2009 Kasm Anneleri

slm kızlar nabersiniz?ben iyiyim çok şükür çağan uyuyoo bende iş yapacaktım suları kesmişler dünde elektrikleri kesmişlerdi gıcık oldum ya

zeynepcim yeni bebişin ismide pek guzelmış.hayırlısı olsun canım.hazırlıklarda tam gaz devam ediyor,havalarda iyice ısındı allah kolaylıklar versin...::)))cemreyede çok guldum yaramaz sey demek babasının elıni sadece kendisi tutacak
mertde bu sıralar bana çok duştu ıkı dk gozden kaybolsam babası olsa bile beni arıyor evin içinde sevinsem mi,üzulsem mı bilemedim

Son düzenleme:

nette buldukları kıtabı çok guzel ozetlemiş aslında çok yararlı okunması kolay bir kitap bir kere okuyup kenera atılcak bir kıtapda değil zaman zamna geri donup faydalanabileceğimi duşunuyorum birde haluk yavuzer'in çocuk eğitımı el kıtabı var onuda tavsiye ediyorum.çocuklarla iletişimde yapılmaması gerekenl,yapılması gerekeni,her iki durumdada çocuğun vereceği tepkıleri resimleyerek anlatmışlar yazar.tam bir başucu kıtabı...

şebnemcim yazdıklarını soluksuz okudum canım gelmiş geçmiş olsun,allah beterinden korusun....

okulun ilk haftaları hep sıkıntılıdır kaç yaşında olunursa olunsun ama bir sure sonra alışır,hatta kendi gitmek ister.iyi olmuş canım okula başlaması çocukların arasında yabancı dil olayını çozmesi daha kolay olur.

mertte çok kafasını çarpıyor,şişiyor,morarıyorne kadr tedbirimizi alsakda bunlar kaçınılmaz şeyler,efe kuzum birde yarmış kaşı, gorunce neler hissettiğini tahmın edebiliyorum.şukur kı gozune gelmemiş,tekrar tekrar çok geçmiş olsun diyorum.sanada,mircan'a da,efeye de...

slm kızlar nabersiniz?ben iyiyim çok şükür çağan uyuyoo bende iş yapacaktım suları kesmişler dünde elektrikleri kesmişlerdi gıcık oldum ya

slm deryacım biz iyiyiz çok şukur.mert tam oyun çocuğu oldu bu sıralar,oyuncaklarıyla daha fazla vakit geçiriyor,uzanıp tv izlemek istiyor,artık bellı olçulerde izin veriyorum izlemesine.yalnız bizde uyku duzeni alt ust oldu.akşamları 10 u bazende 10,30'u buluyor uyuması sabahlarıda 9'a doğru kalkıyor artık.yaz dıye ses çıkarmıyor şimdilik:)))

elektrikler neysede,suların kesilmesi fena olmuş,tamda sıcaklarda,inş. kısa surelidir...

Son düzenleme:

düzelir canım uykusu çağanınnda çok bozulmuştuya şimdi düzeldi çok şükür rahatım yani.çağanda arada bi izliyo tv özellikle reklamı çok seviyo çizgi film açıyorum pepeyi filan izlemiyor...evet ya sular daha kötü canım banyo yapmam lazımdı ama yapamadım netten baktım arıza nedeniyle 5 e kadar diyo ama belli olmazmış inş çabuk gelir sağlık ocağına inip ilaç yazdırmam lazım ama tansiyonum düştü bide çok sıcak hiç gözüm yemiyo eşimde yarın izinli annemler aradı gel diye hiç gidesim yok bu saattede kızıyolar bana çocuk sıkılıyo evde diye ama napayımya gözüm yemiyo bide geçenlerde çağana patates kızartıcam diye yağ çok kızmış kolum yanmıştı bayağı kötü yakmışım çok acıyo dünde çağan üstüme zıplayıp kolumu çekiştirince soyuldu duramıyorum

off ya gıcık oldum yine eşim aradı geç çıkacakmış yine dünde gece 2.30 da gelmişti eve yine full çalışmalara başladı ve biz yine görüşemiyoruz gece geç geldiği için sabahta yatıyo saati gelince kalkıp işe gidiyo neyseki yarın izinli

günaydın canlarım düğünden dönüp işbaşı yaptım bugün düğün nasıldı derseniz stres sıkıntı geçti gitti ben hep gelinin yanında olduğum için bütün eğlenceyi kaçırdım pazar günü köy düğünü olduğu için eşime sağdıç babası muhabbetine eşek şakası yaptılar çok ağladım aha dedim adam beni bi daha köye möye getirmicek adetinizede sizede dicek ağır bir şakaydı anlayacağınız pek eğlenceli değil di kız tarafı çok bunalttı beni kuaförde kınada bahşiş konusunda vs Aallahtan gelinimiz çok iyidir yazık iki taraf arasında dengeyi sağlamak için didindi durdu böyle tuhaftı işte
hııı unutmadan düğünde eymen ne yaptıya gelince iyiki ama iyiki babannesini götürmüşüm yoksa işim çok zordu ilk gece karyoladan düştü epeyde yüksek sonra iki ağladı kaldığı yerden uyumaya devam etti baktım böyle olmucak tası tarağı toplayıp yan komşuya taşındım hiç değilse öğle ve gece uykusu bozulmasın dedim iyide etmişim 5 gün eve girmedi hep sokaktaydı ee araba geçmiyo bişey etmiyo uyumaya zor soktu babannesi tam bir baba düşkünü oldu bunaltacak kadar 5 günde acayip gelişim gösterdi çenesi düştü ve çok hareketlendi çok şaşakınım Allah'ın işi işte
şebnem çok geçmiş olsun cnm Allah beterinden korusun mircan için çok iyi olmuş zamanla sanada iyi gelecek emin ol zeynep herşey gönlüne göre olur inş derya meral nuran ve unuttuklarım sizler nasılsınız meral bu arada benimde ardık bebişler diyesim gelmiyo

kızlar bu arada yengem almanyada okul öncesi öğretmenlik okumuş ve şuanda istanbulda bir kreşte çalışan aynı zamanda 3 çocuk annesi bir bayan onunla uzun uzun kreş vs konusunu görüştüm eymeni anlattım falan eğer bir bakanınız varsa 4 yaştan önce gönderme dedi eymen 3 yaşındayken 2.yi düşünüyorum ama eymenle 1 yıl evde olsunlar istiyorum dedim en doğrusu dedi yeni bebek geldiğinde abiyi yada ablayı kreşe göndermek doğru değil dedi kendini uzaklaştırılmış ve bunun sebebinide yeni bebek olarak görüyommmmuş çiş için 2,5 yaş dedi aslında daha çok konuştuk merak ederseniz anlatırım şimdi sabah sabah sıkmayayım sizi kreş seçiminde nelere dikkat etmeliyizide anlattı

nagişcim hoşgeldin düğün biraz stresli geçmiş ama olacak o kadar herkes çok anlayışlı olmuyolar sulu şakaları bende sevmem eşine yapılanda hoş değil bence.eymende oynuycak yer bulmuş ne güzel arabada geçmiyomuş ohhh babaanneyi götürmen çok iyi olmuş yoksa sen mecbur eymenle ilgilenmek zorunda kalacaktın kreş konusuna gelince bizimde karışık biraz iş filan olursa benim anneme baktırcam diyorum ama eşimle biraz sorunumuz olacak gibi neyse o zaman gelsin bakarız çağanda daha tık yok çiş konusunda bu ara bayağı bi yaramazlaştı zaten çok daha hareketlendi ve meraklı oldu

nagihancım,kardeşine mutluluklar diliyorum allah bir yastıkta kocatsın,sıra sıra bebişleri olsun:)))

duğunler hep oyle değilmidir ne evlenen ne yakın akrabalar ,milleti memnun edelim derken hiç bir sey anlamazlar,streste yanına kalırbiz o yuzden nikah yaptık o stresi yaşamadık:)))eğmenede maşallah diyorum ona yaramış duğun demek.çevre değişikliği iyi geliyor çocuklar.arkadaşımın yeğeni 2 yaşında olmasına rağmen bir kaç kelımesi vardı.3 gunluğune memlekete gidip gelmişler,işi çozmüş,şimdi bulbul gibi hiç susmuyormuşdemek oyle seyehatler gereklı arada:))

sıkılmayız canım okuruz sen musait olduğunda yaz lutfen.

mertte şoyle bir olay var.çişi olduğunu biliyor gidip aynı koşeye anneçiş diye yapıyor ama lazımlığa yapmak istemiyor.lazımlığada oturuyor,o otururken sohbet ediyoruz,kitaplara falan bakıyoruz hop kalkıp çiş diye parkeye yapıyor.kakadada aynı tabiki...yada oturuyor oturuyor gelmemiş herhalde diyorum kulodunu giydiriyorum hop kakasını yapıveriyor.gunduzleri oğlen uykusu dışındaa bağlamıyorum.kaka zamanları bellu çişide sık sık yapmıyor uzun sure tutabiliyor.şimdi soylemesini beklemiyorum ama oturtunca neden lazımlığa yapmayıp,kalkıp parkeye yaptığını çozemedim:26::26::26:gece bağladığım bezde çogu zaman kuru oluyor kalkınca yapıyor çişini..

kızlar ben geldim uzun bir aradan sonra :) o kadar çok şeyle uğraştım ki oğlum kreşe başladı 3 haftadır devam ediyo ama tabi hastalıklarda başladı kreşe kayıt esnasında istenen tahlilleri yaptırırken oğlumun idrar yolu enfeksiyonu olduğunu öğrendim hemen arkasından ateşlenmeye başladı ateşini düşüreyim derken çocuğu iyice üşüttüm ve sonunda ateşini hiç düşüremedik bir gecemiz acilde geçti serumlar tahliller çok şükür iyi derken doktor vaiding denen sondalı ultrason istedi böbreklerde kaçak olup olmadığına bakacaklarmış bu günde onu yaptırmak için gittiğimiz prof. doktor siz bilirsiniz ama çocuğa eziyet edeceğinize sünnet ettirin baktınız hala enfeksiyon devam ediyo o zaman yaptırın dedi bize mantıklı geldi yani şimdi yawrumun minicik pipisini kestireceğiz.. he birde hastalığı esnasında ağlarken hayasında boncuk gibi şişlik oluştu doktora sorduk fıtık dedi göbeğinde zaten vardı 2 yaşına kadar geçmezse cerrahiye götürcektim ama bide şimdi bu çıktı Allah beterinden saklasın bunada şükür ama bakalım hayırlısı.. sizin bebeleriniz nasıl? sizler nasılsılsınız artık sizi takip edemiyorum isten erken çıkyıorum hiç bi şeye bakamıyorumm.. He bu arada bizim sıpa acayip yaramaz oldu kreçten mi bilmiyorum acayip inatçı ve dediğim dedik oof ooof kasım anası olmak bu kadar zormuydu??

eymen 15 aylıkken çiş çiş diyodu hadi havalar ısınsında başlayalım dedim hava ısındığında da eymen reddetti nasıl olacak bu iş bilmiyorum bugün bir kreşe ruhsata gittim süperdi çocuklar kuran eğitimi alıyodu koro halinde :) ordaki bayanla konuştum bu akşam seminer varmış çocukların kişilik gelişinde anne babanın rolü diye eşimde ok dedi akşama gitmeyi düşünüyorum ve inanın şimdiye kadar gittiğim kreşlerin içinde en iyisi en güler yüzlü çalışanların olduğu bir yerdi , bide bu haftasonu eymeni at çiftliğine götürmeyi planlıyorum midillilerde varmış saati 10 tl mi ne iyi olur diye düşündüm

çok çok geçmiş olsun cnm yavrularımız büyüdükçe sorunlarda artıyo sanki

Mirageeeeecim öncelikle çok geçmiş olsun. inş. bebeğin en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur. Bir de özelden attığın msj için çok teş. ediyorum Allah razı olsun. ben özel mesaj gönderemiyorum henüz o yüzden burdan yazdım...

kizlar yaaa ben de okuyup cevap yazamayanlar kervanina katildim ama istemeyerek tabi malum iki cocuk arti kocamin oglu annem de izmir e gitti arkadasinin yanina yardim da pek yok kocamin da isleri oluyor gidiyor bazen kaliyor iste su an sallan yuvarlan gidiyoruz iste....

sebnemcigim coooook gecmis olsun nasil fena olmussundur kim bilir ben okurken bile yuregim agzima geldi... once sakin oldun demek mircan korkmasin diye sonradan nasil sikytiysan kendini o hale gelmissin ahhh canim ya bu annelik nasil birsey ki onlarin kilina birsey olsa cildiriyoruz evde birsey olsa cocuklara ben asiri dikkatliyim ya babasina sariyorum o da bunaldi herseyi benden buluyorsun ama olmaz ki diyor.... kres olayi da zor tabi canim yapisik ikiz gibi olduk zaten cocuklarla bir an da ayri kalinca norrmal hissettiklerin bence mircan mutluysa rahat edebilioyorsa sen de mutlu olmaya baslayacaksin ve o da ne guzel dil ogrenmeye diger insanlarla iletisim kurmaya baslayacak merak etmeeee... bir de once cocugunu dusun sonra kocam ne diyecek diye dusun sonra mahalleli ne der onu dusun offf zorrr zenaat bu annelik iyiki de kocan birsey dememis ben de gecenlerde aytes dustugunde o panikle soylemedim sakinlesince soyledim birsey olmadigini anlayinca da o da pek panik yapmadi yaaaani o yatakta nartan 7 ayliga kadar yatti ama one dogru kaymamisti bile napalim hic akil edemzdik ki?????

zeynepcigim sen de dikkat et kendine bebisine cok meraktayim bebek dogunca senin kiz nasil tepkiler verecek??? ne maceralariniz olacak merakla bekliyorum... kocan da yani seni bu halde uzuyor esefle kiniyorum yani bir de tansyonun cikiyor takmamaya calis canim bebegin icin....

nagihan hayirli olsun dugununuz eymen e de masallah iyi ge.lmis yaramis onemli olan o zaten eymen mutluysa gerisi teferruat zaten hersey bir sekilde hallolur.... kres hakkinda ve diger bilgileri paylasirsan okuruz canim merak etme...

deryacigim kocan da tam gaz \calismaya baslamis zor oluyordur tabi gecenin 2 sinde gelmesi beklesen bekleyemezsin beklesen iki cift laf edemezsin umarim duzene girer calisma saatleri.... caganim cengaverim uykulari duzelmis aferin ona masallah diyorummm

meralcigim nartan in da uykulari bozuldu uyumamak icin baya direniyor dun basardi da arkadasa gitmistik orada uyurdu halbuki onun oglu uyudu nartan uyumadi saygi duydum ben de uyumasin dedim ama aksama kadar sarhos gibiydi kafasini masaya carpti disini kanatti artik dedim saygi falan yooookkkk illaki uyutmaya calisacagim... nartan da pepe izlesin istiyorum aciyorum arada ozendirmem pepeyi sevdirmek icin dil dokmam sart kendiliginden sevecegi yok....

mirageeee ecmis olsun canim zor zamanlar gecirmissin ama gecmis bir nebze olsun kres konusu da bunaltmistir seni henuz kucuk ama isallah hersey yoluna girer... uzulme...

bu arada nartan im aytes i kucagim da gormeye bile tahammulu yok kiyameti kopariyor aytes i babaya aytes i anna ya ver diyor garibimi cok zor emziriyorum o da beni ozluyor emerken bile gozlerimin icine bakiyor guluyor affff ya bu kadar kucukten abi olusa boyle olur ama buyuk olunca sorunlar olmaz mi tabi onun da kendine gore zorkluklari mutlaka olur....

bugun havuzdaydik nartan onceleri girmemek icin dirense de sonra cikmak istemedi hooop diyerek surekli havuza atladi babasinin kucagina yoruldu tabi aksam biraz mizzzzmizzzz sonra uyudu ben de biraz size laf yetistireyim dedimmm..

besik kullanan oldu mu aranizda arkadasta vardi babyhope marka 0-4 yas arasi kullaniliyormus su an oglu hala kullaniyor iki yasinda aytes biraz sallandi sonra agladi nartan da bindi biraz hosuna gitti ama alsam mi nartan da almamistim simdi alsam kucak olayindan kurtarabilir miyim aytes i alisir mi acaba??? akil verin nolur oturma odasina koyarim diye dusunuyorum fena birsey degil internet fiyati da 104 tl imis ne dersiizz????

cnm eymen karyola beşik kullandı ama hiç sallanmadı aytesin şu saatten sonra beşikte kalmama olasılıgı yüksek gibi :44: nartan paşamda haklı bir yerde anacına doyamadan paylaşmak zorunda kaldı
kızlar eymen grip olmuş geceleri burnu tıkanıyo kalkıp oturuyo çok sinirleniyo burnuna vuruyo bugün babannesi sağlık ocapına dr ye götürecek bakalım ne diyecek yada nasıl muayene ettirecek eymen beyaz önlük görünce çıldırıyoda bide karar aldım karyolamın yanına tek kişilik yatağım vardı bekarlıktan onu yere atıcam ve eymeni orda yatırıcam olur mu dersiniz yada üşürmü hava çok sıcak deli gibi yatıyo park yatağı dar geliyo ordan hoppp bizim yatağa zıplıyo sonra 50cm de ben 50cmde eşim yatıyo eymen paşa yatağı enine kullanıyoda
aaa bu akşam kardeşimle gelin geliyomuş bize bakalım neler olacak :44: yarın anlatırım

BILEMIYORUM KI KARARsız kaldım alsam mı? KUCAKCI oldu ıyıce nartan da aynıydı az cekmedım onda da sımdı de aytes aynı

slm kızlarr dün güzel geçti aksama doğru annemlere gittik eşim annemlerin zili bozulmuş onu yaptı sonra bişeyler çay içtik derken kızkardeşim evde çok bunalmış illaki lunaparka gidelim dedi nasıl olur filan dediysekte çağanı annemlere bırakıp ben,eşim ve kızkardeşim gittik çok eğlenceliydi ben çok şeye binemedim korktum ama eşim ve kardeşim bindi çok güzeldi annemlere bi gittik çağan toztoprakla oynamış herkesi dövmüş bayağı yorulmuş eve geldik elimde uyuyakaldı çay iç sohbet et derken bigün daha bitti eşim yine işe gittiiiiiiiiiiiii offf ya sıkıcı günlere devam tabiki bu arada sürekli bi gün elektrik kesintisi bi gün su gidiyoruz bugün yine elektriği kestiler anlamadım gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…