2009 Mayıs Anneleri

herkese merhaba kızlar nasılsınız göğüs yarası için banada doktorum bitkisel bir krem verdi şuana kadar bir problem yaşamadım göğüs ucu sorunu ile ilgili durum şimdi uyuyor bende size bir bakayım dedim umarım herkes iyidir kızlar bizimde göbüşümüz düştü pazartesi günü bugünde duş aldıracağım kızıma hepinizi çok özledim kızlar

merhabalar taze anneler bugün bebişler nasıl biz kızımla artık telapati kurmaya başladık emme haricinde keyfimiz yerinde.
ilgincim göbek düşünce şu pansumana devam et -3 gün daha çünkü içteki damarlar daha açık oluyormuş ben hala damlatıyorum bi damla kızımın göbeği şişmişti çünkü iç damarlar daha iyileşmemiş dr iyiki pansumana devam etmişsin dedi.
bende öğleden sonra yıkıycam kuzumu suyu pek seviyor

günaydıııınnn nasılsınız bugün
biz kızımla dün 4 e kadar oturduksonra uyudu şükür tabi yatağa bir posta çişini yaptı :))
sabahta mıçtı tabi ytağa alt bezi bizde işe yaramıyoooo:)))
şimdi uyuyooo bende kahvaltı yapayım barii

Merhaba kızlar nasılsınız, ya bu uyku ve mama düzeni hakkında aklım çok karışık,herkes farklı bişey söylüyor, sizler nasıl aralıklarla besleyip uyutuyorsunuz,yoksa bebişlermi karar veriyor sıklığına ve süresine:uhm::uhm:

Cnm gerçekten bebek işi tecrübe işiymiş onu anladım, zamanla oturacak artık yavaş yavaş, tabi önce benim biraz serinkanlı olmam lazım, bebek tıkanmaya görsün başlıyorum panik yapıp ağlamaya, bi yandanda ters çevirip sırtına vuruyorum açılıyor.. ama ben ölüp ölüp diriliyorum, gece kalkıp kalkıp bebeği kontrol ediyorum yan yatıyomu nefes alıyomu diye, ama yavaş yavaş daha iyi olduğumu hissetmeye başladım, en azından o ağlayıp etrafı yırtarken bi yandan şarkı söyleyip bi yandan alt değiştirebiliyor yada kıyafet giydirebiliyorum, tabi bu şarkılar onumu benimi sakinleştirmek için o kısmı değişiyor :)))) ama bunlar ilk bebek olduğundan ve bizim tecrübesizliğimizden kaynaklanıyor bence, 2. çocukta hepimiz profesyonel olucaz görün bak

Cnm hoşgeldin mevlütünüz hayırlı olsun, endişhelerini çoğumuz paylaşıyoruz , zamanla tecrübeyle geçeceğine inanıyorum, bi bakıcaz hepimiz süper anne olmuşuz :)))

kızlar sağolun...
aysecim unuturmuyuz seni:))
10 dk manuel pompayla sağınca 10cc çıktı az mı?
birde kızlar taze soğan dimi süt arttıran

Cnm pınar resmini ekledi soğanın, sağım süresi doğru cnm, her göğüs için 10-12 dk fln, ama emiş gücü yüksekse pompanın daha kısa süredede bitebilir

Cnm inş. güzel haberlerle dönersin, ishalinizin geçtiğine sevindim

Cnm güzel haberlerle dönmüşsün ne güzel, cuma günü bizde kağancığımı götürücez dr a, o zaman 19 günlük olucak inş. iyi şeyler söyler, boramızın resimlerinide bekliyoruz cnm

Oyy maşallah defnemizee , kız pınar ne akıllı olcak bu, demek memeyi bırakıp geğiriyo :))))

Elinize sağlık cnm, ben şimdi kağana bakarken annemde içerlerini süpürüyor, anneler süper valla :)))

Valla öyle canım ya. İnşallah ileri de kuzularımızda bizim için böyle düşünürler :Saruboceq:

Kız knk dediğin soğan bu heralde?

Sağolasın bitanema.s.

Cnm bugün 17. günüm benim, bazen açık bazen koyu bazende sarı gibi geliyor, bu işi çok anlamış değilim bende... sanırım bi sırası yok, ama miktarı azaldı baya ilk günler büyük ped koyuyurdum şimdi günlük pedi bi kaç sefer değiştirsem yetiyor, cnm memede tıkanma işini kağanda yapıyor bol miktarda, ben o emerken uyumaya yüz tutunca memeyi ağzından çeker gibi yapıyorum yeniden yutkunup emmeye başlıyor, gözler, kapalıysa düzenli aralıklarla memeyi çekip çekmediğini kontrol et cnm, çekmiyorsa çek memeyi tıkanmasın

Aynen cnm, benim durumda bu, üstte goncaya yazdığımı bi oku cnm

Cnm benim sol göğsümdeki yara feci oldu, kırmızı resmen et kopartılmış gibi üstü,kağan medelanın purelan kremini sürünce memeyi almadı,yıkasamda kremde öyle kolay çıkmıyo zaten sabunlamak gerekiyodu, bende bu sebepten kullanamadım krem,sütümden sürmüştüm başta ama yara dahada beter oldu, bugün annemin tavsiyesi ile bephantene alıp sürücem, inş. kısa zamanda geçirir

Evet cnm göğüs acısı hiç birşeye benzemiyor gerçektn, inş. kısa zamanda geçer bu yaralar yaa, kağanda memede tıkanıyo sütleri biriktirip,bu konuda üstte goncaya yazdığımı sende bi oku cnm

Cnm hayırlı olsun inş. göbüşte düşmüş, bizde bugün yine yıkadık kağancığımı, yüzünü yıkarken bağrınıyo ama biraz o kısım sıkıntlı, inş. suyu sever bebişler

Oyy maşallah, iletişime geçmişsiniz prensesle, bende oğluşa yaklaşınca ağzını açıp kafayı sallamaya başlıyo, sanırım şimdiden süt ineği muamelesi görüyorum :))))

selam kizlar a.s.

şimdi uyuttum kuzumu :) uyanana kadar yemek yapmam lazim..çamasirlari toplamam lazim..ütü yapmam lazim..ve ortaligi toplamam lazim :) cünkü bi uyandimi 22-23e kadar uyumuyor..

hoşgeldin canim :) canim stres yapma yeter..inşaAllah biran önce şakır şakır gelir sütün..

ay Allah korumus canim ya..cok gecmiş olsun..ben şapka kullanmiyorum..1-2 kere kullandim ama bizim kız sıkıntılı ayse :) sevmiyor sapkayi :) banyodan sonra yarim saat felan takiyorum..ama cok sıkılırsa küçük tülbenti var..onu takiyorum..ama onuda en fazla yarim saat takiyorum..

valla canimcim benim eşimde razi olurmu bilmiyorum :) ben sürekli gezmekten bahsediyorum o da sürekli daha cok küçük oldugundan bahsediyor :)))

maşaAllah canim fistik gibi olmussun

sorma canim gaz bombasi gibi oldu yavrum ya :) ama rezene muthiş bişey ya..hemen cikarttiriyor gazini..cok rahatlatiyor valla..

iyi işe yarayan bişi bulmussun :) benimkini öp kokla havaya at hayatta uyanmiyor öyle derin uyudugunda :))) bende birakiyorum artik..istediginde uyansin diye :)

canim Allah kabul etsin :) tez zamanda gelde konusalim bolbol

o zamanki uykularinin kiymetini bilemedik

güzel haberlerle gel canim inşaAllahhhh :) cok sevindim ishalin geçmesine..kafe cok güzel olurdu ama işte emzirme sorunu var..ay hepsini geç ikna edilmesi gereken bir koca sorunu var esas

oh cok sukur iyimiş boncukun..canm bulgur pilavida cok süt yapiyor..gazda cok yapiyor ama sütün yaninda pek göze batmiyor

oh işlerde bitmiş :)

canim benim hala devam ediyor :)) kanama olarak degilde leke leke geliyor hala..ben 2.3.gün egilip dogrulmaya baslamiştim canim..biraz zorlaniyor insan ama öyle öyle hizli iyileşiliyor..

oh boncuk şişko boncuk olmus maşaAllah :)

ay yavrum yaa..benim cadida cok yapiyor o işi..hemen ters cevirip hem midesine baski yap hem sirtina vur canim..o cok uyumasi 2 gündür bizde de var canim..evvelki aksam 11den 5e kadar uyudu..dünde 10dan 3e kadar..insan cok kötü oluyor ama o gercekten kendini dengeliyor..acikinca kiyameti kopariyor zaten

hpşgeldin canim..ay hepimizin bas belasi oldu bu gogus acilari..bende lasinoh kullaniyorum..ama sürekli süremiyorum üşengeclikten..bugunlerde biraz daha iyiyim..ama baslarda agliyordum emzirirken..yavas yavas gececek herhalde..yada biz artik aciya alişcaz :)))

ay hadi hayirli olsun göbüşünüzzz :) bizde seni cok özledik canim :)

cok sukur canim..sen nasilsin?
ay cadiya bak hele..neler neler yapmişşş :)))

aynen dedigin gibi canim..ne kadar olduguna,ne zaman olduguna artik kizim karar veriyor :) bazen cok büyük oluyor aralar..bazende yarim saatte bir emmek istiyor..oyuzden artik takmiyorum kafama :) o kendini dengeliyor :)

Ben geldim.Birsey sormak istiyorum arkadaşlar bebeğine mama verenler nasıl veriyosunuz bize minik plastik kadeh gibi birşeyle verdiriyor doktor ama cok zorlanıyor yavrum biberonlamı besliyosunuz kızlar.

Şu mamayı bırakıp sütüm olsa başka birşey istemiyorum ya cok canım sıkılıyor.

sağol mutahharacım bulgur pilavınıda deniyorum ara ara.Doğru diyosun süt olsunda gazı cözeriz bi şekilde sabaha kadar gezdiririm kucağımda.

herkeze selam hanımlar !!!

kızlar şu tıkanma durumu benim kızımdada var herm emdiğinde bir defa mutlaka tıkanıyor önemli oaln soğuk kanlı olmanız siz panik yaptıkça oda yapar ters çevirin ve hafif hareketle boyunla sırt arasına vurun inş yakın zamanda atlatırız bu durumlarıda :Saruboceq:

süt olayıda ben milupanın karışık bitki çayını içtiğim zaman göğsüm taş gibi oluyorr tavsiye ederim ...

kanamalarda mrk etmeyin 40 bittiği gün banyodan sonra ne leke kalıyor ne kanama en azından benim öyle oldu a.s

bize gelince benim kız hala her emmeden sonra kusuyor :1no2: valla üzülüyorum yaa çogu bebek o süte hasretken benimki her emdiğini çıkarıyor midesinde ne kalıyor çok mrk ediyorum en kötü yanıda günde bazen 3 defa üstünü değiştiriyorum önlük ve mendil zaten yetişmiyor o kadar dr gezdim hepsi fazlasını çıkarıyor dedi ama bu kız hep mi fazla emiyor yahu hiçç mi ölçülü emmiyor anlamadım gittii :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

birde ben gaz ilacını kullandığım zaman bebeğim acayip kasılır ağlardı ne zaman gaz ilacı vermeyi kestim kuzucm kendiliğinden gazını rahatça çıkardı şükürler olsun

Kızlar merhaba, saçlarıma röfle yaptırmak istiyorum bebişin 40ı çıkınca, zararlı olurmu acaba ya, siz neler yapıcaksınız, varmı röfle yaptıran a.s.a.s.

selam kizlar a.s.

şimdi uyuttum kuzumu :) uyanana kadar yemek yapmam lazim..çamasirlari toplamam lazim..ütü yapmam lazim..ve ortaligi toplamam lazim :) cünkü bi uyandimi 22-23e kadar uyumuyor..

Tubacım dr saat başı dedi ama annem babam fln acayip kızıyo bana bana 2-3 saatte bi uyandırıyorum diye, uykusunu alamıyo diyolar, aklım iyice karıştı benimde, artık bende bırakıcam ne zaman uyanırsa o zaman emsin, ama bi yanımda ya çocuk aç kalırsa diyor...

Cnm kaşıkla ver mamayı, wee'nin silikon kaşığı çok güzel, kağan ilk 5 gün memeyi çok tutamadı bende sütümü sağıp kaşıkla ağzına vermiştim, o zaman memeye alışmakta zorlanmıyor

Cnm ya bak aklıma ne geldi, yenidoğan reflüsü diye bişey varmış,emilen sütün çoğu geri geliyomuş ondan olabilirmi acaba, şimdi okuyunca aklıma geldi
:uhm:

Son düzenleme:

Canım benim ne güzel çabuk düştü göbüşünüz bizim 16 gün sürmüştü ohh banyoda yapın bakalım misler gibi.

Bak sen telepatide kurarmış Şeniz ben bizim yağız oğlanla pek telepati kuramıyorum valla aklına nasıl eserse öyle davranıyor bir günü bir gününü tutmuyor.Bu oğlan beni çok süründürecek yandım kaydirigubbakcemile

selam kizlar a.s.

Valla Tubacım şöyle 2-3 saat uyuyorsa olurda yoksa bu kadar işi yapmak çok zor.Gerçi koştura koştura iş yapmaya alışıyoruz biraz daha antremanla mümkün olabilir.Bu bebişler bizi atom karınca yaptı :roflol:

Canım ben medelanın kaşık biberonu kullanıyorum.Memeyi bırakmaması için.Doktorumuz ve bebek hemşireleri önerdi.Böyle bişey ;

[/URL][/IMG]

Hülyacım hepimizinki kusuyor sanırım seninki biraz fazla.Kusması birazda fazlasıyla doyduğunun göstergesi.Sıkma canını :1hug:

Burcucum bende yaptırmak istiyorum röfle ama herkes başka bişey söylüyor.Tamam boyanın bitkiseli var ama röflenin yok neticede açıcılar kullanılıyor.Karar veremedim bir türlü kafamçokkarıştı

ben dr sorduğumda röfle yaptır demişti canım ama sende dr sor öyle yaptır bence.Ben bu seferde düz boya yaptırıcam.
Kaşığı aldırayım eşime bakalım.

sağol canım onuda alayım bari sibelcim dr süt için armutta dedi bana sende dene istersen

yaa kızlar ben bazen hamilelik günlerimi özlüyorum.annemde kalıyordum ne güzel çok mutlu huzurluydum orda..
yemek yapmayı bile unuttum kaç ay.. yalnız kalınca ne yapacağım ben.. ((

burcum cnm dr larda ilk başta rweflüden şüphelendi ama kilo alışı normal olduğu için değil dedilerr ...

sibelcimm inş öyledir cnm :))

bende kısmet olursa ilk fırsatta yapıcam reflemi kızlar sorun olmazmış diye biliyorumm ...

yaa kızlar ben bazen hamilelik günlerimi özlüyorum.annemde kalıyordum ne güzel çok mutlu huzurluydum orda..
yemek yapmayı bile unuttum kaç ay.. yalnız kalınca ne yapacağım ben.. ((

Bende naparım diye düşünüyordum ama alışılıyor canım hiç meraklanma.

Gülhancım deneyim bakayım armududa artık süt olsun diye napacağımızı şaşırdık.
:çok üzgünüm:

haklısınız galiba.. inşallah daha yeni ya alışamadım sanırım bocalıyorumm..
birde bebiş kıyafetlerini hep ütülüyor musunuz

canım ben 1 haftadır ütülemekten vazgeçtim 40 güne kadar hep ütüledim ama artık yetiştiremiyorum yaw hem benim kızın çok kirlisi çıkıyor ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…