2009 Nisan Bebişleri için Sağlıklı ve Besleyici Yemek Tarifleri

ben çorbaları hep 2günlük yapıyorum cnm zaten ne kadar az az koysamda çorba fazla oluyo:)

ben bugn sultanın yazdığı kıymlaı mercimek çrbasını yaptım afiyetle yedi güzel olmuş teşekk
r ederiz sultan teyzesi:)

pazar öğle yemeği
100 gr tavuk göğsü
1 küçük boy patates
1 küçük boy kabak
1adet havuç
1 diş sarımsak
1 adet arpacık soğan

hepsi haşlanır daha sonra içerisine peynir rendesi ve zeytinyağı ilave edilir.yanında yoğurtla afiyetle yenir.

akşamüzeri

muz+ceviz+pekmez karışımı tatlı niyetine yenir:))

bu yaptğınız çorbaları blendrdan geçirip 2.günde verdiğiniz oluyormu bayanlar günlükmü yapıyorsunuz hep?

ben 2.günde de veriyorum canım ama daha fazla değil,çünki çok yapıyorum kızda günde 2 tabak yiyor MAŞALLAHseviyor annesinin yemeğini kuzusu

maşallah elifeee..

biraz önce kağana 1 muz biraz süt ve üzerine çok az tarçın serptimmm..muzları ezdim çatalla..çok sevdi kuzuuuu..

selenın akşamkı ev muhallebısı
1 su bardağı sut sütten korkan formul mamada kullanabılır
2 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı şeker
hepsini ıyıce kaynatıyoruz kaynamaya başladıktan sonrda bı fazladan 5 dk daha fokurdatıyoruz içine ister meyva koyun ıster öyle yedirin

evet canım mamayla öyle ama ben sutle guzelce pişirdim haşlamadım ben
selenın bugunku çorbası
1 domates
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tarana
zeytınyağ
300 cc su
yarım dilim ekemek içi
domatesle sarımsağı kavurdum içine tarhana ve suyu koyup iyice pişirdim yarım dilim ekmek içinide atıp rondadan gecırdım

YEMEĞıMıZıN ADI SEBZELı ETLı BEBıŞ TÜRLÜSÜ;2patates,4havuç,3top brokoli,yarım su bardağı pirinç,1parça tavuk göğsü,1 küçük soğan,1diş sarmısak,1tatlı kaşığı yağ,su,çok az tuz,önce tavuğu kısık ateşte biraz kavurdum,sonra diğer malzemeleri ekleyip su ekleyip kaynadıktan sonra düdüklüyü kapattım,soğuduktan sonra blendırla çektirdim,çektirirken çok fazla püre haline getirmiyorum ama getiriledebilir.AFıYET OLSUN YARASIN BEBıŞLERE

maşallah elifeee..

biraz önce kağana 1 muz biraz süt ve üzerine çok az tarçın serptimmm..muzları ezdim çatalla..çok sevdi kuzuuuu..

teşekkürler kağanada MAŞALLAH,tarifin değişik güzel bende deniyeyim bakalım bizim kuzu sevecekmi

Bebe Bisküvimizin Malzemeleri
10 yemek kaşığı tepeleme un
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı üzüm pekmezi
1 yumurta
1 tutam vanilya tozu
Bebe Bisküvi Tarifi
Bütün malzemeyi karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. (tadı az gelirse pekmez ilave edebilirsiniz) Bir merdane ile serçe parmağınız kalınlığında açın. Çok ince olmamalı, pişince çok sert olur. Bir çay bardağı yada kurabiye kalıpları ile kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pembeleşene kadar pişirin. Çok pişirirseniz bisküviler soğuyunca çok sert olur.

kıymalı domatesli tel şehriye
1 arpacık soğan
1köfte büyüklğünde kıyma
1küçük patates
2yemek k.tel şehriye

1 domates rendesi[/B](ben konserve yapmıştım ordan veriyorum)
kıymayı haşlayın sonra soğan patatesi doğrayın pişirin
daha sonra domates rendesini ve pişmeye az kala tel şehriyeyi de ekleyin
belndirdan geçirin 1 çay kaşığı zeytin yağ dökerek yedirebilirisniz
bunu kerem çok sevdi

TAVUKLU SEBZE PÜRESı

1 ADET Orta BOY PATATES
1 ADET SOĞAN
1 ADET HAVUÇ
100 GR TAVUK GÖĞSÜ
AZ TEREYAĞI
AZ SÜT
RENDELENMıŞ KAŞAR PEYNıRı.

patates-havuç-soğan haşlanır.suyu süzülür.daha sonra rendelenmiş kaşar-tereyağı-süt ilave edilir ve blendardan geçirilir.daha sonra üzerine daha önceden haşlanmış tavukgöğsü ilave edilir.tekrar düşük devirde blendardan geçirilir.
afiyetle tedirilir.

hımmm hoş bi tarif
kaşar verebiliriz demek ha.kıymayı koyduğunuzda çorbalara ne kadar pişiriyosunuz yada kavurupmu koyuyosunuz.bana kokusu çok iğrenç gibi geliyor ya..bende bi tarif verim
BROKOLı ÇORBASI
yumruk kadar brokoli
1 minik soğan
pişince 1 yemek kaşığı ince bulgur
1 tatlı kaşığı z.yağı
az malzemeli ve besleyici tuniş sevdi
uyduruk bişi kısaca

tuanam kıymayı kavurma iyice hşlamanı tavsiye ederim etin iyice pişmesi gerek çünkü
ben ilk önce kıymayı suda 20dakika pişiyorum sonra diğer malzemeleri atıyorum içine

bende hiç kavurmuyorum sadece haşlıyorum bizim kuzu o yüzdenmi sevmiyo acaba etli yemekleri?
bütün sebze yemeklerini seviyo tavuğu da seviyo ama etli hiçbirşeyi yediremiyorum..

Kıymayı ben de önce haşlıyorum.

Bizim favori çorbamız:

Tavuklu tel şehriye çorbası

4-5 kuşbaşı tavuk göğsü haşlanır,
Ayrı bir tencerede yağla un kavrulur,
tavuk suyu üzerine dökülür,
Kaynarken içine tavuklar ve 1 yemek kaşığı kadar tel şehriye atılır,hepsi birden iyice pişene kadar kaynatılır.
Afiyetle ımmmm hımmmm denerek yenir kızım tarafından maşallah!
Ben bunu kendimize yaptığımda limon ve yumurta sarısıyla terbiye yapıyorum ama Miray için yapmıyorum,kahvaltıda da yumurta yediği için ağır gelir diye.

ben bugün kıymalı tarhana çorbası yaptım tuanaya çok sevdi
kıymayı dediğiniz gibi önce haşladım sonra 1 tatlı kaşığı tarhanayı yarım bardak suda karıştırıp döktüm kıymanın üzerine olduda bitti maşallah
birde tel şehriye arpa şehriye farketmez heralde dimi??
mercimek çorbasını benim dr 9.aydan önce verme çok gaz yapar dedi ya verdim ben 1 kez ama bişi olmadı
kimyon atıyodum içine onuda sakın atma dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…