2009 Mayıs Anneleri

tubacım ne güzel söylemişsin ağzına sağlık. ben de artık takmamaya çalışıyorum. (bazen başaramıyorum ama...)

kızlar sütünüzü sağdıktan sonra ısıtmanız gerekiyor çünkü bebeğe verilen herşey vücut sıcaklığında olması gerekiyormuş. eğer sütü oda sıcaklığında verirseniz gaz yaparmış. emzirme eğitimi almıştım ya ordaki hemşire söylemişti. ama eğer yanınıza alıp da ısıtmadıysanız büyük bir sorun da çıkmamıştır yani...

burası olmasa napardım bilmiyorum valla.Psikoloğa bile gitmeyi düşündüm ama tubacım süpersin destek konusunda.Bende kimsenin yanında vermemeye dikkat edicem artık.Sanki verda ben vermiyorum gıcık insanlar.Logusalık sendromu derlerdi inanmazdım ben ya ilk defa bu kadar kötü hissettim kendimi.Ama allahın izniyle azalmaya başladı bunuda atlatıcaz.Seneye bu zamanda dolaşıcaz bebişlerimiz peşinde.

hadi Allah bağışlasınn kuzcuğu sanırım son mayıs annesiydii :lepi:

cnm sende stres yapma çünkü bebekler annenin ruh halini hissedermiş ve daha çok huysuzlanırmışş sakin yaklaşmaya çalış inş düzelir uykusu cnm Allah yardımcın olsun Şeniz

insanların söylediklerine takılırsakk her kafadan bir ses çıkıyor ben bebeğimin hiç birşeyine kimseyi karıştırmadımm herşeyini kendi bildiğim araştırdığım bilgilerle yaptımm bundan sonrada karıştırmayı düşünmüyorum o yüzden sende kendi bildiğinden şaşma cnm Şeniz

cnm ben 2 3 defa sağıp verdimm ısıtmadım da Allaha şükür sorunda yaşamadımm CADIARZU

elinden geldigi kadar takmamaya caliş canim..cünkü gerçekten cok etkiliyor..zaten havadan nem kapiyor insan lohusayken..ekstradan can sıkıntısına gerek yok

ben ısıdan bi sorunum olmadi ama biberondan dolayi sorun cikardi..mamasini verdigim biberon aslinda..ama anne sütü daha sivi oldugu için çok gelyor agzina..ziyan etti sütün yarisini zaten :)

cnm ya valla bu süt işi kısmet işi bak siz ailecek baya çaba göstermişsiniz ama olmadımı olmuyo cnm bnm sütümde çok az ve dr asla mama verme dio ama çocuk çok aglıyo mama vermezsem başta bende çok üzülüyodum ama alıştım..
sen aslan parçasına boşuna eziyet etme bencede ver biberonla kana kana içsin doysun yavrucak.. bi türlü düzen otutturamamışsın ama biliki senn stresin çocuga yansıyo ve oda mutsuz oluyo.. sen annesin ve çocugunu n derdini senden iyi kimse bilemez çok bilinçli oömya gerek yok hislerine güven cnm ve lütfen kendine eziyet etme..
insanlara gelince aynısını banada yaptılar sen anlattıkça ilk günler geldi aklıma kimseyi takmıyorum dr bile!!! patron kızım ve o ne derse o alocak!!
oyyy oyyyy yerim seni ben şöyle ya ilaç gibisin, mama gibisin valllaaaaaaaaaaaaaaopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

bende kimseye demiyorum ve kimseyide takmıyorum çok şükürki azda olsa kızım beeni emiyooohihoyyyt

gerçekten mucadelemi veriyorum canım inşallah sonu güzel olur.Biberon veriyorum napalım bu günler de gecicek.Sen biberonmu kullandın tatlım

evet cnm kaşıkla denedim ama çocuk doymadı vemamayı yemeden uykuya dalıyordu ilk günler
bende dayannadım yavruma dayadım biberonu kıyamıyo insan ya o doyunca bende doyuyorum valla..

geçicek tatlım 2 ay sonra herşey daha farklı olcak emin ol

bende kıyamıyorum canım ya biberona öyle bi yapışıyorki dayanamıyorum valla.

Geçiçek inşallah canım öyle telkin ediyorum bende kendimi belki özlerim sonra bu zamanları.

Şimdi biberonu inan daha rahat kullanıcam bir tek bende sorun var diye düşünmüştüm.

sen en iyisini yaptın çocuga işkence remen kaşıktı kadehti doyamıyoki strese giriyo resmen
senn kaç günlük oldu boran?
40da düzelir belki annesi öyle diyolar ya bizimde bugün 40mız biyo hayırlısıyla gerçi 2 gündür falan biraz düzene girdik sanki ya? düzelicek düzelicek..

bende öyle düşünüyordum ben sorunluyum die ama inan insanlardan kaynaklanıyor..
bide cnm başka derdi yok çok şükür boranın bak bnm kızım mikrop kaptı ve 15 günlükken antibiyotik kullandık dr dr gezdik, en son çapa has. yapılan testler temiz çıktı ve bi daha gitmiyorum artık o pisj. daha kötü kızım iyi olsun die çok agladım çok üzüldüm hep kendimi suçladım.. ama şükürki düzeldi ve kilo almaya başladı buda çogunlukla mama sayesinde oldu..

bgün 21 günlük olduk arkadasım.Aslında cok rahatımdır ama bu baska birseymiş ya.Ama gerçekten takmıycam artık doysun oğlum yeter.

Canım ya kıyamam hastamı oldu.Şükür ki sonuçlar iyi çıkmış gözünüz aydın.İnsan delirir ya birsey olucak diye.

Sen ne kadar mama veriyosun canım ben 60 cc veriyorum.

allah beterinden saklasın çocuklarımıza saglık versin tek derdimiz bu olsun mamaydı, biberondu:))))
emde ne delirme valla sürekli tahliler kandı kakaydı çocugumun kolları delik deişk olmuştu allahım bidaha göstermesin..

annelik vijdan azabı çekmekmiş onu anladım!!

cnm ben günde 5 defa 75 veriyodum ama dünden beri 75 yetmiyo bende 90 yapıyorum yedigi kadar yiyo yemdigi kalıyo hatta bu akşam doymadı canavar 100lük yedi valla:)))
benide emiyo çerez niyetine.. doymuyo sütümle.

tubişciğim cnm senin giibi bir arkadaşım daha olsa şu emzirme sorunu ile olan derdimi unuturum

bizimde mevlütte herkes bi akıl veriyor herkes bişey söylüyor

suçlanıyorsun vs.vs.vs...83 yaşındaki ananem bile göğüsümde süt olmadığını anladıda millet anlamadı

ömrümü tükettiler bende şimdi evde sağıp veriyorum misafirlikte mama veriyorum diyorum

evdede biri oldumu aaa yeni sağdım verdim taaa aksam bilemem kaçta verecem diyorum sütüm biriksin diyorum

allahtan ikidenede çok laf sayamıyolarr

kızlar oğluşlarımdan ali olanı tam benden 6 gün ayrı kaldı doğar doğmaz direk biberonla beslendi

ama ben mememi verdimmi öle bir emdiki hayrete düşerdiniz görseniz kahverengi yeri kendisi emerek içeri alırdı ama sütüm olmadığı için mama veriyorum ......

yani emen çocuk biberon alsada memeyi alıyor dert etmeyinn

arkadaşlar sizelere doktorlarınız rota aşısından bahsettimi?
bize devlette bahsetmediler ama özeldeki doktor bahsetti
yapacaklarmı sor dedi bende netten araştırdım biraz
zehirli ishal bağırsak gibi sorunlar için bir aşıymış
özel bir aşı tanesi 250 tl ben iki bebeğe 2000 tl ödeyecem
4 doz oluyormuş avrupada çok yaygın türkiyede ise
pahalı olduğundan azmış sizlere böle birşey dendimi

anlamazlar bacım sen atlattın mevlütü bizimde haftaya bakalım ben ne anlatıcam???

o iaşkın bakışlar faln aaaa sütünmü yrtmiyo mamamı veriyon??* tüüüh tüüühh yazık çocuga...kötükedihüsokötükedihüso

cnm bende arştırdım pota virüsü aşıyı 2.ay sonu yapılıyo ilk doz

ben dr sordum ozaman gel bakarız dedi ama bu kadar pahalı oldugunu bilmiyodum vall şaştım:1shok:

Merhaba kızlar, nihayet mayıs annesi olmayı becerdim..
31 Mayıs 2009, Saat 22:25, Medical Park Bursa hastanesinde 3.120 kg, 53 cm. olarak dünyaya gözlerini açtı bebeğim...

esracığım hayırlı olsun tatlımmmm haziran annesi olmadın bak gördünmü

knk bacım ismini söle bana

rota pahalıymış cnm bakalım cerrahpşaya giidişimizde ne diyecekler

hadi öptüm sizleri uyuyam veletler uyanmadan

cnm adım nurten:1rolleyes: ya diyorumki hastanelerde ahalı oluyomuş bu aşı eczanelerde ne kadar acaba? sen nerden baktın fiyatına?

olmaı aşıyı alır bz yaptırırız..

ayyy bnmde çok uykum var karışık marışık yazıyom valla gözler kapanıyo ..

mamasını yedirdim altını degiştirdim gazını ugraştım çıkmadı vallla bnde ytaırdım uykudan bayılıyodu zaten 9dan beri aykta..

bnde yatıyom nihayet iyi geceler opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…