merhaba arkadaslar
Size mayıs ayının son mujdesini vereyim.Dün mimaresra arkadasımızın oğlu katıldı aramıza.Bugun konuştuğumda zor zorlu normal doğum yaptığını söyledi.Ama allaha şükür ikisininde sağlıkları cok iyiymiş.
Gelelim bana kızlar ben kafayı yemek üzeryim.Bora mı cok yaramaz benmi sabırsızım anlamadım.Hiç uyumuyor napıcağıızı şaşırdık valla.Birinci sorun benim sütüm hala cok az sağ sağ anca 20 cc geliyor.Tabi mama takviyesi veriyoruz.Mamayıda kadehle verdik kaşık bireronla verdik almıyor sonunda bireronla veriyoruz.Şimdiden boş emziği ağzından cıkarmıyor.Benim mememi hiç istemiyor.
Anlıycağınız bütün olumsuzluklar mevcut.Depresyon deseniz tavan yapmış durumda hep ağlamak istiyorum.Gece 3 te bir uyandı sabah 10 da uyudu ya saka gibi.
terapi gibi geldin canım bana inan cok takmıştım kafama ama napalım böyle büyüycekler.En cok ta insanlara gıcık oluyorum ne mamamı veriyosun diye saşkın saşkın bakıyorlar yüzüme napsaydım acmı kalsın cocuk.Hep emzie gelir diyolar valla gögüs uclarım emzirmekten bembeyaz oldu.olmayınca olmuyor işte.
tubacım ne güzel söylemişsin ağzına sağlık. ben de artık takmamaya çalışıyorum. (bazen başaramıyorum ama...)
kızlar sütünüzü sağdıktan sonra ısıtmanız gerekiyor çünkü bebeğe verilen herşey vücut sıcaklığında olması gerekiyormuş. eğer sütü oda sıcaklığında verirseniz gaz yaparmış. emzirme eğitimi almıştım ya ordaki hemşire söylemişti. ama eğer yanınıza alıp da ısıtmadıysanız büyük bir sorun da çıkmamıştır yani...
tubacım ne güzel söylemişsin ağzına sağlık. ben de artık takmamaya çalışıyorum. (bazen başaramıyorum ama...)
kızlar sütünüzü sağdıktan sonra ısıtmanız gerekiyor çünkü bebeğe verilen herşey vücut sıcaklığında olması gerekiyormuş. eğer sütü oda sıcaklığında verirseniz gaz yaparmış. emzirme eğitimi almıştım ya ordaki hemşire söylemişti. ama eğer yanınıza alıp da ısıtmadıysanız büyük bir sorun da çıkmamıştır yani...
cnm ya valla bu süt işi kısmet işi bak siz ailecek baya çaba göstermişsiniz ama olmadımı olmuyo cnm bnm sütümde çok az ve dr asla mama verme dio ama çocuk çok aglıyo mama vermezsem başta bende çok üzülüyodum ama alıştım..merhaba arkadaslar
Size mayıs ayının son mujdesini vereyim.Dün mimaresra arkadasımızın oğlu katıldı aramıza.Bugun konuştuğumda zor zorlu normal doğum yaptığını söyledi.Ama allaha şükür ikisininde sağlıkları cok iyiymiş.
Gelelim bana kızlar ben kafayı yemek üzeryim.Bora mı cok yaramaz benmi sabırsızım anlamadım.Hiç uyumuyor napıcağıızı şaşırdık valla.Birinci sorun benim sütüm hala cok az sağ sağ anca 20 cc geliyor.Tabi mama takviyesi veriyoruz.Mamayıda kadehle verdik kaşık bireronla verdik almıyor sonunda bireronla veriyoruz.Şimdiden boş emziği ağzından cıkarmıyor.Benim mememi hiç istemiyor.
Anlıycağınız bütün olumsuzluklar mevcut.Depresyon deseniz tavan yapmış durumda hep ağlamak istiyorum.Gece 3 te bir uyandı sabah 10 da uyudu ya saka gibi.
oyyy oyyyy yerim seni ben şöyle ya ilaç gibisin, mama gibisin valllaaaaaaaaaaaaaaopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktancocuguna mama takviyesi veren yada sadece mama veren kizlar..lütfen stres yapmayin bu kadar..hadi kendimizi geçtim örnek olarak..siz kucuk kuzenimi anlatmak istiyorum örnek olarak..kuzenim hiç meme emmedi..1 damla bile..mamayla büyüdü..ve cok kusan bi cocuktu..mamayi verdikten sonra bezle kusmasini beklerdik o derece yani..
inanin okadar tombişti ki kollarini acip katlarin arasindaki tozlari alirdik..kemikleri okadar agirdiki kucagina alan kişi "içine betonmu döktünüz" derdi..Rabbim nazarladan saklasin ama ben onun kadar saglikli cocuk su ana kadar görmedim..3-4 senede bir grip olur..1 gün bile yatmaz,hemen toparlanir..şimdi kocaman bi kiz oldu 15 yaşinda..benden uzun boyu var..
ayni şekilde anne sütüyle beslenip gandhiye benzeyen akrabalarimda var..zirt pirt hasta olur..vs vs..
demem o ki..anne sütü tamam mucize birşey..ama herşey demek degil..yaramayinca yaramiyor işte..mamayla beslenip turp gibi olanlarda var,anne sütüyle beslenip bünyesi zayif olanlarda var..herşeyin başi huzur,mutluluk..lütfen kendinizi bu kadar yipratmayin..olan sütünüzde kacacak hepten üzülceksiniz bu sefer ya..
insanlarin boşver canim..ben hastanedeyken beceremedim bi türlü emzirmeyi..annem gitti hemen mama aldi sarilik olmasin diye..emzirmeye alişana kadar günde 2-3 kere mama veriyordum..ay herkes başimi yedi vallahi.."bolbol emzir,emzirdikçe gelir,mama verme,mamaya alişir sonra sütünü içmez,şunu ye süt yapar"..süt,mama,emzirmek kelimelerinden ikrah etmiştim..hele lohusayken hiç çekilmiyor..zaten depresyondasin,insanlarin sayesinde hepten dibe vuruyorsun..
şimdiye gelelim..ben hala günde 2 kere mama veriyorum..bu zehir degil..insanlar öyle bi muamele gösteriyorki sanki cocuga zehir veriyormus gibi hissediyor insan..ben daha iyi beslensin diye veriyorum mamayi..o örnek verdigim kuzenim gibi olmasini istiyorum..heh bunun yani insanlarin cenesinden kurtulmanin yolunu buldum..kimsenin yaninda zaten emzirmiyordum..artik mamada vermiyorum..evde biri varsa gidiyorum odama orda veriyorum..kötü bişey yapmadigimi biliyorum ben..ama insanlarin agzi torba degilki büzesin..en iyisi hiç muhatap olmamak..sende birinin yaninda vermek zorunda kalirsan sagdim öyle veriyorum dersin olur biter..bunu kendn için yap..ne olsa o insanlarin fikrini hiçbişey değiştiremez..ama senin sinirlenmemen lazim,mutlu olman lazim..bebek büyütüyorsun..
valla bana bin dokun bin ah işit bu millet konusunda :)))))))
[k] {n} [k];7204618 .!.:cnm ya valla bu süt işi kısmet işi bak siz ailecek baya çaba göstermişsiniz ama olmadımı olmuyo cnm bnm sütümde çok az ve dr asla mama verme dio ama çocuk çok aglıyo mama vermezsem başta bende çok üzülüyodum ama alıştım..
sen aslan parçasına boşuna eziyet etme bencede ver biberonla kana kana içsin doysun yavrucak.. bi türlü düzen otutturamamışsın ama biliki senn stresin çocuga yansıyo ve oda mutsuz oluyo.. sen annesin ve çocugunu n derdini senden iyi kimse bilemez çok bilinçli oömya gerek yok hislerine güven cnm ve lütfen kendine eziyet etme..
insanlara gelince aynısını banada yaptılar sen anlattıkça ilk günler geldi aklıma kimseyi takmıyorum dr bile!!! patron kızım ve o ne derse o alocak!!
oyyy oyyyy yerim seni ben şöyle ya ilaç gibisin, mama gibisin valllaaaaaaaaaaaaaaopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
bende kimseye demiyorum ve kimseyide takmıyorum çok şükürki azda olsa kızım beeni emiyooohihoyyyt
[k] {n} [k];7205493 .!.:evet cnm kaşıkla denedim ama çocuk doymadı vemamayı yemeden uykuya dalıyordu ilk günler
bende dayannadım yavruma dayadım biberonu kıyamıyo insan ya o doyunca bende doyuyorum valla..
geçicek tatlım 2 ay sonra herşey daha farklı olcak emin ol
[k] {n} [k];7205667 .!.:sen en iyisini yaptın çocuga işkence remen kaşıktı kadehti doyamıyoki strese giriyo resmen
senn kaç günlük oldu boran?
40da düzelir belki annesi öyle diyolar ya bizimde bugün 40mız biyo hayırlısıyla gerçi 2 gündür falan biraz düzene girdik sanki ya? düzelicek düzelicek..
bende öyle düşünüyordum ben sorunluyum die ama inan insanlardan kaynaklanıyor..
bide cnm başka derdi yok çok şükür boranın bak bnm kızım mikrop kaptı ve 15 günlükken antibiyotik kullandık dr dr gezdik, en son çapa has. yapılan testler temiz çıktı ve bi daha gitmiyorum artık o pisj. daha kötü kızım iyi olsun die çok agladım çok üzüldüm hep kendimi suçladım.. ama şükürki düzeldi ve kilo almaya başladı buda çogunlukla mama sayesinde oldu..
tubişciğim cnm senin giibi bir arkadaşım daha olsa şu emzirme sorunu ile olan derdimi unuturum
bizimde mevlütte herkes bi akıl veriyor herkes bişey söylüyor
suçlanıyorsun vs.vs.vs...83 yaşındaki ananem bile göğüsümde süt olmadığını anladıda millet anlamadı
ömrümü tükettiler bende şimdi evde sağıp veriyorum misafirlikte mama veriyorum diyorum
evdede biri oldumu aaa yeni sağdım verdim taaa aksam bilemem kaçta verecem diyorum sütüm biriksin diyorum
allahtan ikidenede çok laf sayamıyolarr
cnm bende arştırdım pota virüsü aşıyı 2.ay sonu yapılıyo ilk dozkızlar oğluşlarımdan ali olanı tam benden 6 gün ayrı kaldı doğar doğmaz direk biberonla beslendi
ama ben mememi verdimmi öle bir emdiki hayrete düşerdiniz görseniz kahverengi yeri kendisi emerek içeri alırdı ama sütüm olmadığı için mama veriyorum ......
yani emen çocuk biberon alsada memeyi alıyor dert etmeyinn
arkadaşlar sizelere doktorlarınız rota aşısından bahsettimi?
bize devlette bahsetmediler ama özeldeki doktor bahsetti
yapacaklarmı sor dedi bende netten araştırdım biraz
zehirli ishal bağırsak gibi sorunlar için bir aşıymış
özel bir aşı tanesi 250 tl ben iki bebeğe 2000 tl ödeyecem
4 doz oluyormuş avrupada çok yaygın türkiyede ise
pahalı olduğundan azmış sizlere böle birşey dendimi
Merhaba kızlar, nihayet mayıs annesi olmayı becerdim..
31 Mayıs 2009, Saat 22:25, Medical Park Bursa hastanesinde 3.120 kg, 53 cm. olarak dünyaya gözlerini açtı bebeğim...
esracığım hayırlı olsun tatlımmmm haziran annesi olmadın bak gördünmü
knk bacım ismini söle bana
rota pahalıymış cnm bakalım cerrahpşaya giidişimizde ne diyecekler
hadi öptüm sizleri uyuyam veletler uyanmadan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?