valla senle ben aynıyız şimdi kız uyuyor ben uyuyamıyorum.sabır galiba en güzeli[B]oyyyy kızlarr bız hala uyumadık yaaaaaaaaaaaaaaa
benım oglan tv nın karsısında gulucuk agucuk ustune atıo..
TUTKUNCUM aynen bacım duzen muzen yok hiç olmadı zaten bu gıdışle olıcakta sen benden ıyısın anacım Turkız uyumus coktan yagız hala uyanık...
TUBACIM canım aynen bende ewe demır attım hatta mesken tuttum e tipi acık cezaewi mubarek NE CARSI NA PAZAR YARASAYA DONDUM KACGUNDURR hedıte işi benımde canımı sıkıo aynen ruyalarıma gırıo yafs bı bız kaldık gıbı alamayan boncuk kara bocuk serrama sole cici cici elbıseler alcam da bı carsıya cıkamıomkı yagızdan bu hafta eşimin 2gun ıznı olcak nasıpse ozaman halledecem artıkk..TUBA kıs gozumu korkuttun anacım ek gıdaya gecınce duselır belkı benım oglan dıodum serrayı duyunca gozum korktu hatta dr a 4.aydan sonra baslayalım demeyı bıle dusunuordum yaa işe baslıcam
az kaldı yagız bu duzenbde dewam ederse işim cook zor olucak buna bı cozum bulmam lazım(((buarada sewgı dılınıze koptum yaa
:)))eşin dogru dıo oan neye ıhtıyac warsa sewgının dılı o haklı adam:)))
hamarat hatun yine iş başındasın.Bugün beni ülker hero dan aradılar ek gıdaya 4. ayın sonunda sütlü pirinçli ve meyve kavanozlarıyla başlayın daha erken dediler tamam dedim.canım inşallah sizinleyimmerhabalar temizlik yaparken kayboldum ...mutfağın bütün ağır işini yaptım
yerini silemiyorum eşime dedim oda sen gel yat gerisini hallederim dedi
mutfağı sildi antreyi silmiş süpürmüş banyoyu temizlemiş çocuklaarın odası kaldı bugün yapacam artık
yemeğim var ama çamaşır derdim var kuruyanlar alıncak çocuklarınki yıkanacak vs.iş bittikten sonra çocuklarla yıkandım sonra kaynanacıkma gittik iftaraaaa ,hiçbişeye elimi sürmedim sofrayı kurdu
ilknur cnm aptamil değilde bebelac 1 dene bide kızında sanırım üşütmüşşş geçmiş olsun
özlem ülkerin hiçbir mamasını almadım mamada iyi olacaklarına inanmıyorum pek
yeni gelen arkadas hoş geldin
siboşş,pınar kaçaksınızz
tutkun cnm benimmm izinde bizlesin heraldeee
bu arada bende yine bas dönmeleri ve oturduğumda oturduğum yeri sallanıyo gibi şeyler basladı yine vitamine basladıııı ...........bi yerde fire verecem ama ne zamann
kız verdinizmi kardeşini hayırlısı inşallah.nasıl damat adayı yakışıklımıydıdiş için çok erken canım yagünaydın herkese iyi haftalar hafta sonu sınavım vardı yoğun geçti kızlar ev derken bugün işteyim akşama kızkardeşimi istemeye geliyorlar çıkınca annemlere gideceğim hayırlısı bakalım
kızlar bizimde 19 eylülde dördüncü ayımız bitiyor ek gıda için doktorumuza gideciz
bu arada sanırım durunun dişi çıkıyor tam alt ortada beyaz inci çıkmış ucu gözüküyor
bende başlamadım en geçe biz kaldık galiba rapor aldım canım ya burdayım inşallah
cnm benm ben daha baslamadım ama oglum tam yemek vaktı bızle olmak ıstıyor bende corbaların yogurtun bazı yemeklerın tadına baktırıtorum dr baktırabılırsın demıstı o kadar sende bayrama kadar ızınlıymısın yıllık ıznını aldın herhalde neyse burdasın o zaman bol bolhihoyyyt
nerdesin kız kaçgündür terketti bizi demiştim.biz başlamadık dahamerhaba tatlı anneler nasılsınız,
Çoğunuz ek gıdaya başlamışsınız sanırım, Masal 3 ay 11 günlük oldu, dr 6. aya kadar sadece anne sütü diyo, annem ben siz 3 aylıken başladım herşeyi tattırmaya diyo, çevremde 6. aya kadar anne sütü verenlerin çocukları çorbadan başka bişey yemiyo napıcağımı şaşırdım, sizler nasıl yapıyosunuz, başlasam mı 4. ayında sizce yemeklerin meyvelerin tadına baktırmaya
gez gez bakalım kocanda yardımcı benimki gibi şanslımıyız neGünaydın Bacılarım....
Umarım iyidir tüm annişler ve bebişler.Ay ben bu haftasonu bir gezdım pir gezdim valla.Gece 12 lerde girdim eve 2 gun.Cok güzel geldi cok.Oğluma alışveriş yaptık,kışlıkları almaya başladık yavastan.Babasına kalsa mont ta alıyordu ama 1 ay daha bekliyelim öyle alalım onu da.
Alp evdeyken hiç yorulmuyorum ya sağolsun hep o bakıyor Boraya.Bende dergı kıtap kahve keyfi yapıyorum.Keske hep evde olsa koçişim iple cekıyorum hafta sonlarını.
Kızlar Bora bi gülüyor katıla katıla cok tatlı ya.Neyse Dün hipp havuç verdim Boraya 5-6 kasık yedi.Bakalım cuma dr listeyi vericek inşallah severek yer ya iştahsız bir cocukla uğrasmak cok zor.
Birsom yıne tam gaz calışıyorsun.DİKKAT ET ARTIK KENDİNE CANIM.Az az yap şu işleri
Dünürüm hadı izinlisin gözun aydın canım.
Tuba korktum ya su ek gıdadan.Ama sen cok vermıyormusun bacım ya.Yoğurt,sebze,meyve,muhallebi maşallah.Serroş bı et yemiyor galiba
bende bugün patlıcan oturtma makarna cacık yaptım.kız bu ek gıdaları verirken çocukları oturtuyonmu hafiften yoksa yatırarakmı veriyonevet cnm benimde hafta sonu misafirim olacak banada menü verinb bakayım ben şöle düşündüm 4 kişi gelecek
mercimek çorbası
bezelye yada barbunya
karnıyarık yada patlıcan oturma
pilav salataçok şey yapamayacam valla
cnm yeni ek gıdaya geçiyorsan bütün meyvelerin tek tek olanından yani sadece havuç sadece elme sadece armut gibi ve 3 gün arka arkaya aynı meyveden ver....her meyveyi denedikden sonra elmalı havuçlı ,elmalı armutlu gibi karışım dene
hoşgeldin valla özledik neşemizmişiniz taş bebek kağanla sana diyorum şu çocuğu ajansa yazdır reklamlık diye.Kızlar biz geldikkk, şükür kavuşturana,anneannedeyiz bayram sonu mevlütümüzüyapıp öyle dönücez marmarise,kağanımda bende hepinizi çok özledik, geçmiş çoooooooooook uzun olduğu için okumadım, herkesin bebişleri iyidir umarımopuyorumnanaktan
iş-eş-bebek-ev-misafir bitmişiz bizbende okuldan geldim biraz önce. oğluşumla koklaştık oynaştık,doyurdum uyudu. bende işe bakıcam. iş çok. iki günde misafirim var iftara. ama kociş bu akşam sağolsun iftarı dışarda yapalım dedi.bugünden yırttık. yarına da iki aile (öğretmen arkadaşlar) gelecek.bende şimdi ortalığı toplayıp bulaşık yıkayacam. sonra kışlık domates ve patlıcanlar var. görüşürüz sonra. öpücükler.opuyorumnanaktan
bu arada hoşgeldin burcucum.a.s.
facede bende varım birsen kabul ettimiki senide ekleyim gönder bana adını kızHic uyumamasindan daha iyidir canim, en azindan sende uyursun biraz. Bu arada Facebook'dan beni eklemissin, kabul ettim davetini
Benim oglumunda basparmagi kabarmis, sinek isirigi sandim, acaba alerji olabilir mi? En iyisi sabah doktora gideyim ben, tek basina cikamayacagim bu isin icinden.
Artik ek gidaya gecildi ve yazin son demleri oldugu icin, kizlar buraya ugramaz oldu galiba Esra.
Ben yarin bir bilgi alacagim canim, ishalde oldu cünkü, 3-5 kasikla sütten kesilene kadar alistiririm diyordum ben ya, bakalim ne yapacagiz?
Hosgeldin canim, bizde seni ve Kagan'i cok özledik.zemuszemus
Mecbur alismasi lazim, bunu biliyorum Birsen. Ama zaten mizmiz, iyice mizmizlassin istemiyorum.
canım kaynanaya de alın size torun ba-ka-cak-sı-nız elalem mi baksın bide ev aldık bak olmaz de fedakarlık bekliyorum sizden de.Yada annene ablamdan sonra sıra bende anne sana güvenemezsem kime güvenecem pazartesi sabah gelirsin de.bu kadarya bi de benim birderdim var o bölüme mi yazsam ki yok yok buraya yazayım:)
şimdi biz arabayı sattık kayınvalidemin evi de minibüsle biraz uzak kızımı oraya götürmem gerekiyor eşimin abisi sara hastası sürekli bayılıyor zekası da pek iyi değil onunda gelip gelmeyeceği belli olmaz hadi şimdi götürürüm havalar çok soğuk değil ama kışın nasıl olacak araba yok kız hasta olur diye çok korkuyorum anneme sen gelirmisin diyorum o da isteksiz cevap veriyor halbuki ablamın kızına bakmıştı hemde burdan taaa hasekiye gitmişti ama şimdi bana çok isteksiz söylüyor bahaneler uyduruyor
kayınvalidem ben gözüm gibi bakarım kızım abin olmasa herün gelirim de ama şimdi abin gelmezse onu nasıl bırakayım diyor e ben hergün bunu mu düşünücem çok canım sıkılıyor yaaa offff bir akıl verin bakıcı tutsam en az 400 vermeliyim e o paraya krediyle araba alırım ama şimdi lik durumumda yok
kız senin kaynana gelmedimi yırttınmı yoksa.şu ek gıda işi beni gerdiselam kızlar bizde çarşamba aşılar için gidicez hemde ek gıda ya geçiş için bilgi alıcaz
aslında 6 ay sadece anne süt vermek istiyordum ama işe başlıycam bayram sonunda yavaş yavaş alışsınki daha çabuk öğün haline gelsin ve benim sütüme olan ihtiyacı azalsın
valla emzirmek çok kolaymış ben de araştırdımda şöle bir bu ek gıda olayı zor ya
ben bugün elma ile başladım cam rendede yaptım 4-5 kaşık verdim çok sevdi iştahla yedi ardından da emzirdim şimdi uyuyor 2 gün daha elmayla devam edicem sonra başka bir meyveye geçicem
çarşambada ayrıntılı bilgiler alırım doktordan bakalım ne diycek
şimdi lazımken gelmediyse söyle eşine hiç gelmesin dimi ama bastır yırtarsın kızesencim durumun zor bitanem kışa var ama yağmurlu havalardada zor olur in bin
bence annenle konuş kayınvalidenin gelemediği günler idare ediversin ya ne olcak sanki o zamanda kadarda ev satılır belki
benim kaynanamda bakarım bakarım diyordu ben 10 günlük lohusayken kızını düğününü bahane edip gitti annemde çalıştığı için 10 gün ancak kalabildi ee sonra ben yanlız tabi el kadar bebekle bende ne yaptım gittim hemen bir bakıcı lojmanda ki komşumla anlaştım iyi bir kadın o bakacak böyle içim daha rahat valla kimseye güvenim kalmadı hele eşimin ailesine hiçççççççççççç
canım onun pınar yapıyor ona özelden msj at belki anlatır bebekle yapabilirmi bilmemmerhaba güzel anneler rabbim bebişlerinizle sağlıklı uzun ömürler versin inşallah
bir sorum olacak şu çizelgeden yapabilen varsa bana nasıl yaptığını anlatabilrmi ben exelde hazırladım bitane ama birtürlü kk ya koyamıyorum:sinifsinif:
kız yarın burda olsa gelirdim evdeyim çünkü.hadi iyi eğlemcelerBACILARIMMM NASILSINIZ UMARIM HRKES IYIDIR GECMISE BAKAMADIM ZATN BAKAMIYCAM KADARDA ARTMIŞ
BURSALI HATUNLARR YARIN MUSAITSENIZ BANA BEKLIYORUM INCIHAN VE MIMARESRAY ILE MSNDE GORUSTUGUMDEN ONLARA SOYLEDIM AMA BEYAZ16 V SEMA43 BACIM SIZLERE ULAŞAMADIM YARIN BEKLIYORUM CANLARIM SIZ TAMAM DERSENIZ EV ADRESIMI OZELDEN YAZARIM SIZE İHSANIYE MAHALLESINDEYIM
herkesı cok optum
kız iyi gezmişsin spiralde Allah kolaylık versin bakalım kızında artık akıllı uslu nediyim maşallahHerkese iyi akşamlar bacılar a.s.
Ben nihayet evime geldim kaydirigubbakcemile3 Cumartesi kayınvalidmelerden doktora gittik şu spiral işi için. Meğer 2.adetimi görmüş olmam gerekiyormuş. Kontrol etti rahmi. Bence uzun bi süre olmazsın dedi. Tabi bu en büyük tehlike :1shok: Neyse bi iğne verdi. 5 gün daha bekle hala olmazsan iğneyi ol, 1 hafta içinde regli olucaksın dedi. Reglimin 3. yada 4. günü gidicem takıcak spirali zemuszemus
Neyse o akşam Şile'ye gittik arkadaşlarla. Pazar döndük. Eve geldik Defnoş'un kıyafetlerini falan yıkadım. Akşama Halit'in bi arkadaşına iftara gittik. Bugünde sabah erkenden teyzeme gittik annemle. Tam gezginim yani 1 haftadır kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
Ama yarın temizlik ve ütü yapmam şart. Çünkü bu hafta iftara misafir konusunda fullüz :çok üzgünüm:
Kızımda mamaya tam gaz. Sabah dolmuş göğsü emdiği için sabah saatlerinde mama fazla yemiyor. Öğlen iyi yiyor. Sonra meyve veriyorum. Havuç, havuç-elma ve armut verdim şimdiye kadar. Hepsini çok sevdi.Akşam da 6 gibi ve yatmadan 8,30 gibi yiyor mama. Ama 70-90 cc arası yiyor. Bu akşam milupanın sütlü pirinçli muhallebisine başladım. Erken yani 8'de uyuduğu için 9 gibi muhallebiyi daha sulu yapıp biberonla verdim. Uykusunun arasında 130 cc kadar içti. Bakalım gece uyanmasını bırakıcak mı CADIARZU Tabi bu aralarda sürekli emziriyorum memeyi bırakmasın diye a.s
Kakası sarı ve günde 4-5 kereye çıktı. Fena da kokuyor kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
Ve en önemlisi artık daha keyifli ve sakin bir çocuk oldu zemuszemus HAtta bugün teyzeme giderken annemle otobüsü kullandık. Evden çıkmadan mamasını yedirdim. Otobüste uyudu. Akşam dönerkende mama yedirmiştim. Yine uyudu. Artık otobüsle her yere gidebilirim kaydirigubbakcemile3
Benden böyle bacılar. Fena uykum var. Şile'de cumartesi gecesi 2 saat uyumuştum. Bugünde erken kalkınca kendime gelemedim. Uyuyayım bari erkenden.
Geçmişe de hiç bakamadım. Umarım herkesin keyfi yerindedir. Öpüyorum sizi a.s.
ben ben burdayım ama sen yoksunherkezler uykuda gene...
bız gene nobette....mafoldumben
evet en mantıklısı annemle konuşmak şimdilik idare ederim bayramdan sonra konuşacağım annemle inşallah ev satılır dua edin benim için
goncacım çok şükür eşimin ailesiyle sorunum yok kayınvalidem cidden çok iyi bakar biliyorum naz da yapmaz gelir gider ama sonuçta onunda bir çocuğu var ve hasta onu da düşünmek zorunda
annemle konuşucam canım mantıklısı bu bakalım inşallah sorun çıkarmaz
sende bu hız varken yürüürsün sen bacım maşallahın var
gelelim bizeee şimdi dr dan geldik liste vermiş tam 52 sayfa tariflerdevar
şimdi yarından itibaren meyve suyuyla başlıycaz elma armut şeftali olabilir dedi 2 çay kaşığıyla başlıycaksın arttırarak 3-4 gün devam edeceksin aynı meyveyi vereceksin beğenmezse değiştirirsin dedi 4 gün sonra sebzelere geçeceğiz dedi havuç patates irmik buharda haşlıycaksın yine çay kaşığıyla arttırarak gideceksin dedi 4 günde bir içine yeni tatlar katıcaz dedi kabak ıspanak brokoli vs....
4 gün sonra da yoğurt yedireceksin dedi kendim mayalıycakmışım
geceleri kalkmıyorsa sadece anne sütü vereceksin çok uyanıyorsa kaşık maması veririz dedi Ahsen çok uyanmıyor anne sütü yeter her halde ,
yarın bismillah deyip başlıycaz bakalımm
dün aylık kontrolümüz vardı bir hafta gecikmeyle gittik. ikinci ay kontrolde kalça ultrasonunda Özgü'nün sağ kalçasında sorun vardı bişey tam gelişmemişti. dr 3.aydada gelişimini tamamlıyor bazen bebekler dedi. dün dua ederek gittim Allaha şükür sonuç iyi çıktı. Ama ultrasona bakan dr zaten erkek bebeklerde pek sorun yaşamıyoruz genelde kızlarda sorun çıkıyor deyince bende ama bu kız deyince şaşırdı. bende alıştım artık dedim. geçen ayda inanmamıştı bezini iyice açıp bakmıştı.
Özgü hanım yine bu ay tam gaz gelişmeye devam ediyor. kilomuz 9050 gr ve boy 68,5cm.dr ne yaptın böyle dedi geçen ayki gibi aynı tepki. anne sütüne devam ama artık sık emzirme dedi. ben bu kızı nasıl doyuracam bilmiyom katı besinlere geçince:))) ama kayınvalidem babasıda böyleydi deyince rahataldım. çünkü eşimin kilosu zayıf sınırında . sanırım sütümde fazlasıyla yarıyor.zemuszemuszemuszemus
aysuncum ben tencerede yapıp daha sonra üzerine domates dilimi ve yeşil biber koyup çok azda fırında tutuyorum çok lezzetli oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?