2009 Mayıs Anneleri

beyazcim canim stres yapma..bende 1 aylik olmadan verdim..çok rahatladi kuzucum..ben ölçüyle yapmadim..ama tarif edeyim yaptigimi..bu ajda cay bardaklari var ya..ona 1 parmak kaynar su koydum..rezene cayindan da 1 cay kasigi..silme ama..tepelemesine koymadim..her emzirmeden sonra 2 cay kasigi veriyorum..yanliz her emzirme derken böyle cerez niyetine yarimsaatte bir emiyor bazen..ozamanlar vermiyorum..mesela saat 4te emzirdim bugun..verdim rezene..sonra 4.5da,5.5ta gene uyandi emdi..vermedim..6.5da uyandi az önce..emzirdim verdim gene rezene yani günde 3-4 kere felan veriyorum..

sen kimseyi dinleme..valla benim cocugum okadar rahat ettiki..rezene cok güzel uykuda yapiyor..rahatlatiyor..her gazi olana tavsiye ediyorum ben..

beyazcım ben rezene değilde gece için milupanın ii gecelr cayı aldım daha kullnmadm ama deneycm üzerindekı tarife göre bence sende kullan rezeneyı
nisan annelerine okumustum onların coğu kullanıyordu

arkadaşlar bugün aşı meselesi konuşulmuş ya, ben sordum sağlık ocağına: rotavirüs aşısı 2-4 ay arası yapılıyomuş ve 140 ytl ye eczaneden alıp sağlık ocağına götürüyosun onlar yapıyolarmış. zaten ağızdan damla şeklindeymiş.

bir de verem aşısını sormuşsunuz ya, sağlık ocağı beni 8 temmuzda verem aşısına çağırdı. yani 2. ayımız bittikten 1 hafta sonrası. bir de verem aşısı ateş yapabiliyomuş ve 3 gün banyo yasağı varmış.

bir de sağlık ocağından çıkarken bi kadın yapıştı yakama sakın aşıları bacaktan yaptırma çok riskli koldan yaptır dedi ama bilmiyorum 2. hepatiti bacaktan yaptıla r bize. sizin dr lar ne diyo bi sorun bakem???

gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün

merhaba kızlar. ben evime geldim sonunda. 2 gün oluyor geleli ama daha bilgisayarı bugün açabildim!! şimdi de çok yorgunum yatacam. iş-güç!! kayınvalidemle geldim güya ama o sadece bebeğimle ilgileniyor. 2 gündür canım çıktı temizlik yapacam diye!
biraz canım sıkkın aslında sizle dertleşmem lazım ama vaktim yokki( kayınvalidem sanki bebek benim değil de kendininmiş gibi davranıyor! çileden çıkıyorum. habire üstünü örtmeye çalışıyor, çocuğum vık dese kucağına alıp sallamaya başlıyor!! sesimi de çıkaramıyorum( ben ne yapacam böyle bütün bir yaz yaa!!

merhaba mayıs anneleri bebişlerinizi ne kadar sıklıkla banyo yaptırıyorsunuz?CADIARZU
2 günde bir yaptırıyorum ben

kıyamam ya cidden zor benimki arada geliyor çocuk için bişe dediğinde ona bile kızıyorum Allah yardımcın olsun

biz geldikk teyzoşlarrr !!

ayy çok yoruldukk yaw bugün bütün günnn kızımla piknikteydikk hava çokk güzeldi ..ay biz ana kız fena alıştıkk gezmeye azcık güneş görünce evde duramıyoruz yahuu hihoyyythihoyyyt

geçmişe baktım azcukk

mimaresra hadi gözün aydın cnm Alalh analı babalı büyütsünn Şeniz

cerencim evine hoşgeldin bacım ama kayananatörü neden peşine taktın onu anlamadımm yahu :uhm:

tubacım saçını boyattın mı bacım??

pınarcım sütü sormuşsun çok çıkmıyor cnm en fazla 30 cc tam sütün geçtiği bir damar var ordan sıkınca geliyor şükürler olsunn...birde gaz yüzünden memede fazla duruyor dedim yaa onuda uzman tv de izlemiştim bi araştır cnm büyük ihtimalle o yüzden seninkide bırakmıyor memeyi ...

ya şu aşı meselesi benimde kafama takıldı hee bizim dr da hiç bahsetmedii öyle bişeyden birsencim sen öğrenince bizede bilgi ver bacım yaptırmak şartmıymışş :uhm:

beyazcım cnm üzme kendini hiç bişi olmaz Allahın izniyle bi çok insan ilk günden anasona bile başlıyor içini ferah tut bacımm ..

seherimm Allah seninde yardımcın olsun biz bir taneye zor bakıyoruz sen tek başına 2 taneye birden bakmışsın bacımm

ayy atladığım arkadaşlar varsaa hepinizi öpüyorumm ŞenizŞeniz

bazı hastaneler farklı fiyat uyguluyorlar en bizizat şahitim ama bak ankakuşu eczaneden 140 lira oldugunu söylüyor.. sen iyice ögrende bizide aydınlat bacım..
beyaz cnm çıkmışsın ilacın ismini yazıyorum babuline günde üçkere bir tatlı kaşığı bitkisel bişey cnm
banada babulineden verdi dr ben 1 defa veriom eger kaka yapmammışsa 2 defa veriom.
cnm ya bende 12sinde yapıcam mevlütü valla gönül isterki baklava verelim ama bütçeye ne uyarsa onu alacam ben.. allah kısmet ederse akikada kesmek istiyoz inş.
cnm hoşgelmşişsin özledik.. bende seni ve beişilerini öptüm cnm
yardımcın yatılımı cnm?
cnm hayırlı olsun saçların.. çocuklar doymayınca ve uykusuz olunca huzursuzzlar cnm doysun paşamız yarasın inş. kendini iyi hissetmene sevindim..opuyorumnanaktan
yaaa bnm kızımada aşıyı bacagından yaptılar!! sen eczaneyemi sordun aşının fiyatını cnm?
hoşgeldin evine cnm.. kolay gelsin sana zor valla aslında kendinde idare ederdin valla kaynanaya ne gerek var?

slm güzel anneler..
bizde bugün gezdik kızımla alışveriş yaptık babasına ayakkabı annesine pantolon aldık yemek yedik bide açık havada çay içelim dedik arabada mamasını yediriken okadar terlediki yavrum cafeye girmeden geri döndük yagmurda atıyodu zaten eve gelince kızım kaka yapmış bi güzel yıkadık babasıyla 1 sat emzirip zor uyttum valla..

ya mevlütte giymek için bişiler bakım dedim ama karar veremedim takım gibi bişimi alsam etekmi alsam? elbise falan giydim abes kaaçar dedi eşim vazgeçiirdi beni.
zaten etli etli olmuşum giydigim yakışmıyo!!
fazlada bakamadım bi magazaya bakabildim pzzartesi başka yerlerede bakıcam..

yrn kahvaltıya annme gidicez defne yapragımı anneme bırakıp eşimle eminönüne gidicez mevlüt şekeri ve kapıları süslemek için tül falan alıcam ufak tefek işleri buhafta halletmem lazım önümüzdeki haftada temizligi ve akikayı hallederim inş.

kız uyurken bende yatım yorulmuşum iyi geceler kızlar..opuyorumnanaktan

günaydın şekerler benim kızım maşallah iki gündür 1 de yatıyor 4 te kalkıyor yatıyo tekrar 7 de kalkıyor bidaha da yatmıyor ama ben iyi uyuyorum yetiyor valla
7 de kalktı daha şimdi yattı bende biraz daha yatayım 40 ından sonra düzelir demişlerdi kırkımız yaklaştı o yüzden herhalde yine de belli olmaz bunların sağı solu

benimde bu cumartesi ne giyeceğimi bende karar veremedim yeni bişe de almak istemiyorum kiloları vermeden
akika bizde kesicez yenilebilyormuş tavuklu pilav yerine kavurmalı pilav yapıcaz tatlı konusuna hala karar veremedim
bi de acaba pilastik tabak mı kullansam takımım kırılırsa üzülürüm ona karar veremedim

Son düzenleme:

Canım hoşgeldin yardımcı almanız çok iyi olmuş biraz rahat edersin en azından.

Valla sibelcim helal sana ben daha hiç yalnız kalamdım ütü temizlik filan yapmadım,ama nasıl yaparım herkes gidince bilmiyorum hiç vakit yokki oğlandan..Sırrını söylesene

Ne güzel canm sütün yetiyor demek doktor verme dediyse emdikten sonra huzurlu uyuyorsa gerek yok tabi.Benimki emdikten bir süre sonra süt gelmeyince sinirlenip ağlamaya başlıyor ben ondan başladım aslında birde kilo alımı azdı.İş konusuna gelince canım iş başa düşünce paşa paşa yapıyosun oğlan uyudumu bende bir koşuşturmaca oluyor işlerimi saatlere bölüyorum uyku saatleri belli olduğu için o aralarda da yapıyor yorucu oluyor ondan sonrada oğlan uyudumu 11 gibi bende sızıyorum oturamıyorum kesinlikle.

beyazcım ben rezene değilde gece için milupanın ii gecelr cayı aldım daha kullnmadm ama deneycm üzerindekı tarife göre bence sende kullan rezeneyı
nisan annelerine okumustum onların coğu kullanıyordu

Bende kullanıyorum iyi geceler çayını çok faydasını gördüm doktorum tavsiye etmişti banada zemuszemus

Bizimkinide hepatit aşısını hastanede bacaktan yaptı doktoru.Bende bugün hastanenin çağrı merkezini aradım rota virüs aşısı 142 liraymış.

merhaba mayıs anneleri bebişlerinizi ne kadar sıklıkla banyo yaptırıyorsunuz?CADIARZU

Hergün yada birgün arayla bazen.

Ayşecim ne güzel evine kavuşmuşsun.Kaynana konusunda da benimkide aynı apartmanda gün içinde 1-2 kere geliyor geldiğindede illa bir yorumu oluyor ama ben takmıyorum.Dün aldı çocuğu dedesi görsün diye emziriyordum az emmişti bişey demedim ama aç pek duracağını sanmıyorum dedim.Götürdü 1 buçuk saat gelmedi.Uyutmaya çalışıyormuş ya be kadın aç olduğunu biliyorsun neden uyutmaya çalışıyorsun dimi aklı sıra ben yanına inmiyorum ya çocuğu daha çok kendi evinde tutacak sinir oldum resmen çok değişti benimkide çocuktan sonra kendi kendine tiriplere girmeye başladı çok iyidir aslında ama oda kendini geri çekti bu beni dahada kızıdırıyor.Sanki ben ona naptıysam.klava:

Ay bizimde bu akika işini halletmemiz lazım biran önce.Aslında makbul olanı 7 gün içinde kesmekmiş.

Tabiki plastik kullan canım normal yemek tabaklarıyla baş gelinmez.Kırılmayı boşver bide onları yıkaması var benim mevlütte yaklaşık 60 kişi vardı okadar insana tabak bulmakta mesele.

yok canım eczaneye sormadım. sağlık ocağındaki hemşire söyledi. ama o güncel fiyatları biliyodur herhalde...CADIARZU

Şekerpare yap canım bence. Revani dağılır. Şekerpare tek tek daha iyi a.s.

slm kızlar nasılsınız benimde annemler vardı evi temizlediler kayınvalidemle birlikte bende çamaşırları yıkadım biraz ortalığı topladım durumda uyuyor teyzeleri

Selam canım. Ne güzel temizlenmiş evin. Kayınvalidende iyi oldu valla maşallah a.s.

Güle güle kullan bacım yeni saçını a.s.

Çok iyi yapmışsın canım. Sevaba girmişsin. Allah uuzn ömürler versin minik kuzuya a.s.

Kızlar bu verem aşısı 2 aydamı 3 aydamı nette farklı bilgiler var bana doktorum 2 ayda gidince karma verem ve ishal aşısını yapıcaz demişti size nasıl bilgi verdiler.

Valla 2.ay sonunda yapıcak diye biliyorum bacım :uhm:

Hoşgeldin canım. Ohhh yardımcı olunca rahatlarsın biraz a.s.

kızlar yaa sizin bebekler emmeye başlayınca kaç dakika emiyor?Dağhan sağolsun 10.dk da yoruluyor biraz uyuyup göğsümde sonra tekrar başlıyor emmeye,çenesini dürtmekten yoruldum??

Hoşgeldin canım. Maşallah kuzucuğa. Kimseyi de takma. Her konuda herkesin bi fikri var maşallah klava:

Bizimki bazen 10 dk'da bırakıyor. Bazen inat edip 1 saate yakın bile emdiği oluyor. Ama geneli yalancı emzik niyetine emiyor kaydirigubbakcemile3

Valla ben hiç kullanmadım bacım ama zor durumda kalsam kullanırım sıkma canını a.s.

Maşallah canım yesin yesinde kilolar alsın oğluşun a.s.

Valla bizimde bu hafta hepatit aşısını bacaktan yaptılar bacım ya :uhm:

Selam canm. Ben her akşam mutlaka yaptırıyorum a.s.

Hoşgeldin canım. Zaten bebek olunca geneli değişiyor heralde. Geçen gün yıkandıktan sonra giyinmek istemiyor diye Defne katıldı resmen ağlamaktan. Kayınvalidem aldı kucağına susuturmaya çalışıyor. Anne ver bana diyorum yok vermiyor. Sanki annesi o da susturabilecek klava: klava: klava: Baktım olmayacak çocuk fena katıldı zorla aldım elinden. Bana geldiği anda sustu kuzum a.s Bi bozuldu ki Çok üzgünüm çoook

Oh maşallah bacım pikniklere falan gidilmiş ne güzel temiz hava missss hihoyyyt

Heeee bende Defne'yi emzirmek için geceleri kalktığımda eğer 4-5 saat olmuşsa göğsümü açınca direk fışkırıyor. Arada bende öyle sağmaya çalışayım bari bacım. Makina acıtıyor en azından elle ne çıkarsa kârdır a.s. alkisalkisalkis

gece oldu böle oldu uyumuyılarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

naniknanik

Hoşgeldin canım. Güle güle giyin aldıklarınızı a.s.

Ya bu akika nedir kızlar?

Selam canım. Maşallah kuzuna. Gece uyuyan çocuk babasını sever derler. Bizimki de çok seviyor babasını maşallah hihoyyyt

Tabiki plastik kullan canım normal yemek tabaklarıyla baş gelinmez.Kırılmayı boşver bide onları yıkaması var benim mevlütte yaklaşık 60 kişi vardı okadar insana tabak bulmakta mesele.

Bizde de 60 kişi falan vardı. Kayınvalidem normal tabak kullanalım dedi. Yok artık dedim kim uğraşacak onlarla. Ne güzel bölmeli tabaklar varya aldırdım onlardan. Hem tatlı ile pilav birbirine karışmıyor hemde sok poşete yallah çöpe. Uğraşmaya değmez valla hihoyyyt

Günaydınlar bacılarım a.s.

Bugün amma uyumuşuz kızımla. En son 7'de emzirdim uyuttum. 11'e çeyrek vardı uyandığımızda kaydirigubbakcemile3 Oda kayınvalidemin telefonuna uyandık delikafadulden Emzirdim kızımı yatırdım beşiğine. Kendi kendine mıyırdanıyor. Bende o arada kahvaltımı yaptım. Şimdi hazırlanacağım. Kayınpederim gelip bizim araba ile götürecek beni onlara. Heralde bugün orda kalırız. Acil ehliyet almam lazım ya. Olmayacak böyle gel-git...

Kızım sakince dururken evi toparlayayıp, eşyalarını hazırlayayım kızımın. Malum nerdeyse her kakasında beline çıkıyor zillim nasıl beceriyorsa kaydirigubbakcemile3 Birgün için bile bir sürü kıyafet alıyorum yanıma kaydirigubbakcemile3

Öptüm sizleriiiiii a.s. a.s. a.s.

merhaba kızlar 2 gündür tekim kızlar valla yemek yemeye zaman bulamıyorum 2 dk. size bakayım istedim dün gece kızıma zorla emzik verdim ohh dünyalar varmış uyuyabildim yoksaki memeden ayrılmıyor eşim hiç istemiyor emmiycek sonra diyor ama mecbur kaldım napıyım hiç kucaktan inmiyor yoksa bide hergün kıyafet değiştiriyoruz kusuyor ıslatıyor bacak kadar velet nasıl beceriyorsa hergün kirletiyorkaydirigubbakcemile3

gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün

çok sağol canımopuyorumnanaktan

ya 14 gün oldu düşmedi kızımın göbeği.o yuzden arada yıkıyoruz cnm

benim kızında düşmedi dr düşmeden yıkamayın dedi ama geçen hafta yıkadık kayınvalidem tekrar yıkayalım diye tutturuyor ama bende düşsün öle yıkayalım istiyorum korkuyorum bişey olucak diye

buarada kızlar saçlar kesilmiş boyalar yapılmış ohh ne güzel ben aynaya bile nezamndır bakmıyorummafoldumben ahhh nerde eski halim yatak odasında aynanın önünde parfümlerim rujlarım koyucak yer bulamıyordum geçen gün hepsini kaldırdım onların yerine hemen elimin altında olsun diye bebek yağı göğüs kremlerim ıslak mendiller aldıkafamçokkarıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…