2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

kızlar ben kendimi çok kötü hissediyorum
zaten sütüm çok az birde göğsüm çok kötü yara yinede emzirmeye çalışıyordum ama bugün kızım hiç emmedisenağlamasenağlama

Ben yalancı emzik 1. ayından sonra verdim ama zorla bide bakkal memesi derler ya dandik onu tutuyo diğer nuku tutmuyo pıt atıyo ağzından uyurken özellikle veryorum geceleri memede uyuyo zaten gündüzde bununla uyutuyorum elimle tutuyorum yoksa hemen atıyo uykuya dalınca kendi fırlatıyo bi daha zaten
Doktorlar ilk ay vermeyin diyorlar elini emmesi daha iyi diyolar ama bizimki eliylede kavga içinde hepsini ağzına sokamıyo diye kızıyo bu seferde kaydirigubbakcemile3

Avantajları:

Bazı bebekler için emzik, beslenme arasındaki memnuniyetin anahtarıdır. Emziğin diğer avantajları ise şunlar:

- Emzik, mızmız bebeği sakinleştirir. Bazı bebekler, ağızlarında bir şey emdiklerinde mutlu olurlar.

- Emzik, geçici bir avunma sağlar. Bebeğiniz acıktığında, mamasını hazırlamanız için ya da emzirecek uygun bir yer bulmanız için size birkaç dakika kazandırır. Emzik ayrıca bebeğinize yapılan aşılar ya da kan testleri sırasında işe yarayabilir.

- Emzik bebeğinizin uykuya dalmasına yardımcı olur. Eğer bebeğiniz yatışmazsa, emzik onu kandırabilir.

- Emzik, ani bebek ölümü sendorumu riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Araştırmacılar, uyurken emzik kullanımı ile ölüm riskinin azalması arasında bir ilişki tespit ettiler.

- Emzikler emrinize her an hazırdır. Emzik kullanmak istemeyince, atabilirsiniz. Eğer bebeğiniz başparmağını ya da parmaklarını emme alışkanlığı kazanırsa, bunu bıraktırmak daha zor olabilir.

Dezavantajları:

- Erken başlanan emzik bebeğin anne sütünü emmesini engelleyebilir. Göğsü emmek emzik ya da biberon emmekten farklıdır. Bazı bebeklere çok erken emzik verilirse, annesinin memesini emmeyi öğrenirken güçlükler yaşayabilir.

- Bebeğiniz emziğe bağımlı hale gelebilir. Eğer bebeğiniz uyumak için emzik kullanıyorsa, emzik ağzından çıktığında gecenin bir yarısı ağlar.

- Emzik kullanımı, orta kulak enfeksiyonu riskini artırabiliyor. Ancak, orta kulak enfeksiyonları bebekler 6 aylık olana kadara az görülmektedir.

- Uzun süreli emzik kullanımı, diş problemlerine neden olabilir. Bebeğin ilk yılı boyunca normal emzik kullanımı uzun-süreli diş sorunlarına yol açmaz. Ancak daha uzun süreli emzik, üst ön dişleri dışarıya doğru çarpıklaşabilir ya da çıkan dişler düzgün bir sırada olmayabilir.

Emzikle ilgili bilmeniz gereken diğer konular:

Eğer emzik kullanmayı tercih ettiyseniz, bunları aklınızdan çıkarmayın:

- Bebek meme emmeye iyice alışına kadar bekleyin, sabırlı olun. Bebeğin meme emerken rutin oluşturması birkaç haftadan uzun sürebilir. Eğer bebeğinize anne sütü veriyorsanız, uzmanlar emzik vermek için bebeğinizin 1 aylık olmasını beklemenizi öneriyor.

- Bebeğiniz her ağladığında emzik vermeyin. Bazen pozisyon değişikliği ya da beşiği sallamak bebeği sakinleştirebilir. Eğer bebeğiniz açsa, emzirmeyi ya da mama vermeyi deneyin.

- Tek parça ve bulaşık makinesinde yıkanabilen emzik seçin. Emzikler parçalandığı zaman tehlikeli olan iki parçadan oluşuyor. Şekli ve dayanıklılığı önemlidir. Çocuğunuzun hoşuna giden emzikten elinizin altında birkaç tane daha bulundurun. Çünkü, birçok bebek, alıştığını emziğin dışındakileri reddediyor.

- Bebeğinizin emziğe alışmasına izin verin. Eğer emzikle ilgilenmezse, daha sonra tekrar deneyin. Bebeğiniz uyurken emzik ağzından düşüyorsa tekrar vermeyin.

- Emziği temiz tutun. Emziği bebeğinize vermeden önce, sabunla ve suyla yıkayın, iyice kurutun. Temizlemek için emziği ağzınıza almayın, bu şekilde sadece bebeğinizin ağzına daha fazla mikrop yayarsınız.

- Emziğinizi koruyun. Sık sık emziği değiştirin, bozulma belirtilerini gözlemleyin. Eskimiş ya da çatlamış emziğin parçaları kopabilir ve tehlikeli hale gelebilir. Boynuna dolanma riski nedeniyle, emziğe özellikle bebeğiniz uyurken ip ya da askı takmayın.

Emziği bırakacağınız zamanı bilin. Eğer kulak enfeksiyonu gibi bir kaygınız varsa bebeğiniz 6 aylık olduğunda emziği bıraktırmaya başlayın. Kendi haline bırakılırsa birçok çocuk, 2 ile 4 yaş civarında emziği bırakır. Çocuğunuzun emzik kullanımı konusunda kaygılarınız varsa, çocuğunuzun doktoruna danışın.

kızlar ben kendimi çok kötü hissediyorum
zaten sütüm çok az birde göğsüm çok kötü yara yinede emzirmeye çalışıyordum ama bugün kızım hiç emmedisenağlamasenağlama

Canımcım bende de ilk başlarda yara oldu zorla geçirttim kremler zeytinyağlar geçti sonra yağız hastaneye yattığında ağzı pamukçuk olmuştu o zaman gene yara oldu göğüslerim ama çok fena acıyodu canım çocuk emdikçe bi daha GARMASTAN diye bir merhem var onu kullandım çok şükür geçti sende kullan canım çok faydasıını görceksin
Emmesi konusunda da sürekli emzirme acıkmasını bekle iyice acıkınca tutar canım sık sık verirsen keyfe davranır almaz umarım tutar emzirebildikçe emzirmekten yanayım:teselli:

canım sütüm az olmasına rağmen hiç vazgeçmedim emzirmekten alabildiği kadar anne sütü diyorum
parmak ta emmıyor basıyor bagırmayı emzığı verıyorum susuyor coplatıyor ama tutmuyor be tutcam :))))))))))))

benimkie arada bi tutuyor ben parmağını emmesini istemiyorum
ablamınkızı 5 yaşında hala bırakamadı parmak emmeyi

Nurcum benimde çok yaraydı GARMASTAN falan bende kullandım daha adını hatırlayamadığım bir sürü krem kullandım gögsümden kan akmaya başladı resmen iplik iplik gögüs ucum döküldü yaradan doktor kesinlikle emzirme dedi sadece 2 gün ara ver sağ sütünü dedi asla kabul etmedim ama mecburen yaptım çok şükür iyiki yapmışım 2 günde sağdıkça hem sütüm arttı hemde yaralarım geçti şimdi çok iyiyiz darısı başına inşallah

Hürrem bende madela elektrikli pompa kullanıyorum memnunum hayatım
Hatta hastanedeyken benim makinem yanımda yoktu hastane getirdi oda madelaydı ve büyük mavibir makineydi çok rahat sağdım hiç acıtmadı o evdeki çok sağarsam ucunu sızlatıyodu ama o hiç sızlatmadı biraz büyük ama çok güsel sağıyodu canım

Benim oğluş da gündüzleri nerdeyse hiç uyumuyor.Geçen gün gündüz çok uyuyunca alışık olmadığım için korktum,neden bu kadar çok uyuyor diye.Artık bir düzene girse uykuları da hepimiz rahatlasak...

herkese merhaba nasılsınız kızlar
gecmısı okuyamadım fazla vaktım yok bısey sormak ıstıyorum size
çınarın damakları çok kaşınıyo hatta agzıda akmaya basladı sızdede böyle bırsey varmı
herkez erken diş çıkartıcak falan dıyo.akannehir

bizimde salyalarımız akıyo tükürük çıkarıyo doktorumuza sorduk 2-3 ay sonra diş çıkarır dedi ondanmış.

Canım bizde öylr bişey yok.Diş en erken 4 aylıkken çıkarılır diye biliyorum,bence diş olması pek olası görünmüyor...

Canım bizde öylr bişey yok.Diş en erken 4 aylıkken çıkarılır diye biliyorum,bence diş olması pek olası görünmüyor...

cnm benım kızımın 3,5aylık cıkmıstı dıslerı o yuzden sasırmıyorum hıc olabılır dıyorum ama kızımın dıslerı cok ta erke n curudu ((((((((((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…