylik sonra dr git gene yazdir ) dr gidemedim tembellikten, dun aksam taarruz vardi saldiriya ugradik simdi kara kara dusunuyom kocisim iki hamisligimide ruyasinda gordugu zaman olmustum ya simdide olursaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ya adama cinsiyetine kadar malum olmustu ben kiz isimleri ararken o hic arama bosunaa oglumuz olacakkkk diye sakin sakin konusuyorduuuu ne yalan soyliyim bazen istiyorum bazen yok bakakm diyorum kararsizim yani
bazı kaynaklarda 18 yaş normal,bazılarında 2 yaş diyor.algılaması iyi çağanın 2 yaşa kadr bekle bence,ondan sonra gelişme olmazsa çaresina bakarsınız.çağana bol bol kıtap oku.ilk sozcuklerim tarzı kıtaplar var.bol resimli onlar işe yarıyor.birde eğitici çizgi filimler var arada onları seyrettiriyorum ben mertte.pepee var masela trt çocukda birde bizde lulı diye bebek kanalı var ondada çok guzel programlar oluyor bir suru kelımeyı ordan oğrendi.orda duyup tekrar ediyor birde:))
Kizlarr selam olsun hepinize aytes im iyi sukur ben de antibiyotik almam dısında iyiyim de bu sefer de nartan cigim kustu iki sefer doktora götürdük emedur fitil verdi kusmazsa da vermeyin bir daha dedi kekik cayı bol naneli yogurt çorbası hafif seyler meyve suyu dedi sukur dedim ben de bir kac güne iyileşir otelden bir mikrop kapmış olabileceğimizi düşünüyor doktor iste boyle ha bu arada kocamın 14 yasında oglu o da çok fena kustu evelki gece heryer battı duşunun artik halimi....
Kayinvalidemler gittiler sukur butun gün son ses televizyon offf zaten hastaydim yine iki dakika oturup dinlenemedim yardımcının da izin gunüne denk gelmişti.... Neyse evim guzel evim tuzsuz asım ksygisiz basım bundan sonra plaj deniz ev oturmaları hariç kimildamam bir yere bacılar en iyisi ev...
Nagihan ohhh kıyafetler super oluyormuş vallahi resimlere bakarız artik.
deryaaaa huuu huuuu kuzenimin nartan da 5 ay buyuk oglu var gecen ay daha kendi oglunun bir tek anne baba
dediginden bahsetti bana uzulme acele de etme cagan cin gibi cocuk gec olur ama temiz olur... sen nasilsin bu arada kiyafetlerini gule gule giy hakkimiz boyle alisverisler ben de bir migrosa gidecegim ninewest ten bir cuzdan canta ve ayakkabi almistim cuzdani geri verecegim cunku kardesine siparis ettim o bir cuzdan gonderiyor bana cuzdan da masallah neredeyse bir ayakkabi parasi
şebnemcim sen gel bensana borekler açayım canm,kısırda neymiş.şampanya mı dedin o olmaza işte burda halaaaa emziren bir insan var,size ikram ederim benim canım çeker bir yerim şişer falan mazallah.ahh ahh zaten içesim varemzirme işi bittiği gun,şarap içecem ama o gun ne zama olur bilemiyorum
neeeeeeeeeee sen daha kopamadin miiiiiiikiz cocuk askere gidecek daha ne emzirmesi buuuu o vakit sende bizi seyreder yalanir durursun canimcim gelip yemis kadar oldum ellerine saglik, yuregine saglik engin gonullu arkadasim
alemsin şebnemcim taarruz vardı demek,berteraf etseydin ya,ama bir yandanda iyi olmuş nasıl olsa istiyordun 3.yu.aradan çıkıverir,boyle gezersin
oh mahalleyı doyurmuşsun ne guzel allah kabul etsin.o oyunları ben biliyorum,kızlarda biliyordur.hatta şimdiki çocuklarda biliyordur meraklanma canım ben goruyorum oynuyorlar hala sokaklarda
he valla sen ikinciyi doğurcAN emzirmeye başlıyacan ben hala mert'i emziriyor olacağım bu gidişle
bizim bertaraf oldu geltaraf savasi kaybettik anlicanaradan cikiverir diye ucuncuyude yapcaz bak simdi yaa..
şebnem orda mısın canımcığım???
oyyy nerde saklandin sen yahu kapida yoktun :)))) bu arada ikinci uyuyo ucuncu huuuu uyumaaa
he heee he korunmuyormuşsunda şaka maka uçuncu geliverirse hiçç şaşırmammm
misafirimizin profiline baktım geldim,necidir,nerelıdır merak ettım de:))
buyrun benimmmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?