yazacaklarım bitmedi kızlar eşime ve kızıma düğünde giyecekelrini aldık ama en önemli problem yani ben duruyorum ha kızımın ayakkabısıda var tabiii alınacak kızkardeşlerim istanbul diye tutturdu aama ben cemreyle naasıl giderim en son gittiğimizde eşim yemin etmişti daha gelmem sizle diye kızlar bakarız diyolar ama mağazalar karşısında apışcakları için güvenemiyorum en iyisi izmitimin mütevazi avmlerine gitmek..dün sağlık ocağına gittim tansiyon yüksekçıktı öncesinde eşimle tartışmıştım ailesi yüzünden neymiş görümcemler tatile gideceklermiş buraya uğrayacaklarmış ne zaman belli değil zaten işim başımdan aşkın onların keyfini beklicem eşim ne zaman isterseniz buyurun gelin deyince şarteller attı burdamı beklicez dedim zaten istemiyorsun kimseyi çağıramıyorum dedi sanki ben gelene gelme demişim hep izmite hazırlandığımız tatil dönemlerinde gene geçerken uğrama adına 1 kere daha söylediler bizde burda değiliz dedik kocamdabenim üzerime yıktı olayı bayağı sıkıldı canım neyse özür diledi affettik tansiyon düştü:)))hamile kaldığım kilodan şu an 5 kg aşağıdayım 3.5kg vermişim geçen aya göre ama sonra garanti alırım ..bizim belediye doğuma 3 ay kala vede sonrasında 3 ay her ay olmak üzere 12kg süt verio kızlar cemrde alamamıştım diyarbakırda vermeyince bak dedim hakkımızı yiyolar meğer belediyeye has bişeymiş ben istemezdimde annem tuttturdu herkes alıo nie alımıon diye hemşiremde kupon verince alalım bari dedik utanmaya gerek yok..bu arada cimcimemden bahsedeyim tam gaz cadılık babayı bende kıskanıyor dün özür dilerken benden görmelisinizi yumruklarını sıkıp sinirleniyor babam niye benle ilgilenmio diye babasını öpüo annenide öp diyo ııhıhhh diyo geçende gezioz babasının elinden tutttu benimkinden yok bende dedim babanın öteki elinden de ben tutarım kızdı hasbam öteki tarafa geçip eli benden aldı yaaaa kuma yetiştirmişim resmen çok kıskanç çok ayşe gökçemin çekeceği var resmen bizde böle sizi kocaman öpüyoruz sizleri ve minikleri
- İletişim kurarken cocugunuza saygı duyun, onun dili ile konuşun. Tantrum sırasında bebek dili ile konuşmak çok utanç verici gelebilir ancak unutmayın, bunu bebeginiz mutlu iken içgüdüsel olarak zaten yapıyorsunuz! Siz onun dili ile konuştukça sağ beyne hitap ettikçe ve onun duygularını geri yansıttıkça toddleriniz daha mutlu olacak. Örnek: Cocuk sinirlendiğinde tantrum a girdiğinde sakin kalmak çocuğu daha fazla kudurturmuş. Söyleki mesela "araba istiyorum" siz sakin sakin "arabayı alamayız bizim değil" derseniz aaa bu anlamadı herhalde diye düşünüp daha yuksek sesle "ARABA ISTIYORUM" dermis. o nedenle yumurcakca konusmak ve "ARABAYI ISTIYORSUN ARABAYI ISTIYORSUN" gibi yaklaşıp cocgua "evet anladı galiba beni" düşündürtmek lazımmış
12- Eger işler iyice çığrından çıktı ise, artık kontrol edilemez halde ise iyilikle gormezden gelin sakın uzun uzun konuşup sakinleştirmeye çalışmayın. 10sn lik uzak durmalar halinde görmezden gelin. Bağırırken sevgi dolu olarak cok guzel bagırıyorsun deyip 10 sn uzak durun. Sakinleşene kadar 10sn periyodlar halinde kontrollü görmezden gelin. Uzak durduğunuzda başka birş ey ile uğraşıyormuş gibi görünün. Boylece ağlamanın işe yaramayacağını görecektir.
13- Cocugunuzu övün ve dedikodusunu yapın: Oyuncakalrını topladığında, oyuncaklarını ne güzel topladın ı kendisine soyledikten sonra oyuncaklarına vs de övün/dedikodusunu yapın biliyormusun tavşan kardeş bugun Aylin oyuncaklarını çok güzel topladı şeklinde. Bunu çocuğun duymasını da sağlayın. Aklında soyle bir şey oluşacak (bugün oyuncaklarımı topladığım için herkesten ne kadar güzel şeyler duyuyorum).
meralcigim senin okudugun kitap hakkinda netten bulabildiklerim kitap guzelse ben de okuyayim soyle de
kizlar biz cok iyiyiz sukur hersey yolunda nete fazla giremiyorum malum kocam evde umarim herkes iyidir....
slm kızlar nabersiniz?ben iyiyim çok şükür çağan uyuyoo bende iş yapacaktım suları kesmişler dünde elektrikleri kesmişlerdi gıcık oldum ya
slm deryacım biz iyiyiz çok şukur.mert tam oyun çocuğu oldu bu sıralar,oyuncaklarıyla daha fazla vakit geçiriyor,uzanıp tv izlemek istiyor,artık bellı olçulerde izin veriyorum izlemesine.yalnız bizde uyku duzeni alt ust oldu.akşamları 10 u bazende 10,30'u buluyor uyuması sabahlarıda 9'a doğru kalkıyor artık.yaz dıye ses çıkarmıyor şimdilik:)))
elektrikler neysede,suların kesilmesi fena olmuş,tamda sıcaklarda,inş. kısa surelidir...
kızlar bu arada yengem almanyada okul öncesi öğretmenlik okumuş ve şuanda istanbulda bir kreşte çalışan aynı zamanda 3 çocuk annesi bir bayan onunla uzun uzun kreş vs konusunu görüştüm eymeni anlattım falan eğer bir bakanınız varsa 4 yaştan önce gönderme dedi eymen 3 yaşındayken 2.yi düşünüyorum ama eymenle 1 yıl evde olsunlar istiyorum dedim en doğrusu dedi yeni bebek geldiğinde abiyi yada ablayı kreşe göndermek doğru değil dedi kendini uzaklaştırılmış ve bunun sebebinide yeni bebek olarak görüyommmmuş çiş için 2,5 yaş dedi aslında daha çok konuştuk merak ederseniz anlatırım şimdi sabah sabah sıkmayayım sizi kreş seçiminde nelere dikkat etmeliyizide anlattı
sıkılmayız canım okuruz sen musait olduğunda yaz lutfen.
mertte şoyle bir olay var.çişi olduğunu biliyor gidip aynı koşeye anneçiş diye yapıyor ama lazımlığa yapmak istemiyor.lazımlığada oturuyor,o otururken sohbet ediyoruz,kitaplara falan bakıyoruz hop kalkıp çiş diye parkeye yapıyor.kakadada aynı tabiki...yada oturuyor oturuyor gelmemiş herhalde diyorum kulodunu giydiriyorum hop kakasını yapıveriyor.gunduzleri oğlen uykusu dışındaa bağlamıyorum.kaka zamanları bellu çişide sık sık yapmıyor uzun sure tutabiliyor.şimdi soylemesini beklemiyorum ama oturtunca neden lazımlığa yapmayıp,kalkıp parkeye yaptığını çozemedim:26::26::26:gece bağladığım bezde çogu zaman kuru oluyor kalkınca yapıyor çişini..
kızlar ben geldim uzun bir aradan sonra :) o kadar çok şeyle uğraştım ki oğlum kreşe başladı 3 haftadır devam ediyo ama tabi hastalıklarda başladı kreşe kayıt esnasında istenen tahlilleri yaptırırken oğlumun idrar yolu enfeksiyonu olduğunu öğrendim hemen arkasından ateşlenmeye başladı ateşini düşüreyim derken çocuğu iyice üşüttüm ve sonunda ateşini hiç düşüremedik bir gecemiz acilde geçti serumlar tahliller çok şükür iyi derken doktor vaiding denen sondalı ultrason istedi böbreklerde kaçak olup olmadığına bakacaklarmış bu günde onu yaptırmak için gittiğimiz prof. doktor siz bilirsiniz ama çocuğa eziyet edeceğinize sünnet ettirin baktınız hala enfeksiyon devam ediyo o zaman yaptırın dedi bize mantıklı geldi yani şimdi yawrumun minicik pipisini kestireceğiz.. he birde hastalığı esnasında ağlarken hayasında boncuk gibi şişlik oluştu doktora sorduk fıtık dedi göbeğinde zaten vardı 2 yaşına kadar geçmezse cerrahiye götürcektim ama bide şimdi bu çıktı Allah beterinden saklasın bunada şükür ama bakalım hayırlısı.. sizin bebeleriniz nasıl? sizler nasılsılsınız artık sizi takip edemiyorumisten erken çıkyıorum hiç bi şeye bakamıyorumm.. He bu arada bizim sıpa acayip yaramaz oldu kreçten mi bilmiyorum acayip inatçı ve dediğim dedik oof ooof kasım anası olmak bu kadar zormuydu??
kızlar ben geldim uzun bir aradan sonra :) o kadar çok şeyle uğraştım ki oğlum kreşe başladı 3 haftadır devam ediyo ama tabi hastalıklarda başladı kreşe kayıt esnasında istenen tahlilleri yaptırırken oğlumun idrar yolu enfeksiyonu olduğunu öğrendim hemen arkasından ateşlenmeye başladı ateşini düşüreyim derken çocuğu iyice üşüttüm ve sonunda ateşini hiç düşüremedik bir gecemiz acilde geçti serumlar tahliller çok şükür iyi derken doktor vaiding denen sondalı ultrason istedi böbreklerde kaçak olup olmadığına bakacaklarmış bu günde onu yaptırmak için gittiğimiz prof. doktor siz bilirsiniz ama çocuğa eziyet edeceğinize sünnet ettirin baktınız hala enfeksiyon devam ediyo o zaman yaptırın dedi bize mantıklı geldi yani şimdi yawrumun minicik pipisini kestireceğiz.. he birde hastalığı esnasında ağlarken hayasında boncuk gibi şişlik oluştu doktora sorduk fıtık dedi göbeğinde zaten vardı 2 yaşına kadar geçmezse cerrahiye götürcektim ama bide şimdi bu çıktı Allah beterinden saklasın bunada şükür ama bakalım hayırlısı.. sizin bebeleriniz nasıl? sizler nasılsılsınız artık sizi takip edemiyorumisten erken çıkyıorum hiç bi şeye bakamıyorumm.. He bu arada bizim sıpa acayip yaramaz oldu kreçten mi bilmiyorum acayip inatçı ve dediğim dedik oof ooof kasım anası olmak bu kadar zormuydu??
bugun havuzdaydik nartan onceleri girmemek icin dirense de sonra cikmak istemedi hooop diyerek surekli havuza atladi babasinin kucagina yoruldu tabi aksam biraz mizzzzmizzzz sonra uyudu ben de biraz size laf yetistireyim dedimmm..
besik kullanan oldu mu aranizda arkadasta vardi babyhope marka 0-4 yas arasi kullaniliyormus su an oglu hala kullaniyor iki yasinda aytes biraz sallandi sonra agladi nartan da bindi biraz hosuna gitti ama alsam mi nartan da almamistim simdi alsam kucak olayindan kurtarabilir miyim aytes i alisir mi acaba??? akil verin nolur oturma odasina koyarim diye dusunuyorum fena birsey degil internet fiyati da 104 tl imis ne dersiizz????
cnm eymen karyola beşik kullandı ama hiç sallanmadı aytesin şu saatten sonra beşikte kalmama olasılıgı yüksek gibi :44: nartan paşamda haklı bir yerde anacına doyamadan paylaşmak zorunda kaldı
kızlar eymen grip olmuş geceleri burnu tıkanıyo kalkıp oturuyo çok sinirleniyo burnuna vuruyobugün babannesi sağlık ocapına dr ye götürecek bakalım ne diyecek yada nasıl muayene ettirecek eymen beyaz önlük görünce çıldırıyoda bide karar aldım karyolamın yanına tek kişilik yatağım vardı bekarlıktan onu yere atıcam ve eymeni orda yatırıcam olur mu dersiniz yada üşürmü hava çok sıcak deli gibi yatıyo park yatağı dar geliyo ordan hoppp bizim yatağa zıplıyo sonra 50cm de ben 50cmde eşim yatıyo eymen paşa yatağı enine kullanıyoda
aaa bu akşam kardeşimle gelin geliyomuş bize bakalım neler olacak :44: yarın anlatırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?