canım dr.umuz hiç bişey demedi bize,kızım 1 aylık olsun hem devlete hemde özle bir dr.a götürücez bakalım ne diyeceklerkızlar oğluşlarımdan ali olanı tam benden 6 gün ayrı kaldı doğar doğmaz direk biberonla beslendi
ama ben mememi verdimmi öle bir emdiki hayrete düşerdiniz görseniz kahverengi yeri kendisi emerek içeri alırdı ama sütüm olmadığı için mama veriyorum ......
yani emen çocuk biberon alsada memeyi alıyor dert etmeyinn
arkadaşlar sizelere doktorlarınız rota aşısından bahsettimi?
bize devlette bahsetmediler ama özeldeki doktor bahsetti
yapacaklarmı sor dedi bende netten araştırdım biraz
zehirli ishal bağırsak gibi sorunlar için bir aşıymış
özel bir aşı tanesi 250 tl ben iki bebeğe 2000 tl ödeyecem
4 doz oluyormuş avrupada çok yaygın türkiyede ise
pahalı olduğundan azmış sizlere böle birşey dendimi
Merhaba kızlar, nihayet mayıs annesi olmayı becerdim..
31 Mayıs 2009, Saat 22:25, Medical Park Bursa hastanesinde 3.120 kg, 53 cm. olarak dünyaya gözlerini açtı bebeğim...
kızlar bende sütü elimle sağıyorumm daha çok çıkıyorr birde dışarı çıkacaksanız 2 saat idare eder ayrıca ısıtılmasınada gerek yok hava zaten sıcak soğuk olmaz yani sütünüz...
[k] {n} [k];7193925 .!.:teyzoşlarıma gülücükler öpücükleeerrr...
PINAR ve ESEN dün aynı konuda tutkuna mesaj yazmıştım. aşağıda alıntılıyorum kızlar okuyuverin gari
slm kızlar ben geldim mevlüdümüzü yaptık ....kalabalıktı herkes bebeklere saldırmak istedi
ama en çokl halam ve kızı allahım buraya geldiğimden beri sürekli çocukları ellerine alıyolar
uyurken bile alıyolar kızının eline veriyor
inanın anneme geldik hiç mutlu olmadım sürekli hobbidi yaptırıyolar çocuklara eşimle kavgalarımız sıklaştı çocuklarımı paket gibi taşıyolar bişey desek hamişken bana baktılar laf söylerler küserler
eşimde bende ikaz ediyoruz anlamıyor biz varken ellerini öpüyolar ben yokken yüzünü yakaladım çünki
diğer halamlar çok kızdı elli laf söylediler o halamda sevmemem için görmemem lazım dedi....
eşim deli oluyor ve çocuklar 6 aylık olana kadar gelmeyecez buraya annem gelecek annemede dedim
halamlara muakayet olamıyorum sürekli mıncıklama sürekli öpme hergün geliyolar buraya üzgünüm dedim....annemde bişey diyemedi artık o bize gelecek ....
şimdi mevlütten bir iki kare ekelyecem
[/URL][/IMG]
aile tablosu
Kızlar bizde şimdi bakıcı işini halletiik kadınla konuştum bakıcak bide bizim eve yakın yere taşınmak istiyor şimdi ona ev bakıcaz ozman daha rahat olucak ayy içim rahatladı daha zaman var ama şimdiden netleştirmek istedik
kızlar bebişlerinizin tırnaklarını ne zaman kestiniz benim kzıızm 16 günlük şimdi,ilk tırnakları düşer dediler,ne yapsak ki? sizler ne yaptınız,bu sıcakta eldivenle durmuyor çocuk yaw?
Birsom allah mutluluğunuzu daim etsin.Nazarlardan saklasın.Çok hoş olmuşsun bu arada.
Knk cım yerim ben bu fıstığı ne kadar güzel gülmüş zilli.
Kızlar bende sütüm az diye üzülüyorum sağdığımda 5 dk 30-40 cc falan çıkıyor.Günde üç kere 60 cc mama veriyorum 15 günde 600 gr gibi almış bir önceki ölçümde az aldığı için mamaya başlmaşıtık.Sizce bu kadar az mamayla bu kiloyu alması sütüm olmasa mümkünmü çok üzülüyorum.Benim gögsümden dışarı bu zamana kadar 1 kere taştı oda çok az.mafoldumben
kızlar bugün tam on gün oldu ama kızımın göbeği düşmedi sizin ne zaman düştü
cnm benim bugun13.gün ama göbek hala düşmedi...
bu arada kız bebişleri olanlar bebeklerin memeleri şiş ya doktorum sakın sıkıp ovmayın dedi..
bizde kızımla saat 5 te parka gittik azcık dolandık ordanda markete uğradık eve geldik az önce zorla uyuttum yaw sürekli memede kalmak istiyorr emzikte verince çığlığı basıyorr...
birde kızlar gazı olan bebekler çaresizlikten sürekli emmek istermişş aklınızda bulunsunnn vereliniortak
merhaba arkadaslar
Size mayıs ayının son mujdesini vereyim.Dün mimaresra arkadasımızın oğlu katıldı aramıza.Bugun konuştuğumda zor zorlu normal doğum yaptığını söyledi.Ama allaha şükür ikisininde sağlıkları cok iyiymiş.
Gelelim bana kızlar ben kafayı yemek üzeryim.Bora mı cok yaramaz benmi sabırsızım anlamadım.Hiç uyumuyor napıcağıızı şaşırdık valla.Birinci sorun benim sütüm hala cok az sağ sağ anca 20 cc geliyor.Tabi mama takviyesi veriyoruz.Mamayıda kadehle verdik kaşık bireronla verdik almıyor sonunda bireronla veriyoruz.Şimdiden boş emziği ağzından cıkarmıyor.Benim mememi hiç istemiyor.
Anlıycağınız bütün olumsuzluklar mevcut.Depresyon deseniz tavan yapmış durumda hep ağlamak istiyorum.Gece 3 te bir uyandı sabah 10 da uyudu ya saka gibi.
cocuguna mama takviyesi veren yada sadece mama veren kizlar..lütfen stres yapmayin bu kadar..hadi kendimizi geçtim örnek olarak..siz kucuk kuzenimi anlatmak istiyorum örnek olarak..kuzenim hiç meme emmedi..1 damla bile..mamayla büyüdü..ve cok kusan bi cocuktu..mamayi verdikten sonra bezle kusmasini beklerdik o derece yani..
inanin okadar tombişti ki kollarini acip katlarin arasindaki tozlari alirdik..kemikleri okadar agirdiki kucagina alan kişi "içine betonmu döktünüz" derdi..Rabbim nazarladan saklasin ama ben onun kadar saglikli cocuk su ana kadar görmedim..3-4 senede bir grip olur..1 gün bile yatmaz,hemen toparlanir..şimdi kocaman bi kiz oldu 15 yaşinda..benden uzun boyu var..
ayni şekilde anne sütüyle beslenip gandhiye benzeyen akrabalarimda var..zirt pirt hasta olur..vs vs..
demem o ki..anne sütü tamam mucize birşey..ama herşey demek degil..yaramayinca yaramiyor işte..mamayla beslenip turp gibi olanlarda var,anne sütüyle beslenip bünyesi zayif olanlarda var..herşeyin başi huzur,mutluluk..lütfen kendinizi bu kadar yipratmayin..olan sütünüzde kacacak hepten üzülceksiniz bu sefer ya..
arkadaşlar sizelere doktorlarınız rota aşısından bahsettimi?
bize devlette bahsetmediler ama özeldeki doktor bahsetti
yapacaklarmı sor dedi bende netten araştırdım biraz
zehirli ishal bağırsak gibi sorunlar için bir aşıymış
özel bir aşı tanesi 250 tl ben iki bebeğe 2000 tl ödeyecem
4 doz oluyormuş avrupada çok yaygın türkiyede ise
pahalı olduğundan azmış sizlere böle birşey dendimi
31 Mayıs 2009, Saat 22:25, Medical Park Bursa hastanesinde 3.120 kg, 53 cm. olarak dünyaya gözlerini açtı bebeğim...
kızlar günaydın,bebeğimin çok sancısı var,sanırım hm gaz,hemde kaksını yapmakta zorlanıyor,ben dün kendime rezene çayı aldım 2 bardak içtim bi faydası olmadı bebeğime,şimdi de milupanın rezene çayını aldım bebeğime vericem ama,ne kadar vermeliyim,kaşıkla ağznıa mı versem mamaya mı karıştırsam
kafam çok karıştı yavrum geceden beri kıvranıyor sürekli ağlıyor uykusu var ama uyuyamıyor bir türlü,kulanan var mı bana acilen cevap yazarsa çok sevinirim.
canım ilacın adını bana özelden yazarmısın bu rezene işe yaramazsa onu alayım bari:çok üzgünüm:nurten cnm aşı zaten o kadar paraymış yani aşıyı sen alsan o kadara yapacak doktor yaparken ücret almıyor ........bakimm ben ayın 11 de devlet hastanesine gideceğim ne diyecekler öğrenir haber veririm sizlere en yakın benim aşı günüm....
beyaz16 cnm rezeneyi bilmiyorum doktorum bana bir gaz ialcı verdi tamamen bitkisel benim veledim alınca onu rahatlıyor ...ama bendede o rezene çayından var üzerinde yazıyordu cnm al kutuya bak milipanın mavi kutu dimi ........bende bakacam şimdi
günaydınlar kafam kazan gibi kafamçokkarıştısabah ali ile ömerin zırlaması ile kalktım
ömer yırtınıyor bebeğim aç hemen mama yaptım ona yedirirken bu sefer ali ağlamaya başladı ....haydee onualdım yanıma ömeri bıraksam ağlıyo aliyi bıraksam ağlıyo aliyi yalancı meme ile kandırdım ömeri hemen besledim gazını çıkardım yatırdım
alim biraz daha problemli zor yedi birazda bıraktı zorlamadım ikisinide banyo yaptırdım bir makina çamaşırları vardı makinaya attım bir sepette ütülencekleri var ....şimdi uyuyolar kahvaltı yapmadım......heryer dağnık toplamam lazım
mevlütte geln büyük kıyafetleri yerleştirdim küçükleri yıkıyorum.....
aman birdaha anneme böle uzun gitmem düzen kalmadı yaa evim dağıldı aksam getirdiklerimi bir türlü yerleştiremedim antre talan .......
kızlar bir akrabamız bebelac ve aptamilin yerinde çalışıyor kadıncağıza mobilyalarımı vermiştim oda
şimdi mevlütte bana 10 kutu bebelac 1 mama getirimiş 10 şişede aptamil 1 sulu mama (bu mamamı oluyor bilmiyorum)getirmiş birde bebekler için olan rezene çayı şimdi aytunç gıcıklık yapıyor bebelac yedirmem diye 10 kutu mama beni hemen hemen bir aylık mamadan kurtaracak ikiside milipanın
bakalım doktora soracağım....o küçük şişelerdeki sıvı olanlar ne anlamadım amma olduğu kesinde neden sıvı hazır mamamı o acaba oda 10 şişe öle bişeyse eğer 1 ay rahatım demek.......
kızlar bir akrabamız bebelac ve aptamilin yerinde çalışıyor kadıncağıza mobilyalarımı vermiştim oda
şimdi mevlütte bana 10 kutu bebelac 1 mama getirimiş 10 şişede aptamil 1 sulu mama (bu mamamı oluyor bilmiyorum)getirmiş birde bebekler için olan rezene çayı şimdi aytunç gıcıklık yapıyor bebelac yedirmem diye 10 kutu mama beni hemen hemen bir aylık mamadan kurtaracak ikiside milipanın
bakalım doktora soracağım....o küçük şişelerdeki sıvı olanlar ne anlamadım amma olduğu kesinde neden sıvı hazır mamamı o acaba oda 10 şişe öle bişeyse eğer 1 ay rahatım demek.......
pınarcığım günaydın cnm zemuszemus
herkesi öptüm geleceğim ama önce bir kahvaltı edeceğim sonrada bebekler kalkar mama saati biberonları strelizeye atayım sıcak su depolayım .....
günaydın şekerler bizim akşamımız çok güzel geçti saat 1 de yattı kuzum 3 saatte bir uyandı ama emdi yattı çok şükür sabah 7 de kalktı şimdi geri uyudu bende kahvaltı yaptım
e hadi kimse bişe yazmıycak mı yavss
şekerpareeee dedim cicim alkisalkisalkis gerçi revaniyi daha cok severim..ama misafir olaylarinda şekerpare daha kolay ve kullanişli oluyordagilma derdi yok..tek tek ver gitsin
baklava vermek şart değildir di mi ayıp olmaz yanii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?