2009 Mayıs Anneleri

kızlar müjdeeeee...
sabah 4 den beri sancı çekiyorum... 5 dakikada bir 40 sn sürüyor... hastaneye gittim nst ye bağlandım muayene ettiler açılmam var ama henüz az... sancımı evde de çekebileceğimi sölediler... eve geldim şiddetlenerek devam ediyor sancılarım... 4 gibi tekrar hastaneye gitcem ve yatışım yapılacak... dua edin bana kızlar bende her sancımda sizlere ediyorum...

çok sevindim canım ya hadi hayırlısı inş kolayca alırsın yavrunu kucağına nolur bnim olumada dua et şu sıkıntısından kurtulsuuunn.

minju maşallah bebeğine canım çok şeker Allah nazarlardan saklasın

esracım hadi hayırlısı canım bol bol dua et herkese bebeklerimize bi de ikbal diye bir arkadaşım var canım 10. tüp bebek denemesini yapıyor rica etsem ona da dua edermisin çok sevinirim
Allah yar ve yardımcın olsun

minju ve esen ii dilekelriniz için teşekkür ederim... minju senin bebişine esencim seninde arkadaşına dua edeceğim...

minju ve esen ii dilekelriniz için teşekkür ederim... minju senin bebişine esencim seninde arkadaşına dua edeceğim...

Çoook teşekkür ederim.a.s. çok heycanlı bir bekleyiştir şimdi. sancıların şiddetlendiği zaman hemen derin derin nefes almaya odaklan sancıları çok az hissedersin canım doğum esnasındada aynı şekilde yaparsan rahatlarsın baya zaten bir iki nefesten sonra alırsın bebeğini kucağına inş.

canım sağlıkla alırsın meleğini kucağına inşallah Allah yardımcın olsun canım
minju bebişin çok tatlı maşallah

sağol esracım inşallah sağ salim alırsın bebeğini kucağına hakkınızda hayırlısı olsun canım

esracım hadi gözün aydın. çok şükür sonunda mayıs annesi olmayı kıl payı yakalıyosun galiba. nerdeyse haziran annesi oluyodun, hatta hala daha öyle bi risk var galiba :))

bu arada hepimizin şakır şakır sütleri gelsin, mamaya gerek kalmasın die dua eder misin nooooluuurrr....

Canım bu göğüs kalkanı, silikon göğüs ucu değil. Bununla emzirmiyosun. Bu sadece emzirmediğin zamanlarda göğsünü koruyor.

Ürün Hakkında

Üretim Yeri: İngiltere
Markanın Ait Olduğu Ülke: İngiltere
Aldığı Ödüller: Mother & Baby Award for Excellence
Kalite Belgeleri: 2002/72/EC, EN 71 bl3, BS EN 1400

Özellikleri;

Bu ultra yumuşak göğüs kalkanları göğüs uçlarını sürtünmelerden korumak ve sızan anne sütünü biriktirmek için sütyenin içine giyilir.
Hava geçirir kalkanlar - acıyan veya çatlak göğüs uçlarının daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur. Nazik basıncıyla şiş göğüsler rahatlar.
Delikler hava sirkülasyonunu sağlar.
Anne Sütü Koruyucu Kalkanlar (deliksiz kısım) - göğüs pompası kullanırken veya emzirirken sızan anne sütünü toplar.
Anne göğüs ucunda geri kaçışı engeller.
İçerisinde biriken süt ile bebeğinizi besleyebilirsiniz.
Bakteri üretmez.
Üst kısmındaki hava delikleri sayesinde göğüs ucu nemlenmez, sürekli hava akışı sağlanır.
Çamaşırdan oluşabilcek tahribatı engeller.
İçerisinde bulunan masaj yaprakları sayesinde bebek emişe daha çabuk geçer.
Temizlenmesi kolaydır.

Paket İçeriği;
2 AVENT Delikli Göğüs Kalkanı
2 AVENT Süt Toplama Kalkanı
2 AVENT Silikon Masaj Yastıkları

[k] {n} [k];7171537 .!.:
sagol cnm sanada geçmiş olsun gez bacım gez benim yerimede gez..

a.s.

KNK cım bizde bi baba var yani ne diyim burnumdan getiriyor makinayla foto yasak cepte çektim onuda yükleyemedim gösterip silicem çünkü yakalarsa keser beni valla bu kadar korkuttu beni yani.

Gizlice yap bacım. Benimki de takip ediyor ama sallamıyorum artık kaydirigubbakcemile3

Ohhh gez bakalım bacım bende yarın kahvaltıya anneme gidicem ordanda gezmeye iyi geliyor benim oğlanında sesi hiç çıkmıyor uyuyor bol bol.

Ohhh gezgin olduk iyice valla bacım. Çocuklarıda kendimize benzettik kaydirigubbakcemile3

Çok güzel bunlar ya. Ama eşim hiç hoşlanmıyor. Güvenli değil gibi geliyor ona :uhm: Kaça aldın bacım bunu?

Chicco'nun soft dream kangurusu varya ondan alıcaz heralde :1rolleyes:

Çok tatlı bacım Allah nazarlardan saklasın yaaaa

Ayyy hadi hayırlısı canım. Sağlıkla alırsın inşallah kuzunu kucağına a.s.

Aminnnnnnn bacım aminnn :Saruboceq:

canım ben de ilk bebedorun ell pompasını almıştım. hiç işe yaramadı pompayı bi sıktım. hiç süt gelmediği için öyle sıkılı kaldı. uğraştım olmadı. sonra hastanede emzirme eğitimi veren bi hemşireyle konuştum. el pompaları sana uygun değil. onlar sütü şakır şakır gelen anneler için. bikaç ay emzirip işe başlıycak olanlara falan yarar. sana elektrikli pompa lazım. düzenli olarak memeyi uyarıp süt gelmese de çekip bırakacak sütün gelmesini sağlayacak dedi. ben de medela elektrikli pompa aldım. onunla 10ar dakika sağıyodum. ilk 5 dak. süt geliyodu son 5 dakika sırf uyarı olsun die boşuna sağıyodum. ama çok az geliyodu. iki memeden 25ml kadar geliyodu. zamanla 40ml ye kadar çıktı ama farkettim ki pompayla sağıyorum süt bitiyo. memenin her tarafına masaj yapıyorum bikaç damla daha geliyo, sona 5 dakika boyunca sağdığım halde damla gelmiyo fakat sonra pompayı çıkardıktan sonra elimle sıkıyorum, süt fışkırıyo. ben de pompanın tamamen memeyi boşaltmadığına karar verdim. sonra internette ingilizce bi site buldum. orada diyo ki, sütünüzün ne kadar geldiğini anlamak için kesinlikle pompayı ölçü olarak kabul etmeyin. bir kadının sütü pompayla sağıldığında çok az gelebilir ama bebeği emdiğinde yeterli süt çıkarabilir. bence kesinlikle doğru. bazen bebeğim 40 dak emiiyo ve yine de hala süt oluyo memede. şimdi geceleri oğlum emmediği zaman yine pompayla sağıyorum ama sütün gelip gelmemesine aldırmıyorum. sakın pompaya bakıp moralini bozma çok yıpratıcı ve kesinlikle doğru değil. bu hafta günde 5 öğün 60-75ml mama ve artı emzirmeyle oğlum 420gr almış. düşünebiliyo musun, süütüm gelmese sırf mamayla bu kadar kilo alabilir miydi? oysa sağdığımda hala bazen 20-30ml yi zor çıkarıyorum.

çok uzun yazdım ama biliyosunuz bu konuda feci dertliyim ve herkese yardımcı olmak isterim.

Herkese selamlar bacılar. Bugün İstanbul'da hava serin. Kahvaltıya gidemedik sahile. Oralar daha çok eser diye evde yaptık kahvaltımızı. Şimdi biraz güneş falan açarsa öğle yemeğine gideceğiz inşallah kaydirigubbakcemile3

Kızımı mzirdim, evi topladım, çamaşır astım, yenilerini makinaya attım. Şimdi kucağımda mızırdanıyor cadım delikafadulden

canım aynı dertteyim ya memede uyuyor benimki her ağladığında veriyorum ama sırtımda hal kalmadı iki büklümüm sürekli bende alıştırcam göğüslerim zaten harap olmuş durumda bende nuk ve wee nin var bakalım hangisini tutarsa silokon olsun ama silikonu öneriyorlar

sağol canım sande koy ya merak ediyoruz babadan kaçamak bişiy olmaz

sağol pınarcım sende resimleri çektin valal nerde küçük hanım

ama kilosu bence iyi canım doktor haklı her bebek farklıdır gelişimde bireysel farklılıklar çoktur boyumuzda uzamış maşallah defneme

valla bizde geziyoruz bir şey olmaz ya bence sadece üşütmeyelim yeter bizimde bugün arabamız gelecek kraftın bir modelini beğendik bakalım daha çok gezcek kızım artık

canım gece uykusunu alıştır sonra işe başlayınca sana çok zor olur şükür benim kız gece uyuyor

canım madelanın elektirklisini aldım benim göğüs ucum daha beterdi hep içe kaçıyordu o pompayla çeke çeke birde silokon uçla ne mücadele verdik kızımla tam 1 hafta gece gündüz ama şimdi memede uyuyor resmen ve göğüs uçlarım acayip çıktı memene alıştır mutlaka sık sık sağ ve silokon uçla emzir çıkarıyor baya canım anne sütü gibi hiç bir şey olamaz mutlaka emzirömeye çalış çünkü doktor bana sağarak ancak 4 ay süt olur dedi ama emerse sürekli gelir çoğalır

valla tutkuncum ben hala şişkoyum ya 5 aylık hamile gibiyim kaydirigubbakcemile3

ay yesin onu teyzesi hakkaten yakışıklı oğluşumuz

canım maşallah çok tatlı ya

hadi canım gözün aydın inş sağ salim kavuşursun yavruna

inş canım

kızlar nasılsınız bakalım biz iyiyiz kızı uyuttum bir bulgur pilavı daha yaptım siz hergün yiyormusunuz bende olumlu etki yaptı sanırsam sabaha karşı göğsüm baya sert olmuştu ki benim kız tam bir emme canavarı bakalım 5 inde kontrol var sütümüz halen yetiyormu en son doktor devam demişti mamaya gerek yok demişti

eşim çağırıyor kızlar öptüm herkesi

canım ben hamile olmadan önce kullanıyordum bepanteni göğüslerim için,şimdi ise kızım hastanedeyken pompa ile sağdığım için yara olmuştu kanıyordu göğüslerim,kızım 6 gün yoğun bakımda kaldı da,neyse şimdi iyi çok şükür,bende eşime aldırdım garmastanı,çok yumuşak olduğu için kolay sürülüyor ve acı vermiyor sürerken,faydasını da gördüm,gögüslerim baya düzeldi,kızım emeerken hiç acımıyor,içindeki prospektüsünde emzirmeden önce göğüsleri ıslak bir bezle silin diyor cnm,bence sil göğüslerini,eirdiği için ilaç silerkende acı vermiyor cnm,benim bir arkadaşım var,o da garmastan kullanmıştı,ona da dr.u silmesine gerek olmadığını söylemeiş,bebeği 2 aylık şimdi,ama ilaçtan tiksinmiş ve hala bile emzirirken memeyi başlangıçta almak istemiyormuş,haberin olsun cnm.opuyorumnanaktan
ben hiç böyle bişeyle karşılaşmadım cnm,umarım bişeyi yoktur,bebeğinin halinden anlarsın cnm sıkıntısı yoksa fazla,bişyi yoktur.Şeniz bu arada maşallah bebeğine çok tatlı
hadi bakalım cnm hayırlı olsun,umarım bir avazda kurtulursun cnm,güzel haberlrini bekliyoruz,dualarımız seninle.:1hug:

canım ben yalancı meme vermedim hiç,wee nin var bende damaklı,belki daha sonra verebilirim.

kızlar gaz sancısı var kızımda çok,kaksını çok zor yapıyor yavrum kıvranıyor resmen,rezene demişsiniz,nasıl kullanıyorsunuz,çay olarak siz mi içiyorsunuz,günde kaç bardak,belki faydalı olur kızıma,bilen varsa yazarsa çok sevinirim.hihoyyythihoyyyt

Esracım allah kurtasrsın canım tez zamanda kavuşursun yavruna inşallah.

Pınarcım irem bebeden aldı eşim eminönünden peşin 100 ytl.Bende çok araştırdım eşimde çok güvensiz buldu ama oku bak özelliklerini.Diğer kangurularda bile kalça çıkığı riski varken bunda sıfır.

Baba Sling

Slingle bebek taşıma — çok eski bir bebek taşıma yöntemidir. Sling kullanmak çok sağlıklıdır çünkü sling sentetik kumaştan değil doğal malzemelerden yapılan kumaştan yapılır. Duruş pozisyonu ile kemik gelişimi desteklenmektedir. Bebeğiniz sling içindeyken kendini annesinin kucağında gibi hisseder, bu yüzden yeni doğmuş bebeğinizi Sling le kolaylıkla ve rahatlıkla taşırsınız. Sling sayesinde iki elinizde boş olacağından hem evde hem dışarda birçok işi kolaylıkla yapabilirsiniz. Aynı zamanda baby-sling kullanırken, bebek daha sağlıklı buyur. Neden mi?

Bebek doğduktan sonra tamamen annesine bağımlıdır, kendi kendine istediği hareketleri yapamaz. Bu yüzden en az 6 aylık olana kadar genelde annenin kucağında durur. Eskiden de olduğu gibi annelerin elleri bebeklerin taşındığı en doğal yerdir. Bebeğin fiziksel ve psiklojik geliğimi anne tarafından nasıl taşındığına kalite ve süre olarak bağlıdır (anne kucağında ne kadar çok bebek durursa bebek için o kadar iyidir). Doğru taşıma şekli bebeğin omurgasının, kafatasının ve kaslarının doğru gelişmesini sağlar.
Bebeğin omurgasında ilk doğduğunda hiç bir kıvrım yoktur ama normalde 4 kıvrım oluşması beklenir. Bebek 1,5 aylıkken boyun kıvrımı oluşur çünkü bebek yüz üstü yatarken kafayı kaldırmaya başlar. Bebek yaklaşık 4-6 aylıkken bel kıvrımı oluşur çünkü bebek sürünmeye ve oturmaya başlar. Geri kalan kıvrımlarda 1 yaşına doğru oluşur. Bu kıvrımların doğru bir şekilde oluşması çok önemlidir çünkü bunlar bebeğin bütün vücüdünun sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlar. Bu kıvrımların doğru gelişmesi doğru şekilde bebek taşıma metoduna bağlıdır. Doğru bir şekilde bebeğinizi tuttuğunuz zaman omurgaya fazla ağırlık gelmez ve omurga doğru bir şekilde gelişir. Aksi halde omurga ile ilgili değişik rahatsızlıklar oluşur (scoliosis, radiculitis, osteochondrosis, disk kayması vb.)

Normalde yeni doğan bebeğin kafasının yuvarlak veya yumurta formunda olması gerekir. Bu formlar kolay kolay deforme olmaz ve beyni dış etkilerden koruyarak onun normal gelişmesini sağlar. ama bebeğin kafatasının ek yerleri çok yumuşaktır ve devamlı olarak tek taraftan basınca maruz kalırsa deforme olur. Eğer bebeğin kafası bir yere yaslanmaz ve havada asılı kalırsa bu problemi ortadan kaldırırsınız. Bu yüzden 6 aya kadar bebeğin devamlı annenin kucağında olması gerekir. Bebek uyuyacağı zaman ya annenin kolunda uyur yada ayrı yattığı zaman kafanın duruş yönünü hem sağ hemde sol tarafta yatış süresi yaklaşık aynı olacak her zaman değiştirmek gerekir. Bebek kendi karnına dönmeyi öğrenene kadar bunu kontrol edilmelidir.
Orta kulak annenin yaptığı hareketlere göre daha bebek anne karnında iken gelişmeye başlar. Bu gelişimin bebek doğduktan sonrada devam edebilmesi içinde bebeğin hareket etmesi gerekir ki vucudun dengeli bir şekilde hareket etmesini sağlayan orta kulak gelişimini tamamlasın. bu yüzden bebeğin anne kucağında taşınması orta kulak gelişiminide sağlar
Bütün bebekler yeni doğduklarında kalçaları tam gelişmemiş bir şekilde doğarlar. Kalça gelişimi 3 ile 6-8 ay arasında oluşur. Noröal kalça gelişiminin yamamlanabilmesi için 3. aydan sonra bebeğin kurbağa pozisyonunda taşınması gerekmektedir. Bu yapılırken her iki kalçanın da hem kemik hemde kas olarak simetrik ve sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için bebeği hem sağ hem sol her iki tarafta yaklaşık olarak eşit sürelerde taşımak gerekir.
Son araştırmala göre Afrika da kalça çıkıklığına hemen hemen hiç rastlanmamaktadır çünkü orada baby-sling çok yaygın bir şekilde kullanılmakta ve bebekler kurbağa pozisyonunda taşınmaktadır. Gürcistanda ise kalça çıkıklığına çok sık rastlanmaktadır, çünkü orada bebekler sıkı bir şekilde kundaklanıp yatırıldıklarından kalça gelişimlerini doğru bir şekilde yapamamaktadırlar

Her anne baby sling kullanarak hem ev işlerini yapabilir hemde her iki elide boşa çıktığı için her türlü şeyle meşgul olabilir. Bugüne kadar bulunan en sağlıklı ve zararsız bebek taşıma yöntemi baby-sling tir. ABD de yapılan araştırmalar (Rç Keyses, Karlayl Kliniği, Pensilvanya, ABD) sling in ideal bebek taşıma yöntemi olduğunu göstermiştir. Bebeğinizi yatay bir pozisyonda Sling le rahatlıkla taşırken Sling bebeğin omurgasını ve boynunu sağlıklı bir şekilde tutup aynı anne kucağındaki gibi onu sağlıklı bir şekilde tutar. Daha büyük bebekler (3-4 aydan büyük) onun içinde sağlıklı bir şekilde oturabilirler ve bebek taşınırken vucudun ağırlığı ayaklarına geldiğinden omurgasına gelebilecek gereksiz yüklerden de kurtulmuş olur. Hem de bebek her tarafa bakabildiğinden bebek Sling içindeyken sıkılmaz. Diğer bebek taşıma yöntemleri (kanguru vb.) bebeğin sadece dik pozisyonda taşınmasını sağlar ve yatay taşımaya elverişli değildir. Ayrıca bebeğin bacakları asılı bir şekilde boşta sallanırken bütün yük bebeğin omurgasının alt kısmına ve bacaklarının arasına gelir. Böyle olunca omurgada disk kayması ihtimali artar ve omurganın doğru bir şekilde gelişme şansı azalır.

ınternetten alıntıdır.

beyazcım
benim kızımın adıda zeynep :):)
aaaaaaaa ne güzel canım benim ya,adaş he kızlarımız ,çok mutlu oldum vallahihoyyythihoyyythihoyyythihoyyytadlarıyla yaşasınlar inş.opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
cnm ben kendim her gün 1 bardak rezene içiyorum.hemşire söylemişti

bende deneyeyim canım,inş iyi gelir zeynebime,sende faydalı oldu mu canım ya,iyi geldi mi senin zeynebime,sorunu varmıydı böyle benim ki gibi?

merhaba kızlar benim kızımda göğsümde emerken uyumayı seviyor nasıl alıştı bilmiyorum yalancı emzik gibi duruyor öle, zaten göğüs uçlarım yara nasıl vazgeçiricem bilmiyorum çektiğim anda ağlıyor damaklarıyla öle sıkıyorki bide dişleri olsa ne olur düşünemiyorum inşallah dişlerimiz geç çıkar diye şimdiden dua ediyorum wee damaklı emziğini aldım ama istemiyor çok denedim ağzıyla itiyor istemiyor

canım ben hiç denemedim wee emziği,vermedim,benimde kızım çok seviyor memede uyumayı,çok yavaş çekiyorum ağzından hatta bazen biraz bekliyorum,sonra tekrar çekmeye başlıyorum,biraz biraz dü
zeldi kızım şimdi,önceden daha çok ememde kalıoyordu bakalım inş,alışmaz meme:1rolleyes:de kalmaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…