2009 Nisan Anneleri

öyle valla benim eşim de yemeğe çıkarayım dedi geçen hftdan
ama benim planlar hiç tutmaz ya kardan sebep gene gidemedik )
yukarıda ki de istemiyor bizim kutlamalar yapmamızı )

eh sevgı :) benımde aynıdır oyuzden plan yapmam spontene gelısır hadı gıdelım gıdelım seklınde yoksa onceden ne planlasam tutmuyo tutmuyo
mugecım ıyı olmana sevındım
melek masallah egeye selen normal sut ıcıyo ama cıleklı muzluyu pek sevmıyo
elıf bırakıcak gıbı mıray
ay bende kartopu ıstıyorum ama yerde bı damla kar yok hep catılarda

kızlar benimde bayadır aklımda Alp de normal süt içiyor
bazen diyorum meyveli sütlerden de versem mi veya yoğurt onda da meyveli vermiyorum
büyüyünce alışacak zaten diyorum ama doğru mu sizce ??
Alp de pipetden içiyor gece de kalksa ama ben gene de biberonla veriyorum
bir de ben hala aptamil veriyorum onun da pipetlilerinden alıyorum

sağolun arkadaşalr,benim gözümü korkutan en çok geceydi,bu geceyi de atlatalım da sağ salim,üzülmeden.
Ama ben çok alışmışım,Miray ı sakinleşitrimek için hemen veriyordum ya meme,aklıma geliveriyor hemen.Melek vermem zaten bir daha.Gündüz problem yok zaten.
Şimdi ben meme vermicem ya gece uyanınca,peki sizce süt vereyim mi,yoksa hiç ona da alışmasın,başka şekilde sakinleştirmeye mi çalışayım?Anladığım kadarıyla meme emmeyenler de gece kalkıp süt içiyorlar hala?Gece beslenmesini kesmek lazım mı artık?
Hatta diş çürümeleri için,gece uyurken biberonla uyutmayın,süt kalıntıları çürüğe yol açıyormuş diye okumuştum.

Sevgi normal süt yoğurt yemesi daha iyidir tabi,normalini içmeyenler için veriyoruz meyveli .Hatta ben nesquikli bile yapıyorum bazen.ama baktım bu sabah 200 cc süt içti kahvaltıda.Kahvaltı dediğim de 1 tane haşlanmış yumurta.Bide tost yapmıştım,2-3 lokma da ondan yedi.Peynir yemiyor hiç,bazen aklına eserse 1dilim kaşar peyniri,o kadar.

bizim doğum günümüz perşembeye geliyor ama herhalde haftasonu yaparız. şimdilik plan gündüz kadınlar arkadaşlar ve çocukları şeklince akşamda dedeler falan hep beraber bir parti gibi. ama orun pasta iki pasta olsa olmaz tek pasta olmaz. bilemedim. ya biri hazır biri pastaneden olacak yada bu kayınvalidenin önerisi. misafirler gelmeden önce dedeler falan pasta ile resim çekilir. sonra arkadaşlar ile pasta kesilir gece de kalanlar yenir. arkadaşlar falan çok aşırı kalabalık olmaz. çocuk sayısı da 3 ü geçmez ama sizden de gelen olursa artar belki sayı 9 nisanda bize beklerizz

Benim eşim de dün çikolata almış bana,sağolsun)Miraycığımla ortak yedik
Dün Tchibo dan 4lü etek askısı almıştım,başka yerlerde de vardır,şimdi yerleştirdim de,kullanışlı geldi,1 tane daha alacağım kalmışsa,yerden tasarruf oldu az da olsa.Tavsiye ederim.

bence de süt yoğurt sade yesin daha iyi.
bence elif gece hiç bişi verme öle ib alıştırmayı dene umarım sorun olmaz. Su verebilirsin belki
zaten bizimki de sadece beni emiyor gece ama süt bile yok ki. yani karnını doyurmak değil amaç sakinleştirmek sonuçta. başka türlü de sakinleştirebilirsin

ben de ikeadan pantolon askısı almıştım. 5 tane alıyor pantolon benim de o hoşuma gitmişti. işe yarıyorlar...

bende sakinleştirmek için ağladığında susturmak içn memeyi kullanıyorum...
bakalım nasıl bırakacak ben de korkuyorum..
meriç sadece meme emiyor çok nadir ayda 3 4 kere olur en fazla süt istiyor..
elif bence uyumadan önce ver gece alıştırma belki istemez..

Böyle özel günlerde kalabalık aile güzel oluyor.Aslında biz de kuzenler falan kalabalığız da bayram düğün dışında pek görüşmeyiz.birkaç tane var görüştüğümüz.
Kayınvelidemler de yok burda.eşim 5 kardeşi ama hiçbiri Bursa da değil.
Kardeşim de evli değil,eşi çocukları yok ki,kalabalık olalım.
Aaa siz en iyisi bize çıkın gelin)

Selin ondan annemlere almıştım ben de,aklım da aslında,gidersem alıcam.Bizim dolapta pantolon askısı bölümü var,ondan almamıştım ama yetmiyor.
Bide bişii diyeceğim,şimdi şunu aldım bunu aldım yazıyoruz ya,benim çok işime yarıyor,sizin tavsiyelriniz,hem fikir oluyor,hem de farketmediğim şeyleri görüyorum.Ya da uygun fiyattaki şeyleri buluyoruz.

evet aynı fikirdeyim.. aklına gelmeyen bişi oluyor.. insanın..

Valla bence hiiç alıştırma bizimki süt içmeden hayatta uyumaz sürekli zırlar
bende onu bıraksa diye dua ediyorum bizimki alıyor mesela bazen gündüz veriyorum sütü
içe içe geziyor dün de bardağa koydum pipetle oynaya oynaya içti seviyor sütü
biz kalabalık oluruz herkes gelirse eşim 4 kardeş eşleri o tarafta çocuk yok
e baimde bir çocuk öbür abimde 4 çocuk anneler babalar bakalım dediğim gibi plan yapmak istemiyorum ....

elifcim sakınleşirse süt içmeden verme ama ege sakinleşmez bazen su içer bazen süt aman içsin süt onuda 3. yaşına kadar anca içer zararlı degılki ver gece sütü içsin sende yanına uzan yada ayagında salla tamam başaracaksın...
rahatlık valllaa memeyi bıraktında sonra

ama ben özlüyorum şimdi o emme hallerini.......

afıyet olsun sarı kızımahaşlamış yumurta tok tutarda ege hiç ymez karışlın içinde anca yerse yumurta

benımde hoşuma gidior ellif buarada paylaşıyoruz haberımız oluyor güzel

burayada kar yagsın bizde kar topu oynayalım şimdi anne park diyor soguk diyorum kıyamam kuzumaaaaaaaaa

Melek ben de yemez sanıyordum haşlanmış yumurtayı,ben pek sevmem de.Önceden tereyağda pişiriyordum,içine peynir ceviz ekliyordum,ama baktım ondan sıkılmaya başladı.Birgün denedim,başta istemedi,ben de yedim onun yanında.Gel,tuz ekelim falan derken yedi,şimdi yiyor maşallah!yumurta yiyince içim rahat ediyor,bide peynir yese.süt de içiyor artık 200 cc kadar.
Ama sebze yemiyor pek:-(

meriç kahvaltıyı hala bulumaç gibi yiyor karışık...
yumurtayı da az 1,5 dk kaynamış. yiyor ve sadece annemlerde yiyor..
haftasonu yediği nadirdir yani..

Son düzenleme:
merhaba

Elif sağol sana da geçmiş olsun....benim üst ön dişim de vardı kanal tedavisi ama diş zayıfladı ve malesef bira geriye gitti..Hamileyken de hepten beter oldular.....Ön dişleri hiç istemesem de kötü görünüyodu çünkü.....porselen yaptırıyorum.....sadce üst önler ama ne ağrı beynim delindi sanki aynen ilaçlarla zor uyudum...şükür şimdi bi şey yok gini..haftaya geçiçi yerine kalıcılar takılınca ben de sanırım hepten kurtulacam.....

diş beyazlatmayı iyi bir yerde yapmalısın..ben yapmadım ama dişlerin hassassa boşuna yıpratma sen de

burda bi kar var ki sormayın gitsin.....isteyen herkese gönderelim.....en son kaç sene önce gördük Ankara da böyle karı bilmiyorum......
dün Kızılay da insanlar mahsur kaldı evlerine gidemediler....taksi dolmuş otobüs hiç bşey çalışmıyo....tabi burda belediyenin yetersizliği de var....neyse anlatsam bitmez ne rezillik.......şimdi gerine gerine gene oy isterler utanmadan......

ben Allahtan taksiciyi hiç o yollara sokmadan getirdim ama yine de 40 dk geçti geldim eve

ben de tam meme acıyo diye diye kesiyodum ki sesi çıkmadan meme acıyo meme acıyo diye geziyodu
bu pipi işi çıkınca kaldı ama zaten 2 den sonra diyodum.....korktuğumuz kadar zor olmayacak heralde....

bence de biz onları sıkça öperek sevdğimiz için onlar da bizi öyle seviyo...............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…