2009 Mayıs Anneleri

Beyazcım ben 20 günlükken kestim cnm doktorum 1 ayını doldurduğunda kesinlikle eldiven takmamamı söyledi.Refleksleri ve hareket kabiliyetinin gelişmesi için önemliymiş.
çok sağol canım,bende takmayayım bari,banyodan sonra keseyim tamam canım.
kızlar bugün tam on gün oldu ama kızımın göbeği düşmedi sizin ne zaman düştü

biizm 12.günde falan düştü cnm endişe etme.

cnm benim bugun13.gün ama göbek hala düşmedi...
bu arada kız bebişleri olanlar bebeklerin memeleri şiş ya doktorum sakın sıkıp ovmayın dedi..

hayırlı olsun cnm

Birsen ahyırlı olsun cnm mevlüdünüz,maşallah ne kadra da güzel çıkmışssınız

çok sağol cnm darısı başınıza
kızlar bebişlerinizin tırnaklarını ne zaman kestiniz benim kzıızm 16 günlük şimdi,ilk tırnakları düşer dediler,ne yapsak ki? sizler ne yaptınız,bu sıcakta eldivenle durmuyor çocuk yaw?

valla ben kestim ama ne zamn bilmiyorum ikikere oldu şimdi eve gidem birdaha kesecem uzamkış alişin yüzünü yoluyorr

cnm benim çok sağol ben bebekleri günde 5 öğün besliyorum 3 saat ara ile ve 120 cc mama yiyolar ve ayda bir kilodan fazla kilo alıyolarki kilo alışı ayın 11 de netleşecek cnm
5 dk.30 -40 cc iyi cnm göğüsnde 20 dk kaldığını düşünürsek mama takviyesi ile iyi gibi
birde doymasa ağlamazmı cnm ben herşeyi deniyorum baktım susmadı mama veriyorum susuyordu neyseki 120 cc geçtik sorun gitti
ama 15 günde 600 gr gayett iyi cnm sıkma kendini

kızlar ben hiç anne sütü almadan büyüdüm ben 7 aylık ve köyde evde doğmusum ilk sütüm inek sütü olduğundan alerjim çok fazla .....

çocuklarımı çok istemiştim ama ikiz olunca çok fazla emziremeyeceğimi biliyordum

ama malesef 30 -35 gün öğün öğün süt verebildim bir fiill içemediler bile rabbim nasip etmedi yani şimdi elimle sıkıyorum pompa ile yine yok yine yok

maş. çok iyi verme tabi
dogru söylüyosun cnm.
sana diyom bende aynıyım vallamafoldumben

ay ya şimdi 2 yaşına kadar inek sütü vermeyin diyolar
ne zorluklarla büyümüşüz valla şimdi herşey kolaylık bide şikayet ediyoz..

allah analı babalı buyutsün bebeşlerını mutlulugunuz hiç bozulmasın dırımkızı su resımlerı nasıl eklıyosunuz banada solermısınız

cnm yüce google ye resim yükleme de oradan biryerden reismleri yükle

sonra ileti yazdığın yerdeki dağ gibi olan bir obje var ona tıkla linki kopyala inş. analatabilmişimdir

Dırım cım maşallah pek güzel bir aile olmuşsunuz.Allah sünnetlerini düğünlerini torunlarınızı askerliklerini göstersin.Hep mutlu olun

kızlar bebişlerinizin tırnaklarını ne zaman kestiniz benim kzıızm 16 günlük şimdi,ilk tırnakları düşer dediler,ne yapsak ki? sizler ne yaptınız,bu sıcakta eldivenle durmuyor çocuk yaw?

cnm ben 40 çıktıktan sonra kendim kestim ...

canım bende dün makinayla yattım resmen kaydirigubbakcemile3tam gülerken çekicem hemen suratını asıyor hala çekemedim

KNK canımmmm maşallah çok tatlı

cadı bunlarrr bacımm kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

kızlar bugün tam on gün oldu ama kızımın göbeği düşmedi sizin ne zaman düştü

benim kızın 5 günlükken düştü cnm

tutkucuğum çok sağol cnm

cnm çok güzel görünüyorsunuz darısı sünnet mevlütlerine inş..

bizde kızımla saat 5 te parka gittik azcık dolandık ordanda markete uğradık eve geldik az önce zorla uyuttum yaw sürekli memede kalmak istiyorr emzikte verince çığlığı basıyorr...

birde kızlar gazı olan bebekler çaresizlikten sürekli emmek istermişş aklınızda bulunsunnn vereliniortak

merhaba arkadaslar

Size mayıs ayının son mujdesini vereyim.Dün mimaresra arkadasımızın oğlu katıldı aramıza.Bugun konuştuğumda zor zorlu normal doğum yaptığını söyledi.Ama allaha şükür ikisininde sağlıkları cok iyiymiş.

Gelelim bana kızlar ben kafayı yemek üzeryim.Bora mı cok yaramaz benmi sabırsızım anlamadım.Hiç uyumuyor napıcağıızı şaşırdık valla.Birinci sorun benim sütüm hala cok az sağ sağ anca 20 cc geliyor.Tabi mama takviyesi veriyoruz.Mamayıda kadehle verdik kaşık bireronla verdik almıyor sonunda bireronla veriyoruz.Şimdiden boş emziği ağzından cıkarmıyor.Benim mememi hiç istemiyor.

Anlıycağınız bütün olumsuzluklar mevcut.Depresyon deseniz tavan yapmış durumda hep ağlamak istiyorum.Gece 3 te bir uyandı sabah 10 da uyudu ya saka gibi.

ben çıkmadan önce mutlaka emziriyorum ama sağmadım daha sağıp çıkıcam inşallah bende ama ısıtmak gerek tabi ama öyle cezveyle değil sıcak suya koyup ısıtacaksın

valla canim ben 2 kere sagdim şimdiye kadar..2sinde de yarim saat sonra icirdim oyuzden de isitmadim..neden isitilcakki?

cok yorma kendini canim..eşinede vakit ayir biraz..gerçi bende lohusaligin ilk 2 haftasi felan cok fena kafayi bozmustum eşimle ne yapsa gözüme batiyordu

kızlar bende sütü elimle sağıyorumm daha çok çıkıyorr birde dışarı çıkacaksanız 2 saat idare eder ayrıca ısıtılmasınada gerek yok hava zaten sıcak soğuk olmaz yani sütünüz...

banada öyle geliyor ya..yaniliyormuyuz acaba nedir :) netten bi araştiralim :)

[k] {n} [k];7193925 .!.:
teyzoşlarıma gülücükler öpücükleeerrr...

teyzesi yesin bitirsin onuuuuuuu :) maşaAllahhhh

Allah kabul etsin canimm..bayildim resimlere..maşaAllahhh subhanAllahhhh Allah kabul etsin canim..

hadi hayirli olsun canim :)

3 haftalikken felan kestim canim..

canim yaa..cok takiyorsun kafana..bende mamayla büyümüşüm..hatta annem bugun anlatti..bigün mamam bitmiş..sariyerden bakirkoye mama almaya gitmiş :))) ozamanlar tabi heryerde yokmus..bak sükret biz heryerde herşeyi bulabiliyoruz hiç sıkma canini..

he bak kendinde öyle büyümüşsün hala kafana takiyorsun he..

cnm benim bugun13.gün ama göbek hala düşmedi...
bu arada kız bebişleri olanlar bebeklerin memeleri şiş ya doktorum sakın sıkıp ovmayın dedi..

benimde 11.gün düşmüştü canim..düşer merak etme şiş mi? hiç dikkatimi cekmedi öyle bişi..

ay hadi hayirli olsunnnn a.s. son bebişimizdi herhalde :)

canim ya yapma böyle..sen strese girdikçe o da strese giriyor bundan şüphen olmasin..sen rahat olmaya bak..gazi felan olmasin? rezene vermeyi dene canim..rahatlatiyor epey cocugu..

cocuguna mama takviyesi veren yada sadece mama veren kizlar..lütfen stres yapmayin bu kadar..hadi kendimizi geçtim örnek olarak..siz kucuk kuzenimi anlatmak istiyorum örnek olarak..kuzenim hiç meme emmedi..1 damla bile..mamayla büyüdü..ve cok kusan bi cocuktu..mamayi verdikten sonra bezle kusmasini beklerdik o derece yani..

inanin okadar tombişti ki kollarini acip katlarin arasindaki tozlari alirdik..kemikleri okadar agirdiki kucagina alan kişi "içine betonmu döktünüz" derdi..Rabbim nazarladan saklasin ama ben onun kadar saglikli cocuk su ana kadar görmedim..3-4 senede bir grip olur..1 gün bile yatmaz,hemen toparlanir..şimdi kocaman bi kiz oldu 15 yaşinda..benden uzun boyu var..

ayni şekilde anne sütüyle beslenip gandhiye benzeyen akrabalarimda var..zirt pirt hasta olur..vs vs..

demem o ki..anne sütü tamam mucize birşey..ama herşey demek degil..yaramayinca yaramiyor işte..mamayla beslenip turp gibi olanlarda var,anne sütüyle beslenip bünyesi zayif olanlarda var..herşeyin başi huzur,mutluluk..lütfen kendinizi bu kadar yipratmayin..olan sütünüzde kacacak hepten üzülceksiniz bu sefer ya..

sağol mutahhatacım bu akşam deniycem rezene cayını biirde humananın iyi geceler cayı varmış onu alalım yarın.

Sütü olan arkadaslar bol bol emzirin bebişlerinizi kıymetini bilin sütününüz cok zormuş böylesi.

Bebek arabası salonun ortasında orda yatıyor bneim efem boşuna almısım beşikleri valla.Çaresizlikten bebek arabasını kurduk içeriye.

terapi gibi geldin canım bana inan cok takmıştım kafama ama napalım böyle büyüycekler.En cok ta insanlara gıcık oluyorum ne mamamı veriyosun diye saşkın saşkın bakıyorlar yüzüme napsaydım acmı kalsın cocuk.Hep emzie gelir diyolar valla gögüs uclarım emzirmekten bembeyaz oldu.olmayınca olmuyor işte.

insanlarin boşver canim..ben hastanedeyken beceremedim bi türlü emzirmeyi..annem gitti hemen mama aldi sarilik olmasin diye..emzirmeye alişana kadar günde 2-3 kere mama veriyordum..ay herkes başimi yedi vallahi.."bolbol emzir,emzirdikçe gelir,mama verme,mamaya alişir sonra sütünü içmez,şunu ye süt yapar"..süt,mama,emzirmek kelimelerinden ikrah etmiştim..hele lohusayken hiç çekilmiyor..zaten depresyondasin,insanlarin sayesinde hepten dibe vuruyorsun..

şimdiye gelelim..ben hala günde 2 kere mama veriyorum..bu zehir degil..insanlar öyle bi muamele gösteriyorki sanki cocuga zehir veriyormus gibi hissediyor insan..ben daha iyi beslensin diye veriyorum mamayi..o örnek verdigim kuzenim gibi olmasini istiyorum..heh bunun yani insanlarin cenesinden kurtulmanin yolunu buldum..kimsenin yaninda zaten emzirmiyordum..artik mamada vermiyorum..evde biri varsa gidiyorum odama orda veriyorum..kötü bişey yapmadigimi biliyorum ben..ama insanlarin agzi torba degilki büzesin..en iyisi hiç muhatap olmamak..sende birinin yaninda vermek zorunda kalirsan sagdim öyle veriyorum dersin olur biter..bunu kendn için yap..ne olsa o insanlarin fikrini hiçbişey değiştiremez..ama senin sinirlenmemen lazim,mutlu olman lazim..bebek büyütüyorsun..

valla bana bin dokun bin ah işit bu millet konusunda :)))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…