2009 Kasm Anneleri

minecim hayırlısı olsun yeni eviniz.içine sinen bir ev olmuş ne guzel,sitenin bahçeside çocuklar için guvenlı oluyor,seneye rahatça bırakırsın neslıyı bahçeye...

merhabalar,

bugun yorgun ve bitkın bir haldeyım ne yaptın derseniz,her zamankından farklı bir şey yok.depresyona mı giriyorum dersiniz?kolum kalkmıyor dersem yeridir.tonla iş var yapılması gereken,hepsii boşvermiş durumdayım.mertle ilgileniyorum,yemekleri yaptım sadece.

slm kızlarr nasılsınız?biz gayet iyiyizzz..çok yazamıycam herkese iyi geceler.................

gunaydın herkese,

nasılsınız,çocuklar nasıl?

artık bizimkılere bebiş demeye dilim varmıyor 20 aylık oldular:)))tam çocukda değiller tabi 4 yaşındakı bir çocuk rahatça derdini anlatabiliyorken bizimkiler tam aradalar erken çoçukluk diyor bu doneme okuduğum kıtap.kısaca okuduğum bolumleri ozetleyeyım belkı birilerinin işne yarar.
Harvey Karp'in "Mahallenin En Mutlu Yumurcagi" adli kitabini okuyorum.1,4 yaş arası çocukla iletişimde 2 yontemden bahsediyorofke krizine girdiklerinde uygulanıyor bunlar)

Fast Food kuralı; Fast Foodda nasıl söylenen tekrarlanıyorsa sen de çocuğun söylediklerini ya da duygularını tekrarlıyorsun;mesela üzerini giymek için ağlayan bir çocuğa "üzerini giyinmek istemiyorsun, biliyorum, giyinmekten hoşlanmıyorsun, giyinmemek için ağlıyorsun ama dışarısı soğuk" şeklinde yaklaşıyorsun. Böylece çocuk söylediğini dinlediğini, anladığını, değer verdiğini anlıyormuş.

Yumurcakça ise çocuğun dili ile konuşmak; ağlayan çocuğu taklit ediyorsun, çocuk bağırırken "haaaaaaaaaaaayııııııııııırrrrrrr" "giiiiiiiiiiiymiiiiiiiiiceeeeeem" "giiiiiiiiiymiiiiiiiiiiiceeeeeeeeem diyoooooooooorsuuuuuuuuun!!!!" şeklinde onu taklit ederek konuşuyorsun...
Bu şekilde de onun dilinde konuşmuş ve onunla iletişim kurmul oluyormuşsun.

günaydın meralcim ben regl olmuşum biraz belim ağrıyor..çağan ise babası izinli olduğundan bu yana daha bi huysuz daha çok ağlıyor bu ara kulaklarını çekiştiriyo uykusunda ağlıyo eşim şimdi cumaya gitti çağanda uyuyo uyansın dra götürcez bakalım nesi varmışş onun haricinde iyiyiz biz bol bol gezdik bugün iznimizin son günü 12 gün çok çabuk bitti ve yetmedi bize yarından itibaren evdeyim yine offf ya böyle iyiydi..
Verdiğin bilgiler için çok sağol canım deniycem muıtlaka bizde etkisi olacakmı bakalım sen nasılsın?mert nasıl?
nuran,şebnem,nagiş,mine,zeynep,gamzee sizler nasılsınız?bıcırıklar nasıl?

Günaydın kızlar sabahın köründe ne işin var diyeceksiniz uykum kaçtı midem bulandı eşimde karpuz peynir hazırladı bana ii geldi şimdi azcık yazayım kızlara dedim ..okuyorum sizleri ama yazamıyorum ne yazıkki annemlere gittim tatile girer girmez salı eve döndük evi temizleyelimde anneme gene geçicem rizedeki düğünden sonra buraya gelicekler eşim koltukları yıkayacak ben yatılı misafir için yemek hazırlıklarına yardım edicem elimden geldiğince bu arada kızımın beşiğini kum beyazına boyadık 2 gün uğraştı eşim şu paintzoomdan aldıkta dar alanda beceremedi maskede takmamış az daha zehirleniyodu boya tozundan amaçok güzel oldu miniğime aldığım şeyleriyıkayıp ütüledim koçtaştan sepet aldım çok güzel indirim girmiş ona yerleştiripüstlerini kapadım günden güne sıcakta zorluyorrr..Biz bir karar verdik kızlar tayinde eşimin yanı açılırsa merkeze isteyeceğim tayin annemlerin ordan ev alırım(derince)çocukalrım büyüiyene kadar okul çağında merkeze geçerim diye düşünüyorum hem eşimi yol derdinden kurtarmak hemde seneye 2 çocuk milleti sokağa dökmeyeyim diye düşünüyorum allahım hayırlısını ver burası çok güzel okulu seviyorum idareciler dışında ama öncelikler değişti işte

yazacaklarım bitmedi kızlar eşime ve kızıma düğünde giyecekelrini aldık ama en önemli problem yani ben duruyorum ha kızımın ayakkabısıda var tabiii alınacak kızkardeşlerim istanbul diye tutturdu aama ben cemreyle naasıl giderim en son gittiğimizde eşim yemin etmişti daha gelmem sizle diye kızlar bakarız diyolar ama mağazalar karşısında apışcakları için güvenemiyorum en iyisi izmitimin mütevazi avmlerine gitmek..dün sağlık ocağına gittim tansiyon yüksekçıktı öncesinde eşimle tartışmıştım ailesi yüzünden neymiş görümcemler tatile gideceklermiş buraya uğrayacaklarmış ne zaman belli değil zaten işim başımdan aşkın onların keyfini beklicem eşim ne zaman isterseniz buyurun gelin deyince şarteller attı burdamı beklicez dedim zaten istemiyorsun kimseyi çağıramıyorum dedi sanki ben gelene gelme demişim hep izmite hazırlandığımız tatil dönemlerinde gene geçerken uğrama adına 1 kere daha söylediler bizde burda değiliz dedik kocamdabenim üzerime yıktı olayı bayağı sıkıldı canım neyse özür diledi affettik tansiyon düştü:)))hamile kaldığım kilodan şu an 5 kg aşağıdayım 3.5kg vermişim geçen aya göre ama sonra garanti alırım ..bizim belediye doğuma 3 ay kala vede sonrasında 3 ay her ay olmak üzere 12kg süt verio kızlar cemrde alamamıştım diyarbakırda vermeyince bak dedim hakkımızı yiyolar meğer belediyeye has bişeymiş ben istemezdimde annem tuttturdu herkes alıo nie alımıon diye hemşiremde kupon verince alalım bari dedik utanmaya gerek yok..bu arada cimcimemden bahsedeyim tam gaz cadılık babayı bende kıskanıyor dün özür dilerken benden görmelisinizi yumruklarını sıkıp sinirleniyor babam niye benle ilgilenmio diye babasını öpüo annenide öp diyo ııhıhhh diyo geçende gezioz babasının elinden tutttu benimkinden yok bende dedim babanın öteki elinden de ben tutarım kızdı hasbam öteki tarafa geçip eli benden aldı yaaaa kuma yetiştirmişim resmen çok kıskanç çok ayşe gökçemin çekeceği var resmen bizde böle sizi kocaman öpüyoruz sizleri ve minikleri

günaydın kızlarrr eşimi toplantıya gönderdimm geldim eee artık sizlerleyimm
zeynepcim evet işin zor canım yaptığın planlardada sorun çıkınca insan sinir oluyoo bende evde oturup öyle beklemeyi sevmiyorum ama sen sakin ol stres yapma canım canım sonra çocuklarda aynısını yapıyo işte.bak sen şu cimcimeye çağanda kıskanıyo canım eşimle biz hiç yanyana gelemiyoruz çağan hakkımızdan geliyo

- İletişim kurarken cocugunuza saygı duyun, onun dili ile konuşun. Tantrum sırasında bebek dili ile konuşmak çok utanç verici gelebilir ancak unutmayın, bunu bebeginiz mutlu iken içgüdüsel olarak zaten yapıyorsunuz! Siz onun dili ile konuştukça – sağ beyne hitap ettikçe – ve onun duygularını geri yansıttıkça toddleriniz daha mutlu olacak. Örnek: Cocuk sinirlendiğinde tantrum a girdiğinde sakin kalmak çocuğu daha fazla kudurturmuş. Söyleki mesela "araba istiyorum" siz sakin sakin "arabayı alamayız bizim değil" derseniz aaa bu anlamadı herhalde diye düşünüp daha yuksek sesle "ARABA ISTIYORUM" dermis. o nedenle yumurcakca konusmak ve "ARABAYI ISTIYORSUN ARABAYI ISTIYORSUN" gibi yaklaşıp cocgua "evet anladı galiba beni" düşündürtmek lazımmış

12- Eger işler iyice çığrından çıktı ise, artık kontrol edilemez halde ise “iyilikle gormezden gelin” sakın uzun uzun konuşup sakinleştirmeye çalışmayın. 10sn lik uzak durmalar halinde görmezden gelin. Bağırırken sevgi dolu olarak “cok guzel bagırıyorsun” deyip 10 sn uzak durun. Sakinleşene kadar 10sn periyodlar halinde kontrollü görmezden gelin. Uzak durduğunuzda başka birş ey ile uğraşıyormuş gibi görünün. Boylece ağlamanın işe yaramayacağını görecektir.

13- Cocugunuzu övün ve dedikodusunu yapın: Oyuncakalrını topladığında, “oyuncaklarını ne güzel topladın” ı kendisine soyledikten sonra oyuncaklarına vs de övün/dedikodusunu yapın “ biliyormusun tavşan kardeş bugun Aylin oyuncaklarını çok güzel topladı” şeklinde. Bunu çocuğun duymasını da sağlayın. Aklında soyle bir şey oluşacak (bugün oyuncaklarımı topladığım için herkesten ne kadar güzel şeyler duyuyorum).

meralcigim senin okudugun kitap hakkinda netten bulabildiklerim kitap guzelse ben de okuyayim soyle de

kizlar biz cok iyiyiz sukur hersey yolunda nete fazla giremiyorum malum kocam evde umarim herkes iyidir....

merhaba kizlar persembe gununden beri ustumuzde bir hal var sonu hayir ola allah beterinden korusun.. once oglum persembe gunu krese basladi tabii sabah cok agladi gitmicem istemiyorum diye kresi inletti ama ben bu dil konusu icin tas bastim yuregime tikadim kulaklarimi icim kan agliya agliya oglusumu biraktim orda ben biraz bekleyim alissin ondan sonra gideyim dedim mudur hic iyi yapmazsin alisir hergun oyle ister sen git bes dk sonra susar o dedi bende hemen ciktim araba camin onunde camda acikti ilk sesini duydum gene agliyodu ama gercekten iki dk sonra sustu . ama ben cok kotu oldum nerdeyse aglicam arkadas dedi alisir daha mutlu olur takma ama tabii gel bana sor hani calissam bi mecburiyetim olsa dayanmak belki bi derece kolay olur ama tek mecburiyetim dil olunca salla gitsin okulda ogrenir al cocuguda diyor seytanda oylesi daha zor yasayanlar soyluyor. bide arkadas efeyide siraya yazdiralim anca gelir dedi mudure soyledik mircani birakirken kadin demesinmi yarin onuda getirin diye sastik kaldik ayy dedim ben buna hazir degilim ikisi birden gitcek ben napicam tek basima diye iycene uzuntu basti vermesen sira gelmez hazir sira ver gitsin rahatlarsin bekar kiz gibi gezersin dedi arkadas ben cocuklarimdan rahatsiz degilimki ben her yere gidiyorum zaten onlarla asil onlarsiz rahatsiz oluyorum dedim ama sira meseleside dusundurucu tabi olmazsa vereyim bari is bulayimda olayanayim yoksa yerim kafayi dedim. esim ilk kabul etmedi sonra ikna ettim efeyide yarin goturecem ama dusunuyom icim el vermiyo hele bide mircanin yoklugu oyle belli oluyoki evde esim gidip gelip yaa ev ne bos mircan yok sIkIldim diyo bende ayni dedim. sonra dusundum efeyi yollayamam ben hem onun bana en cok ihtiyaci oldugu zamanda nasil yollayim ( bu arada sakin yanlis anlamayin kizlar calismak zorunda olupta istemiyerek mecburen cocuklarinizi biraktiginizi biliyorum, benim durumum farkli ya onun icin boyle diyorum) vaz gectim efeyi krese vermekten oda mircan yasina gelene kadar benimle kalsin kar kardir sonrasinda mecbur yollucam zaten. neyse oglusumu almaya gittim bir mutluyduki sormayin kadin ilk gun icin cok iyi oldugunu ve herkezden fazla yemek yedigini bastira bastira soyledi. ciktik oglusumu odullendirdim piknik turu parka gittik uc arkadas evde kisir pogaca patates salatasi cay su bu hazirlayip hem piknik hemde cocuklara eylence yaptik ama donusumuz cok buyuk husran oldu

sebnemcim evet zor olduğunu tahmin edebiliyorum bende dayanamazdım efe küçük bence biraz daha büyüsün derim sende alışırsın ya ne zamana kadar dibimizde tutabileceğizki evlenecekler ayrı oturacaklar o zaman ne yapıcaz ben hüngür hüngür ağlarım artık evin neşesi ya ne kadarda huysuz olursa olsun o olmasa olmaz ya

parkin bisiklet surme yeride oldugu icin cocuklarin bisikletlerinide goturduk goturmez olaydik keske eylendik cocuklarimiz mutlu oldu derken donucez toplandik arabaya bincez elim kolum dolu mircan bisikleti sure sure arabaya gittik karsiya gectik mircan tur atiyo derken arabanin biri arka arkaya park yerinden cikiyo mircanda tam arkasindan gecerken arabanin sol kosesi bisikletin orta yerini kil payi gecip arka tekerine vurdu mircan yere dustu butun bunlar gozumun onunde ben ciglik cigliga elimdekileri firlatip kostum oglum ciglik atiyo korkudan ama cok atik davranip dusmesiyle orumcek gibi ellerinin ustunde kaldirima kacmasi bir oldu bide allahtan araba hemen durdu mircanimi kaptigim gibi aldim kucagima hemen baktim bisey varmi diye sadece kolu hafif siyrilmis yere dustugunde o kadar. kafasini gozunu bacagini heryerine baktim cok sukur hic bisey yok sadece asiri derecede korkmus canim oglum. arabayi suren kadin ise daha beter korkmus kadin arabadan bi indiki terlikleri bi yana kendi bir yanda sacini basini yoluyo tepiniyo ciglilar atiyo cocuk arabanin altinda kaldi cocuk nerde diye yerden yere atiyo kendini ki oda cok korkmustu basladik bu sefer kadini teselli etmeye ama ben bi sakinim ogluma bisey olmadi ya iyi ya sakinlik var ustumde. dr a goturelim mi diye sordular biraz bekliyelim duruma gore gideriz dedim basladik beklemeye bu arada korkuyorum aslinda dr gitmekten mircani elimden alirlar diye hemen kabul etmedim. burasi boyle couga iyi bakamiyorsunuz diye aliverirler anasindan babasindan korkumdan gidelimde diyemiyom bekliyom salak salak. esimde yok ya oda ayri bi korku..carpan kadinin dr tanidigi geldi bakti dedi cok iyi kotu bi sey yok zaten bi saate yakin bekledik sonra yola koyulduk tabii bende basladi carpinti elim ayagim kesildi kas kati oldummu arabayi kullanamiyorum bile arkadasi biraktik evine baktik kocasi yok biraz yukari cikayimda kendime geleyim bende etkisi simdi basliyor sokun hic iyi degilim dedim attim kendimi koltuga kolumu oynatamiyorum. oylece gece saat ikiye kadar kaldim eve ne telefon acabildim ne gidebildim bu sefer kocam cildiracak nerdesiniz diye bide onla kavga edicem hele bide etrafimizda yobaz turkler olunca karisi gecenin ikisinde ucunde nerden geliyo diye tefe koyacaklar bende arkadasta kalayim sabah giderim dedim diger arkadasa gittik onun kocasi turkiyede oldugu icin evi musaitti yani. tabii esimi aradim bir saat dil doktum tartistik sonra anlastik niye gelmedigimi anlattim hafif yalanla.. araba olayi mircania degilde arkadasin kizina diye anlattim ki kavgamiz sicagi sicagina katmerlenmesin diye. neyse sabah 5 te yatip 8 de kalktim kafam davul gibi ( hos uyudum mu bilmiyorum beynim hep uyanik ayni sahneyi seyredip durdum)

anam su akillari buluga ersinde zaten doganin kanunu buyudukce tinlamicaklar kabul ediyorum ahh su bebeklik cocukluk donemini hayirlisiyla kazasiz belasiz atlatsak hamd olsun rabbime dicem. olmazsa olmazlarimiz ya ne olursa olsun bir saat bile cok zor geciyor bazen cildirma noktasina bile gelsek genede yanimda olsunlar heleki son yasadigim olaylardan sonra

ertesi sabah eve geldim yatagima yattim efeyi uyutmaya calistim uyumadi babasina verdim ben cok kotuyum ne olur efeye kalk bak parmagimi kibirdatamiyorum dedim saolsun esim kalkti bakti ve ben saat dort bucuga kadar kafami kaldiramadim. yazin ortasinda bir dondum usudumki sormayin kalktim zorla isinmak icin kaynar suyun altina girdim yarim saat kaldim banyoda sonra ciktim gene yattim. esim yemek hazirlmais kelk yede iyi ol gene yat dediysede yatakodasindan mutfaga anca gittim ve gerisin geriye dondum ayakta duramadim. esim diyo noldu sana boyle naptiniz siz dun sen bu hale geldin diye adam telaslanmaya basladi bi sey diyemiyorumki korkudan kolumdan tuttu zorla masaya goturup uc bes kasik bisey yedirdi hemen kalktim yattim bu seferde ates basti kavruluyorum durduk yerde boylece dorde kadar kaldim mircani alma saati geldi esime sen git ben gidemiyecegim dedim yattim. sonra dusundum mircana seni almaya gelicem dedim gitmezsem hayalkirikligi yasar ogluma bunu yasatmayim diye kalktim o halde giyindim esim dedi sen geliyosan beni niye goturuyon ben araba kullanamam ki halim yok sadece oglumun hatiri icin cikiyorum yoksa kimse kaldiramazdiya yataktan dedim oylece ciktik hepberaber. sabah birakirken gene aglamisti istemiyorum diye ama bu sefer arabaya bile gitmeden sesi kesilmisti aksamda gene cok mutluydualmaya gittigimde.. bide ilk goturdugum gunun ogleninde parka gotureceklerdi bi bakayim oglum nasil diye kontrole gittim baktim guluyo eyleniyo icim rahat etmisti. neyse o gunude oyle atlattik cumarteside efeyi uyuttum babasina biraktim mircanimi aldim havuza goturdum evin hemen arkasindaki parka. dunde iyiydik gelelim bu gune bugunde efenin kasinin tam ustune kucuk bir delik acildi.. canlarim odalarinda gule oynaya oyun oynuyolardi bende bulasik yikiyorum efeden bir feryat figan bi kostum ki kanlar icinde ayyy oluyorum sansim noldugunuda anlamadim ilk basta bi baktimki kasinin ustu derin bir kesik olmus. esimi uyandirdim kalk cocugun kasi patlamis dr gidelim diye bakti bi sey yok dedi bagirindim cagirindim bir dikis bile olsa atsinlar iz kalmasin derin olmus diyom adam relax bi sekilde simdi gitsek aksam anca bakarlar diyo ya kan akiyo nasil bekletirler diyom burasi boyle diyo sirani beklicen acilde olsa diyo . hay ben bu memleketindee hastanesinindeeee doktorunundaaa derkennnnn sustum. esim cok istiyorsan gidelim ama bi sey yapmicaklar gorursun desede gitcez tabiki dedim o sira ev sahibi geldi ona sordum gosterdim bisey yapmazlar on ikiye kadar beklersin sonrada bant yapistirir yollarlar dedi kaldim oylece. bekleme isi dogru bi kere midem agriyodu acile gittikde 9 saat bekleddik hada beklicektikte cingar cikardik recetemizi aldik ciktik.. baktim kan durdu napalim artik gitmeyelim dedik oturduk yerimizde mecburen. iz kalir kesin.... yaaa kizlar kac gundur anamdan emdigim sut azimdan burnumdan hatta kulagimdan geldi anliyacaginiz. nazara geldi cocuklarim nazara... kac gunden beri snein cocuklarin soyle senin cocuklarin boyle ne yakisikliklari ne zekilikleri ne usluluklari laf dinlemeleri diye diye nazara geldi yavrularim. analari gibi yildizi dusuk cocuklarin banada cabuk nazar deger devrilirim hemen. valla bu gidisle nazar duasini yazip takacam cocuklarin ustune. bu islerden hic anlamam ama aklima ilk gelen sey bu oldu.. allahim daha beterlerinden korusun yavrularimi yavrularinizi valla zaten hic bisey yapmiyodum is namina cocuklarin pesinde kosturmaktan simdi hepten golge gibi peslerinde olacam yavrulariminda evide kocayida naparim bilmiyorum :))
bu arada esime dun gercegi soyledim azcik kizdi ama cok sukurki bisey olmamis yavrumuza bir daha daha dikkatli ol diye uyardi dedim dikkat ne kelime allahim izin verdikce golgeleriyim artik..

iste boyle kizlarrrrr iyidik hostuk ama son hafta coktuk hepimiz insallah bundan sonrasi guzel gunler olur hepimiz icin

şebnemcim çok geçmiş olsun şu nazar olayına inan bizim hala devam walla allahım beterinden korusun cümlemizi kurşun falan taşı nazar duası yazdır bende yapıcam çünkü bizimki kafayı sürekli vuruyor hep düşüyor annem kardeşime kek yapıp kafasında parçalayıp mahallenin çocukalrına yedirmiş düşme sakarlıklar bitmiş bende yapıcam 1 -2 adağım var nasipse onlarıda vericem allahım korusun inş.bu kadarla atlatırsınız inş.öpüyorum ufaklıkları

sebnemcim çok geçmiş olsun canım ya ilk yazdığını okuyup yazıp çıkmıştım çağan durmuyo diye şimdi geldim bi okudum ki şok oldum nazara bende çok inanırım canım nazar duası yaz ve yataklarının başucuna koy biz öyle yaptık rabbim daha beterinden saklasın bize bağışlasın yavrularımızı...iş güç boş canım onlara bişey olmasında herşeyden vazgeçeriz biz..
geçenlerde eşim cipslerin içinden çıkan dövmeler yokmu eline onu almış çağana yapıştırıyo dedim bak yapma kansorejen madde içeriyo yok dinlemedi ertesi gün çıkarmış bugün sabah bi baktımki kolu alerji olmuşş benek benek kızarmışş çok kötü olmuşş kızdım eşime bi sürü aaaaa yeter beee dedi koca karı gibi dır dır bıktım artık dedide öyle sustum ama çağanın kolunu her gördüğümde içimden kızıyorum eşime

amin canim aminn beterinden korusun rabbim yavrularimizi.. psikolojim bozuldu ya su son dort gundur..adagim yok benim ama annem dedi parayi cocuklarin basinda cevir sadaka ver bende oyle yapacam insallah vesile olurda az sadaka cok musibetten korurr derler ya sadaka vercem iste. sizde dikkat edin aman bu dusmeye carpmaya benzemiyo valla gozumun onunde olunca hersey ayni sahneleri hala yasiyorum her an..

saol deryacigim valla dir dir yapmaya deger can bunlar can baska bisey degil. erkeklere cok basit geliyo boyle seylerde allah korusun bisey olsa nolcak. sonucta kanserojen madde iste ... ama bisey soyliyim bence erkeklerde kanserojen madde fazlasiyla kendi cinslerine degil kadinlari kanser yapiyolar valla. dua yazicam ya valla her yere asicam ustlerine bile....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…