2009 Mart Annelerinden 2010 Mart Annelerine Tavsiyeler

bu topic çok güzel olmuş çok sağol canancım.

2009 mart anneleri şu ana kadar paylaşım yapanlara teşekkürler.paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz.bu pişik kremi bebeyağı falan filan yani kozmetikte hangi markalardan memnunsunuz mesela.biz anne adayları için ne gibi önerileriniz var?

çok güzel bi topikyerimseniben
teşekkürler bilgilerini paylaşan arkadaşlar içinopuyorumnanaktan
0-3 aylık takımlardan ne kadar alalım 3-6 aylık kıyafet alın çabuk büyüyolar diyolar ama zaten 3 ay sonra ay itibariyle yazgeliyor fazla kışlık almamakmı lazım...CADIARZU

ewet güzel bi soru ama hawada kalmış((
ewet bu öenmli bi detay mesela kadife tulum, polar takımlar falan ne kadar süre giydirilir? 0,3 ay ne kadar alınmalı??
tecrübeli anneler yardıııım
we normal doğum için gecelikmi? pijamamı?

ben nivea baby nın tam setini almıştım çok şükür bebeğimde konak falan olmadı pişikte kızarklıkta olmadı ben memnun kaldım.bebeğinize muhakkak bebe yağı alın banyodan sonra sürmek için.aklıma geldikçe yazarım aranızda 17 martta doğum yapacak olan varmı?günleriniz yavaş yavaş oturmaya başlamıştır.hepinizin allah yardımcısı olsun.çok heyecan verici.hepinizi öpüyorum.

ben 0-3 aylık takımlardan 3 tane aldım 3-6 aylıklardanda 3 tane aldım yetti ben bi tanesi kalın kadife aldım sadece diğerlerini penye aldım, ilk 3 ay çok dışarı çıkılmadığı için evde olunuyor sonrada yaz geliyor oyuzden ben daha çok 3-6 aylık şeyler almıştım.ayrıca battaniyeyle gezdiriyordum evde ben daha küçük olduğu için penye takım yetiyordu

her koşulda bir gecelik bulundurun normalde de sezeryanda da..pijama sizin 3 ay resmi giyeceğiniz olacak :))))çeşitte fayda var ve polar sabahlık ben çok faydasını gördüm ayaklarınızı üşütmemeye özen gösterin mutlaka patik alın....

ben sezaryan oldum gecelik hastanede işe yarıyor alttan pansuman falan yaptıklarında işe yarıyor (benim geceliğim lohusa geceliğydi tavsiye ederim emzirmek kolay oluyor.)pişama çok gerekli 2 takım alabilsiniz lazanyanın dediği gibi bi süre pijama giyiceksiniz en rahatı pijama çünkü...

kızlar bnm en çok işime yarayan şey elektrikli pompaydı madela mini marka aldım çokta kullandım özellikle ilk aylar sütüm anormal şekilde geldi ama pompayı sonradan akıl edebildim ve bütün o ilk sütlerim boşa aktıı gitti eğer sütün altı ay saklanabildiğini bilseydim en baştan pompayı alır sağar koyardım buzluğa çünkü bebişlerin ne zaman emmeyi bırakacağı veya sizin sütünüzün ne zamana kadar geleceği belli diil mesela bnm sütüm vardı ama bebeğim altıncı ayın sonunda emmeyi aniden bıraktı sanki hiç emmemiş gibi red etti en azından devam ederdim buzluktan vermeye bu yüzden bakın ilk günler sütünüz bolca geliyor ve bebeğinizde güzelce emiyorsa hemen bir elektrikli pompa alın ve sütünüzü saklayın ben çok pişman oldum..kıyaft konusundada kadife tulum eğer eviniz kaloriferliyse hiç gerek yok sıcak oluyor giydiriliyor ama eviniz soğuksa iki tane fln alın giydirilebilir ben daha çok penye bütün olan alttan açılabilen ayaklı tulumları kullandım hastane setleri pek kullanışlı gelmedi içe giydirilen çıtçıtlı badiler acayip kullanışlı bolca alın çünkü ilk aylar bebek kakası yumuşak oluyor ve her seferinde beline bulaşıyor bu yüzden bütün ayaklı tulum ve çıtçıtlı badi çok alın gezmek için kırk günden sonra baya dışarı çıkmıştık biz bu yüzden ben kot üzerine cicili badiler almştım çok havalı oluyor minicik kotlar herkes tulumla beklerken birden büyümüş gibi kotla görünce şaşırıyorlardı hoş oluyor bu tarz şeylerde alınabilir ilk üç ay için sonrasında yaz geldi kolsuz çıtçıtlı badi yazın en çok kullandığım şeydi evin içinde tek onu giydirip gezdiriyordum birde şort çok giydirdim malum izmir baya sıcak oluyor birde yorgan aldım bebeğime ama hiç kullanamadım nedense istemiyor yorganı örttümmü uyanıyor kalın battaniye çok kullandım birde annemlerin ördüğü güzel örgü battaniyeleri ayrıca önümüzdeki kış içinde bebeğe şimdiden kazak örün çok lazım oluyo soğuklar başladımı tshırtler tutmuyor bebeği ince geliyor ben yelek flnda sevmiyorum e cekette kalın geliyor o yüzen bööle kotlarıyla giyebileceği düz renk kazaklar lazım ouyor örün bi kaç tane atın kenarıya içine gömlekte giydiriyorum süper duruyor)şimdilik bu kadar aklıma bişiler gelirse yazarım yine kızlarr şimdiden hayırlı doğumlar hepinize....

cnm iç çamaşırı olarak kilotları ben bir beden büyük almıştım emzirme sütyeni birkaç tane alın sürekli sütler akıyor ve ıslanıyor göğüs pedi bile bana fayda etmemişti ilk bir ay sürekli ıslaktım bu yüzden hem atlet bolca alın hem sütyen hemde kilot hastaneye bir sütyen iki atlet iki veya üç kilot yeterli oluyor zaten sezeryanda olsanız bir gece kalıp ertesi gün eğer bebekte veya sizde bir problem yoksa evinize dönyorsunuz pijama takımı bol alın sonradan hep üzerinizde oluyor gecelik sadece hastane için gerekli evde ziyarete gelenlerin yanında pek gecelik tercih etmiyorsunuz pijama daha düzgün duruyor ve dediğim gibi çok değiştiriyorsunuz ıslanıyor bebek işeyebiliyor yada kusuyor fln bol alın bebek için uzun kollu çıtçıtlı badi çok almayın bir kaç ay giyecek bence kısa kollu veya kolsuz almanız daha iyi ben toptan almıştım mesela on tane üç ay ontane altı ay on tane dokuz ay hala bitmedi küçüldükçe diğer boyunu çıkardım fln bunları kısa kol uzun kol ve kolsuz olarak aldım onar tane baya işime yaradı sonradan çıkılıp alışveriş yapılamıo bir süre o yüzden önceden hazırlamak en iyisi kızlarr..

Sevgili 2009 Mart anneleri,
Hepinize ayrı ayrı teşekkürler tavsiyeleriniz için, gerçekten çok faydalı oluyor.
Artık biraz daha oturmaya başladı aklımda neyi nasıl yapacağım...
Becereceğiz inşallah :)
Sevgiler...

Edebiyatçı canım süper bi topik olmuş.. Çok işimize yarayacağı da kesin.. Kafamda sormayı düşündüğüm meme ucu kreminin cevabını buldum bile mesela.. Elleri dert görmesin..

hem gecelik hem pijama ben ikisinide götürdüm yanımda... doğuma girerken gecelik giydirdiler doğumdan çıktıktan 3 saat sonra falanda pijama giydim canım

ben doğum yaptığımda o mutluluğu doya doya yaşayamadım bile... çünkü doğumdan 3 gün önce eşimin tayini çıktı ve doğumdan 1 gün sonra gitti ben kayınvalidemle kaldım... kucağımda bir günlük hiçbirşeyden habersiz kuzucuğumla arkasından bakakaldım.. 5 ay tam 5 ay yanımda yoktu... o en duygusal zamanda, o en zor günlerimde yanımızda olamadı malesef:gitme::gitme: martta gitti temmuzda geldi eylülde tekrar gitti ben ekimin sonunda geldim eşimin yanına... inanılmaz zordu, çok yıprandım... şimdi beraberiz ama hala o günlerin etkisini üstümden atamadım inanır mısınız...

kızlar doğuma giderken yanınıza bir gecelik, bir pijama, sabahlık, çorap, emzirme sütyeni 2 tane, göğüs pedi, orkid, kilot 3-4 tane ne olur ne olmaz, peçete, kağıt havlu, el sabunu, yüz ve banyo havlusu(ben doğumdan sonra duş almştım), şampuan(unutmuştum sonradan getirmişlerdi), tarak, göğüs çatlakları için krem( ben almamıştım göğsüm yara olduktan sonra aldım ve çok sıkıntısını yaşadım) şu an aklıma gelen bunlar....
bebek için ise: doğumhaneye vereceğiniz çantayı oluşturun: bez, eldiven, zıbın, badi, tulum, şapka, çorap yeterli oluyor.
yanınıza ise: bez çok alın( bebekten bebeğe değişir ama benimki çok kaka yapmıştı), ıslak mendil, yedek zıbın 2 tane, badi 2-3 tane, dış kıyafet 2-3 tane, battaniye bir tane ince mutlaka olsun (hastane çok sıcak oluyor),bir tane kalın battaniye, çorap 4-5 tane, eldiven
hepinize hayırlı doğumlar inşallah sağlıklı bir şekilde bebişlerinizi kucağınıza alırsınız

canancım süper düşünmüşsün bu başlığı ,ellerine sağlık tavsiye veren annelerede şimdiden tşkleropuyorumnanaktan

arkadaşlar yıkanabilir terlik alın hastanaya. çünkü bazen ayaga kalktıgınızda birden kanama fazla olupta bacaklardan kan süzülebiliyomuş. ayrıca bükülen uzun plastik pipet. ben o kadar faydasını gördümki. dogumdan sonra bol su içmeniz gerekio sütünüz gelsin diye. ama dogrulmak zor oluyo yatar vaziyette rahat su içebilirsiniz pipetle.

bana 2 tane hastane çıkışı 3 tane tulum ve alttan çıtçıtlı bdy ler yetti bahara kadar
ayaklı pantolonlardan 5 tane flan yeter
bahar gelince beğinizle birlikte çıkar istediğiniz şeyleri alırsınız daha zevkli oluyor :)
birde bebek telsizi mutlaka alın derim çünkü bebekken sesleri o kadar az çıkıyorki uyurken uyanırda duymam diye mutfağa bile tedirgin çıkıyorsunuz ama telsiz yanınızda olursa ıh dese duyuyorsunuz
kırmızı tokanızı sakın unutmayın :)
fotoğraf mk. ve kamera alın yanınıza ve o muhteşem anları ölümsüzleştrin lakin tekrarı yok biliyorsunuz
parfüm kullanmayın bebeğiniz sizin kokunuzu tanısın hem de rahatsız olmasın
biberon olarak da benim size tavsiyem dr. browns ben diğerleinide aldım ama en güzeli bu çünkü gazı önlüyor içindeki fazladan olan aparat çocuğun hava yutmasını önlüyor ben çok memnun kaldım
aklıma bunlar geldi hayırlı doğumlar diliyorum

arkadaslar oncelikle hepinizin saglikla bebislerinizi kucaginiza almasini dilerim,
ben emzirme konularinda cok sıkıntılar yasadim, etrafimdan hic kimse beni daha once bilgilendirmemisti,
bu yuzden, benim yasadiklarimi yasamayin diye yazmak istedim;

gogus ucu yaralarini onlemek icin mutlaka her emzirmeden sonra temizliginizi yapin ve lanolinli kreminizi surun,
goguslerinizi asla islak birakmayin,
disari cikacaginiz zaman gogus pedi kullanın ama surekli evde kullanmayin, pamuga sut damliyor, ıslak kaliyor ve bakteri olusuyor,
gogus kalkaninizi mutlaka alin(delikli hava alan cesitten, benim ki aventti guzeldi),
gogsun hava almasini sagladigindan cok faydali,

gogsunuzde kızarma, şişlik ve ateş varsa mastite dogru gidiyor demektir, bebek emmese bile mutlaka pompa ile fazla sutu bosaltin,
guzel ve referansli bir pompa alin, iyi para vermeniz gereken en onemli konulardan biri bu.

umarim hicbiriniz benim yasadigim emzirme sorunlarini yasamaz, bebişleri guzel guzel emzirirsiniz.

NOT. ARKADASLAR LUTFEN PLASTIK BIBERON ALMAYIN, BUYUK MARKALAR (DR BROWN, AVENT VS.) TURKİYEYE BPA FREE BİBERON GETİRMİYOR, HEPSİ BPA (KANSERAOJEN MADDE) İCERİYOR, LUTFEN CAM BİBERON.

emzirme isini hafife almayin,
bazi cocuk dogar dogmaz memeye yapisip guzelce emiyor,
bazisi cok sorunlar yasiyor, yasatiyor,
oglum doruk 2-3 kere ceker ya uyuyakalir, ya da meme ile oynardi,
emsin diye surekli soyar, sırtını gıdıklardık, cok zordu,
4 ay pompa ile sagarak sut verdim, sonra gogsumde mastit sonucu bir beze iltihaplanip buyudu ve ameliyat gecirdim, bunlari sizi korkutmak icin soylemiyorum, sadece bilginiz olsun, hayat bu.
Dilerim ki 2010 mart bebekleri cokur cokur anne sutu icsin :Saruboceq:
emzirme ile ilgili turkce cok kaynak yok ama, ingilizceniz varsa mutlaka yurtdisi siparis sitelerinden kitap edinin...

Ayrica bebek bakimi ile ilgili bir rutin olusturun bebek dogdugunda, emzirme, alt acma, uyutma, banyo, hepsi rutin dahilinde olsun. Rutin sayesinde, bebek aglayinca ne istedigini daha kolay anliyorsunuz. Annelerimiz unutmus oluyor, etrafinizda yeni dogum yapmis kuzen, abla, arkadas yoksa sudan cikmis balik gibi oluyor insan. Rutin benim kurtaricimdi. Yeni turkceye cevrilen bir kitap Tracy Hogg= Bebek bakım sorunlarina mucize cozumler. Bu kitap basucu kaynagim olmustu, cok tavsiye ederim...

İnanin kac tulumu, bodysi oldugu o kadar onemsiz kaliyor ki bebek dogunca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…