- Konu Sahibi edebiyatci222
-
Doğumda mümkün olduğunca az misafir kabul edin. (Mümkünse ilk bir hafta sadece anne ve eş olsun yanınızda)beni doktorum çok uyarmıştı bu konuda ama ayıp olur gelmeyin demek diye dinlemedim. İlk emzirme anında bile bebeğimle yanlız kalamadım. bütün kadın ırkı merakla başıma toplandı ve sezeryanlı olduğum için herkes 'yardımcı' olmak adına olaya müdahale etti.klava: emekli ebe/hemşire olan annem ise yine ayıp olmasın diye 'açılın ben ebe/hemşireyim' diyemedi. sırayla herkes beni mıncıkladıktan sonra aklı başına geldi ama sonrasında azar işitmekten kurtulamadı tabii. arkadaşım anlattı Ruslarda bir adet varmış. lohusa kadının yanına 40 gün annesi ve teyzesi dışında kimse gitmezmiş. keşke bizde de olsa. hormonlar yüzünden zaten canım diyeni canın çıksın anlıyorsun ve bebeği öpmeye çalışanlara dişi anne köpek gibi hırlamak istiyorsun. Sonrasında yaşadıklarımı anlatmak bile istemiyorum. Çok büyük yemin ettim bir daha doğum yaparsam eşimi alıp gidicem. oğlanı da anneme bırakıcam. kapıya da kocaman ziyaretçi kabul edilmemektedir yazıcam. :enbuyukkk: arkadaşlar zaten yanınıza almanız gerekenleri yazmışlar. ben de yanınıza almamanız gerekenleri yazayım dedim. delikafadulden
Doğumda mümkün olduğunca az misafir kabul edin. (Mümkünse ilk bir hafta sadece anne ve eş olsun yanınızda)beni doktorum çok uyarmıştı bu konuda ama ayıp olur gelmeyin demek diye dinlemedim. İlk emzirme anında bile bebeğimle yanlız kalamadım. bütün kadın ırkı merakla başıma toplandı ve sezeryanlı olduğum için herkes 'yardımcı' olmak adına olaya müdahale etti.klava: emekli ebe/hemşire olan annem ise yine ayıp olmasın diye 'açılın ben ebe/hemşireyim' diyemedi. sırayla herkes beni mıncıkladıktan sonra aklı başına geldi ama sonrasında azar işitmekten kurtulamadı tabii. arkadaşım anlattı Ruslarda bir adet varmış. lohusa kadının yanına 40 gün annesi ve teyzesi dışında kimse gitmezmiş. keşke bizde de olsa. hormonlar yüzünden zaten canım diyeni canın çıksın anlıyorsun ve bebeği öpmeye çalışanlara dişi anne köpek gibi hırlamak istiyorsun. Sonrasında yaşadıklarımı anlatmak bile istemiyorum. Çok büyük yemin ettim bir daha doğum yaparsam eşimi alıp gidicem. oğlanı da anneme bırakıcam. kapıya da kocaman ziyaretçi kabul edilmemektedir yazıcam. :enbuyukkk: arkadaşlar zaten yanınıza almanız gerekenleri yazmışlar. ben de yanınıza almamanız gerekenleri yazayım dedim. delikafadulden
emzirme isini hafife almayin,
bazi cocuk dogar dogmaz memeye yapisip guzelce emiyor,
bazisi cok sorunlar yasiyor, yasatiyor,
oglum doruk 2-3 kere ceker ya uyuyakalir, ya da meme ile oynardi,
emsin diye surekli soyar, sırtını gıdıklardık, cok zordu,
4 ay pompa ile sagarak sut verdim, sonra gogsumde mastit sonucu bir beze iltihaplanip buyudu ve ameliyat gecirdim, bunlari sizi korkutmak icin soylemiyorum, sadece bilginiz olsun, hayat bu.
Dilerim ki 2010 mart bebekleri cokur cokur anne sutu icsin :Saruboceq:
emzirme ile ilgili turkce cok kaynak yok ama, ingilizceniz varsa mutlaka yurtdisi siparis sitelerinden kitap edinin...
Ayrica bebek bakimi ile ilgili bir rutin olusturun bebek dogdugunda, emzirme, alt acma, uyutma, banyo, hepsi rutin dahilinde olsun. Rutin sayesinde, bebek aglayinca ne istedigini daha kolay anliyorsunuz. Annelerimiz unutmus oluyor, etrafinizda yeni dogum yapmis kuzen, abla, arkadas yoksa sudan cikmis balik gibi oluyor insan. Rutin benim kurtaricimdi. Yeni turkceye cevrilen bir kitap Tracy Hogg= Bebek bakım sorunlarina mucize cozumler. Bu kitap basucu kaynagim olmustu, cok tavsiye ederim...
İnanin kac tulumu, bodysi oldugu o kadar onemsiz kaliyor ki bebek dogunca.
bu konu acıkcası benimde icimi karartıyor... fisfisfis
dusun dusun ısın ıcınden cıkamıyorum...
kaynanamlar izmir de oturuyıor ve doguma yanımıza istanbul a gelecekler ve malum bizim evimizde kalacaklar evimiz 60mt kare ve iki oda bi salon, biz nasıl oolacakta o eve sıgacagız, ben malum lohusa bebis yeni dogmus adaptasyon sorunu... :umursamaz:
cok zor gunler bizi bekliyor gibi geliyor bana, keske dedıgınız gibi ziyaretci istemiyoruz bi sure diyebilsek...
keske sadece kendi annelerimiz yanımıza gelse...
ama sole bi karar aldım, kaynanamın bana gelen her ters hareketinde uyarıcam onu, eger yapmaya da devam ederse esime solıcem, daha fazla ziyaretci isetmiyorum diyeeeklava:
bide neye uyuz oluyıorum biliyor musunuz, hamileligim boyunca bi kere bile arayıp sormadılar, bebek dogunca ensemizden dusmezler, bu kadar sahtekarlık olmaz ki amaklava:
ben sana bir tüyo vereyim canım. bebeğini için yapılmasını istemediğin herşeyi doktor kesinlikle yasakladı diye aktar. mesela doğumda kimseyi istemiyor musun? Domuz gribi aldı başını gidiyor zaten hazır bahanen de var. Doktor grip geçene kadar anne baba dışında kimse yaklaşmayacak , eve misafir kabul etmeyin dedi dersin. zaten çok da abartılı bir tepki değil. biz bebeğimiz 10 aylık olmasına rağmen grip başladığından beri ne misafir kabul ediyoruz ne de misafirliğe gidiyoruz. Çünkü bu virüs hastalığı taşıyan kişiler tarafından belirtiler başlamadan bulaştırılmaya başlıyor. bizim en yakın arkadaşlarımızın şubat sonunda bebekleri olacak. şimdiden karar aldılar kimseyi kabul etmeyeceğiz diye. ve akrabalarına söylemeye başladılar. biz bile gitmeyeceğiz. şimdi internet var. çok merak edene açarsın kamerayı gösterirsin yada fotoğraf yollarsın. lohusalıkta yaşananlar bir ömür boyu unutulmuyor. en ufak şeyler bile senin için çok önemli oluyor. sen sen ol başkaları ne düşünür diye kendini üzecek birşey yapma bu dönemde. içinden nasıl geçiyorsa,nasıl hayal ediyorsan öyle yap. ben en ufak ayrıntısına kadar,özenle planlamıştım doğumumu.kalabalık yüzünden tam bir fiyaskoya dönüştü.ama hiç acı çekmeden dünyalar güzeli bir bebek doğurdum zaten doğumumla ilgili tek güzel şey de o oldu.
valla ben kızıma kesinlikle kayınvalidemin dokunmasına izin vermedim. çünkü o kadar çok aptalca önerilerde bulunup o kadar çok sacma şeyler yapmaya kalkıştıki bebegimi yatak odamdan hiç çıkarmadım. 2 hafta kaldı bizde ama 4 kez ancak dokunabilmiştir bebegime. aldı 3 günlük bebegimi öptü şap şap bende sert şekilde uyardım. yok bezine akşamdan yumurta kırıp kapatacakmışızda sabaha kadar cildi çekicekmiş, yok banyodan sonra ters sallayacakmışızda, yok her altını saçtıgımda şeyiyle oynuycakmışımda yuvarlak ıolsunmuş, allahım daha neler neler. bende resmen karantinaya aldım bebegimi. sıkıyosa gelseydide dokunsaydı. ay hala tüm vücudum kasılıyo. asla ama asla kimseye elletmeyin bebeginizi onun annesi sizsiniz ve ne yapacagına nasıl yapılacagına ancak siz karar verirsiniz. benim kayınvali,de dedi ay bizde çocuk büyüttük böyle yapmadık diye bende dedim çocuk benim can benim ben dogurdum benden çıktı ben böyle bakıyorum kime ne. valla ister darılsın ister küssün hatta hiç evime gelmesin bayramım olur valla. ya birde vurarak hırpalıyarak çocukları aglatarak sevip çocuk acı çektikçe zevk alan bir insan bu kadın. o konudada herkesin içinde çok sert bir dille geçen bayram uyardım. yapabiliyosa yapsında göreyim:mymeka:
hamileliğim çok zor geçti ve ben hep dedimki kendi kendime: bebegim kucagımda evimin kapısından bir girsem baska bişey istemem... ama evime ilk geldiğimde kayınvalidem kapıda karsıladı beni cam pencere acmış evde bir ceryan bir ceryan annem camları kapatıyo kayınvali,de bagırıo bırak soguga alışsınlar bense titriyorum soguktan. yardımıma anneciğimin aldıgı elektrikli soba yetişti. evim kaloriferli ama yinede elektrikli sobanın çok faydasını gördüm. kızım banyo yaparken altını degiştirirken hep yaktım tavsiye ederim mutlaka alın. ay çok doluyum arkadaşlar ya valla konu açıldıkça kendimi tutamıyorum nolur kusura bakmayınÇok üzgünüm çoook
verdigin bilgiler cok tesekkurler canım,
cok önemli bir konuyu bizimle paylasmıssın,
kesinlikle katılıyorum, rutine baglamak cok onemli, annem beni dogurdugunda da aynı taktıgı kullanmıs ve hic sorun yasamamıs, bende aynısınıyapmayı dusnuyorum acıkcası :kedi:
pişik kremi : bübchen ( birkaç marka denendikten sonra bulunmuştur. süper bişey anında geçiriyor pişiği. diğerleri gibi yağlı ve temizlemesi zor bir katman bırakmıyor.)
şampuan vs: yine bübchen ya da chicco ürünleri.
bebek bezi: biz prima ile başladık memnunuz. önemli olan hangi markayla başlarsan onunla devam etmekmiş. çünkü bebeğin cildi bezdeki kimyasallara alışıtığı için farklı markalar tahrişe yol açıyormuş.
doğuma giderken yanınıza mutlaka eris anti-bakteriyel havlu, protex, pürel gibi hijyen araçlarından alın. ziyarete gelenlerden önce ellerini yıkayana helal olsun. yıkamayana zorla pürel en olmadı kolonya kötükedihüso
istemediğini yaptırmamak için en güzel bahane doktora at suçu :) doktor yapmayın dedi de gitsinkızlar gaza getirmeyin benikaydirigubbakcemile3 düşün taşın şu lohusalık dönemini kafamdan çıkaramıyorum.eşimin başının etini yiyorum.doguma benim babam gelmicek,kayınvaldemler aaa olur mu öyle şey dediler.gelir yaa filan dedim,salladım.ne işi var erkek milletinin dogum yapmış kadının evinde. alttan şakır şakır gelicek zaten,göğüsler dersen ayrı.bi de sezeryan olucam düşünün artık. babam sonra gelsin yaza,torun toparlanınca.bebegin beline kuşak diktircek kayınvaldem,kullandıracagımı hiç sanmıyorum.napcam bilmiyorum walla.olmaz istemiyorum nası dicem.yüzüm yumuşaktır.evdeki kalabalıktan kaçmanın yolu da yatak odasına hapsedicem kendimi,yada dışarı çıkıcam haftasonları eşimle.walla kimse durduramaz beni.40ı çıkmasını filan bekleyemem.
kızlar gaza getirmeyin benikaydirigubbakcemile3 düşün taşın şu lohusalık dönemini kafamdan çıkaramıyorum.eşimin başının etini yiyorum.doguma benim babam gelmicek,kayınvaldemler aaa olur mu öyle şey dediler.gelir yaa filan dedim,salladım.ne işi var erkek milletinin dogum yapmış kadının evinde. alttan şakır şakır gelicek zaten,göğüsler dersen ayrı.bi de sezeryan olucam düşünün artık. babam sonra gelsin yaza,torun toparlanınca.bebegin beline kuşak diktircek kayınvaldem,kullandıracagımı hiç sanmıyorum.napcam bilmiyorum walla.olmaz istemiyorum nası dicem.yüzüm yumuşaktır.evdeki kalabalıktan kaçmanın yolu da yatak odasına hapsedicem kendimi,yada dışarı çıkıcam haftasonları eşimle.walla kimse durduramaz beni.40ı çıkmasını filan bekleyemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?