2009 Mayıs Anneleri

Kızlaaaaaaaaaar yine geziyonusss demiiiiii,akşam dökülürsünüz bir bir, gezin bakalım gezin, dışarda cehennem sıcağı var akşam üstü bende çıkıcam lmaz:

Merhaba kızlar sabahtan beri yoruldum akşama misafirim var evimi pırıl pırıl yaptım,kekimi poğçalarımıda hazırladım tabi diyette yalan oldu( misafir gidince görümceme gideceğiz geçen hafta kızı-oğlu kabakulak geçirdi tel konuştuk geçti düzeldiler dedi ayy ama içim içimi yiyor sizce bişey olurmu 1 haftada kabakulak geçermi???

kızlar saç boyası süte gecermi? böle bı yazı okudumda hıc bılmıyodum sızne yaptınız boyatanlar oldu demı sacını

canım bende 1ay sonra boyatacağım bitkisel boyalar varya onlarla boyat diğerlerine göre daha az risklidir

kızlar bugun soru bol bende kac saat arayla kac dakıka emzırıyosunuz???

ben belli bir saatte vermiyorum ağladıkça veriyorum zaten karnı toksa istemiyor diliyle ittiryor sıpamkaydirigubbakcemile3

ya öldüm resmen ne yaptın derseniz bir şeyde yapmadım kızım durmuyor valla sürekli yanında istiyor bir iş yapamıyorum iş yapanlar siz nasıl yapıyorsunuz benimki gündüz uyumuyor gece uyuyor mutfağa gitsem basıyor çığlığı bağırıyor hep bende bir yemek yapıcam kırk defa gidip geliyorum ne zor ya çok yoruldum bugünnnnnnnnnnnnnnnnnn

bende istedikçe veriyorum bazen bakayım acıktımı diyorum ama emişinden belli oluyor acıkmayınca bir iki çekip çıkarıyor ağzından ama 1 saatte bir versen iyidir canım

zar zorda olsa kızartmayı tamzmladım diyetteyim göya ama eşim için yaptım bende az takılırım bide semiz otu yaptım yoğurtla ondan takılayım bari baktım süt azaldı gibi ya ilk gün bugün diyette bende kayısı kaynatıyorum şimdi akşam ve gece onu tüketeyim sütten kesilmeyelim bari

Evet kuaföre gittim bi güzel temizlendim geldim.

Yarın ağır misafirlerim var kızlar.Esra,Hülya,Sema gelicekler fotoları göndeririz.Beyaz gelememene üzüldüm canım bi dahaki sefere sende katılırsın.

inş cnm ya
inanın çok gelmek isterdim
iyi moral depolamış olurdum
neyse fotoları bekliyorumŞeniz

Ayyyy imdat

Bu cocuk beni 2 ayda 2yıl yaşlandırdı ya durmuyor velet.ınatla salıncakta tam 45 dk salladım şimdi uyudu gibi.Ne zaman düzene girecek ya.Kıpır kıpır hep bıraksan yürüycek bu bi sakin dur demi oğlum.Yok anam yok bu da babası gibi hiperaktıf.Eşimi yaramazlıkları yüzünden özel okul bile atılmış düşünün artık.Çok işim var benim.

Kızlar selam ben geldimmm a.s.

Salıdan beri kayınvalidmedeydim. Bu sabah eşimin teyzesine kahvaltıya gititk ordan da eve geldik. Kayınvalidem yemek yaptı ben banyoyu mutfağı temizledim. Onlar gittiler tam Defnoşu uyuttum ütümü yapayım derken cadı açtı gözlerini. Emzirdim şimdi salıncağına yatırdım. Size bakayım dedim ama geçmiş 20 sayfa olmuş. Okuyamam hayatta. Defnoş oyalanırken ütümü tamamlayayım. Herşey yolundadır umarım a.s.

Birsen'le konuştum bugün çok selamı var hepinize a.s.

Bu arada ben bu hafta diyeti geçtim hatta öküz gibi yedim. Kaynvalidemdeyken diyet mümkün değil. Kadın elinde tabakla resmen peşimde dolanıyor kafamçokkarıştı Az önce yemek yedikten sonra tartıldım. Resmen 79 olmuşum :1shok: :1shok: :1shok: Yuh dedim. Ben yarından itibaren kesinlikle başlıyorum rejime. Bu hafta yarım olacak napalım :bbo:

Pazar günü evlilik yıldönümümüz diye dün naitulus'tan eşime gömlek aldım. Güzel bi beyaz gömlek ihtiyacı vardı ne zamandır. Onu aldım alkisalkisalkis

Acaba bi atraksiyon yapacak mı diyordum :uhm: Dün akşam "cumartesi için süt sağ bolca. Gece dışarıdayız" dedi. Pazar günü kandil olduğu için cumartesi kutlayacakmışız. Çok mutlu oldum hihoyyyt

Benden bu kadar. Ütülerimi tamamlayayım. Yarın temizlik yapacağım dip köşe. Öptüm siziiiii :1hug: :1hug: :1hug:

aaa aynı ben :)))) kaydirigubbakcemile5

Cnm eline sağlık, emin olmak için sağlıkocağına bi sor istersen telefonla

Yaramas bunlar yaramaz, hele bi yürüsünler o zaman görelimkafamçokkarıştı

Hoşgeldin cnm, evlilik yıldönümünüz şimdiden kutlu olsun
opuyorumnanaktan

selam kizlarrrr a.s.

cok sinirliyim cok kötükedihüso bi daha birini dinlersem ne olayim ya..cok kiziyorum kendime..nezaman birini dinlesem kendi bildigimi yapmasam hüsrana ugruyorum yaaaa..ay gene sondan basladim anlatmaya :))))

bugun doktora gittik..hem kontrol hem rotavirus için..cok sukur bebişin herşeyi yolundaymiş..kilosu boyu vesaire..de tabi daha tam 3.ayi bitirmedik..25inde saglik ocagina gidicem..esas ölçüler ozaman olcak..şimdikiler 20günlük..ammaaaaaaa 20günde hepi topu 400gram almiş cocuk ya..inanmadim tekrar tarttirdim..nevrim döndü bi anda..Allah'tan eşim yanimda degildi..cok pis patlardim ona..

şimdi olayi anlamadiniz tabi ben bu cocuk dogdugundan beri günde 2 kere mama veriyordum..öyle şakr şakir sütüm yok..ancak böyle dengeleniyor..birde düzenli emziriyordum..her emziriştede muhakkak 15-20dak emziriyordum..bu ay yani 2.ayin bitiminden bugune (20gündür) eşimin ve cevrenin baskisiyla günde 1 kere mama verdim..ve aciktikça emzirdim..bu bazen yarim saatte 5 dak oldu bazen 2 saatte 20dak felan..düzensiz emzirdim yani..velhasili kelam bu olay hemen tartiya yansimiş zaten..

sanki ben bilmiyorum cocugumun düzenini..sanki ben bilmiyorum sütümün oranini..ne dinlersin milleti be salak :mymeka: yap işte bildigini..sanki bi zararini gördün yaptiginin :mymeka:

bi kere daha böyle bişi yapmiştim..hiç kusmayan cocuk boru gibi kusmustu ogun..akillanmamişim demekki..neyse her işte bi hayr vardir..artik eşimde susar böylece!! mama vermeme ne gerek varmiş..

bundan sonra kimseyi dinlemiyorummm :umursamaz:

neysemmmm..

doktora uykusunu sordum..gece özellikle..uyandirip yedireyimmi dedim..hayir dedi..acikinca o uyanir,zaten uyumadan önce depoluyordur dedi..evet dedim..

bu aşi mevzuunu sordum..dedim biz verem karma vs aşilarini 25 haziranda yaptirdik..rotavirusle aynigün olmaliymiş gibi bişiler duydum dedim..canli aşiymiş vs..dediki: evet canli aşi ama alma yöntemleri farkli dedi..biri koldan biri agizdan dedi..ayni gün yapilmasi sart degil oyuzden dedi..

ek besin olayini sordum..ramazanin ilk günü 4.ayi bitecek dedim..oruc tutucagim için ek besine baslamak istiyorum dedim..(zaten ramazan olmasada ben 4.ayin bitiminde ek besine baslicaktim,dedem öyle demişti)..tamam dedi..ramazandan bikaç gün önce gel ben sana liste vericem dedi..

ishal olayini sordum..8den fazla olmasi ishal demektir dedi..

atesi sordum..asgari sinir kac dedim..koltukaltindan 37.2 dedi..

he rotavirusten sonra emzirebilirsin dedi..dedim hemen şimdi burdan cikinca emzirebilirmiyim dedim..evet dedi..yan etki olarak kusma,ishal,karinagrisi olabilir..önemli degil dedi..o alacagini alir dedi..

heee 3.ayin bitiminde işitme testi vardi..dedim niye yapiliyor..duyuyor bu cocuk dediki bu test işitiyormu işitmiyormu testi degil dedi..ne kadar işitiyor testi dedi..kac desibel duybiliyor bunu test edicekler ded..bir dahaki ayda yaptirablirsin dedi..

bukadar sanirim :)

[
Eline sağlık cnm, ne testi vardı zeynepin
:uhm:

[

cnm bize yeni doğduğunda işitme testi yapmamılardı
hem haftasonuna denk gelmişti doğum hemde 1 hafta yoğunbakımdfa kalmıştı zeynep test arada kaynamış gitmiş onu yaptırdık
geçti testleri ama akıntı var bir kulağında hemen kualk burun boğazcıya gözterdik damla yazdı

oooo baya iş yapmışsın canım sen nereye gidecekti hazırlık var galibaa

]

evet cnm evimi temizledim ama tatil dolayısıyla değil ya offffffff:çok üzgünüm:
hala sürekli misafir geleiyor zeynebe bakmak için
biz geliyooz diye tel açıyorlar yarım saatte bendeler
bayadır yapamamaıştım temizlik iyi olduhihoyyyt

sağol cnm ya
yok dr.a götürmedim cnm
eşim havalardandır dedi
ateşi falan da yoktu
ishalide olmadı takip ettim hep
bide hastane dibimizd hemen bişey olursa 2 dk içinde ordayız diye güvendim sanırım
iyileştiğinize sevindim cnm ya çok geçmiş olsunŞeniz
bende tutmasam mı diyorum cnm orucu sütüm şimdiden baya azaldı
eskiye oranla mama sayısını arttırdım offffffff:çok üzgünüm:

Ohhh maşallahhh

Afferim akıllı bıdığa annesi yaa maşallah.

valla süpersin ne diyim. Bizim anneler süper süper süper
nüfus kağıdını 30 gün içinde çıkarmazsan cezası yok muydu yaw??

Ben gündüzleri lansinoh geceleri bephanten sürüyodum ama burcu haklı en iyi gelen şey zamannn galbaa

kızlar bugun soru bol bende kac saat arayla kac dakıka emzırıyosunuz???
Ben daha önce de sölemiştim ya 2 saatte bir emziriyorum. Bir sefer emziriyom bi sonrakinde meme+mama. Benim sağ memede az süt var 10 dakkada boşalıyo ötekini 15-20 dakka emziriyom. Yani program hemen hemn şöle bi şey oluyo mesela 12de 10 dakka sağ 20 dakika sol meme veriyom saat 12:30 oluyo 2 saat sonra 14:30 da 5 dakka sağ 10 dakika sol meme + 90cc mama veriyorum saat 15:00 oluyo. 2 saat sonra 17:00de yine sadece meme… böyle işte. Yani 5 saatte bi mama vermiş oluyom. Biraz karışık galba di mi??

tubacım sıkılmakta haklısın ama çok da kafaya takma lütfen. haftalık alt sınır 125 gr. seninki o alt sınırın altına düşmemiş çok şükür. üzülme arayı hemen kapatırsınız.
kendi bildiğini yapma meselesinde de sana sonuna kadar katılıyorum canım ya sen dinleme kimseyi

Son düzenleme:
burada ne kadar güzel şeyler oluyo böyle. bazen çevremde bulamadığım yakınlığı buluyorum sizlerde.
Çok duygulandım ve aslında duygularımı ifade edemiyorum. Ne desem diye düşünüyorum sabahtan beri, nasıl anlatsam hislerimi...
BURCU canım çok teşekkür ederim. tarifsiz mutlu ettin beni. sevgini dostluğunu yolladın ki bunlara paha biçilemez. ÇOK TEŞEKKÜR EDERıM
a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.

Son düzenleme:
selam kizlar a.s. gene ben :) yatsiyi kilip hemen yattim ama uyuyamadim sinirden hala..o kilo konusunda sakinleşmiştim :) bu sefer eşime cok sinirlendim..bişeyde demedim ama kulaklarimdan ates cikiyor :)))) bugun 16 temmuz kizlar..bizim ilk bulusma günümüz..hani her bir şeyin yildönümünü kutlayan biri degilim yanliş anlaşilmasin..ama bugun bizim için özellikle eşim için önemli..idiiii diyim..cünkü eşim okuldayken 6 ay benimle konusmak için ugrasmis,jestlerinin,süprizlerinin,emeginin karşiliğini 4 sene önce bugun almişti..tek istedigi bi kere konusmakti..konus öyle red et beni demişti..bende sonunda peki yüzüne karsi hayir demek için bulusalim demiştim..20dakika sonra kalkmak üzere oturmustum masaya..seytan tüyümü ne var bu adamda o masadan 3.5 saatte kalkabilmiştim..hiç kafamdaki gibi kötüledigim biri degildi vs vs..velhasili kelam benim için önemli bigun..onun için cok daha önemli olmasi gereken bigün!!

eşime bugun için hediye bile aldim..ama sagolsun o bu hediyeyi normal bişi sandi!! anlamadi..

kizin nufus cuzdanini gösterdim..veriliş tarihine bak dedim..16 temmuz 2009 dedi..ee dedim..eee dedi!!!

adam bugunu kutlamayi unutmus..o da yetmemiş 16 temmuzun ne oldugunu bile unutmus ya..pes!!

tek kelam etmedim..namazi bekleyip kildim yattim..ama nerde uyucam..bide bogazlarim şişmiş..yutkunamiyorum..hepten sinir oldum..

ay bu arada eşim fil hafizali biridir..biraz zorlasa adam dogdugu günü bile hatirlar eminim..ay 16 temmuz ne diyor ya..off offff..

tamam sen önemsemiyebilirsin..ama biliyorsunki karin böyle şeylere önem verir..onun için önemser bari insan ya!! püfff..

maşaAllah oglusuma :) bende bugun denedim..bu baba diye :))) bakalim yarin baba diyince bakcakmi :)))

gel canim buyur :)

kizim rejimdeyiz..salata tarifi felan versene gidip patates tarifi veriyorsun cok ayip

evet canim cok izin verdi nereye gitsem onuda götürdüm 5 dakikalik iş sayesinde 15dak oldu tümgün

saolasin goncacim :)) ama beni mayis annelerinin en yumurta delige gelince motor takan pratik annesi secsen daha dogru olcak :)))) gerci dün bi acelem yoktu..misafir felanda gelmicekti..esti birden kendimi astim :)))

kızlar saç boyası süte gecermi? böle bı yazı okudumda hıc bılmıyodum sızne yaptınız boyatanlar oldu demı sacını

o hooo kac kere boyadik :) ben hamileykende bitkisel noyayla boyamistim..gerci tavsiye etmem ilginc renk tonlari cikiyor :))) ama illa icim rahat etsin diyorsan bitkisel boya kullan

Evet kuaföre gittim bi güzel temizlendim geldim.

Yarın ağır misafirlerim var kızlar.Esra,Hülya,Sema gelicekler fotoları göndeririz.Beyaz gelememene üzüldüm canım bi dahaki sefere sende katılırsın.

sıhhatler olsun :) ohhh hanimlar yarin keyif catcak deseneee :) kiz banabak diyeti bozdurmasinlr dikkat et

Allah kolaylik versin canim :) gerci ben yazana kadar bitmiştir işin

hamarat diilimmm hizliyim biraz o da genelde yumurta delige gelince oluyor ama dünkü tamamen ilhamdi :)))) bak buda patates tarifi veriyor utanmadan kiiziimm senin kilon yok galiba hic :)))

geçmiş olsun canim..ateşini sıksık ölçmeyi unutma emi he pardon ya sen zaten pimpiriklisin fazlasiyla

:)))))) oyy kuzummm anlamiştir o..hattaaa "ama anneee tubiş teyzem ayse serrayi hep dişari cikariyor sen beni hep evde tutuyorsun patladim artikkkk" demiştirde sen duymamişindir

canim benimkide dün öyleydi ya..o yuzden sürekli ben nereye o anakucagiyla oraya geldi :)) söylemesi ayip wc ye bile birlikte gittik o derece yani

biri 79 oldum dediiiiiii..anacim biz zayiflama rejimi yapiyoruz ya naptin sen neysem sana güveniyorum..saliya kadar aldigini verirsin enazindan

evlilik yildönümünüz kutlu olsun bitanem :) defnosla ve tüm sevdiklerinizle nice mutlu,huzurlu,saglikli,sevgi-saygi dolu yillara a.s.

he varmiş canim cezasi bende bugun ögrenmiş oldum..62 tl

inşaAllah canim ya..valla nasil takmiyayimki ankacim..benim tek işim o..bakalim su 10günde enaz 600gram aldirmam lazim ona :S

güle güle kullan canim :) burcucum sende cok ince düşünceliymişsin gerçekten bende tebrik ederim seni cicimmm a.s.

selam kızlar bugün aşımızı olduk gitmeden bi kaşık minoset verdim kızım hiç ağlamadı hemşireler şok oldu ama babası sayesinde o elini tutup gözgöze telkinle bu kız babacı ama 8 den beri ateşi var 37.5 olunca hee-men soydum ıslak bezle sildim su verdim 36 oldu sonra yine fırladı habire ıslatıyorum sabit tutmaya çalışıyorum ateşini.doktor 3 gün yıkama sil dedi bide.kilosu 5400 olmuş boyu 60 cm gelişimi iyi dedi bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…