minju allah nazarlardan korusun maşallah çok tatlı....
kızlar kaçıncı gününüzden itibaren yalnız kalmaya başladınız evde?
canım ya anason iyi geliyormu,benim kızım gaz çıkarırıken kakasını yaparken çok zorlanıyor,kıpkırmızı kesiliyor,çok ağlıyor yapamadığı için,geçenlerde tam 12 saat yapmadı,rezene de iyi geliyormuş,ansonda iyi ise ondan da alayım,daha bişey kullanmadım elimden de bişey gelmiyo,yavrum kıvranıp duruyor,deneyeyim bakalım cnm ,sağolasın.opuyorumnanaktan
cnm bilirubin 18,5 geçmemişse endişelenmene gerek yok bizimde aynen çok uzun sürdü ama malesef yapıcak pek bişi yok kendiliğinden geçmesini bekledik.sadece bol bol emzirmek lazım.biz bugun tam 1 aylık olduk ama hala yüzünde ve gözlerinde var hafiften sarılık.geçmiş olsun..Slm annişler a.s.
Uzun zamandır nete giremiyorum bebekler özelliklede yeni iken baya zaman alıyomuş.Bebeğim 15 günlük oldu hala sarılığı geçmedi doktora kontrole gidiyoruz sürekli.Canım çok sıkılıyo bu duruma.Emziriyorum.mama takviye ediyorum ama çok yavaş düşüyo bu sarılık hatta yerinde sayıyo.Bu kadar uzun süren var mı acaba?
Bana bi akıl verin kızlar.Çok endişeliyim.
bu perşembe kısmetse mevlüt yapacağız.
sonra bende yalnız kalayım diyorum gerci hala ağrım oluyor..daha yeni sonucta ama bakalım
cnm bilirubin 18,5 geçmemişse endişelenmene gerek yok bizimde aynen çok uzun sürdü ama malesef yapıcak pek bişi yok kendiliğinden geçmesini bekledik.sadece bol bol emzirmek lazım.biz bugun tam 1 aylık olduk ama hala yüzünde ve gözlerinde var hafiften sarılık.geçmiş olsun..
sağol pınarcım sende resimleri çektin valal nerde küçük hanım
ama kilosu bence iyi canım doktor haklı her bebek farklıdır gelişimde bireysel farklılıklar çoktur boyumuzda uzamış maşallah defneme
valla bizde geziyoruz bir şey olmaz ya bence sadece üşütmeyelim yeter bizimde bugün arabamız gelecek kraftın bir modelini beğendik bakalım daha çok gezcek kızım artık
canım ben hamile olmadan önce kullanıyordum bepanteni göğüslerim için,şimdi ise kızım hastanedeyken pompa ile sağdığım için yara olmuştu kanıyordu göğüslerim,kızım 6 gün yoğun bakımda kaldı da,neyse şimdi iyi çok şükür,bende eşime aldırdım garmastanı,çok yumuşak olduğu için kolay sürülüyor ve acı vermiyor sürerken,faydasını da gördüm,gögüslerim baya düzeldi,kızım emeerken hiç acımıyor,içindeki prospektüsünde emzirmeden önce göğüsleri ıslak bir bezle silin diyor cnm,bence sil göğüslerini,eirdiği için ilaç silerkende acı vermiyor cnm,benim bir arkadaşım var,o da garmastan kullanmıştı,ona da dr.u silmesine gerek olmadığını söylemeiş,bebeği 2 aylık şimdi,ama ilaçtan tiksinmiş ve hala bile emzirirken memeyi başlangıçta almak istemiyormuş,haberin olsun cnm.opuyorumnanaktan
Pınarcım irem bebeden aldı eşim eminönünden peşin 100 ytl.Bende çok araştırdım eşimde çok güvensiz buldu ama oku bak özelliklerini.Diğer kangurularda bile kalça çıkığı riski varken bunda sıfır.
biz geldikk bacılarrr ...
geçmiş olsun dilekleriniz için herkeze tşk ederimm arkadaşlar ..bugunlerde yine çok çene yapıyonuz galiba hızınıza yetişemiyorum valla hee fisfisfisfisfisfis
biz sabah kahvaltıya gittik kızımla göl kenarına hava düzelir diye bekledim bir türlü düzelmedi çok az durabildik zaten zamanımın çoğu arabada onu emdirmekle geçti yafs dün nasıl sıcaktı bugun yine şansa bozdu neyse sağlık olsun tabi ...
tuğbacım emziği tutturma formulünü öğrenirsen banada söyle mutlaka kaydirigubbakcemile3 ay benim kızda bi türlü alışmadı yahuu fisfisfis
ya kızlar siz devit3 veriyormusunuz hala ?? ben çoğu zaman unutuyorum kuzucğuma vermeyi yaa senağlama
ben deviti veriyorum cnm ama benim kızım daha 16 günlük,dr. ne zamana kadar vereceğimizi söylemedi,hep mi kullanıcaz acaba:uhm:[/COLOR][/B]
mrb kızlar sezeryan olanlar dikiş yerleriniz nasıl ne durumda benim 10gün oldu sızlama var sizinde oluyomu tam eğilemiyorum yere felan. buarada benim kızımda yalancı emziğe alışamadı veriyorum midesi bulanıyo geri itiyo nasıl alıştırıcam bilmiyorum
kızlar kaçıncı gününüzden itibaren yalnız kalmaya başladınız evde?
bu perşembe kısmetse mevlüt yapacağız.
sonra bende yalnız kalayım diyorum gerci hala ağrım oluyor..daha yeni sonucta ama bakalım
Slm annişler a.s.
Uzun zamandır nete giremiyorum bebekler özelliklede yeni iken baya zaman alıyomuş.Bebeğim 15 günlük oldu hala sarılığı geçmedi doktora kontrole gidiyoruz sürekli.Canım çok sıkılıyo bu duruma.Emziriyorum.mama takviye ediyorum ama çok yavaş düşüyo bu sarılık hatta yerinde sayıyo.Bu kadar uzun süren var mı acaba?
çok sağol canım emmeye acil bizim kızın alışması lazım isyan etmek üzereyim sağ yedir uyut tekrar sağ hiç bişey yapamıyorum bide düzene giremiyoruz.canım ben de ilk bebedorun ell pompasını almıştım. hiç işe yaramadı pompayı bi sıktım. hiç süt gelmediği için öyle sıkılı kaldı. uğraştım olmadı. sonra hastanede emzirme eğitimi veren bi hemşireyle konuştum. el pompaları sana uygun değil. onlar sütü şakır şakır gelen anneler için. bikaç ay emzirip işe başlıycak olanlara falan yarar. sana elektrikli pompa lazım. düzenli olarak memeyi uyarıp süt gelmese de çekip bırakacak sütün gelmesini sağlayacak dedi. ben de medela elektrikli pompa aldım. onunla 10ar dakika sağıyodum. ilk 5 dak. süt geliyodu son 5 dakika sırf uyarı olsun die boşuna sağıyodum. ama çok az geliyodu. iki memeden 25ml kadar geliyodu. zamanla 40ml ye kadar çıktı ama farkettim ki pompayla sağıyorum süt bitiyo. memenin her tarafına masaj yapıyorum bikaç damla daha geliyo, sona 5 dakika boyunca sağdığım halde damla gelmiyo fakat sonra pompayı çıkardıktan sonra elimle sıkıyorum, süt fışkırıyo. ben de pompanın tamamen memeyi boşaltmadığına karar verdim. sonra internette ingilizce bi site buldum. orada diyo ki, sütünüzün ne kadar geldiğini anlamak için kesinlikle pompayı ölçü olarak kabul etmeyin. bir kadının sütü pompayla sağıldığında çok az gelebilir ama bebeği emdiğinde yeterli süt çıkarabilir. bence kesinlikle doğru. bazen bebeğim 40 dak emiiyo ve yine de hala süt oluyo memede. şimdi geceleri oğlum emmediği zaman yine pompayla sağıyorum ama sütün gelip gelmemesine aldırmıyorum. sakın pompaya bakıp moralini bozma çok yıpratıcı ve kesinlikle doğru değil. bu hafta günde 5 öğün 60-75ml mama ve artı emzirmeyle oğlum 420gr almış. düşünebiliyo musun, süütüm gelmese sırf mamayla bu kadar kilo alabilir miydi? oysa sağdığımda hala bazen 20-30ml yi zor çıkarıyorum.
çok uzun yazdım ama biliyosunuz bu konuda feci dertliyim ve herkese yardımcı olmak isterim.
canım aktardan aldığımı sıcak suya 1 mama kaşığı atıp demlendiriyorum içiyorum kıza milupanın aldım 25 cc verdim işe yaradı
canım ben hamile olmadan önce kullanıyordum bepanteni göğüslerim için,şimdi ise kızım hastanedeyken pompa ile sağdığım için yara olmuştu kanıyordu göğüslerim,kızım 6 gün yoğun bakımda kaldı da,neyse şimdi iyi çok şükür,bende eşime aldırdım garmastanı,çok yumuşak olduğu için kolay sürülüyor ve acı vermiyor sürerken,faydasını da gördüm,gögüslerim baya düzeldi,kızım emeerken hiç acımıyor,içindeki prospektüsünde emzirmeden önce göğüsleri ıslak bir bezle silin diyor cnm,bence sil göğüslerini,eirdiği için ilaç silerkende acı vermiyor cnm,benim bir arkadaşım var,o da garmastan kullanmıştı,ona da dr.u silmesine gerek olmadığını söylemeiş,bebeği 2 aylık şimdi,ama ilaçtan tiksinmiş ve hala bile emzirirken memeyi başlangıçta almak istemiyormuş,haberin olsun cnm.opuyorumnanaktan
ben hiç böyle bişeyle karşılaşmadım cnm,umarım bişeyi yoktur,bebeğinin halinden anlarsın cnm sıkıntısı yoksa fazla,bişyi yoktur.Şeniz bu arada maşallah bebeğine çok tatlı
hadi bakalım cnm hayırlı olsun,umarım bir avazda kurtulursun cnm,güzel haberlrini bekliyoruz,dualarımız seninle.:1hug:
canım ben yalancı meme vermedim hiç,wee nin var bende damaklı,belki daha sonra verebilirim.
söylediklerinizi dinliyorm bakalım benim kız napcek
kızlar gaz sancısı var kızımda çok,kaksını çok zor yapıyor yavrum kıvranıyor resmen,rezene demişsiniz,nasıl kullanıyorsunuz,çay olarak siz mi içiyorsunuz,günde kaç bardak,belki faydalı olur kızıma,bilen varsa yazarsa çok sevinirim.hihoyyythihoyyyt
canım benimde dün geceden beri yapmıyordu Duphalac şuruptan yarım çay kaşığı verdim söktü valla gündüzde rezene içirdim zırt zırt zırtlattı vallacanım ya anason iyi geliyormu,benim kızım gaz çıkarırıken kakasını yaparken çok zorlanıyor,kıpkırmızı kesiliyor,çok ağlıyor yapamadığı için,geçenlerde tam 12 saat yapmadı,rezene de iyi geliyormuş,ansonda iyi ise ondan da alayım,daha bişey kullanmadım elimden de bişey gelmiyo,yavrum kıvranıp duruyor,deneyeyim bakalım cnm ,sağolasın.opuyorumnanaktan
ay ben Deviti unuttum dur uyanınca vereyim bugün babasıda ya bizim kız çok beyaz kansızmı diyordu 6 gündür vermem lazımdıbiz geldikk bacılarrr ...
geçmiş olsun dilekleriniz için herkeze tşk ederimm arkadaşlar ..bugunlerde yine çok çene yapıyonuz galiba hızınıza yetişemiyorum valla hee fisfisfisfisfisfis
biz sabah kahvaltıya gittik kızımla göl kenarına hava düzelir diye bekledim bir türlü düzelmedi çok az durabildik zaten zamanımın çoğu arabada onu emdirmekle geçti yafs dün nasıl sıcaktı bugun yine şansa bozdu neyse sağlık olsun tabi ...
tuğbacım emziği tutturma formulünü öğrenirsen banada söyle mutlaka kaydirigubbakcemile3 ay benim kızda bi türlü alışmadı yahuu fisfisfis
ya kızlar siz devit3 veriyormusunuz hala ?? ben çoğu zaman unutuyorum kuzucğuma vermeyi yaa senağlama
ben 2 gündür yalnızım herşey birbirine girdi yetiştiremiyorum babışta olmasa bitmişimkızlar kaçıncı gününüzden itibaren yalnız kalmaya başladınız evde?
valla ne kadar geç yalnız kalırsan o kadar iyibu perşembe kısmetse mevlüt yapacağız.
canım içme suyunu kaynat ılık olarak 2 çaY Kaşığı ver gör hemen düşer ben öyle düşürdümSlm annişler a.s.
yollaycam görün benim küçük sütlü yumurtamıbu arada minju maşallah pek tatlı kız[k] {n} [k];7182904 .!.:bu ne ya valla evde iş bitiremiyom sabahtan beri it gibi koşturuyom bit miyo bitmiyoooo..
yoruldum kızda uyudu şincik bi bakem dedim
bugün kızımı ilk defa kendim yıkadım babasıyla! hep annem yıkıyodu adapazarına gitti bkaç günlügüne iş başa düştü ama becerdim valla artık korkmam. çam. ütü yemek bnyo vc yıkadım bide yrnda bissürü iş bıraktım hergün aynı...
neyse saglık olsun bugünde azıcık gezicektik hava bozdu çok şanslı benm adam valla!!
tutkuncum eşin istemiyosa bilemem ama zamanla alışır merak etme bizimkide başta öyleydi şimdilerde alıştı ama sen aralardan göstert kızını bize alıntı yapmayaız akşamıda silersin..
hülyacım devit-3 çok önmli unutma vnm ya bnm hep baş ucumda diş çıkarırken falan çok faydasını görücez onun ihmal etme 1 yaşa kadr kullancazyerimseniben
mim-ju yavruna maş. tatlım
kızlar gunaydın bu devıt dedıgınız vıtamınmı doktor vermedı bıze böle bı ılac sadece vıtamın ve babuline kullanıyorus??????????
canım alışmasa iyi olur ben yavaş yavaş çekiyorum küçük parmağımı yanağına dudağına değdirip yavaşça çıkarıyorummerhaba kızlar benim kızımda göğsümde emerken uyumayı seviyor nasıl alıştı bilmiyorum yalancı emzik gibi duruyor öle, zaten göğüs uçlarım yara nasıl vazgeçiricem bilmiyorum çektiğim anda ağlıyor damaklarıyla öle sıkıyorki bide dişleri olsa ne olur düşünemiyorum inşallah dişlerimiz geç çıkar diye şimdiden dua ediyorum wee damaklı emziğini aldım ama istemiyor çok denedim ağzıyla itiyor istemiyor
sorma ya benim oğluşum da öyleydi çok şükür şimdi daha iyi biz poposuna zeytinyağı sürüyoruz sürekli ayrıca ayağının altına da badem yağını elma yağıyla karıştırıp sürüyoruz zaman zaman da ayaklarını tutup karnına itip çekiyorum çok güzel yapmaya başladıcanım ya anason iyi geliyormu,benim kızım gaz çıkarırıken kakasını yaparken çok zorlanıyor,kıpkırmızı kesiliyor,çok ağlıyor yapamadığı için,geçenlerde tam 12 saat yapmadı,rezene de iyi geliyormuş,ansonda iyi ise ondan da alayım,daha bişey kullanmadım elimden de bişey gelmiyo,yavrum kıvranıp duruyor,deneyeyim bakalım cnm ,sağolasın.opuyorumnanaktan
benim de 11. günüm ani hareket edersem sızlıyo 2. gün düzelmişti zatenmrb kızlar sezeryan olanlar dikiş yerleriniz nasıl ne durumda benim 10gün oldu sızlama var sizinde oluyomu tam eğilemiyorum yere felan. buarada benim kızımda yalancı emziğe alışamadı veriyorum midesi bulanıyo geri itiyo nasıl alıştırıcam bilmiyorum
hayırlı olsun canım Allah kabul etsinbu perşembe kısmetse mevlüt yapacağız.
inşallah çabuk geçer benim 1 gün sürdü bizimkiler eski usül bi şeyler yaptılar pek inanmadm ama belki etkisi olmuşturSaol canım.Bilirubin üç gün önce 15 idi bakalım yarın kontrolde ne çıkıcak.inşallah düşmüştür.Artık yavrum kan vermekten bi hal oldu.Umarım bir an önce geçer.:Saruboceq:
İyi geceler bacılar. Bugün gezgindik yine. Bebişi arabasına koyalım alışverişe gidelim dedik. Yolda arabada uyudu ama kendi arabasına koyunca kıyameti kopardı. Tabi alışveriş falan yapamadık delikafadulden Eşim bari yemeğe götüreyim dedi. Orda da sürekli arabaya gidip emzirdim. Eşim kucağına aldı ben yemek yedim. Ben kucağıma aldım eşim yemek yedi. Gariptik anlayacağınız kaydirigubbakcemile3 Sonra arkadaşlarla buluşup sahile çay bahçesine gittik. Orda da arabada emzirdim. Baktım olmayacak sürekli arabada oturacağım, en köşe masaya oturduk arkadaşlarla. Üzerimize battaniye örtüp orda emzirdim. Tabi uyudu memede. Bizde rahat rahat sohbet ettik kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
Eve geldik, banyosunu yaptı uyudu zillim. Bende size bakayım dedim. Uykum geldi valla açık hava çarptı heralde kafamçokkarıştı
Gece uyku uyumuyor diyen arkadaşlar. Size benden tavsiye. Akşam 9-10 gibi bebişinizi yıkayın. Gece-gündüz ayrımını banyo ile yaparlarmış. Ben ilk günden beri her akşam yıkadım. Şimdi öyle güzel alıştı ki maşallahHer akşam yıkanıyor, emiyor ve gece uykusuna geçiyor. Bikaç gün deneyin, alışınca sizde rahat edersiniz a.s.
Yarın yeni resim eklerim bacım a.s.
Sizde güle güle kullanın canım arabanızı a.s.
Sağolasın canım. Bende okudum içini hatta doktora sordum silmene gerek yok dedi :uhm: Gerçi bıraktım ben artık. Çok az bi acı var sadece çok şükür hihoyyyt
Sağolasın bitanem a.s. Eşime okutayım belki ikna olur a.s.
Bende arada unutuyorum canım bazen. 1 yaşına kadar kullanılacak dedi doktor yerimseniben
1 yaşına kadar bacım a.s.
Olur bacım daha çok erken. 1-2 haftaya geçer tamamen a.s.
Ben yeni yeni kalıyorum bacım. Gerçi eşim falan olmadan 1 gün kaldım sadece. Ama daha iyi oluyor sıkma canını. Planlı programlı oluyorsun yalnız olunca. Bebekte sakin oluyor yerimseniben
Allah kabul etsin bacım mevlüdünüzü a.s.
Canım teyzemin kızının 40 gün sürdü. Benim kızım 33 günlük oldu. Daha geçen hafta bitti sayılır sıkma canını a.s.
DURU meleğim kollarımda:sm_cool:
Evet kızlar sonunda bende anne oldum.27 mayıs günü kızımı kollarıma alabildim.Şükür ikimizde sağlıklıyız.Bugün ilk kontrolümüze gidicez.
Pınarcım benim kızım da 2770 kilo 48 cm doğdu.
Allah herkesin yavrusunu bağışlasın.Darısı doğurmayanların başına.
pınar ben eşimi ikna edemiyorum akşam yıkanırsaymış hasta olurmuş herşeyi çok biliyorlar(
ama anason içiriyorum baya işe yaradı akşamları 3 kaşık veriyorum emip uyuyoo
kızlar gunaydın bu devıt dedıgınız vıtamınmı doktor vermedı bıze böle bı ılac sadece vıtamın ve babuline kullanıyorus??????????
oh pınarcım ya ne güzel maşallah kızın da kocaman oldu sen de tecrübeli bir anne oldun biz daha 11 günlüğüz elim ayağıma dolaşıyor annem hep yanımda ama ne bileyim işte hep endişe var içimde biraz daha büyüse daha rahat olcağım sanki
DURU meleğim kollarımda:sm_cool:
Evet kızlar sonunda bende anne oldum.27 mayıs günü kızımı kollarıma alabildim.Şükür ikimizde sağlıklıyız.Bugün ilk kontrolümüze gidicez.
Pınarcım benim kızım da 2770 kilo 48 cm doğdu.
Allah herkesin yavrusunu bağışlasın.Darısı doğurmayanların başına.
selam hatun kizlar turkbayragi
herkes iyidir inşaAllah :) pek gecmise bakmadim..uykum var fazlasiyla..bu kız beni 8.5da uyandirdi..kendi 5 dak uyuyor 5 dak emiyor :)) bende mum gibi duruyorum
:lepi: dün 40miz ciktiiiii cok sukurrr :lepi: darisi cikarmayanlarin basina alkisalkisalkis
valla dedikleri dogruymus..annede bebekte birden kendine geliyor 40tan sonra :1rolleyes:
dün gezdik tozduk..40imizi kutladik kizim ve babasiyla kaydirigubbakcemile3 benim uyusuklugum yüzünden kahvaltiyi öglen vaktinde ancak yaptik :))) kizimda bi güzel uyudu restoranda..gelen geçen sevdi..sevdikçe eşim sinirlendi :))))) herkesin cocugu var,dünyadaki tek kiz seninki degil dedim :)))) ay bu adam beni bile bu kadar kiskanmadi he :)))) kizini deli gibi kiskaniyor
dün hava rüzgarliydi ama sicakti ya..sahilde biraz esiyordu..
dişari cikmadan sütümü sagmiştim..60cc..30 cc içti gerisini içmedi bi türlü ya..hiç sevmiyor biberondan süt içmeyi..cok geliyor galiba agzina..kaynaktan içmeyi tercih ediyor oyuzden :roflol:
ay gene uyandi kızçem :)) gideyim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?