2009 Mart Annelerinden 2010 Mart Annelerine Tavsiyeler

delikafaduldendoğumdan sonra evi kalabalık olacaklara tavsiyeler;
1-panbörek bir tepsi alana bir tepsi bedava. fırın poşetlerine 6lı dilimli halinde koyup dondurunuz.
2- Hazır satılan browni unlarından alıp,iki dk da yapıp, pişmiş halde dilimleyip yine fırın poşetinde dondurunuz. (misafir geldiğinde bir poşet börek,bir poşet browniyi fırında ısıtıp çayla servis ediniz. Taze pişmiş gibi oluyor)
(maşallah lohusa kız ama becerikli işte neler pişirmiş şeklinde övgüleri toplayınız:roflol:)

banyonuzda mutlaka domestos mega boy sprey çamaşır suyu bulundurunuz. Malum doğum sonrası mikroplara açık oluyoruz.(sizden önce banyoyu kullanan olsa da olmasa da önce spreyi sıkıp,biraz bekleyip sifonu çekiniz.)
böylece eğilip kalkmadan hijyen sağlamış olursunuz.

İnan çok faydalı oldu bu bilgiler.. Paylaştığın için saol canım..

Deneyimli annelere bi soru:

Plastik meme uçlarından kullandınız mı???
Tavsiye eder misiniz? Tavsiye ederseniz marka ismi verir misiniz?

Deneyimli annelere bi soru:

Plastik meme uçlarından kullandınız mı???
Tavsiye eder misiniz? Tavsiye ederseniz marka ismi verir misiniz?

canım ben kullandım nuk markaydı benimki memnun kaldım zaten çok az kullandım göğüs ucum çıkınca bi daha kullanmadım, çok işe yaradı 1 hafta sonra çıktı göğüs ucum.

Canım çok iyi oldu hatırlattığın.Doğuma yakın bir kaç börek çeşidi alıp buzluğa koymak lazım.Aniden misafir gelince çıkarıp fırında ısıtır koyarız çayla beraber.Hatta çayıdamı sallama alsakki acaba.Diğer türlü daha zor olur bizim için.Çocuklamı uğraşcaz onlara çay koymaklamı?Zaten gelenler yatıyamı gelecekler düşüncesiz olmasınlar demi?Bir bardak çay içip gitsinler hem yeni bebeğin yanında fazla kalınmaz mikrop kapar hemde lohusaya eziyet edilmez.Ben bebek görmeye gittiğimde kalkıp kendim hazırlıyordum yenilecek içilecek şeyleri bulaşıklarına kadar yıkayıp çıkıyordum.Doğrusu kısa ziyarettir inş. bizleri zorlamaz etrafımızdakiler...

arkadaşlar doğumdan sonra herkesin sütü olacak diye bir durum yok mesela benim azdı bebeğim doymuyordu ben ısrarla mama vermedim bir ay boyunca kilo alamadı oğluşum. birkaç gün bekleyin gelmezse verin bence. sütüm yok diye de üzülmeyin mamalar çok geliştirildi artık. aç olunca uyumuyorlar uymayınca sütünüz hiç gelmiyor bir kere yada 2 kere 30 cc mama verirseniz rahatça uyursunuz sütünüz de dolar

kesinlikle katılıyorum. sütün gelmesi için üç ezan geçmesi lazım diye bir laf var bizim orada. benim de doğumdan sonra 3. gün geldi sütüm. Ama biz mama vermedik. çünkü ilk üç gün ağız dedikleri klostrum bebeğin tüm enerji ihtiyacını karşılıyormuş. Allahtan yanımda annem vardı. (Annem ebe/hemşire ) Hiç panik yapmadan bekledim. Hastanedeki hemşirelere de emiyor falan dedik. 3. gün sabaha karşı bir baktım bebiş emerken öbür göğsümden süt damlamaya başladı. mucize gibi bir andı opuyorumnanaktan

selam mart anneleri artık yawaş yawaş ek gıdalara başlıyoruz we sizlerden öğreneceğimiz çok şey olduğuna inanıyorum bu konuda...
ben yoğurt mayaladım kızım için pastörize günlük sütten, sizler nasıl yaptınız? ne sütü kullandınız tarif werirseniz sewinirim...
we bu yoğurdu günlük mü tüketmeliyiz 2.günde tüketilebilir mi?
birde bu kawanoz mamalar war sebze püresi meywe püresi v.s. onlar yoğurtla yada mamayla karıştrabilrmiyiz sizler nasıl tükettiniz...
bebeğimize hazırlayabileceğimiz besleyici tarifler werebilirmisiniz?????????
şimdiden çok teşekkür ederimopuyorumnanaktan

canım ben yoğurdu süt saklama kabım vardı ona mayalıyordum 100ccpastörize sütle mayaladıkdan 1 gün sonra veriyordum az yapınca günlük oluyor zaten ben içine meyve yapıyordum yoğurdun yoksa oğlum yemiyordu ama kavonoz mamalardan değil taze meyve zaten yaz mevsimindeyiz meyve yönünden çok zenginiz yoğurt 2. günde tüketilebilir bu arada ekşimedikden sonra bence sebzeleride evde hazırla ben tatile gittiğimiz dışında kavanoz mama kullanmadım tatilde bile rondo aldım yanıma meyvesini günlük yaptım ama sebze haşlamak gibi imkan olmadığı için hazır yedirdim

sende pastörize süt kullandın yani o zamn yoğurtta sakıncası yok sanırsam inek sütününbilmiyorumkismile
bu kawanoz mamaları organik olduğundan tercih ediyorum.. acaba kendimmi hazırlasam bilemedim şimdiCADIARZU

evet canım ben inek sütü kullandım 8 aylıkkende içirdim inek sütünü

yaw çok güzel bir başlık ve konu yazan 2009 annelerinin ellerine ve yüreğine sağlık kızımı uyyutm şuaralrı az toplayam baştan sona okuyacağım çünkü çok ihtiyacım var

saol boddim benim kızdada herhangi bi alerji olmadı o zamn bnde werebilirim zaten yoğurtta sorun olmuyormuş günlük pastörizeden yaparım o halde 2 gecede bir sağololumunekankayizsmile

saol boddim benim kızdada herhangi bi alerji olmadı o zamn bnde werebilirim zaten yoğurtta sorun olmuyormuş günlük pastörizeden yaparım o halde 2 gecede bir sağololumunekankayizsmile

yardımcı olabildimse ne mutlu canım kızınada tom tom et çıt çıt yağ olsunkaydirigubbakcemile3

Size en büyük tavsiyem yatakları ayırmadınızsa ayırmaya başlayın şimdiden. Bizimki bir dönem hastaydı aldım yanımda uyuttum. Şimdi kendi yatağında uyumuyor. Önce kendi yatağımızda uyutup sonra kendi yatağına yatırıyorum.

benimki bir kez bile yanımda uyumadı uyumuyor da illa beşiği olacak şimdi tatile gidiyoruz 20 gün ne yapıcam bilmiyorum inşallah çok yadırgamaz yerini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…