2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

herkese merhaba...
off çok moralim bozuk çoookkk...
hiç keyfim yok...
dün geceden beri kızın gazıyla uğraşıyorum... hala yapamadı tuvaletini..
uyumuyo da... bittim resmen...

senin bebeğinin gazı yok anlaşılan...inşallah kullanmak zorunda kalmazsın canım....
artık uykusuzluktan afyon vermeyi bile düşündüm...kaydirigubbakcemile3
limon olayında çocuğa bi zararı yok.. biberona koymuyoruz ki...
oğlumda hıçkırık için kullanmıştım...onun hiç gazı olmazdı...
belki de limondan diye düşündüm.. kızıma deneyeceğim...
muskatta alacak eşim... inşallah faydası olur....mirmirmirmir

hadi geçmiş olsun canım...

evet aynen canım,doğduğunda hemşirenin biri damağında elini gezdirirken farketmiş sert bişey bi bakıyolar diş patladı patlayacak ve 3 günlükken başı görünmüş
maşallah...
benim kızında köpek dişi mi çıkacak ne..kaydirigubbakcemile3
bembeyaz su toplamış...

kızlar ben kendimi çok kötü hissediyorum
zaten sütüm çok az birde göğsüm çok kötü yara yinede emzirmeye çalışıyordum ama bugün kızım hiç emmedisenağlamasenağlama
canım yaa sıkma canını sen elinden gelenin fazlasını yaptın...sütün yoksa bu senin kabhatin değill..olmayınca olmuyor işte...sen moralini yüksek tut mama veriyorsun zaten...seni çok iyi anlıyorum..bana da ilk başlarda üstüme çok geldiler mama verme emzir sanki ben istemiyorum emizrmeyiişte çocuk ağlar bunun karnı aç.. beni de bunlattılar ama atlattık o günleri...sürekli yiyorum,sık sık emziriyorum çok şükür sütüm yetiyor mama takviyesi yapmama gerek kalmadı..inşaallah senin de sütün yeter mama ile uğraşmazsın canımm...
hoşgeldin aramızaa.s....neden katılmadın bu zamana kadar canım...artık katılırsın sen de deneyimlerini paylaşırsın bizlerle...:1hug:
geçmiş olsun canım..inşaallah düzelir oğluşunun gözleri...
kızlar bebekler 9-10 hafta civarında ellerini birleştirmeye başlarlarmıs.bunun için sık sık önlerinde el çırpmamız gerekiyormus ki taklit edebilsinler. kaydirigubbakcemile5
bunu bilmiyordum öğrendiğimi iyi oldu..önünde daha fazla el çırparım artık..
kızlar diş konusuna değinilmiş söylemeden geçemedim,benim ilk dişim 2 aylıkken,kardeşiminkide 3 günlükken çıkmış yani 4.ayı beklemeyin delikafadulden
bak sen ilk defa duydum senin kardeşinin dişleri anne karnında büyümeye başlamış demek ki...

herkese merhaba...
hiç keyfim yok...
Merhaba canım..inşaallah yapar kakasını bebişin..allah sana kolaylık versin iki tane bebeğin var... eve işini falan nasıl yapıyorsun benim bir tane var evin işi hep yarım kalıyor tam işe başlıyorum kızım başlıyor ağlamaya..onu emzir,sustur derken 1 saat geçiyor...mesela bugün iftar için yemeği zar zor yaptım bir yandan kızımı salladım bir yandan yemek yaptım...

h.b. bilmiyom ki niye katılmadım.okdar kaynasmıssınız ki.sizi okumak daha zevkli geldi herhalde. kaydirigubbakcemile2
bundan sonra katılırsın canım..ben çok seviyorum topiğimizi çok şey öğrendim burdaki arkadaşlarımdan hepinize teşekkkür ederim sizi çookk seviyommmmopuyorumnanaktan

valla çoğu mesajı alıntılarınızdan okuyabiliyorum...
nur84 canım sıkma canını... iştahı yoktur belki düzelir inşallah...
görümcemin de çok fena yara olmuştu göğüsleri lansinoh kullandı...
hemen geçirmiyomuş ama ağrısını alıyomuş...
belki duymuşsundur ama ben yine de söyliyim dedim...

çiçeks geçmiş olsun canım...
inşallah ameliyat falan gerekmez... düzelir gözleri...
masaj yaparken fatiha okuyun ben fatihanın gücüne çok inanırım...
rabbim acil şifa versin inşallah...

herkese merhaba...
hiç keyfim yok...

ay ya Allah yardımcın olsun.yazık bebişine de.canım zinko yu kullandın mı .biz cok faydasını gördük.çok şükür çok rahatız uzun zamandır

ayyy demetciğim gelmiş hoşgelmişa.s....nasılsın canım...Öykü Zehramız nasıldı bugün?:ecrin_bebek:

selam güzeller nasılsınız bakalımmzemuszemus

kızım nihayet uyudu baba-oğul da maç izliyor
oğlum pek heyecanlanıyo bağırıyo arada inşallah uyandırmazlar kızımıııı:umursamaz:

bundan sonra katılırsın canım..ben çok seviyorum topiğimizi çok şey öğrendim burdaki arkadaşlarımdan hepinize teşekkkür ederim sizi çookk seviyommmmopuyorumnanaktan

katılırımm fırsat buldukca.evet kesinlikle bende cok şey öğrendim.bi ara şifremi unutmustum.çevirimiçi olmdan bile bütün gün nerdeyse burdaydım.hamileliğimi öğrendiğimden beri nerdeyse

ayyy demetciğim gelmiş hoşgelmişa.s....nasılsın canım...Öykü Zehramız nasıldı bugün?:ecrin_bebek:

hoşbuldum canımmmmmmopuyorumnanaktan
iyi teyzesii uyudu bende fırsat bu fırsat balkona attım kendimi sizlerin yanına kaçtımmmkaydirigubbakcemile3
sen nasılsın canım berrağımız nasılllŞeniz

oyy baya bi kalabalık ne güzel ne güzellllll:lepi:

valla hiç sorma canım...
gece toplardım evimi dünden beri hiç uyumayınca kaldı bütün işler...
valla varya hırsız falan girse benden önce başkası girmiş der çıkar gider... :roflol:
ben kızın tuvaletini yaptırcam diye spor yaptırırken oğlum yatakodasındaki bütün dolapları boşaltmış.. kaydirigubbakcemile3
öylece beni bekliyo...

aramıza hoşgeldin demeliyim sanırım , ilk defa görüyorum seni , sağlıkla büyüt bebeğini ..
gaz olmaz olur mu var elbette ama dediğim gibi bebeğe bi şey olmasından korkarım sanırım o yüzden kullanmayı tercih etmem . ona kadar karnına z.yağı sürmek , topuğuna adaçayı yağı hatta kiraz çekirdeğini ısıtıp bez arasında karnına koyup bekletmek biraz bile daha zararsız geliyor , tabi bu benim fikrim .. sab simplex , nurse harvey isimli ürünler var eczanelerde gaza iyi gelen , onlar da mı fayda etmedi :bbo:
limon ne kadar doğal bir yiyecek de olsa bildiğiniz asit , yediği içtiği sadece süt olan bebeğin midesine bir de asit yollamak sonrası için iyi şeyler doğurmayabilir . dr.lar 6 aylık olana kadar su bile vermeyin derken asit vermek hakkaten pek doğru gibi gelmiyor ve yine bu benim fikrim . muskatı kullananlar var burda , kullanımına çok dikkat etmeliymiş , öyle duydum :sm_confused:

ay ya Allah yardımcın olsun.yazık bebişine de.canım zinko yu kullandın mı .biz cok faydasını gördük.çok şükür çok rahatız uzun zamandır

sağol canım...Allah razı olsun...
zinco yu dr 5 damla ver diye verdi...
ama ben 3 damla kullanıyorum ağır olur diye... siz kaç damla veriyosunuz...
bi de benim bebeğim prematüre ya... korkuyorum...
bi de şurup kullanıyoruz bağırsklarını düzeltsin diye... ama yok hala yapamıyo...

selam güzeller nasılsınız bakalımmzemuszemus

kızım nihayet uyudu baba-oğul da maç izliyor
oğlum pek heyecanlanıyo bağırıyo arada inşallah uyandırmazlar kızımıııı:umursamaz:

hoşgeldin canımmmmmmmmmm opuyorumnanaktan

ben de iyiyim canım Berrağım da iyi teyzesi şu an uyuyor mışıl mışıl...demet teyzesine ve Öykü Zehraya slm söyle dedi uyumadan...kaydirigubbakcemile3
ayyy Allah yardım etsin canım..ama olsun bebeklerin sağlıklı olsunlar da geçer bu günler ev her zaman toplanır...

iyiyim gece kuşuu valla seni okuyunca ilk zamanlarım geliyo aklıma benimkide böyleydi hoş 15 gündür falan biraz düzene girdi yakın zamana kadar bende senin gibiydim yani.inşallah yakında düzene girersiniz canım.Benimki hala şöyle yattığı zaman 3-4 saat uyumuyo yarım saat enn fazla 1 saat.O arada ben ne yapabilirsem işte ama büyüdükçe oyalanmaya başladı artık yanıma alıp mutfağa gidiyorum o etrafı incelerken bende iş yapabiliyorum.Ondada en fazla yarım saat tabi :) olsun bunada şükürr,yakında işe başlıcam oğlumla geçirdiğim her dakika güzel benim için bugünlerin kıymetini biliyorum.Çileğini öp benim için çok tatlı maşallahhhh

[

ya benim bebişde de aynı problem var ama bizim doktor tam tersini gösterdi bize ya sinir oluyorum bu doktorlara ikiside aynı kapıya mı çıkıyor acaba

Canım şimdik şöyle düşünelim bu damarlar tıkalı.Nasıl açılacak,yaptığımız masajla gözden sıvı çıkararak.eee burnuna doğru massajı yaparsan sıvı nerden çıkacakki ben senin doktoru anlamadım.2 doktorda aynı şekilde gösterdi bana, hatta başladım ben yapmaya allahtan ağlamıyo kuzum yoksa kıyamazdım :kedi:. Masajı yapınca gözünden sıvı akıyo onuda temizliyorum güzelce böyle böyle açılcak inşallah sende doktoruna bi daha sor istersen yada bizim gibi yap mantıklı düşününce :1hug:

Size katılıyorum aynen hemde ilk hafta çok ağladım ben annem eşim dahil herkes üstüme geldi sonra anladılar.benim sütüm taa 40 ımdan sonra geldi oda yetmiyo oğluma ee napıcam çocuk aç mı kalsın.İlk doğduğunda doktorum hiç sütün yok bu çocuğu sakın aç bırakma sarılık olur dedi.Mamaya başladık hemen 1 gram bile süt yok sağıyorum 1 çay kaşığı çıkıyor çok şükür hiç sarılık falan olmadı.Ben zaten üzülüyorum sütüm yok çocuğuma yetersizim ve emzirmenin keyfine varamıyorum diye bide etrafın konuşmaları ayyy aklıma geldikçe sinir oluyorum.Şimdi olan sütle keyif yapıyo oğlum neyseki memeyi bırakmadı hep uğraştım zorladım verdim yakında bende işe başlıyorum zaten mama kaçınılmazdı ama sütüm olursa sağıp bırakıcam anneme bakalım.

Geçmiş olsun canım benim oğluma doktor COLİNOX gaz damlası verdi,ssk karşılamıyor fiyatı 25 tl. ama ben çok memnun kaldım,arada gazı olsada ağlamıyo sadece ıkınıyo.Sonrada pırt pırt zaten ): bence doktoruna sor kullan bu ilacı belki sendede işe yarar

[

yeni sayılırım canım...
bir sürü yol denedim 2 aydır ama faydasını göremedik...
nurse harveys ağır gelebilir dedi dr...
kiraz çekirdeğini duymamıştım...onu nasıl yapıyosun...
ama kiraz zamanı da geçti çekirdeğini nerden bulcam ki...:1rolleyes:

bize de günde 3 defa 4 damla ver demişti ama ben ikişer damla kullanıyodum.birde düzenli kullanman cok önemliymiş.yani aynı saatlerde veriyordum hep.faydasını gördüm zinco nun.bi de rezene çayı.ama milupanın değil aktardan alıyodum önceleri sonra ağır geleceğini düşünüp vazgeçtim.canım bide anne sütü alan bebeklerin bikaç gün yapmaması normalmiş ya nezamandan beri böle ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…