2009 Mayıs Anneleri

cnm çok geçmiş olsunnn neden ilaç vermedi o kadar bebeğin bağışıklığı nedirki kendi kendine atsın yaa bazen doktorlarıda anlamıyorum ben yaa ota moka ilaç yazarlar ama

cnm biz cerrahpaşada doğum yaptığımızdan ve devlet hastanesi olduğundan aşıları orası yapıyor ama sağlık ocağınada gidebilirsin cnm .....kafan karışmasın nereye istersen ben hastaneye gideceğimden sağlık ocağına gitmiyorum..........hepsi devlet kapası

Kızlar merhaba benim kız 2 gündür uykusunda sürekli geriniyor değişik sesler çıkarıyor sizin bebeklerdede varmı böyle şeyler merak ettim

cnm biz geldiğimizden beridir öle seslerle uyuyoruz normalmiş

herkese günaydın bayanlar hihoyyytdün çok sancılandım ahhh vakit geldi kesin doğurucam dedim sonra sancılar gitti hala bekliyorum:çok üzgünüm:

kızlar ben geldim....
ama bebeğim süt emmiyor ve pompayla çekip duruyorum mecburen.az az damla damla akıoo.. napmam gerek.memeyi tutmuyor kızım ağlıo hemen((

Hoşgeldin fulyacıım.hayırlı olsun bebişin sende kavuştun sonunda.ılk gün benimkide tutmayı beceremiyordu vede sütün 2 gün yok gibiydi sonradan birden dolmaya başladı bebişte süt gidince ağzına tutuyor zaten merak etme sende.

kızlar merhaba... sabah kontrolümüz vardı bende hala sancı yok zaten dr doruk efendinin gelmeye niyeti yok gibi daha zamanı var dedi... ( sıkıldım yaa artık...
semracım dün bendede vardı sancı bugün sıfır çıktı yine ...

sağolasın cnm min-ju.bakalım inşallah aclıktan sarılık olmasın.napçam bşlmşyorum alışana kadar.

o minikler Allaha emanet canım bişe olmaz inşallah sütünde gelir stres yapma benimki de ilk iki gün almadı hemşire göğüs ucunu sıkıp ağzına zorla veriyordu

selam kizlar a.s.

dün netim gitmişti bugun geldi çok şukur :) ne alişmişiz buraya..insan kendini eksik hissediyor valla :)))

bugun ögleden sonra kizimla gene dişari ciktik..bu sefer yanliz ikimizdik :) kangurumuzu kullandik..cok rahat valla kizlar..pusetle cikayim dedim..ama carsiya gitmek için alt gecitten gecmem gerekiyordu..araba alt gecidi de biraz ileride..ee gidiş gelişi hesaplayinca epey bi zaman kaybim olcakti..oyuzden kanguruyu kullanayim dedim :) cok rahat gittik geldik..zaten Ayse Serra hanim kcakta olsun yemek bile istemez

ya benim kizim uyumaz oldu iyice ya..gece 12-1'den 4-5'e kadar düzgün uyuyor sadece..sabah 5 ten geceye kadar 1 saat uyuyor en fazla..ee uyanik oluncada düzensiz emiyor bu sefer..bazen 5 dak emiyor,bazen 25dak..pek bi dengesiz olduk..40i cikana kadar cocuklar cok düzen değiştirirmiş derler..hakkaten dogru galiba..

bu arada bugun biz tam 1 aylik oldukkkkk :lepi: :lepi:

40a az kaldi :)

bizden haberler böyle işte :)

canim ya cok gecmis olsun..cok sukur mamay baslamissin..inşaAllah biran önce toplar kendini boncuk

bende saglik ocaginda yaptircam canim aşilarini hastanedende öyle dediler bana..ama karma asiyi kendim alip yaptircam..ithal karma aşi varmiş..o ateş yapmiyormus..yani yapiyormus (mikroplar ölsün diye) ama cocuk hissetmiyormus..yarinda gidip 2.hepatit aşisini yaptircaz inşaAllah..

Günah olmasın ama bnde gerçekten sıkıldım,:1no2: çok zor geliyor artıkhamileliğin 10 ay 12 ay olduğunu düşünemiyorum herşey nekadar kararında aslında hayırlısıyla alsak bebişlerimizi kucağımıza

kızlar ben geldim....
ama bebeğim süt emmiyor ve pompayla çekip duruyorum mecburen.az az damla damla akıoo.. napmam gerek.memeyi tutmuyor kızım ağlıo hemen((

canım hoş geldinhihoyyyt kız küçücük daha bişey bilmyorki kuzu birkaç günde öğrenir meme tutmayı

ya kimseler yokk nirdesiniz
bende gidem barii uyuyam

valla canım bir zamanlar bu topijk nasıldı oku oku yetişemiyorduk bebecikler gelince kimse fırsat bulup giremiyorkaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
kızlar ben geldim....

Fulyacım biliyorum insanın morali çok bozuluyor ama aman panik olma cnm, benim oğlan 5. günde tuttu memeyi, ben şöyle yaptım, elektrikli bi pompa , saklama kapları, ve silikon uçlu kaşık ve göğüs ucu çıkarıcı edin, öncelikle göğüs ucu çıkarıcı ile göğüs ucunu çıkar, sonra bebeği memeye tutmaya çalış, çekemeyecek mıyklayacak bol bol, sen zorla tık ağzına, geridende ensesini tut, inş. böyle tutar, baktın gördün tutamıyo, sütü makinayla sağ,saklama kabına dök, biberonla değil kaşıkla az az ver bebeğe, biberon memesine alışırsa meme tutmaz, sağa sağa hem sütün artacak, saat başı dene olmazsa sütü çektir sağıp ver bebeğe, hemde göğüs ucu çıkacak bebek memeyi kolay kavrayacak, bu aradada bebek biraz daha büyüyeceği için emme reflekside kuvvetlenecek, benimki 5. günde tuttu cnm, inş. seninkide kısa zamanda tutar cnm, ben bi 2 sefer mama vermek zorunda kaldım, hiç gelmezse 30 cc kadar mama verebilirsin, benim pompa ve saklama kapları medela, kaşık wee nin silikon uçlu kaşıkları, göğüs ucu çıkarıcı ise chicco bunlardan çok memnunum, aslında bide silikon meme ucu aldım ama kullanamadım bebek tıkanacak gibi oldu gözleri pörtledi, onu kullanamadım

selam kızlar ben uzun zamandır giremedim

annem burdaydı oda gitti 3 -4 gün önce yalnızım baya kötü zamanlar geçirdim yalnızlık çok kötü ama yavaş yavaş alışıyoruz

defnem iyi allaha şükür şimdi uyuyor teyzeleri ama uyku düzeni dengesiz oluyor bazen bu iki gündür gündüz uyuyor ama önceki iki gün nerdeyse iki gün gündüzleri hiç uyumadı gece uyudu normal sanıırm bunlar

bizde pazartesi topuk kanının ikincisini verdik hastanede ilkini almamışlar sormasak söylemiyorlar geçen pazarteside ilkini verdmiştik sonuçları ayın 5 inde öğrenicez sanıırm heptit aşısı için gittiğimizde sizler öğrendinizmi

doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum baya uzak kalmışım gündemden ama artık her gün azda olsa girip bakıcam yalnız bakınca bebişe zor oluyor vakit kalmıyor

fulyacım benim bebeğimde 5. günde tuttu resmen depresyona girdim ama sabahlara kadar emdirmeye çalıştım burcunun dediği gibi silikon uçla emzirmeye çalış sonra pompa kullan canım ben sağdım sağdım öle çıktı göğüs ucum ama sakın pesd etme kızım şu anda memeden kalkmak istamiyor mamada vermiyorum çünkü sütüm yetiyormuş göğsünü pompayla boşalt biraz set oluncada tutamıyorlar bebişler ben öle yaptım önce biraz sağdım yumuşayınca emdirmeye çalıştım biraz zor ama olucak canım

tubacım valla ne güzel okuyunca keyiflendim ben daha yeni yeni kendime geliyorum inş 15 gün sonra bizde gezmelere gideriz bu arada kızın çokkkkkkkk tatlııııııııııııı

kızlar bu arada bebişlerin pişik durumu nasıl benim kıızımın poposunda anüs çevresindeki deride yıpranma olmuş ne yapsam sebamedin pişk önleyicii kremini sürüyorum ve ıslak pamukla temizliyorum bazende babasıyla yıkıyoruz ılık suyla sizler nasıl yapıyorsunuz

böle işte kızlar birazda geçmişe bakayım okuyamadım uzun zamandır

Cnm ne güzel artık dışarıda çıkmaya başladınız valla maşallah, bi ay sonra fln bizde çıkarız oğluşla bakalım hayırlısı

Cnm ben chicconun pişik kremini bide unibabynin yenidoğan mendilini kullanıyorum sadece, bezde prima yenidoğan, şimdiye kadar pişik olmadı çok şükür,ama ben sebamedin kremini çok iyi diye duymuştum cnm niye öyle yaptı acaba ya,

Benim annemlerde bi kaç güne gidecek ve eşim işe başlayacağı için kampa yerleşicez yeniden, heralde kasım sonuna kadar orda kalırız, int. e nasıl girerim bilmiyorum çünkü kampta wireless yok, inş. eşim ayarlayabilir yoksa uzun süre ayrı kalıcam sizlerden

Annem elim ayağım gibi valla, o gidince nasıl yetişicem bilmiyorum, dün gece hep ben ilgilendim bebişle, uyku fln hakgetire yani... bebek uyuyunca mıyk dese,derin nefes alsa kalkıyorum ne oluyo diye, uykularımı bebeğin uyku saatine göre ayarlamam lazım

dün bi gelirim die çıktım ama bnöm kız durmadı! annme geldim hafta sonu burdayız!! bendekii çantaları görseydiniz sanki 1 yıl geçirecegim burada.. lazım olur die herşeyi aldım.. son gittigim dr annme daha yakın yrn kontrolümüz var inş. biarz atmıştır mikrobu! mamaya nasıl alıştı bnmki sormayın benide emiyo ama doymuyo çıglık çıglıga azında tutuyorum mememi beni bırakıcak die aklım çıkıyo! ya bnm kız yalnızken hiç durmuyor uyumuyor annme geliyim veya annm bana gelsin hakır hakır uyuyor maş. şimdide yıkadık pakladık doyurduk daldı uykuya. evet cnm kapıya kadar gelip herşeyi bilgilendirip dosya açıyolar.
Cnm çok çok geçmiş olsun , peki ilaç niye vermedi acaba ya, inş. kısa zamanda iyi olur yavrucak, bende aşıları sağlıkocağında yaptırıcam cnm
sagol cnm inş. daha önceki dok. antibiyotik vermişti buda ona agır geldigini düşündü ve aptamil pre verdi kakamızın rengi bayagı degişti bilemiyorum valla yrn bakıcaz nasıl bi tedavi olacak!!
sagol cnm inş. eet ya her ay kilo boy kont. yapılacakmış. benm gittigim saglık ocagı bayagı eskiydi ya ve yeterince hijyen degildi sanki ama aşı odasını görmedim..
sagol sibel oh ne güzel dimi annnde olmak valla bende pek keyifliyim ne zamandır maş. nazar ıolayını sorma ya ama biliyomusun en cok annenin ve babanın nazarı degermiş çocuga sende severken hep maş. berekallah de emi.
ya işte bu verdigi mama onun kakasını bayagı degiştirdi sanki bagırsaklarını temizledi anlamadım yrn asıl tedavi bailayacak bnende bilmiyom nasıl bi tedavi yapacak off yaya bekliyoz mecbur!!! öle cnm da özelde yaptır diyo bizimkiler bakalım onuda yrn dr soracam.
ohhh maş. 1 olunmuşta gezmelere gidilmiş.. ben güvenenem valla ya aglarsa die aklım çıkar! bide emzircek yer ara bnm kızın maş. bi sesi varki sokakları inletiriz..
sogol cnm eet mama veriom hemen topladı çocuk kendini biliyonmu farketti şükür ya.. cnm işte o karma aşılara katılan ilaç artık devlettew alıyomuş hiç gerek yok dedi hiç bir şekilde ateş yapmıyo dio. sen yrn saglık ocagındamı yaptırcan? yaptır bakalım nasıl?

cnm geçmiş olsun ben bepanten plas kullanıyorum ve çokta memenunum bir kere pişik oldu yeni dogdugunda bepantene geçtim hemen farketti bol bol sür çok ucuz inş. geçer

kızlar merhaba anne olunca sıteye gırmeyede zaman kalmıyomuş meger:bbo:kızla ugrasırken evle ugrasırken gelen gıdene bakana kadar bı bakmısım saat 12 olmus yatıyorus saat 4 5 gıbı ayaga kalkıyorus iki gundur bebiş annemle yatıyoda uyuyorum gecelerı bugun 10gunluk olduk cok sukur gobegımızde düştü :lepi:
buarada fulyacım allah analı babalı buyutmek nasıp etsın bebegını gıremedım 2 3 gundur sıteye sımdı okudum dogurdugunu bebeğini dogurmayı bekleyen anneler şimdiden bol bol uyuyun enerjı depolayın sonradan cok ıhtıyacınız olacak allah herkeze kolaylık versın

kızlar merhaba bende giremiyorum bebişler zaman alıyor çünkü.doğum yapan arkakadaşlara hayırlı olsun diyorum.burcucum ve goncacım merake tmeyin yalnız kalsanızda bişey olmuoyr adapte oluyorsunuz.ben 4.günümden beri yalnız bakıyorum ilk gün z<oroldu ama alıştım artık. hepinizi ve beişleri öptüm

kızlarrrrrrrrrrrrrr ben geldim fulyacığım hayırlı olsun cnm yazamadım birtürlüü

kızlarr size koca bir detttttttttttttt ben iki bebe ile yanlızım üstelik dün misafir ağırladım bugünde halam vardı ..............

dün evi temizledimö yemekler yaptım .....uykumu tam alayım ban yeterli geliyor
benimde sıkıntım bukadar koşturmaya ben kilo veremedim yaaaa olduğum yerde sayıklıyorum yaa birkilo bile gitmezmi bee kardeşimmm...koşu bandına çıkam diyorum ona vakit kalmıyor diyet içinde düzenli yemek sistemi lazım artık veremezsem bi işimi eksik yapacam yürüyecem olmuyor böleee

Kızlar kocaman bi aferin size valla, sanırım bebişlerle başbaşa kalınca herşey kendiliğinden gelişiyor, ben eskiden yeni doğmuş bebekleri kucağıma alamazdım şimdi herşeyini yapabiliyorum annelik böyle bişeymiş.. ama şu uyku işi çok fena ya..
mirmirmirmir

SLM KIZLARRRR
ay sattler once actım pc yı anca gecebıldım başına..benım yagız oğlan ne zaman yemek yıcek olsam yada bişi yapcak olsam basıyor yaygarayıııkaydirigubbakcemile3saatlerce rehin alıo beni emme seanslarımız baslıo....hiç bitmio fallakaydirigubbakcemile3
dogumdan 2gun sonra tekrar donduk hastahaneye..yenıdogan sarılıgı oldu beım oğluş..3gun kaldık hastahanede..ay cok feciydi doğrus...oglumdan her kan aldıklarında ben ote yanda agladım..hele sarılık için alınan kana dayanmak için kendımı zor tuttum dogrusu....hastahaneden cıktık şükür..yarın kontrolumuz var tekrar.uzay mekiği gibi bişeyin içinde tum gun yattı kuzum...ınşallah yarınkı kontrolde tekrar ılerlemiş cıkmaz,bol bol emzırıorum ama bakalım...dua edın oldumu:Saruboceq:teyzeleriiii
otekı bı derdımse kızlar benımkı benım kokum olmadan uyumuo yafssenağlamayatakta yatarken burnunun dıbıne ya kırlı atletımı yada iççamasırımı koyuyorum anca ole uyutabılıorum gecelrı..gunduz sorun yokta geceler kabusum oldu dogrusu...
hastahaneden berı yalnız kalıoruz...eşim ben ve oglum..başta nasıl alışırsak sondad ole gıder heralde...annem 2 gecedır kalmıo bızde...bu arada kaynanam gıl geldı doguma..oda ayrı bı olay...klava:sutum kesılcek dıe odum koptu onların yuzunden ustelık kaynanam kaldı bende ılk 2 gece...detayları anlatırım sonra sıze....
oglus anca uyudu teyzoşları..yahu hepınızı cokkkk ozledım..YENIANNE TUTKUN masallah bebişlere..baska dogum yapan kım varsa masallah dıyelım..gecmişi tam okuyamadım gene..fırsat bulıursam okuycam....
dogurmayan kaldımı ayol.....mayıs bıtıo ne5deyse....karnında bebişiyle bekleyen herkeze de Allah yardımcısı olsun kızlar...
oglşumna maşallah dıyen tum teyzoşlarınakoccaman opucukler...
SIBELCIM bu yağızlar hep şeker heralde bacımalkisalkisalkis
PINAR KISSS Beğendınmı damadınıkaydirigubbakcemile3
a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…