2009 Mayıs Anneleri

bu arada ilk adetimi oldum kızlar ve hemen yasmine başladım kendimi riske atmak istemedim ve bu benim kendi kendime adam gibi ilk adet oluşum...............süperrr bişey yaaazemuszemuszemuszemus:sm_cool::teytey::nazar::smiley-cool:

cnm eğer bebeklerine anne sütüde veriyorsan yasmine baslamamalısın diye biliyorum emzirirken oral kontraseptıf alınmıyo.sut vermıyosan sorun yokyerimseniben

ya kızlar benim oğlan çok kötü isal yavrum su gibi köpük gibi kaka yapıyo yaparkende ıkınıyo bide rengi hala yeşil sarıya dönmesi gerekmiyomuydu 20 günlük olduk bu gün hastanelerden okadar bıktım ki her yeride delik deşik oldu zaten kan tahlili için götürmek istemiyorum inanın yavrum napsamki korkuyorumda kendimde o kadar dikkat ediyorum üşütmemeye ama yinede soğukalgınlığı diyolar

günaydınlar veletlerden biri 9 da yedi biri 10 da uyuyolar bende uyuyacam
öle bir adet oluyorumki kafam kalkmıyor çok şükür içim boşalıyor ama halsiz koyuyor beni sizlere yazem kaçacam aysun cnm anne sütü vermiyorum malesef

nurten cnm hçbaşı banada uygun aşıların etkisi geçer inş.
esen bana bak kocana şimdiden söle öle yan çizmek yok ben iki bebe ile yola çıkıyom siz bir bebe ile çıkamıyorsunuz yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

sema cnm anne sütümü alıyor sadece miniğin eğer öleyse doktorla konuş yada bi süre süte ara ver mama dene ayaklarını üstünü biraz sıkı tut gerçi yapıyorsundur ama üşütme ihtimali var eğer anne sütü ile böleyse ...ama mama alıyorsa yeşil kakayı mamada yapabiliyormuş .....benim alimde cırcır olmuştu ben mamasını değiştirdim doktor bize ıkınması için gazyapmayan mama verdi ama oda ishal etti meleğimi bende normal mamaya geçtim kabız olursa o mamayı kullanacağım........

öptüm sizi

kızlar merhaba ben anca haftada bir girebiliyorum umarım herkes iyidir.benim bebişimde iyi teyzeleri hergün daha hızlı değişiyor ve büyüyor.yarın aşımız var cts de doktor kontrolümüz.umarım ehrksde iyidir ve beişlerinizde.. gülhan ve sibelcim nasılsınız.

yok bacım yan çizmem eşim getirmezse ben kendim gelirim bacım inşallah

canım bazen alınan kan yeterli olmuyor,sağlık bakanlığından yeni örnek istiyorlar,mecburen sağlık ocağı da bize geri dönüyoritestin tekrar edilmesi için yeni örnek alıp gönderiyorlar,endişelenme sakın,lötü bişey yoktur.
geçmiş olsun cnm,hepimizde aynı dert var valla,ne yapsak bilemiyorum bu bebişlerin gaz sancısı içinfisfisfis
ay canım ya geçmiş olsun,düzelsinde ne olacakki,1 ay havluyla dolaşsın yavrun,ama ileride sorun çıkarmasın inş,biz de ayımızı dolduralımda çekinelim bakalım şu filmia.s.

canım geçmiş olsun,mamya falan alışmaz cnm,endişe etme,benim kızım 5 gün yoğun bakımda kaldı sütüm yetmiyordu mamyla takviye ettiler,şimdi evde arada mama vereyim diyorum pek sevmiyor almak istemiyor mamyı,mememi daha çok seviyoralkisalkisalkis
bu arada ilk adetimi oldum kızlar ve hemen yasmine başladım kendimi riske atmak istemedim ve bu benim kendi kendime adam gibi ilk adet oluşum...............süperrr bişey yaaazemuszemuszemuszemus:sm_cool::teytey::nazar::smiley-cool:
hadi gözün aydın cnm:lepi:
vay yaramazlara bak,akşam akşam sana neler yaşatmışlar birsenkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

geçmiş olsun cnm,ay valla hepimizin bir derdi var,bebişlerle uğraşmak ne zormuş,Birsen bacım kutluyorum seni,biz bir taneyle uğraşamazken sen 2 tane bakıyorsun valla,helallllllkaydirigubbakcemile5

emiyo sadece birsenim ama bu üşütmeden oluyo gerçekten hastanede sarılıktan yatarken oldu çırıl çıblak kakamız yemyeşil bide köpük gibi cırt cırt gidiyo yavrum uykuya tam dalamıyo mamamız kabız yapıyo onu denedim yerse düzelirmi diye yemiyo mamayı yediğini hep kustu

sema cnm öncelikle bebişine iki kat giydir sonra sadece senden alıyorsa kesinlikle üşütmüş ve yediklerinden oluyor.....

mamaya gelince bak cnm senin bebiş ne kadarlık bilemiyorum ama 1 ayından önce mamalardan 1 olanı kullanma bazı çocuk hassas oluyor 2 ayında bile kullanılamıyor

aptamil pre var cnm yenidoğan için onu kullan hafif bişey benim bebeklerim pramatüre maması ile başladı sonra yetmedi pre aldım prede pek fayda olmadı aptamil 1 kullanıyorum........yani aptamil pre 1 den daha hafif cnm birde aptamilin kabızlık önleyici ve gaz giderici maması var onuda alabilirsin .....ama preden başla hem hafif hem biraz dinlenmiş olur çocuk .....kusuyorsa az ve sık vereceksin yedirirken gazını çıkaracaksın....

ahhh iki bebeğimle özellikle aliyle ne uğraştım uğraşıyorum hala cnm ....

ömer 120 cc birekrede bitirirken alim mız mız 5 öğünde 3 de mamadan kırpık kırpık bırkaıyor 2 öğünde tam yiyor

ömer dombul alim daha zayıf yanında allah kolaylık versin semacığım

hiçbişey kafana yatmazsa doktora git sor mama işini sadece sütünle böle oldysa bebek

kızlar merhaba kadıkoyde buluşma super ama ayın 15 cok gec ya ben 12 sınde 30gunluk oldugumuzda adapazarına gıdıyorus 10gun falan kalıcam mevludu orda yapacaz cunku sızede uyarsa onumuzdekı persembe yapalım şu buluşma işini kaçırmak ıstemıyorum yaaasenağlama olmazsada napalım canımız saolsun

kızlar benı kadın doktoru 40 cıkınca gel rahmıne falan bakarıs dedı alttan muane edecem dedı sezeryanlılar agdacıya kac gunden sonra gıttınız veya dıkıslere zararı olurmu acaba 40 gunden sonra gıtsem celıskıde kaldım

bende kırkımız çıkınca ağdaya gidicem canım sorun olmaz ablam yaptı bişe olmadı

pınarcım akikayı sormuşsun baksana ufak bir bilgi canım şart değil ama mübahmış yani yapılması yapılmamasından daha hayırlı bizimki de bugün kesiliyor mevlütte dağıtıcaz

1- Yeni doğan bir çocuk için kurban kesmek mübahtır. Allah Teâlâ’nın ihsan ettiği evlat için, bu büyük nimet için bir şükür kurbanıdır. Yeni doğan çocuğun başındaki kıllara akika dendiği için kesilen kurbana da akika kurbanı denilmiştir.

Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin radıyallahu anhüma için birer koç kurban kesmiş ve “Erkek çocuk için bir akika vardır. Onun için bir kan akıtınız ve çocuğun saçlarını tıraş ediniz.” (Ebu Davud) buyurmuştur.

2- Kurban kesmek için yeterli olan herhangi bir hayvan akika kurbanı için de yeterlidir. Çocuk erkek olsun, kız olsun kurban kesmek mübahtır.

3- Akika kurbanı, çocuğun doğumunun yedinci gününde kesilirse daha faziletlidir. Bülûğ çağına kadar da kesilebilir. Çocuğun yedinci doğum gününde adı konulur. Başının saçları kesilip ağırlığınca altın veya gümüş tasadduk edilir.

4- Kesilen kurbanın kemikleri kırılmadan eklem yerlerinden ayrılarak pişirilir. Böyle yapmak müstehaptır. Bu, çocuğun sağlığına, selametine bir işaret, bir alâmet olsun diye yapılır.

Kemiklerinin kırılıp, parçalanarak pişirilmesi tevazuuna, kötü ahlâklardan korunmasına vesile olur, bir işaret olur diye böyle yapılmasının müstehap olduğunu söyleyenler de olmuştur. Kişi bu iki şekilden herhangi birini tercih edip ona göre hareket edebilir.

5- Akika Kurbanı’nın etinden, kurbanı kesen yiyebildiği gibi aile efradına da yedirebilir. Diğer kişilere de ikramda bulunabilir. Yahut da tasadduk edebilir.

bigudi cnm ayın 11 de perşembe günü bizim aşımız var cnm ondan önce olsun diyecem o zaman bu hafta sonunu geçelim salı günü 9 yada 10 olsun diğer arkadaşlarda fikrini söylesin lütfen 11 haziranda aşımız var 9 haziran yada 10 haziran uygunsa saat belirleyelim kadıköydeki buluşacağımız yere....

kızlar kanguru alsam kullanabilirmiyim daha doktora sormadım ama kullananlar var bi sorun oluyormuymuş....yoksa çocukları elimizde taşıyacaz arabamızla çok zor geliriz knk arabası nasıl bilmiyorum hani ben onunla buluşacağım yere kadar taksi ile giderim taksinin arkasına atarım arabayı ama onların arabaya olurmu ? belki oda o şekil gelir sığarmıyız nurtan cnm aydınlat beni ona göre ayarlayacam .....

herkesler burada görüyommm ama yazan yok ben çok yoruldum şu balkonumu silem dedim çörü çöpü topladım anacığım veletler susmadı uyumadı onlarla uğraştım ...balkon 10 metre sil sil bitmedi cam kenarlarını sildim.....çamaşırlarımı astım kuruyanları topladım katladım mutfağın kilimini makinya attım yıkadım astım.......yatak odamı sildim süpürdüm tozunu aldım ...mevlüt sepetime kozmatiklerimi yerleştirdim kapısını çektim çıktım......

salonun çekyatlarını çektim silidim tozunu aldım süpürdüm son olarak halım açık renk mama döküldü sinr oluyordum bir hışımla o halıyıda sildim ....makinaya bulaşığı attım şimdi size bakayım dedim
ve gidiyom mutfağı silecem antresiyi silecem süpürecem banyom ve çocukların odası kalıyor veletler uyuyor şimdi onalrın odasını temizlemeyim yarın artık banyoyu temizler çıkarım yimek yokkk dışarıdan yiyecez artıkın

Birsencim 9-10 bana uyar canım.Kanguru ben kullanıyorum canım doktoruma sordum bir mahsuru yok dedi gerçi benimki kangurudan baya farklı ama bacakları sallanan şekilde değil o yüzden belkide kullanabilirsin dedi.Hamak şeklinde yatıyo benim oğlan benimkinde.

Bu arada tutkuncum asmak yok buluşmayı gidiyoruz işte kocişini ikna et birlikte geçeriz nolcakki hem tubişte var kocan olmasa bile üçümüz ayarlarız 3 te değiliz 4 üz kız goncada var kartalda ya oda.

bana uyarmı bilmiyorum şekerler ama bi bakarım ayarlarız sanırım
sibel ne kadara aldın sen o kangruyu canım

ay bu mevlüt olayı ne kadar stresli bir iş yaaa yazık anneme herşeyi o düşünüyor
yarın temmizlik yapılacak şekerleri hallettim yarım kalmıştı bitti şükür çok güzel oldular
bende yarın kuaföre gidicem kıyafete hala karar veremedim

Son düzenleme:
merhaba fıstıklar nasılsınız valla dün gece hiç uyumadı kızım sürekli ağladı emmek istedi çok kötüydüm sabah yorgun bitkin kızım gün içinde uyudukça bende uyudum sizlerde ne var ne yok a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…