senin o damadınnn anamı ağlatıyor esenn çok fena oldu bi don giydiremez oldum çocuğua hemen dönüyor bağrıyorr aman bi görsen bi fena bi fena yeni doğduklarında melek gibiydi şimdi tilki oldu alişim sakinleştiii
Maşallah canım yesin kuzum.günayyydııın bu gün yine 10 dan fazla kalktık gece ne olacak bu böyle aç ondan diycem değil çünki gece 150cc falan muhallebi yedi beni emdi 11de yattı 2de kalktı 3 de kalktı 4buçukta 5ten sonra heer yarm saat zorla saat 8 buçuk oldu uyandııı allahım uykuya hasretim tutkunun türkizle benim oğlan uykusuzlmaz:mafoldumben
huuuu tutkuncum duy beni ALLAHIN emriyle kızını istiyoruz mehmede :asigim:Şeniza.s.yakışıklı bak gözlerimiz mavi haaa birlikte gece gündüz uyanık kalırlarr uykuyu ikiside sevmiyo nasılsa kaydirigubbakcemile
yaaa gerçekten artık çoook bitkinim artık gerçekten uykuya hasretim bide şu ikikere uyanan 3 kere uyanan yada sabaha kadar uyuyan çocukları kıskanıyorum itiraf ediyorummm:kedi:
geçmiş olsun tatlım ya bide kayınpeder çok zor vallaGünaydın kızlar
naslsınız?
yine giremiyorum bu aralar
zeynep toparlanmak üzere
bu seferde ben acayip grip oldum
inş bulaştırmam zeynepe
eşimde sağolsun hiç almıyor zeynei tekrar hasta olacak yavrum
yatamıyorum bende yoksa bu kadar ilerlemezdi
eşimin babası geliyor bugün memleketten offfffff
bide hastayım ya
millet de bana toplanır yine
neyse gidem de yemekleri koyayım
hasta olanlar var galiba geçmiş olsun herkese
maşallah canım bende görcemmi o günleri acep.Bu yeni yayla işinide iyi cvplamışsın valla sana alkış yolluyorumkızlar bu gece oğlum hiiç uyanmadı:1shok: akşam 8buçukta uyumuştu, sabah 6buçukta uyandı:lepi: emzirdim, koynuma aldım, 8buçuğa kadar yine uyudukdelikafadulden
dün evde temizlikçi bayan vardı,temizlikten kuzum da çok yorulmuş demekki kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
eşimle hala küsüz,maçtan eve geldi tek kelime konuşmadık. bugün sabahtan da dağlara pikniğe gittiler arkadaşlarıyla. birazdan da benim arkadaşlarım gelecek. onlarda kaynanadan dertli. konuşup konuşup rahatlarızkaydirigubbakcemile3
hepinize iyi pazarlar kızlar.kaydirigubbakcemile5
şansa hava kötü ama ılık yinede çıksaydınız keşkegünaydın iyi pazarlar herkese
poooffff ya dün gece ne güzel plan yaptık bugün gezdirecekti eşim ama havaya bak!!!
bu adam önceden hava durumunamı baktı acaba??
kızım kalktı mamasını verdim aslında kahvaltı verecektim ama kalkıpta yumurta kkoyamadım sonradan
aglayıncada verdim mamayı.. dün zati 4de gece uykusuna geçince 2de açtı gözleri mum etti beniiii
kahvaltı hazırlayayım,aşagı pazara ineyim, olmazsa iptal ederim dicem ama aman eksi5degilya arabada var bişicik olmaz allahın izniyle plan bozulmasın:lepi::lepi::lepi:
kız hep öyle özele gidiyosun hemen sepetleme derdindeler o zaman niye özel dimi anlat bakalım sanki 10 çocuk doğurmuşuz da biliyozKizlar Selamlar,
Bir süredir okuyup okuyup, yazamadan cikiyordum. Malum zamanla yarisiyoruz artik, Doruk iyice büyüdü ve sürekli oyun istiyor. Canim cikiyor tüm gün ve aksam olsa da uyusa diye bekliyorum, uyur uyumaz bende siziyorum.
Bizimde Persembe doktor kontrolümüz vardi, Doruk 7.440 gram olmus. Anne sütüne devam ediyoruz. Doktora iyice sinir olmaya basladim ama henüz söyle iyi bir cocuk doktoru bulamadik maalesef. Adam hic bilgi vermiyor, muayenesini yapiyor ve hemen kacma derdine düsüyor. Adama diyorum, "oglumun kakasinda bazen sümüksü tabakalar var. Arada da fazla civik geliyor kakasi." Dinliyor, bende birsey yapacak, önerecek saniyorum. "Tik" yok. Manyak midir nedir? Birde asi randevumuza daha vardi, tuttu asi yaptilar. Hic sevimli davranmadigi icin, Doruk adami görür görmez cildirasiya agladi. "Biraz sakinlessin, hemen asi yapmayin lütfen" dedim. Tuhaf tuhaf bana bakiyor. Off, cok sinir olmusum, anlattikca anlatasim geliyor. En son gittigimizde esim kavga etmisti, galiba bize gicik oldu iyice. Ama cocugu soyun geliyorum diyor, gelmesi 40 dk.yi buluyor. Gelde kavga etme yani. Neyse bir daha kesinlikle gitmeyiz cünkü doktor gibi degil.
Bizden böyle iste. Okudugum ve aklimda kaldigi kadariyla, kabiz olan bebisler varmis. Biz hic öyle bir sorun yasamadik ama böyle durumlarda bol sivi takviyesi yapmak gerekir diye düsünüyorum. Birde ek gidalara gecis yaptiklari icin, sindirim sistemleri tam gelismediginden sorun oluyordur belki.
Ayse, senin su yayla evi mevzusunu okudum, gecmis olsun, zor bir durum. Ben bile buradan sinir oldum. Hem istemeye istemeye gidiyorsun, üstüne birde böyle kötü bir sürpriz olmasi sinir bozucu. Bazen ses cikartmak gerek, yoksa insani saf saniyorlar.
Gülhan sana imreniyorum canim, ne güzel sartla savasiyorsun yaglarinla. Bizimkiler üst üste bindi gitti. Nasil eriyecegim hic bilmiyorum:)
Pinar masallah Defnos'a canim. Epey kilo almis, yaramis yedigi mamalari kuzucuga.
Birsen kuzucuklarina gecmis olsun, iyilesirler bir an önce insallah.
Herkese iyi Pazarlar...
canım alır inşallah kilo ya enfeksiyonuda atltırsınız inşallahselam kızlar nasılsınız?
benim canım sıkkın dün dr.a gittik bu ay hiç kilo almamıştı hem de genel kontrol dr.tarrttı hala aynı kiloda idrar tahlili yapalım dedi enfeksiyon çıktı iğne verdi.3 gün iğne sonra şurupla devam edicez haftaya da böbrek ultrasonu istedi o kadar dikkat ediyorum yine de hasta ettik.
canım biz de dr.u değiştirdik dün ilk defa ren tıp ta nuray hanıma götürdük.aslında orda özlem hanımı tavsiye etmişlerdi ama o yoktu.nuray hanımdan da memnun kaldım hem de 40 tl.fiyetı da uygun.
hasta olan arkadaşlara ve bebişlere geçmiş olsun diyorum.
cerencim allah sabır versin kaynana bu atsan atılmaz....
sana alkış ve bravo diyorum MAŞALLAH bide hem düzen hem gezme bravo biz bi beceremedikSelam bacılar iyi pazarlar a.s.
Bizde dün akşam arkadaşlarda kaldık. Şimdi geldik eve. Eşimde ofise gitti. Bende Defnoş'a mamasını yedirdim. Uyuttum şimdi. Evi toparlayayım azıcık. Çantasını falan boşaltayım.
Ya bu arada şu çorbayı doktor günlük yap dedi ama Tubi sen buzluğa atıyor muşsun öyle yapsam bende ya :uhm: Hergün azıcık şeyle uğraşılır mı :uhm:
Bu arada dün Siboş'un Yağız paşam hastaydı. Bi arayayım bakayım nasıl oldu kuzum :uhm:
hep üşüttük çocukları dr ne ilaç verdi sizedemek ki herkesin derdi aynı benim oğlumunda burnu tıkalı ne yaparsam yapayım bir türlü açılmıyor inşallah önemli bir şeyi yoktur dr kont.vakti geldi ama eşimin evde olduğu bir gün ancak gidebiliriz
el birliğiyle işlerde bitmiş ne güzel bu ek gıdalar sindiremedi beboff anam ne konusmusunuz kızzz oku oku bıtmedı yafskaydirigubbakcemile3dusuk cenelı hatunlar sızııııııŞenizhepıcınızı sewıyorummmmmmzemuszemus
sıra geldı bıze......hihoyyyt
sabah 11 de kalktı benım kuzu kahvaltı fala derken oldu 12 eşim le bırlıkte temızlıge gırıstık oglan uyanıkken eşim supurge tuttu ben dun den toz falan aldıydım ben camasır attım makıneye ser topla yaptım eşim paspas attı utulerı yaptı oglan uyudu...uyandı onu yıkadık bız dus aldık,ardından oglan emdı memde uyudu kaldı az once....derken saat bu saat oldu...işlerde bitti super oldu fallakaydirigubbakcemile5
bugun ewdeyız eşim 6 da işe gıtcekk:gitmeglanlayız ewde allahtan gunduzde gecede uykusu gırdı duzene ben galipp geldımmmmhihoyyythihoyyytrahatız 1 haftadır arada bı yapıo ama oda olcak heralde okadar..
,kabızlıımız sa bugun daha kakasını yapmadı ogluş beklemedeyımmmm
oh işlerde olduysa süper kolay gelsin tatlım kızlarda babacı olur biz kendimiz için bi oğlan doğurak diyorum ne dersinoff ya ne oluyor bu bebişlere hepsi hastaaa Allah hepsine şifa versinn tez zamanda iyileşir inş kuzucuklar :Saruboceq::Saruboceq:
anam bizde sabahın köründen beri uyanığız bu kız babasını görünce uyumuyor hiç yaw sürekli babasının kucağında durmak istiyor kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
adama bende kalk temizlik yapalım dedimm hiçç kılını kımıldatmıyor ama kaçışı yokkk akşam gazel uyuyunca başlarız temizliğee yemeğimde var zaten kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2:hulya::hulya:
mis gibi bende vercem bakalım kadın işinide iyi düşünmüşsünhalıları yıkatmaya verdim.....şimdi .....bide kadın alacam dedim eşime ....haftayada kadın gelsin of ya kafamı yordu bu konu
canım sen bu ek gıda işini iyi becerdin hem evdede yapıyorsun bravoslm kizlar a.s.
pazar günü yogun ve uyusuk geciyor..yav zaman cok mu hizli akiyor banami öyle geliyor..serrayi yediriyorum..bi bakiyorum digerinin vakti gelmiş..sanki bütün gün yemek yediriyormusum gibime geliyor..hiç bişeye vakit ayiramiyorum..anamm uyusukum ben uyusuk yaaa
pinarcim iyi yapmişsin corbayi öyle yapmakla..ugrasilmiyor hergün hap kadar seyle..hadi normal yemek olsa kalanini biz yeriz..ama yencek gibi degilki..cok ot bişi oluyor :))) kitapta okudugum kadariyla buzlukta 3 aya kadar saklaniyormus..biz zaten en fazla 1 hafta sakliyoruz..ben cok rahat ettim valla..eminim sende rahat ediceksin
sibelcim gecmis olsun oglusuna yaaa a.s. eşinden gecti herhalde..evi sıksık havalandir tatlim..inşaAllah biran önce düzelir kuzucuk..
birsencim annene kizma be tatlim..genc degiller..elbet kadincagiz sevmeyi düşüncek..sende su temizliği gözünde büyütme bukadar yaa..o ne biçim liste öyle..bayram temizliğimi yapiyorsun yahu..şimdi kalk cocuklari koy kocanin önüne..bi süpür..ortaligi topla..geceye kadar dinlen,veletlerinle vakit gecir,keyif yap..gecede bi toz al..yerleri viledayla sil..ee yatmadan lavabolarida cifle 2 dak..bitti gitti işte..için rahat etmiyorsa kendi kendine sürekli şunu söyle: benim birincil görevim cocuklarim..ne temizlik ne yemek ne koca..onlarin hepsi 2.,3.planda..
aslicim canim bugunde kaka yapmassa muhakkak kuru erik hoşafi yap..cok iyi bişi yaa..bende bugun serrayi kolluyorum düzeldimi acaba diye..su ana kadar tik yok..bugun yani..bakalim..
esencim kolay gelsin canim :) cok zor sorma aci veletlere
süper fikir vallaesra vicks cnm bi sür bi terle süperrrr gider herşey bol limonlu ıhlamur yada limonata
oh eşin YAPTIYSA işini süper kız heryeri bititrteşim balkonu cillop gibi yapmış şimdi mutfağı siliyor tezgahı ve aygazı silmeyecez kızartma yapacakmış yatak odasında ömer oturma odasında aliş uyuyor ve uyandıııı halısı hazır yokken bi silelimmm en yatak odası kalıyor orayıda yerleri silecem halısı yok
kadın alma fikri işe yaradı süperrrr:))
bidaha her hafta kadın alıcam de bir hışımla eşin yapıyor baksana maşallahh
Bence olur Asli, sonucta ikiside ayni materyaldan degil mi? Kac gündür yapamiyor kakasini? Insallah ise yarar canim. Bu arada tebrik ederim gece uykusuna alismis nihayet kuzucugum.
Bugün bizim Pasa erken gecti gece uykusuna, gece uyanmaz umarim. Temizlik yaptim tüm gün, daha tam bitmedi ama icim biraz rahatladi, azar azar yaparim hafta arasi artik gerisini.
meraba canım kakasını yapamıyorsa bebeğin zeytin yağını denedinmi benim bebeğimde yapamadığı zaman bir çay kaşıgı veriyorum yarımsaate kalmıyor yapıyor.a.s.
canım dün yaptı diyorsun biyerde okumuşyum 7 gün den sonrasına kabızlık diyor bana 7gün biraz fazla geldi ama 2günde 3 günde bişey olmaz yedirdiğin meyvelerede dikkat et elimde bir kitap var onda kabız olan bebekler için armutlu kaşık mamalarını ,erik ,üzüm,kaysı pürelerinin faydası olduğunu yazıyor üzümle kaysıyı karıştırabilirsin çorba veriyorsan içine zeytin yağı koymayı ihmal etme canım çok geçmiş olsuncokacimcoook
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?