- 29 Haziran 2008
- 4.542
- 19
- 683
- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #5.561
evet aynen canım,doğduğunda hemşirenin biri damağında elini gezdirirken farketmiş sert bişey bi bakıyolar diş patladı patlayacak ve 3 günlükken başı görünmüş
ay yok artık :1shok:
soğan niye :bbo: ya bi damlacık bebekler Allah aşkına bi şey olur döner soğan altında kalır canı acır felan , ne biliimm , büyük konuşmak gibi olacak belki ama hayatta yapmam sanırım :umursamaz:
limon damlatmayı ben dr.a sormuştum hıçkırığı kesmek için , o da yok ya yapmayın şuncağız çocuğa demişti , onun yerine 1-2 dak hıçkırığı geçene kadar yeniden emziriyorum yerimseniben
hadi geçmiş olsun canım...selamm kızlar misafirlerim şimdi gitti geberiyorum yorgunluktannn kızımlada ilgilenemedim gün boyu huysuzdu ağladı durdu babasında bile durmadı bense yemek yapma telaşında koşturdun durdumm-tatlicadiarzu-yarın görüşürüz herkese iyi gecelerr:1hug:
maşallah...evet aynen canım,doğduğunda hemşirenin biri damağında elini gezdirirken farketmiş sert bişey bi bakıyolar diş patladı patlayacak ve 3 günlükken başı görünmüş
canım yaa sıkma canını sen elinden gelenin fazlasını yaptın...sütün yoksa bu senin kabhatin değill..olmayınca olmuyor işte...sen moralini yüksek tut mama veriyorsun zaten...seni çok iyi anlıyorum..bana da ilk başlarda üstüme çok geldiler mama verme emzir sanki ben istemiyorum emizrmeyikızlar ben kendimi çok kötü hissediyorum
zaten sütüm çok az birde göğsüm çok kötü yara yinede emzirmeye çalışıyordum ama bugün kızım hiç emmedisenağlamasenağlama
hoşgeldin aramızaa.s....neden katılmadın bu zamana kadar canım...artık katılırsın sen de deneyimlerini paylaşırsın bizlerle...:1hug:kızlar mrb ben de temmuz annesiyim.14 temmuzda 15 gün erken kavuştum meleğime.sizi jhamileliğim boyunca da sürekli takip ettim.çok şey öğrendim sizden :ecrin_bebek: hepiniz çok tatlısınız. taaaa elazığlardan kocaman öpücükler gönderiyorum hepinize.birden içimden geldi opuyorumnanaktan
geçmiş olsun canım..inşaallah düzelir oğluşunun gözleri...Herkese selammm,ben geldim.nasılsınız :1hug:
Biz bugün doktora gittik, oğlumun gözlerindeki çapaklar geçmiyo bi gözü geçiyo diğeri başlıyo göz doktoruna gösterin dedi maalesef göz damarları tıkalıymış :sinifsinif: hergün masaj yapılacak nasıl yapılacağını gösterdi,ilerde ameliyat istemiyosanız yapacaksınız dedi.Hergün 20 kere yapılacak,ayrıca damlayla ilaç yazdı.Benim dayımın kızıda böyle olmuştu onu Yalova'da şifalı bi göz suyu varmış dayım oraya götürdü iyileşti çocuk şimdi bizde gidelim diyorum doktorada söyledim götürün tabi dedi.
Bu arada oğluşum 6 kilo olmuşboyumuzda 59 cm. İshali için kaka yapmasını bekliyoruz bezini babası götürcek hastaneye kaydirigubbakcemile3.
Ordan çarşıya indik çok güzel bi tulum aldım bayramlıkk,herkes kızıyo bana pantolon swet giydiriyorum diye bebekliğini yaşayamıyomuş özelliklede annem kızıyo :) .Neyse aldık bakalım bi tulum bayramın ilk günü bebek olsun oğlum sonra nasılsa pantolonlara devamm
Şimdi baba oğul uyuyolar onlar kalkmadan size bi bakiim dedim sizde iyisiniz inşallah
bunu bilmiyordum öğrendiğimi iyi oldu..önünde daha fazla el çırparım artık..kızlar bebekler 9-10 hafta civarında ellerini birleştirmeye başlarlarmıs.bunun için sık sık önlerinde el çırpmamız gerekiyormus ki taklit edebilsinler. kaydirigubbakcemile5
bak sen ilk defa duydum senin kardeşinin dişleri anne karnında büyümeye başlamış demek ki...kızlar diş konusuna değinilmiş söylemeden geçemedim,benim ilk dişim 2 aylıkken,kardeşiminkide 3 günlükken çıkmış yani 4.ayı beklemeyin delikafadulden
[B
hoşgeldin aramızaa.s....neden katılmadın bu zamana kadar canım...artık katılırsın sen de deneyimlerini paylaşırsın bizlerle...:1hug:
h.b. bilmiyom ki niye katılmadım.okdar kaynasmıssınız ki.sizi okumak daha zevkli geldi herhalde. kaydirigubbakcemile2
Merhaba canım..inşaallah yapar kakasını bebişin..allah sana kolaylık versin iki tane bebeğin var... eve işini falan nasıl yapıyorsun benim bir tane var evin işi hep yarım kalıyor tam işe başlıyorum kızım başlıyor ağlamaya..onu emzir,sustur derken 1 saat geçiyor...mesela bugün iftar için yemeği zar zor yaptım bir yandan kızımı salladım bir yandan yemek yaptım...herkese merhaba...
off çok moralim bozuk çoookkk...
hiç keyfim yok...
dün geceden beri kızın gazıyla uğraşıyorum... hala yapamadı tuvaletini..
uyumuyo da... bittim resmen...
bundan sonra katılırsın canım..ben çok seviyorum topiğimizi çok şey öğrendim burdaki arkadaşlarımdan hepinize teşekkkür ederim sizi çookk seviyommmmopuyorumnanaktanh.b. bilmiyom ki niye katılmadım.okdar kaynasmıssınız ki.sizi okumak daha zevkli geldi herhalde. kaydirigubbakcemile2
herkese merhaba...
hiç keyfim yok...
bundan sonra katılırsın canım..ben çok seviyorum topiğimizi çok şey öğrendim burdaki arkadaşlarımdan hepinize teşekkkür ederim sizi çookk seviyommmmopuyorumnanaktan
ayyy demetciğim gelmiş hoşgelmişa.s....nasılsın canım...Öykü Zehramız nasıldı bugün?:ecrin_bebek:
Merhaba canım..inşaallah yapar kakasını bebişin..allah sana kolaylık versin iki tane bebeğin var... eve işini falan nasıl yapıyorsun benim bir tane var evin işi hep yarım kalıyor tam işe başlıyorum kızım başlıyor ağlamaya..onu emzir,sustur derken 1 saat geçiyor...mesela bugün iftar için yemeği zar zor yaptım bir yandan kızımı salladım bir yandan yemek yaptım...
senin bebeğinin gazı yok anlaşılan...inşallah kullanmak zorunda kalmazsın canım....
artık uykusuzluktan afyon vermeyi bile düşündüm...kaydirigubbakcemile3
limon olayında çocuğa bi zararı yok.. biberona koymuyoruz ki...
oğlumda hıçkırık için kullanmıştım...onun hiç gazı olmazdı...
belki de limondan diye düşündüm.. kızıma deneyeceğim...
muskatta alacak eşim... inşallah faydası olur....mirmirmirmir
ay ya Allah yardımcın olsun.yazık bebişine de.canım zinko yu kullandın mı .biz cok faydasını gördük.çok şükür çok rahatız uzun zamandır
selam güzeller nasılsınız bakalımmzemuszemus
kızım nihayet uyudu baba-oğul da maç izliyor
oğlum pek heyecanlanıyo bağırıyo arada inşallah uyandırmazlar kızımıııı:umursamaz:
ben de iyiyim canım Berrağım da iyi teyzesi şu an uyuyor mışıl mışıl...demet teyzesine ve Öykü Zehraya slm söyle dedi uyumadan...kaydirigubbakcemile3hoşbuldum canımmmmmmopuyorumnanaktan
iyi teyzesii uyudu bende fırsat bu fırsat balkona attım kendimi sizlerin yanına kaçtımmmkaydirigubbakcemile3
sen nasılsın canım berrağımız nasılllŞeniz
oyy baya bi kalabalık ne güzel ne güzellllll:lepi:
ayyy Allah yardım etsin canım..ama olsun bebeklerin sağlıklı olsunlar da geçer bu günler ev her zaman toplanır...valla hiç sorma canım...
gece toplardım evimi dünden beri hiç uyumayınca kaldı bütün işler...
valla varya hırsız falan girse benden önce başkası girmiş der çıkar gider... :roflol:
ben kızın tuvaletini yaptırcam diye spor yaptırırken oğlum yatakodasındaki bütün dolapları boşaltmış.. kaydirigubbakcemile3
öylece beni bekliyo...
çiçeğim nasılsın
valla biz baştan beri veriyoruz
açsa asla emziği almıyor fırlatıyor
toksa uykusu varsa da memişi almıyor emziğini istiyor
memişi verirsem süt geliyo diye hem bi yandan emiyo hem kavga ediyo sonrada sütleri püskürtüyo
[
ya benim bebişde de aynı problem var ama bizim doktor tam tersini gösterdi bizeya sinir oluyorum bu doktorlara ikiside aynı kapıya mı çıkıyor acaba
üzülme canım benim benim kızda mama yanında meme takiyesi yapıyor çay niyetine 3-4 damla içiyor napalım onlar sağlıklı olsunda yeter bizlere
seni o kadar iyi anlıyorum ki hele birde çevrenn lafları gelince insan kendini suçlu ve cani gibi hissediyor burdaki arkadaşların bazılarından bile duydum mutlaka emzirin diye
ama üzülmeyelim bebişlrimiz için
çalışmak zorundaysan mecburen çalıacaksın canım benim atamam olsaydı mecburen yavrumu bakıcıya verip çalışacaktım bebişlerimizin mutluluğu için şart yani
evet cnm çevrenin etkisi de büyük tabii... MUTLAKA EMZİRİN ben de çoook istiyorum deli gibi kaç gece kaç gün ağladım emmiyor diye.. 6 yıl aradan sonra zar zor kavuşmuşken neden ona en iiyisini vermek için uğraşmayayım.. neyse cnm haklısın insanlarr iştee bilmeyen anlamaz..
bebeğimi çok özlüyorum evet ama çalışmak da zorundayım.. hem bebeğimin geleceğini katkıda bulunabileceğimi bilmek de çok güzelll :1hug:
herkese merhaba...
hiç keyfim yok...
senin bebeğinin gazı yok anlaşılan...inşallah kullanmak zorunda kalmazsın canım....
artık uykusuzluktan afyon vermeyi bile düşündüm...kaydirigubbakcemile3
limon olayında çocuğa bi zararı yok.. biberona koymuyoruz ki...
oğlumda hıçkırık için kullanmıştım...onun hiç gazı olmazdı...
belki de limondan diye düşündüm.. kızıma deneyeceğim...
muskatta alacak eşim... inşallah faydası olur....mirmirmirmir
hadi geçmiş olsun canım...
maşallah...
benim kızında köpek dişi mi çıkacak ne..kaydirigubbakcemile3
bembeyaz su toplamış...
aramıza hoşgeldin demeliyim sanırım , ilk defa görüyorum seni , sağlıkla büyüt bebeğini ..
gaz olmaz olur mu var elbette ama dediğim gibi bebeğe bi şey olmasından korkarım sanırım o yüzden kullanmayı tercih etmem . ona kadar karnına z.yağı sürmek , topuğuna adaçayı yağı hatta kiraz çekirdeğini ısıtıp bez arasında karnına koyup bekletmek biraz bile daha zararsız geliyor , tabi bu benim fikrim .. sab simplex , nurse harvey isimli ürünler var eczanelerde gaza iyi gelen , onlar da mı fayda etmedi :bbo:
limon ne kadar doğal bir yiyecek de olsa bildiğiniz asit , yediği içtiği sadece süt olan bebeğin midesine bir de asit yollamak sonrası için iyi şeyler doğurmayabilir . dr.lar 6 aylık olana kadar su bile vermeyin derken asit vermek hakkaten pek doğru gibi gelmiyor ve yine bu benim fikrim . muskatı kullananlar var burda , kullanımına çok dikkat etmeliymiş , öyle duydum :sm_confused:
sağol canım...Allah razı olsun...
zinco yu dr 5 damla ver diye verdi...
ama ben 3 damla kullanıyorum ağır olur diye... siz kaç damla veriyosunuz...
bi de benim bebeğim prematüre ya... korkuyorum...
bi de şurup kullanıyoruz bağırsklarını düzeltsin diye... ama yok hala yapamıyo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?