- Konu Sahibi edebiyatci222
-
delikafaduldendoğumdan sonra evi kalabalık olacaklara tavsiyeler;
1-panbörek bir tepsi alana bir tepsi bedava. fırın poşetlerine 6lı dilimli halinde koyup dondurunuz.
2- Hazır satılan browni unlarından alıp,iki dk da yapıp, pişmiş halde dilimleyip yine fırın poşetinde dondurunuz. (misafir geldiğinde bir poşet börek,bir poşet browniyi fırında ısıtıp çayla servis ediniz. Taze pişmiş gibi oluyor)
(maşallah lohusa kız ama becerikli işte neler pişirmiş şeklinde övgüleri toplayınız:roflol:)
banyonuzda mutlaka domestos mega boy sprey çamaşır suyu bulundurunuz. Malum doğum sonrası mikroplara açık oluyoruz.(sizden önce banyoyu kullanan olsa da olmasa da önce spreyi sıkıp,biraz bekleyip sifonu çekiniz.) böylece eğilip kalkmadan hijyen sağlamış olursunuz.
Deneyimli annelere bi soru:
Plastik meme uçlarından kullandınız mı???
Tavsiye eder misiniz? Tavsiye ederseniz marka ismi verir misiniz?
delikafaduldendoğumdan sonra evi kalabalık olacaklara tavsiyeler;
1-panbörek bir tepsi alana bir tepsi bedava. fırın poşetlerine 6lı dilimli halinde koyup dondurunuz.
2- Hazır satılan browni unlarından alıp,iki dk da yapıp, pişmiş halde dilimleyip yine fırın poşetinde dondurunuz. (misafir geldiğinde bir poşet börek,bir poşet browniyi fırında ısıtıp çayla servis ediniz. Taze pişmiş gibi oluyor)
(maşallah lohusa kız ama becerikli işte neler pişirmiş şeklinde övgüleri toplayınız:roflol:)
banyonuzda mutlaka domestos mega boy sprey çamaşır suyu bulundurunuz. Malum doğum sonrası mikroplara açık oluyoruz.(sizden önce banyoyu kullanan olsa da olmasa da önce spreyi sıkıp,biraz bekleyip sifonu çekiniz.) böylece eğilip kalkmadan hijyen sağlamış olursunuz.
arkadaşlar doğumdan sonra herkesin sütü olacak diye bir durum yok mesela benim azdı bebeğim doymuyordu ben ısrarla mama vermedim bir ay boyunca kilo alamadı oğluşum. birkaç gün bekleyin gelmezse verin bence. sütüm yok diye de üzülmeyin mamalar çok geliştirildi artık. aç olunca uyumuyorlar uymayınca sütünüz hiç gelmiyor bir kere yada 2 kere 30 cc mama verirseniz rahatça uyursunuz sütünüz de dolar
Deneyimli annelere bi soru:
Plastik meme uçlarından kullandınız mı???
Tavsiye eder misiniz? Tavsiye ederseniz marka ismi verir misiniz?
selam mart anneleri artık yawaş yawaş ek gıdalara başlıyoruz we sizlerden öğreneceğimiz çok şey olduğuna inanıyorum bu konuda...
ben yoğurt mayaladım kızım için pastörize günlük sütten, sizler nasıl yaptınız? ne sütü kullandınız tarif werirseniz sewinirim...
we bu yoğurdu günlük mü tüketmeliyiz 2.günde tüketilebilir mi?
birde bu kawanoz mamalar war sebze püresi meywe püresi v.s. onlar yoğurtla yada mamayla karıştrabilrmiyiz sizler nasıl tükettiniz...
bebeğimize hazırlayabileceğimiz besleyici tarifler werebilirmisiniz?????????
şimdiden çok teşekkür ederimopuyorumnanaktan
canım ben yoğurdu süt saklama kabım vardı ona mayalıyordum 100ccpastörize sütle mayaladıkdan 1 gün sonra veriyordum az yapınca günlük oluyor zaten ben içine meyve yapıyordum yoğurdun yoksa oğlum yemiyordu ama kavonoz mamalardan değil taze meyve zaten yaz mevsimindeyiz meyve yönünden çok zenginiz yoğurt 2. günde tüketilebilir bu arada ekşimedikden sonra bence sebzeleride evde hazırla ben tatile gittiğimiz dışında kavanoz mama kullanmadım tatilde bile rondo aldım yanıma meyvesini günlük yaptım ama sebze haşlamak gibi imkan olmadığı için hazır yedirdim
saol boddim benim kızdada herhangi bi alerji olmadı o zamn bnde werebilirim zaten yoğurtta sorun olmuyormuş günlük pastörizeden yaparım o halde 2 gecede bir sağololumunekankayizsmile
Size en büyük tavsiyem yatakları ayırmadınızsa ayırmaya başlayın şimdiden. Bizimki bir dönem hastaydı aldım yanımda uyuttum. Şimdi kendi yatağında uyumuyor. Önce kendi yatağımızda uyutup sonra kendi yatağına yatırıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?