2009 Mayıs Anneleri

canım hiç merak etme belki ilk 2 gün yanlızlıktan dolayı biraz gerilebilirsinn..ama bebeğine en güzel sen bakarsın cnm hiç kimse bir anne kadar şefkatli ve dikkatli bakamaz bebeğine biştanem ..en önemlisi kendine güven ...

minju allah nazarlardan korusun maşallah çok tatlı....

Teşekkür ederim cnm.a.s.

kızlar kaçıncı gününüzden itibaren yalnız kalmaya başladınız evde?

Ben hiç yanlız kalmadım hamileliğimin son ayından beri hep annemle beraberim.Şimdide 1 aydır annemde kalıyorum.bebeklede genelde hep annem ilgileniyor 1 ayda altını bire 3 kere değiştim sadece .1 hafta sonra yanlız kalıcam ama şimdiden çok tereddütlüyüm nasıl alışıcam bilmiyorum yaa.

Evt canım benimkide öyle kaka yaparken gaz çıkarırıken kıpkırmızı oluyor kıvrım kıvrım.daha önce rezene verdim bikaçkere ama pek işe yaramamıştı.bende anason verdim rahatladı baya sabah akşam 3 kaşık veriyorum.gece rahat uyuması çok iyi oldu hiç durmuyordu yoksa.inş sendede işe yarar.

cnm bilirubin 18,5 geçmemişse endişelenmene gerek yok bizimde aynen çok uzun sürdü ama malesef yapıcak pek bişi yok kendiliğinden geçmesini bekledik.sadece bol bol emzirmek lazım.biz bugun tam 1 aylık olduk ama hala yüzünde ve gözlerinde var hafiften sarılık.geçmiş olsun..

bu perşembe kısmetse mevlüt yapacağız.
sonra bende yalnız kalayım diyorum gerci hala ağrım oluyor..daha yeni sonucta ama bakalım

kalırsın yanlız canım korkma ben ilk günden beri bebeğimle kendim ilgileniyorum 1 haftadan sonrada yanlız kaldık kızımla

hülyacım devit 3 ü 1 yaşına kadar kullanıcaz canım dr umuz öylew dedi

Saol canım.Bilirubin üç gün önce 15 idi bakalım yarın kontrolde ne çıkıcak.inşallah düşmüştür.Artık yavrum kan vermekten bi hal oldu.Umarım bir an önce geçer.:Saruboceq:

İyi geceler bacılar. Bugün gezgindik yine. Bebişi arabasına koyalım alışverişe gidelim dedik. Yolda arabada uyudu ama kendi arabasına koyunca kıyameti kopardı. Tabi alışveriş falan yapamadık delikafadulden Eşim bari yemeğe götüreyim dedi. Orda da sürekli arabaya gidip emzirdim. Eşim kucağına aldı ben yemek yedim. Ben kucağıma aldım eşim yemek yedi. Gariptik anlayacağınız kaydirigubbakcemile3 Sonra arkadaşlarla buluşup sahile çay bahçesine gittik. Orda da arabada emzirdim. Baktım olmayacak sürekli arabada oturacağım, en köşe masaya oturduk arkadaşlarla. Üzerimize battaniye örtüp orda emzirdim. Tabi uyudu memede. Bizde rahat rahat sohbet ettik kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Eve geldik, banyosunu yaptı uyudu zillim. Bende size bakayım dedim. Uykum geldi valla açık hava çarptı heralde kafamçokkarıştı

Gece uyku uyumuyor diyen arkadaşlar. Size benden tavsiye. Akşam 9-10 gibi bebişinizi yıkayın. Gece-gündüz ayrımını banyo ile yaparlarmış. Ben ilk günden beri her akşam yıkadım. Şimdi öyle güzel alıştı ki maşallah Her akşam yıkanıyor, emiyor ve gece uykusuna geçiyor. Bikaç gün deneyin, alışınca sizde rahat edersiniz a.s.

Yarın yeni resim eklerim bacım a.s.

Sizde güle güle kullanın canım arabanızı a.s.

Sağolasın canım. Bende okudum içini hatta doktora sordum silmene gerek yok dedi :uhm: Gerçi bıraktım ben artık. Çok az bi acı var sadece çok şükür hihoyyyt

Sağolasın bitanem a.s. Eşime okutayım belki ikna olur a.s.

Bende arada unutuyorum canım bazen. 1 yaşına kadar kullanılacak dedi doktor yerimseniben

ben deviti veriyorum cnm ama benim kızım daha 16 günlük,dr. ne zamana kadar vereceğimizi söylemedi,hep mi kullanıcaz acaba:uhm:[/COLOR][/B]

1 yaşına kadar bacım a.s.

Olur bacım daha çok erken. 1-2 haftaya geçer tamamen a.s.

Ben yeni yeni kalıyorum bacım. Gerçi eşim falan olmadan 1 gün kaldım sadece. Ama daha iyi oluyor sıkma canını. Planlı programlı oluyorsun yalnız olunca. Bebekte sakin oluyor yerimseniben

sonra bende yalnız kalayım diyorum gerci hala ağrım oluyor..daha yeni sonucta ama bakalım

Allah kabul etsin bacım mevlüdünüzü a.s.

Canım teyzemin kızının 40 gün sürdü. Benim kızım 33 günlük oldu. Daha geçen hafta bitti sayılır sıkma canını a.s.

bu ne ya valla evde iş bitiremiyom sabahtan beri it gibi koşturuyom bit miyo bitmiyoooo..
yoruldum kızda uyudu şincik bi bakem dedim
bugün kızımı ilk defa kendim yıkadım babasıyla! hep annem yıkıyodu adapazarına gitti bkaç günlügüne iş başa düştü ama becerdim valla artık korkmam. çam. ütü yemek bnyo vc yıkadım bide yrnda bissürü iş bıraktım hergün aynı...
neyse saglık olsun bugünde azıcık gezicektik hava bozdu çok şanslı benm adam valla!!

tutkuncum eşin istemiyosa bilemem ama zamanla alışır merak etme bizimkide başta öyleydi şimdilerde alıştı ama sen aralardan göstert kızını bize alıntı yapmayaız akşamıda silersin..

hülyacım devit-3 çok önmli unutma vnm ya bnm hep baş ucumda diş çıkarırken falan çok faydasını görücez onun ihmal etme 1 yaşa kadr kullancazyerimseniben

mim-ju yavruna maş. tatlım

iyi geceler kızlar... kızım annemin yanında bende gidip yatarım birazdan cok uykum var.gece uyanık benim kız..gündüzleri uyanık.
ama ben gündüz hiç uyuyamam..o yuzden çöktüm:)) uykusuzluktan..
bebişlere ve annelerine tatlı uykularrrrrr

çok sağol canım emmeye acil bizim kızın alışması lazım isyan etmek üzereyim sağ yedir uyut tekrar sağ hiç bişey yapamıyorum bide düzene giremiyoruz.

canım aktardan aldığımı sıcak suya 1 mama kaşığı atıp demlendiriyorum içiyorum kıza milupanın aldım 25 cc verdim işe yaradı
canım benimde dün geceden beri yapmıyordu Duphalac şuruptan yarım çay kaşığı verdim söktü valla gündüzde rezene içirdim zırt zırt zırtlattı valla
ay ben Deviti unuttum dur uyanınca vereyim bugün babasıda ya bizim kız çok beyaz kansızmı diyordu 6 gündür vermem lazımdı
ben 2 gündür yalnızım herşey birbirine girdi yetiştiremiyorum babışta olmasa bitmişim
valla ne kadar geç yalnız kalırsan o kadar iyi

canım içme suyunu kaynat ılık olarak 2 çaY Kaşığı ver gör hemen düşer ben öyle düşürdüm

yollaycam görün benim küçük sütlü yumurtamıbu arada minju maşallah pek tatlı kız
kızım uyanıyor bugün uyudu uyandı ama deliksiz uyumadı gece bari uyusa annem yarın geliyor oh diycem tabi onu birsürü iş bekliyor gelince
PINAR bilgi için sağol canım

günaydın güzel annişler nasılsınız
ben kalktım doğru dürüst yatmadım zaten(kahvaltımı yapıyorum evde temizllik yapılıyor kızım uyuyor

pınar ben eşimi ikna edemiyorum akşam yıkanırsaymış hasta olurmuş herşeyi çok biliyorlar(
ama anason içiriyorum baya işe yaradı akşamları 3 kaşık veriyorum emip uyuyoo

hülya devit çok önemli sakın ihmal etme canım

kızlar gunaydın bu devıt dedıgınız vıtamınmı doktor vermedı bıze böle bı ılac sadece vıtamın ve babuline kullanıyorus??????????

kızlar gunaydın bu devıt dedıgınız vıtamınmı doktor vermedı bıze böle bı ılac sadece vıtamın ve babuline kullanıyorus??????????

canım illa devit olması gerekmez çeşitleri de var ama içeriği d vitmini olmalı mutlaka sor dr a çok önemli diş ve kemik gelişimi için 1 yaşına kadar aksatmadan kullanılmalı

canım alışmasa iyi olur ben yavaş yavaş çekiyorum küçük parmağımı yanağına dudağına değdirip yavaşça çıkarıyorum
sorma ya benim oğluşum da öyleydi çok şükür şimdi daha iyi biz poposuna zeytinyağı sürüyoruz sürekli ayrıca ayağının altına da badem yağını elma yağıyla karıştırıp sürüyoruz zaman zaman da ayaklarını tutup karnına itip çekiyorum çok güzel yapmaya başladı
benim de 11. günüm ani hareket edersem sızlıyo 2. gün düzelmişti zaten
hayırlı olsun canım Allah kabul etsin
Saol canım.Bilirubin üç gün önce 15 idi bakalım yarın kontrolde ne çıkıcak.inşallah düşmüştür.Artık yavrum kan vermekten bi hal oldu.Umarım bir an önce geçer.:Saruboceq:
inşallah çabuk geçer benim 1 gün sürdü bizimkiler eski usül bi şeyler yaptılar pek inanmadm ama belki etkisi olmuştur

oh pınarcım ya ne güzel maşallah kızın da kocaman oldu sen de tecrübeli bir anne oldun biz daha 11 günlüğüz elim ayağıma dolaşıyor annem hep yanımda ama ne bileyim işte hep endişe var içimde biraz daha büyüse daha rahat olcağım sanki

DURU meleğim kollarımda:sm_cool:
Evet kızlar sonunda bende anne oldum.27 mayıs günü kızımı kollarıma alabildim.Şükür ikimizde sağlıklıyız.Bugün ilk kontrolümüze gidicez.
Pınarcım benim kızım da 2770 kilo 48 cm doğdu.
Allah herkesin yavrusunu bağışlasın.Darısı doğurmayanların başına.

gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün :)

selam hatun kizlar turkbayragi

herkes iyidir inşaAllah :) pek gecmise bakmadim..uykum var fazlasiyla..bu kız beni 8.5da uyandirdi..kendi 5 dak uyuyor 5 dak emiyor :)) bende mum gibi duruyorum

:lepi: dün 40miz ciktiiiii cok sukurrr :lepi: darisi cikarmayanlarin basina alkisalkisalkis

valla dedikleri dogruymus..annede bebekte birden kendine geliyor 40tan sonra :1rolleyes:

dün gezdik tozduk..40imizi kutladik kizim ve babasiyla kaydirigubbakcemile3 benim uyusuklugum yüzünden kahvaltiyi öglen vaktinde ancak yaptik :))) kizimda bi güzel uyudu restoranda..gelen geçen sevdi..sevdikçe eşim sinirlendi :))))) herkesin cocugu var,dünyadaki tek kiz seninki degil dedim :)))) ay bu adam beni bile bu kadar kiskanmadi he :)))) kizini deli gibi kiskaniyor

dün hava rüzgarliydi ama sicakti ya..sahilde biraz esiyordu..

dişari cikmadan sütümü sagmiştim..60cc..30 cc içti gerisini içmedi bi türlü ya..hiç sevmiyor biberondan süt içmeyi..cok geliyor galiba agzina..kaynaktan içmeyi tercih ediyor oyuzden :roflol:

ay gene uyandi kızçem :)) gideyim ben

slm kızlarrrr..geçnişe bakamadım sole bı gos attıım dedım benım oglan uyandı uyancak vazgectım-tatlicadiarzu-o uyanmadn ıkı kelam laf edıım dedım...alkisalkisalkisumarım herkes ııyıdır..yenı dogum yapmış arkadaslara hayırlı olsun...kosusturmaya hosgeldınız:lepi:
kızlar gunler nasıl gecıo hıc bılmıorum..ben hemen hemen 10 gunlukten sonra tek basıma yapmaya basladım herseyımı..kaynanam yanıma gelınce ona iş yaptırmamak için gıcıklıımdan oglanın herseyını kendım yaptım o dıkışlı halımle...iikide yapmışım dıorum..tabı kaynanam gerek yok sen gıt deyınde kendı annemıde ılla gel dıemedım eşimin yanında gercı kendı annem sureklı gelıp gıdıo ama benım oglanın derdı benle...hollanda ıneklerıne dondum resmen..paso mem ıstıo ..yalancı emem nıyetınede benı emıo hınzırkaydirigubbakcemile3
yawas yawas duzene gırıoruz sanırım 2 saate bır kendılıınden uyanıp emıo..bazen hiç uyumuo tabı o ayrı..gece nobetlerı dewam..sarılıımız dustu sanırım en azından azıcık yuzu falan beyazladı yagızımın teyzelerı carsanmba kontrolumuz war bakalım inş gecer yoksa ayrıntılı test yapcaklar kuzuma..bobreklerı cıgerlerı falan bakılcakmış hormanlar falan..senağlamadua edın oldumu bıze:Saruboceq:...bugun yanlızız oglumla..sabah kalktım emdık falan 11 de uyudu benımkı camaşır attım yemek koydum ewı topladım...annelık bole bı hamaratlık falandamı getırdı ne anlamadım dogrusukaydirigubbakcemile3
gecelerı bazen tak dıo canıma ama yapcak bişi yok yuzune bekıp gulucuk atınca hepsı gecıo ....
umarım herkes ııdır..SIBIKO MARYLIN.. MAŞALLAH BONCUKLARA PEK SEKERLER..
kırkbınkere maşallahhh yerım ben onları...kızlar kısa kollumu gıydırıonuz bu arada..bız hala uzun kollu zıbın takımları falan gıyıyoz..kısa kolluyla usuycekmış gıbı gelıo bana:uhm:40 mız cıksın anca dıorum ama ne bılıım olemı sızcede...:uhm:

pınar ben eşimi ikna edemiyorum akşam yıkanırsaymış hasta olurmuş herşeyi çok biliyorlar(
ama anason içiriyorum baya işe yaradı akşamları 3 kaşık veriyorum emip uyuyoo

Valla canım bize hastaneden çıkmadan hem hemşireler hemde doktorumuz söyledi. O yüzden hastaneden çıktığımızdan beri her akşam yıkıyorum. Hasta falan olmadı çok şükür. Zaten ne kadar üzerine düşersen o kadar sakınan göze çöp batıyor. Bu sıcakta ne üşüyecek çocuk Allah aşkına. Uyumadığı zaman bikaç gece o baksın da aklı başına gelsin eşinin kaydirigubbakcemile3

Canım bana önce ilk doktorumuz multi tabs vermişti. Meğer o ilerleyen aylarda veriliyormuş. İştahı olmayan çocuklar için falan. Yeni doktorumuz kullanmayın onu dedi. Devit verdi...

Valla bacım günler öyle çabuk geçiyor ki... Rahat ol. Sen ne kadar rahat olursan bebekte öyle büyüyor. Anneleri biziz. Onları bizden iyi kimse koruyamaz. Yalnız da kalsan bişeycikler olmaz merak etme. Alışıyor insan...

Canım çok sevindim Allah analı babalı büyütsün inşallahhh a.s.

Hoşgeldin canım. Ohhh kırkınız çıkmış gözünüz aydın. Gezilmişte ne güzel. Bizimki de öyle bacım. Dün yemek yerken gelen geçen seviyor diye acaip bozuldu. Benden tırsmasa yemeği yarıda bırakıp kalkacaktı kaydirigubbakcemile3

Herkese tünaydınlar bacılarım. Saat 10'da kalktık. Benim kız 11:30'da uyudu. Bende kahvaltı yaptım. Mutfağımı toparladım. Kaç gündür evde yoktuk. Buzdolabında kalan yemekleri döktüm Allah affettsin valla...

Şimdi size bakayım dedim. Ütü yapacaktım ama benim kız mıkırdanmaya başladı yine...

Ne var ne yok bacılarım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…