2009 Mayıs Anneleri

esenciğim cnm zor işin mecbur kayınvalidene bırakacan annen neden kelek attı yaaa

kızlar ilk sebze çorbasına geçtim çorba yerine püre demeli yanlız pişirirken son 5 dk. pirinç atmalıydık ben unuttum sonradan kaynattım cezvede onu blendırdan geçirdim sonrqak ekledim patates havuca ama prinçler içinde kimi kalmış kimi parçalanmış
yeme problemli olan ali ile başladım basta öğürdü böğürdü ama 6 yemek kaşığı kadar yedi
şimdi ömere veriyorum o daha çok öğürüyor malum iki çocuk olunca yemek geçe sarktı ama bugün hiç mama vermedim arkadan yoğurt vereceğim şimdi

Evet canım Şanslıyım ama annem yeĞenımede bakıyor ıkısı olunca annem Çok yoruluyor oda 21 aylık.

Burcucum hoşgeldin özlettik kendini.

Esencim bencede bakıcıya vereceğin parayla bir araba alırsın.Bir süre götürürsün havalar kötü olunca araba çok gerekli olur.Annenlede konuşabilirsin biraz naz yaparsın ablanınkinede bakmış neticede sana bir süre sonra hayır diyemeyecektir.

Goncacım hayırlı olsun sizde ek gıdalara adım atmışsınız aman pes etme tatlım gözünü bişey korkutmasın yemedi diyip geçme ara verme bir süre geçince hiç yemez.Sadece bir tadı sevmediyse ara verip tekrar denemelisin.Ben alıştım çok şükür yağız zorda olsa adapte oldu halen bazen kaşığı istemiyor ama ben kararlı olduğum için sorun yaşamadık.Evet yiyen onlar olduğu için uymak zorunda olsakta ipleri elden bırakmamak lazım.Bu arada senin kaynana halen sizdemi kalıyor,sizdeyken birde bakıcıya sorun çıkartmasın.

Ayşecim kolay gelsin bebekle misafir ağırlamak çok zor.

kocam geç gelecekmiş yaa işten 6 da çıkacaz oradan iftara gidecez sonrada fabrikaya numune bakmaya gidecekmişler

satt 10.30 olur diyoooo bende yanlız kaldımmmm

ilk günden yürüyüş yattımı nee çocukları uyutursam yürürüm artık.....

gidem çamaşır asayımmm

evet en mantıklısı annemle konuşmak şimdilik idare ederim bayramdan sonra konuşacağım annemle inşallah ev satılır dua edin benim için
goncacım çok şükür eşimin ailesiyle sorunum yok kayınvalidem cidden çok iyi bakar biliyorum naz da yapmaz gelir gider ama sonuçta onunda bir çocuğu var ve hasta onu da düşünmek zorunda
annemle konuşucam canım mantıklısı bu bakalım inşallah sorun çıkarmaz

sende bu hız varken yürüürsün sen bacım maşallahın var

gelelim bizeee şimdi dr dan geldik liste vermiş tam 52 sayfa tariflerdevar
şimdi yarından itibaren meyve suyuyla başlıycaz elma armut şeftali olabilir dedi 2 çay kaşığıyla başlıycaksın arttırarak 3-4 gün devam edeceksin aynı meyveyi vereceksin beğenmezse değiştirirsin dedi 4 gün sonra sebzelere geçeceğiz dedi havuç patates irmik buharda haşlıycaksın yine çay kaşığıyla arttırarak gideceksin dedi 4 günde bir içine yeni tatlar katıcaz dedi kabak ıspanak brokoli vs....
4 gün sonra da yoğurt yedireceksin dedi kendim mayalıycakmışım
geceleri kalkmıyorsa sadece anne sütü vereceksin çok uyanıyorsa kaşık maması veririz dedi Ahsen çok uyanmıyor anne sütü yeter her halde ,
yarın bismillah deyip başlıycaz bakalımm

esencim en mantıklısı havalar soğuyuncaya kadar bir şekilde götürürsün.canım bence annende sanırım hayır demez.arada bir dinlensin diye kayınvalidenede bırakırsın.sonuçta hasta biri var onunda ihtiyacı var birilerine.inşallah canım ev en kısa zamanda satılır.zaten sen haftasonlarıda evdesin 5 gün bakıcaklar nasılsa.bildiğim kadarıyla tam günde gitmiyorsun demi.

esencim en mantıklısı havalar soğuyuncaya kadar bir şekilde götürürsün.canım bence annende sanırım hayır demez.arada bir dinlensin diye kayınvalidenede bırakırsın.sonuçta hasta biri var onunda ihtiyacı var birilerine.inşallah canım ev en kısa zamanda satılır.zaten sen haftasonlarıda evdesin 5 gün bakıcaklar nasılsa.bildiğim kadarıyla tam günde gitmiyorsun demi.

evet canım tam gün değil benim okulum öğleden sonra 12.30 da gidip 5.30 da çıkıyorum

yürürmüyüm esen cnm yaaa

bakacazzz ....3 parça şey varı onları ütüledim ama çamaşırı asamadımmm

ömeri uyutttumm......... ama kalkarr....iftardan sonra alişi uyutursam ömerde uyurda kalkamazsa 20 dk.yemekten sonra yürüyecemm

BACILARIMMM NASILSINIZ UMARIM HRKES IYIDIR GECMISE BAKAMADIM ZATN BAKAMIYCAM KADARDA ARTMIŞ
BURSALI HATUNLARR YARIN MUSAITSENIZ BANA BEKLIYORUM INCIHAN VE MIMARESRAY ILE MSNDE GORUSTUGUMDEN ONLARA SOYLEDIM AMA BEYAZ16 V SEMA43 BACIM SIZLERE ULAŞAMADIM YARIN BEKLIYORUM CANLARIM SIZ TAMAM DERSENIZ EV ADRESIMI OZELDEN YAZARIM SIZE ıHSANIYE MAHALLESINDEYIM
herkesı cok optum

ayy bacılarım hazır fırsat bulmuşkn dert yanayım nazlıyı ısteyen varsa vereyım yemıyro yemıyor yemıyor hıc masrafı yok :)))
bugun mılupa muhallabı yapıp ıcıne hazır mılupanın kavanozdakı elmalı muhallbısınden koydum ozaman yedı bıraz cadı vdekı meyve purelerınıde yemıyor hıc agzını acmıyor
ama hazır kavanozlardakılerı azda olsa yıyor artık meyvaları hazır vrıcem başka şansım yok ,
muhallabısınde bu hazır meyva puresımı katsam yoksa hazır kavanozdakı muhallebılerdenmı veya evde kendım meyvamı koyarak denesm bu aralar zamanım hep evde deneme yapmakdan yap dök oldum resmen yaa

canım bende dün denedim ilk defa yemedi muhallebiyi,biraz daha sulandırdım biberona koydum,onu bile diliyle itti,gecede onu verdim kalktıkça yemedi aç kaldı yavrum,az öncede şeftali suyu yaptım,onu da sevmedi bakalaım artık nasıl alışacaklar

gelmeyi inan çok isterdim ama anlattım sana özelden,şimdi evde yoklar dün manisaya gitmişlerdi,görümcem üniversiteyi kazandı oraya kayıta,şimdi yetişemediler iftara bende bekliyorum nasılsa oruç değilim diye

canım sana mail adresimi veryazıyorum özelden,eğer bi değişiklik olursa yazarsın
ama sırf benim için ertelemeyin

Herkese iyi akşamlar bacılar a.s.

Ben nihayet evime geldim kaydirigubbakcemile3 Cumartesi kayınvalidmelerden doktora gittik şu spiral işi için. Meğer 2.adetimi görmüş olmam gerekiyormuş. Kontrol etti rahmi. Bence uzun bi süre olmazsın dedi. Tabi bu en büyük tehlike :1shok: Neyse bi iğne verdi. 5 gün daha bekle hala olmazsan iğneyi ol, 1 hafta içinde regli olucaksın dedi. Reglimin 3. yada 4. günü gidicem takıcak spirali zemuszemus

Neyse o akşam Şile'ye gittik arkadaşlarla. Pazar döndük. Eve geldik Defnoş'un kıyafetlerini falan yıkadım. Akşama Halit'in bi arkadaşına iftara gittik. Bugünde sabah erkenden teyzeme gittik annemle. Tam gezginim yani 1 haftadır kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Ama yarın temizlik ve ütü yapmam şart. Çünkü bu hafta iftara misafir konusunda fullüz :çok üzgünüm:

Kızımda mamaya tam gaz. Sabah dolmuş göğsü emdiği için sabah saatlerinde mama fazla yemiyor. Öğlen iyi yiyor. Sonra meyve veriyorum. Havuç, havuç-elma ve armut verdim şimdiye kadar. Hepsini çok sevdi. Akşam da 6 gibi ve yatmadan 8,30 gibi yiyor mama. Ama 70-90 cc arası yiyor. Bu akşam milupanın sütlü pirinçli muhallebisine başladım. Erken yani 8'de uyuduğu için 9 gibi muhallebiyi daha sulu yapıp biberonla verdim. Uykusunun arasında 130 cc kadar içti. Bakalım gece uyanmasını bırakıcak mı CADIARZU Tabi bu aralarda sürekli emziriyorum memeyi bırakmasın diye a.s

Kakası sarı ve günde 4-5 kereye çıktı. Fena da kokuyor kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Ve en önemlisi artık daha keyifli ve sakin bir çocuk oldu zemuszemus HAtta bugün teyzeme giderken annemle otobüsü kullandık. Evden çıkmadan mamasını yedirdim. Otobüste uyudu. Akşam dönerkende mama yedirmiştim. Yine uyudu. Artık otobüsle her yere gidebilirim kaydirigubbakcemile3

Benden böyle bacılar. Fena uykum var. Şile'de cumartesi gecesi 2 saat uyumuştum. Bugünde erken kalkınca kendime gelemedim. Uyuyayım bari erkenden.

Geçmişe de hiç bakamadım. Umarım herkesin keyfi yerindedir. Öpüyorum sizi a.s.

pınar bacım ıyıgezmışsın valla sankı eskıden gezemıyromuş gıbı sımdı defne duruyor artık heryere gıdebılırım yazmışsın :roflol:
sibel canım muhallebıyı bıberonla ver yazmışsın denedım canım oylede yemedı bugun ıcıne hazır meyva puresı koydum ozaman yedı bıraz kasıkla normal meyvayıda yemıyor cadı ama hazırı yıyor

burcu canım hoşgeldin nasılsın özlettin kendiini.kağan nasıl.tatiliniz nasıl geçti.

Sağol bitanem, yazıp çıktım kağan ağlayınca bilgisayarda açık kalmış yazını görmedm, tatil çok çok çok güzelllll :))) sonunda uyuyabildiğim için çoık mutluyum, ama kötü yanı tam 4 kg aldım ((
:gitme:

burcu hoşgeldin nasıl geçti canım tatilin kaynananla sorun olmadı inş annende gelmiş gözün aydın

tülaycım iştemisin kolay gelsin canım selin nasıl ek gıdaya geçtinmi
Hoşbulduk cnm :)) opuyorumnanaktankaynanam karı bi iyi davrandısorma gitsin, hani bilmesemne malın gözü olduğunu inanıvercem ay ne iyi insan diye,kızım dedi durdu , bi sefer anne demedimHAKETMİYORRRRRkötükedihüso
Sağol cnmmopuyorumnanaktan
Esencim senin için çok iyi bi kaynak olmuşbu li,steler, inş. problemsiz atlatırsınız geçiş sürecini

Zor bu kız zor bebek, ama büyüyünce çok hanım hanımcık olur inş.

Cnm defnenin daha iyi olmasına sevindim, gezmelere tam gaz devam ne güzel

HADI CNM hayırlısı olsun kardesın için Allah tamamına erdırsın...
dişidemi cıkıo duru hanımın ılk diş durudan geldı sanırım hee:lepi:

sutun yetıosa emzır cnm...bende sadece emzırıom 4 ayımız bıtcek kısmetse bu ayın 13unde..ufak ufak meyvalardan agzına tatırıom ben arada..

hosgeldınn burcucuummmm ozledık valla kız sızı..nasıl gectı?kagan nasıl?

canım ya kıs için annenı ıkna et derım ben bakıcı hem parası hemde el kadar bebek nasıl guvenılcek yaaa bazen bızım bıle sınır katsayımız fırlıo kı bakıcı yani...yazoında kaynana bırakırsın olmadı..ah bu anneler nıe bole yaparlar bılmemkı..benım de aynı annem buraya gelmıyo ewe gelsın bakarım dıooo hele bıde son 1ay ben 1 ay kaynan dıodu kı konustum ıkna ettım yani...napcan katlancazz buyuyene kadar:sinifsinif:

off ya sız bole dedıkce benımde gozuk korkuo bende ek gıdalara gecerız belkı duzelırız dıodum ama boşa cıkcak sanırım umutlarım genemafoldumben

bırsenım hayırlı olsun anacım sebze corbanız..hihoyyyt

bızım sabahımız yenı oldu kızlarrr gun uzun sabaha coookkk waralkisalkisalkis
oglan kestırme uykusunda...sıpa ya uykusu olunca yerde gokte durduramıom oğlanı salıncaıda yatmıo bı aglıokı sormayın sallanmaya ıkna edene kadar ben bı kat camasır deiştiriom terden..uykusu olupta uyutmayıncada mıçıo ağzıma uyutmaya calışıncada napcamı sastım valla ya..dun sabah yanı bu sabah 7 de yattım 6:30 da uyudu sıpa aksamustude 7 de kalktı...yarasa aslı gene iş başında dun gece kalktım bugune yemek yaptım dolma yaptım oglanla sonuna dogru durmadı kangur-uya astım sıpayıkaydirigubbakcemile3
bugunde dedmlere gıdelım dedık yemekten sonra eşim malum gene gececi...ay bı agladıkı orda sormayın dedmlerı gormeyelı olmuş 3 hafta e malum yagızıda ozluolar ama yok durmadı essek uykusu geldı 9 da uyutmayıncada bastı yaygarayı zor attık ewe bıde salıncak ıstıo yaa dısardayken ewde oturmaz dısatrda ayakta sallanmaz ne cins bı cocuk anlayamadım ya...
hele bıde salıncak salonda uyumak ıstemıoda ben onu salana sokuosan basıo cığlığı salıncaını gorunce benı uyutcaklar dıyekaydirigubbakcemile3gulsemmı aglasammı bılemmedım kızlar ya...
bu saatte uyutmayım dedım ama yok durduramadım karar aldım eşimin bu haftakı ıkı gunluk ıznınde ne yapıp edıp uyutmıcam yağızı bakalım geceye napcak ozamanCADIARZUyoksa bu gıdısle yarasa varı yasamaya ewe tıukılıp kalmaya dewam etcez bu oglanla....mafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…